Akhisarspor – Liége 0:0 (kon.) | Besiktas – Malmö 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Jablonec 0:1 (kon.)
Genk – Sarpsborg 4:0 (kon.) | Lazio – Frankfurt 1:2 (kon.) | Marseille – Limassol 1:3 (kon.)
Fehérvár – Chelsea 2:2 (kon.) | Solún – Borisov 1:3 (kon.) | Rapid Viedeň – Rangers 1:0 (kon.)
Sevilla – FK Krasnodar 3:0 (kon.) | Villarreal – S. Moskva 2:0 (kon.) | Rennes – Astana 2:0 (kon.)
Larnaca – Leverkusen 1:5 (kon.) | Arsenal – Karabach 1:0 (kon.) | Celtic – Salzburg 1:2 (kon.)
D. Záhreb – Anderlecht 0:0 (kon.) | Dudelange – Real Betis 0:0 (kon.) | Kodaň – Bordeaux 0:1 (kon.)
Razgrad – Zürich 1:1 (kon.) | Olympiakos – AC Miláno 3:1 (kon.) | Lipsko – Rosenborg 1:1 (kon.)
Slavia – Zenit 2:0 (kon.) | Lisabon – Vorskla Poltava 3:0 (kon.) | Trnava – Fenerbahce sk 1:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
2:0 (2:0)
Zenit Petrohrad
Štvrtok 13.12.2018, 21:00 • Eden Aréna, Praha • Európska liga • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Český futbal bude mať v jarnej fáze Európskej ligy dvojnásobné zastúpenie. Po Viktorii Plzeň sa podarilo postúpiť aj pražskej Slavii, ktorá spečatila svoj postup dnešným triumfom nad Zenitom Petrohrad 2:0. "Sešívaní" o všetko podstatnom rozhodli v prvom dejstve, keď skórovali Jaromír Zmrhal a Miroslav Stoch. Hostia sa počas celého zápasu nezmohli na ani jednu strelu na bránu, čo je veľmi nelichotivá štatistika. Od 46. minúty hral aj Róbert Mak, ale z defenzívnej pozície nebol dostatočne aktívny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:36)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Na pár sekúnd vybieha na trávnik Alexandru Baluta. Naopak, dnešný zápas sa trošku predčasne končí pre krajného obrancu Jaroslava Zeleného.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Andrew Dallas príliš dnešný zápas nenaťahuje a pridáva už len 120 sekúnd. Zrejme sa ale veľa hrať ani nebude, keďže Jindřich Trpišovský ešte chystá taktické striedanie.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času diváci v Edene vytlieskávajú aj strelca druhého gólu Miroslava Stocha. Slovenského reprezentanta nahradzuje v samotnom závere Michal Frydrych.
    89. Jaroslav Zelený (SLA)
     
    89
    Slavia držala loptu na svojich kopačkách a hosťom to príliš nevadilo. Akcia sa však postupne presunula do priestoru pravého krídla, potom zakončoval Jaroslav Zelený, ale jeho oblúčik gólom neskončil.
     
    88
    Jeden z hosťujúcich hráčov dlhým pasom hľadal Igora Smolnikova, ale vo vlastnej šestnástke kraľuje Ondřej Kolář. Vybehol ďaleko z brány a bez najmenších problémov chytil loptu do svojich rukavíc.
     
    87
    Ďalšia búrka nevôle na strane domácich fanúšikov. Tým sa nepáčil zákrok Róberta Maka na krajného obrancu Vladimíra Coufala. Hlavný rozhodca ale nepíska, a tak budú hostia vhadzovať.
     
    86
    Žltú kartu vidí aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Rodák z Nitry trošku podcenil súboj s Igorom Smolnikovom. Ten už chcel nasadiť k akcii po pravej strane, no následne bol faulovaný.
     
    85
    Prvé striedanie na strane domáceho tímu. Milan Škoda prenecháva kapitánsku pásku Josefovi Hušbauerovi a zvyšok zápasu bude sledovať zo striedačky. Na jeho miesto prichádza Ibrahim Benjamin Traoré.
     
    84
    Slavia sa dostala do rýchleho brejku. Jaromír Zmrhal posunul loptu na Vladimíra Coufala, ten pasom z pravej strany hľadal pred bránou Milana Škodu, no tomu dnes zrejme nie je dopriané.
     
    82
    Dovolím si povedať, že zápas sa pomaličky dohráva. Slavia nedopustí podobné zaváhanie ako pred rokom a jej púť pohárovou Európou bude pokračovať. Dnešný duel mimochodom sleduje skoro 18-tisíc divákov.
     
    81
    Jaromír Zmrhal dostal presnú prihrávku po priestoru ľavého krídla. Zdvihol hlavu, poslal pekný center do šestnástky na Milana Škodu, ale pred domácim kapitánom zasiahol Michail Keržakov.
     
    80
    Vladimír Coufal vybojoval loptu v súboji s Róbertom Makom. Následne sa v šestnástke súpera snažil dostať do koncovky Tomáš Souček, ale veľmi dobre si s ním poradil Emanuel Mammana.
     
    79
    Hostia mali výhodu rohového kopu, ale do zakončenia sa nedostali. Následne sa podporiť rýchly brejk snažil aj Miroslav Stoch, ale útočná akcia bola na ľavej strane zbrzdená.
     
    78
    Domáci fanúšikovia sú nespokojní s tým, že píšťalka hlavného arbitra zostala nemá. Nasledovať bude vhadzovanie, hoci Igor Smolnikov zrejme fauloval domáceho Petra Olayinku.
     
    77
    Po zlej rozohrávke brankára hostí sa dostal k lopte Josef Hušbauer. Ten doslova vletel do šestnástky Zenitu, ale loptu si nešťastne predkopol a už ju nedokázal zachytiť na hracej ploche.
     
    75
    Hra sa odvíja prevažne na polovici ruského mužstva. Ondřej Kolář je naďalej bez zákroku a je pravdepodobné, že si v tomto ročníku Európskej ligy pripíše na konto už štvrté čisté konto.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 32. Zmrhal, 41. Stoch

    Karty:   25. Milan Škoda (SLA), 86. Stoch (SLA) – 36. Nabiullin (PET), 67. Hernani (PET)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:10.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený (90+2. Baluta) – Hušbauer, T. Souček – Stoch (90. Frydrych), Olayinka, Zmrhal – Milan Škoda (C) (85. Traoré).
    Náhradníci: Kovář – Baluta, Deli, Frydrych, Matoušek, Sýkora, Traoré.

    Zenit Petrohrad: M. Keržakov (C) – Mammana, Neto, M. Mevlja, Nabiullin (46. Driussi) – Smolnikov, Marchisio, Kranevitter, Hernani – A. Zabolotnyj (46. Mak), Šatov (73. Kuzjajev).
    Náhradníci: Luněv – Aňukov, Driussi, Kuzjajev, Mak, Terentěv, Le Musajev.

    Rozhodca: Andrew Dallas – Francis Connor, Douglas Potter – Stuart Stevenson

    Diváci: 17 748