Schalke – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Plzeň – AS Rím 2:1 (kon.) | Real Madrid – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
Amsterdam – Bayern 3:3 (kon.) | Benfica – AEK Atény 1:0 (kon.) | Manchester City – Hoffenheim 2:1 (kon.)
Doneck – Lyon 1:1 (kon.) | Valencia – Manchester United 2:1 (kon.) | YB Bern – Juventus 2:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (1:0)
Manchester United
Streda 12.12.2018, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    90
    Mohlo byť vyrovnané! Krásny jemnučký oblúčik za obranu od Pogbu na Matu! Ofsajd to nebol, Mata sa otáčal smerom k bráne, no z voleja netrafil priestor troch žrdí! Toto bude Red Devils riadne mrzieť.
    87. Marcus Rashford (MAN) - 2:1
     
    87
    Manchester United dal gól!
    Predsa je znížené! Domáci neudržali hostí na dištanc a po hlavičke MARCUSA RASHFORDA z hranice malého vápna sú futbalisti United späť v hre. Loptu v hre udržal o centimetre Jesse Lingard, gólový center poslal Ashley Young.
     
    84
    Prudké zakončenie z veľkej vzdialenosti Jaume Doménech iba vyráža pred seba. Domáci gólman je dnes stopercentný a drží svojich spoluhráčov nad vodou.
     
    81
    Zbytočná, no najmä neskorý sklz od Marcusa Rashforda na Rúbena Veza. Žltá karta i pre odchovanca Manchestru United.
     
    75
    Z ničoho nič mohlo byť znížené! Andreas Pereira dostal priveľa času aj priestoru na strelu z vyše dvadsiatich piatich metrov. Tvrdá delovka do pravého horného rohu brány, Jaume Doménech na poslednú chvíľu vyťahuje zákrok večera!
     
    69
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Jesse Lingard.
     
    68
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Santiago Mina, prichádza Rodrigo.
     
    66
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Denis Čeryšev, prichádza Ferrán Torres.
     
    63
    Santiago Mina mohol definitívne uzatvoriť nádeje hostí na body. Krásna kolmica za obranu, Mina sa dostal cez Jonesa, avšak cez Romera už nevystrelil. Pochváliť musíme vybehnutie argentínskeho reprezentanta.
     
    57
    Dobrý center Andreasa Pereiru doprostred šestnástky Jaume Doménech len boxoval. K voleju sa dostal Eric Bailly, ktorý ani nie z desiatich metrov prekopáva bránu!
     
    57
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Fred, prichádza Marcus Rashford.
     
    51
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Toni Lato, prichádza Ezequiel Garay.
     
    47
    Valencia dala gól! Darček pre Španielov. Dlhá kolmica za obranu, o loptu bojoval Michy Batshuayi a PHIL JONES. Domáci útočník bol už pozadu, keď tu zrazu Jones sklzom posiela loptu do vlastnej siete z hranice šestnástky. Vyštartovaný Romero prekvapený, Argentínčan neverí vlastným očiam!
    47. Phil Jones (VAL) - 2:0
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcos Rojo, prichádza Ashley Young.
     
    44
    Michy Batshuayi s druhou obrovskou príležitosťou večera. Denis Čeryšev nalákal na seba troch protihráčov, posunul loptu na Minu, ktorý preposielal na Batshuayia. Belgičan zo záklonu pálil vedľa lavej tyče.
     
    38
    Jones akoby vypustil súbojom s Minom, ktorý po junáckej pasovačke poslal center pred Romera. Dostal sa k nemu Parejo, ktorý svojou ranou trafil len padajúceho Baillyho.
    35.
     
    35
    Neskutočné! Zakončenie Pogbu z troch metrov po vyhranej hlavičke a nákope z rohového kopu. Osamotený Francúz na ľavej žrdi netriafa priestor brány! Neviem ako toto nazvať, ak nie stopercentná šanca, ktorá sa nedá trafiť azda iba raz z milióna prípadov. A jeden takýto prišiel práve dnes...
     
    33
    Čo sa to len deje pred Romerom? Prv nedorozumenie, po ktorom získali domáci roh. Nasledoval center na zadnú tyč, Romero vyrazil loptu späť do hry. Geoffrey Kondogbia akrobaticky vrátil loptu do ohňa, kde však Mouctar Diakhaby nedokázal cez Erica Baillyho dotlačiť loptu do siete! Ťažké chvíle pre defenzívu United.
     
    31
    Michy Batshuayi zahadzuje šancu na druhý gól! Picciniho ďalší parádny center na malé vápno, Batshuayi ale loptu triafa iba ramenom! Tutovka nepremenená, toto musí byť ďalšia facka pre United.
     
    30
    Juan Mata poslal vysoký center do ohňa, Jaume Doménech ho vzal zo vzduchu, no tvrdo dopadol na zem. Dôvodom je kontakt s Ericom Baillym. Stopér Manchestru za to vidí žltú kartu. Nutno však dodať, že gólman Valencie tomu čosi pridal aj zo svojho hereckého umenia.
     
    28
    Zopakoval sa nám súboj medzi Valenciom a Latom. Fauloval domáci borec, ktorý vystavil kapitánovi United klasický hokejový bodyček. Za tento zákrok vidí Toni Lato žltú kartu.
    17. Carlos Soler (VAL) - 1:0
     
    17
    Valencia dala gól! Po štvrťhodine prichádza úvodný gól stretnutia. Odrazený center Santiho Minu doputoval od Jonesa ku CARLOSOVI SOLEROVI. Zakončenie zvnútra šestnástky z približne trinástich metrov šlo prudko po zemi. Romero nestihol reagovať, lopta zaplávala k pravej tyči!
     
    11
    Antonio Valencia poslal k zemi Toniho Lata. Prvá reakcia zraneného hráča hovorí za všetko. Krik, je zle nedobre. Valencia vidí žltú kartu, no pokojne mohol byť aj vylúčený. Neskoré časovanie sklzu, s Latom to nevyzerá dobre.

    Viktor Kalinács

    Góly: 17. Soler, 47. P. Jones (vla.) – 87. Rashford

    Karty:   28. Lato (VAL) – 11. A. Valencia (MAN), 30. Bailly (MAN), 81. Rashford (MAN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 6:23.
    Valencia CF: Doménech – Piccini, Vezo, Diakhaby, Lato (51. Garay) – Soler, Parejo, Kondogbia, Čeryšev (66. Torres) – Batshuayi, S. Mina (68. Rodrigo).
    Náhradníci: Neto – Coquelin, Wass, Rodrigo, Torres, Garay, Lee.

    Manchester United: Romero – A. Valencia, P. Jones, Bailly, Rojo (46. Young) – Fellaini, P. Pogba – Pereira, Mata, Fred (57. Rashford) – R. Lukaku (69. Lingard).
    Náhradníci: Grant – Rashford, Lingard, Young, A. Herrera, Greenwood, Garner.

    Rozhodca: Georgi Kabakov (Bulharsko)