Bournemouth – Liverpool 0:4 (kon.) | Arsenal – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Burnley – Brighton 1:0 (kon.)
Cardiff – Southampton 1:0 (kon.) | Manchester United – Fulham 4:1 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 3:2 (kon.)
Chelsea – Manchester City 2:0 (kon.) | Leicester – Tottenham 0:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
Manchester City
Sobota 08.12.2018, 18:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sme svedkami striedania na strane domáceho tímu. Za potlesku londýnskych tribún odchádza Eden Hazard, ktorý prihral na oba góly – nahradí ho Olivier Giroud.
     
    84
    Posledné striedanie v podaní hostí. Na ihrisko sa ešte dostane Philip Foden výmenou za Riyada Mahreza. Tomu dnešný zápas príliš nevyšiel, keďže nebol taký platný ako v ostatných dueloch.
     
    80
    Druhým potrestaným hráčom dnešného duelu je Pedro. Priznám sa, že som si nevšimol jeho priestupok voči pravidlám, no je možné, že sa celá situácia odohrala mimo záberov televíznych kamier.
    78. David Luiz (CHE) - 2:0
     
    78
    Chelsea dala gól!
    Domáci futbalisti sú veľmi blízko k zisku nesmierne cenných troch bodov. Po rohovom kope Edena Hazarda z ľavej strany sa dostal cez brániaceho Johna Stonesa k hlavičke DAVID LUIZ a prekonal brankára Edersona.
     
    75
    Predošlý priamy kop bol tým posledným, do čoho sa dnes Willian na ihrisku zapojil. Záverečnú štvrťhodinu si pozrie iba z lavičky, pretože na jeho miesto už smeruje Ruben Loftus-Cheek.
     
    68
    Druhé striedanie v podaní hosťujúceho trénera. Pep Guardiola takisto musí nútene zasiahnuť do vývoja zápasu, keďže zranenie trápi Davida Silvu. Na jeho miesto prichádza Ilkay Gündoğan.
     
    65
    Je tomu skutočne tak. Chorvátsky reprezentant Mateo Kovačić pre zranenie nemôže v dnešnom dueli pokračovať a na jeho miesto do stredovej formácie prichádza bývalý hráč Evertonu – Ross Barkley.
     
    63
    Michael Oliver prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Jorginho, ktorý veľmi ostro zasiahol Riyada Mahreza. Brazílčan si tak v ostatnom priebehu musí dávať pozor na podobný zákrok.
    57. Kepa Arrizabalaga (CHE)
     
    57
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral Kyle Walker a pálil podobne ako na druhej strane Willian. Takisto sa mu podarilo obstreliť múr, ale mieril trošku viac do stredu brány, kde bol pripravený mladý Španiel Kepa Arrizabalaga.
     
    53
    Pep Guardiola prvýkrát zasahuje do svojej zostavy. Na trávnik prichádza Gabriel Jesus, hoci v posledných týždňoch nemá najlepšiu formu. Naopak, pre dnešok má odpracované Leroy Sané.
    49. Willian (CHE)
     
    49
    Exekútorom priameho kopu z možno 22 metrov bol faulovaný Willian. Brazílčan poslal loptu pekne ponad postavený múr, ale nedokázal prekonať svojho krajana Edersona. Ten predviedol efektný zákrok.
    45. N'Golo Kanté (CHE) - 1:0
     
    45
    Chelsea dala gól!
    Tak si to predstavte. Domáci sa snáď prvýkrát dostali na dlhší čas pred šestnástku súpera a hneď dokázali skórovať. Eden Hazard udržal loptu na kopačke, prihrávkou do stredu šestnástky našiel N'GOLA KANTÉHO a ten strelou pod brvno prekonal Edersona.
     
    32
    Veľký závar pred domácou bránou. Leroy Sané dostal výbornú prihrávku za obranu, ale nedokázal využiť ani pošmyknutie sa Césara Azpilicuetu. Následne ešte zakončoval David Silva, ale dobre zakročil Antonio Rüdiger.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45. Kanté, 78. David Luiz

    Karty:   63. Jorginho (CHE), 80. Pedro (CHE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Kovačić (65. Barkley) – Pedro, E. Hazard (90. Giroud), Willian (75. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Caballero – Fàbregas, Barkley, Loftus-Cheek, Christensen, Giroud, Emerson.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) (68. Gündoğan) – Mahrez (84. Foden), Sterling, Sané (53. Jesus).
    Náhradníci: Muric – Danilo, Kompany, Otamendi, Gündoğan, Jesus, Foden.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner