Bournemouth – Liverpool 0:4 (kon.) | Arsenal – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Burnley – Brighton 1:0 (kon.)
Cardiff – Southampton 1:0 (kon.) | Manchester United – Fulham 4:1 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 3:2 (kon.)
Chelsea – Manchester City 2:0 (kon.) | Leicester – Tottenham 0:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
Manchester City
Sobota 08.12.2018, 18:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po šestnástom kole najvyššej anglickej súťaže je neporazený už len FC Liverpool. Úradujúci šampión z modrej časti Manchestru totiž dnes nestačil na londýnsku Chelsea, ktorej podľahol 0:2. Do streleckej listiny sa zapísali sviatoční strelci – N'Golo Kanté a David Luiz. Zverenci Pepa Guardiolu mali najmä v prvom dejstve jasnú prevahu, no nevyťažili z nej prakticky nič. Naopak, domáci boli efektívni a favoritovi uštedrili prvú ligovú prehru v aktuálnej sezóne. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok víkendu. (20:26:29)
    90+4. Gabriel Jesus (MAC)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kepa Arrizabalaga zbytočne chyboval v rozohrávke, vďaka čomu sa dostal do šance Gabriel Jesus. Brazílčan obstrelil brániaceho hráča súpera, ale španielsky brankár svoju chybu napravil.
     
    90+2
    Chelsea sa veľmi dobre bráni a posiela loptu až brankárovi Edersonovi. Ten dnes nemal veľa práce, dobre zasiahol pri priamom kope Williana, ale nedokázal zastaviť strelu N'Gola Kantého a hlavičku Davida Luiza.
     
    90+1
    Prvá zo štyroch nadstavených minút sa pomaly končí. Manchester City kombinuje na vlastnej polovici ihriska a jeho šancami na prípadný bodový zisk to nevyzerá vôbec dobre.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sme svedkami striedania na strane domáceho tímu. Za potlesku londýnskych tribún odchádza Eden Hazard, ktorý prihral na oba góly – nahradí ho Olivier Giroud.
     
    89
    Na konci predposlednej minúty hostia zaútočili po rohovom kope. Strelu Raheema Sterlinga dokázal zblokovať N'Golo Kanté a následný pokus Fernandinha smeroval tesne vedľa domácej brány.
     
    88
    Záver sa blíži a hostia naďalej prehrávajú rozdielom dvoch gólov. Skúšajú to najmä z ľavej strany cez Raheema Sterlinga, ale kapitána Césara Azpilicuetu teraz veľmi dobre prišiel doplniť Pedro.
     
    87
    César Azpilicueta si nedal pozor na Raheema Sterlinga. Angličan dokázal odcentrovať z ľavej strany, ale tiesnený Gabriel Jesus nezakončoval presne. Odkopávať bude Kepa Arrizabalaga.
     
    86
    César Azpilicueta posunul loptu na Pedra, ktorý mal veľa času na realizovanie poriadneho centra z pravej strany. To sa mu aj podarilo, no Ross Barkley z pomerne slušnej pozície hlavičkoval nepresne.
     
    84
    Posledné striedanie v podaní hostí. Na ihrisko sa ešte dostane Philip Foden výmenou za Riyada Mahreza. Tomu dnešný zápas príliš nevyšiel, keďže nebol taký platný ako v ostatných dueloch.
     
    83
    Už pred zápasom sme spomínali, že od roku 2002 sa nestalo, že by úradujúci anglický majster vyhral v sezóne na Stamford Bridge. Zrejme sa táto séria predĺži, hoci si Citizens robili zálusk na víťazstvo.
     
    82
    Gabriel Jesus je po svojom príchode na trávnik absolútne neviditeľný. Teraz si chcel spracovať loptu chrbtom k bráne, ale David Luiz predviedol dobrý zákrok a umožnil chytiť loptu Kepovi Arrizabalagovi.
     
    81
    Manchester City je takmer na kolenách, ale ešte má minimálne desať minút na strelenie aspoň dvoch gólov. V predošlých dvoch sezónach na Stamford Bridge vyhral, no dnes hetrik zrejme neskompletizuje.
     
    80
    Druhým potrestaným hráčom dnešného duelu je Pedro. Priznám sa, že som si nevšimol jeho priestupok voči pravidlám, no je možné, že sa celá situácia odohrala mimo záberov televíznych kamier.
    78. David Luiz (CHE) - 2:0
     
    78
    Chelsea dala gól!
    Domáci futbalisti sú veľmi blízko k zisku nesmierne cenných troch bodov. Po rohovom kope Edena Hazarda z ľavej strany sa dostal cez brániaceho Johna Stonesa k hlavičke DAVID LUIZ a prekonal brankára Edersona.
     
    77
    Ross Barkley vystrelil spoza šestnástky, ale bránu súpera netrafil. Zrejme tak však bol teč Aymerica Laporta, pretože hlavný rozhodca ukazuje, že bude nasledovať vôbec prvý rohový kop Londýnčanov.
     
    76
    Eden Hazard si nabehol na pekný pas od Marcosa Alonsa. Následne sa snažil poslať do šance Pedra, ale prihrávka v zhustenom priestore na španielskeho zakončovateľa neprešla.
     
    75
    Predošlý priamy kop bol tým posledným, do čoho sa dnes Willian na ihrisku zapojil. Záverečnú štvrťhodinu si pozrie iba z lavičky, pretože na jeho miesto už smeruje Ruben Loftus-Cheek.
     
    74
    Eden Hazard to spravil veľmi šikovne. Prikryl si loptu a nechal sa faulovať Aymericom Laportom. Následné rozohranie priameho kopu už Willianovi príliš nevyšlo, a tak sa hra odvíja opäť v strede ihriska.
     
    73
    Po aktivite Raheema Sterlinga mali hostia k dispozícii ďalší rohový kop. Center z ľavej strany smeroval na Johna Stonesa, ale David Luiz si poradil veľmi skúsené a odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    71
    Eden Hazard sa snažil vysunúť Williana, ale prihrávka bola príliš razantná. Brazílčan už nestihol loptu na hracej plochy, a tak rýchlo rozohráva novú akciu hostí brankár Ederson.
     
    70
    Do zakončenia spoza šestnástky sa dostal Ilkay Gündoğan. Nemecký reprezentant ale neohrozil Kepu Arrizabalagu, pretože jeho strela bola zblokovaná ešte pred 24-ročným brankárom.
     
    69
    Gabriel Jesus mal v šestnástke súpera loptu na kopačke. Snažil sa prejsť cez Césara Azpilicuetu, ale ten si bez väčších problémov poradil. Nasledovať však bude rohový kop, hoci sa posledný dotkol lopty Brazílčan.
     
    68
    Druhé striedanie v podaní hosťujúceho trénera. Pep Guardiola takisto musí nútene zasiahnuť do vývoja zápasu, keďže zranenie trápi Davida Silvu. Na jeho miesto prichádza Ilkay Gündoğan.
     
    67
    Teraz sledujeme akýsi oddychový čas. Hra je rozkúskovaná aj kvôli viacerým zraneniam, ktorých sme aktuálne svedkami. Každopádne, domáci sa stále viac približujú k cennému víťazstvu.
     
    65
    Je tomu skutočne tak. Chorvátsky reprezentant Mateo Kovačić pre zranenie nemôže v dnešnom dueli pokračovať a na jeho miesto do stredovej formácie prichádza bývalý hráč Evertonu – Ross Barkley.
     
    64
    Na trávniku zostáva ležať Mateo Kovačić, ktorý má zrejme svalové problémy. Pri postrannej čiare sa už chystá Ross Barkley a vyzerá to tak, že Maurizio Sarri bude nútený k prvej hráčskej zmene.
     
    63
    Michael Oliver prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Jorginho, ktorý veľmi ostro zasiahol Riyada Mahreza. Brazílčan si tak v ostatnom priebehu musí dávať pozor na podobný zákrok.
     
    62
    Raheem Sterling hľadal centrom z ľavej strany striedajúceho Gabriela Jesusa. Brazílčan bol ale veľmi dobre bránený Davidom Luizom, a tak bude nasledovať len odkop od domácej svätyne.
     
    61
    Domáci sa snažili prejsť do rýchleho brejku, ale prihrávka na Edena Hazarda bola zastavená v stredovom kruhu. Pokiaľ by prešla, Belgičan by išiel do súboja s posledným obrancom súpera.
     
    60
    N'Golovi Kantému dnešný zápas poriadne chutí. Teraz sa snažil individuálne presadiť po pravej strane, ale v chlapskom súboji bol úspešnejší jeho francúzsky kamarát Aymeric Laporte.
     
    59
    César Azpilicueta podporil ofenzívu domáceho tímu, ale jeho center z pravej strany bol veľmi nevydarený. Maurizio Sarri s tým rozhodne nebol spokojný, o čom hovorilo aj jeho gesto na lavičke.
     
    58
    Druhý polčas má oveľa vyššie tempo a máme pred sebou ešte určite dramatickú polhodinu. Za týchto okolností by zostal na čele tabuľky Liverpool, ktorý dnes po hetriku Mohameda Salaha vyhral nad Bournemouthom 4:0.
    57. Kepa Arrizabalaga (CHE)
     
    57
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral Kyle Walker a pálil podobne ako na druhej strane Willian. Takisto sa mu podarilo obstreliť múr, ale mieril trošku viac do stredu brány, kde bol pripravený mladý Španiel Kepa Arrizabalaga.
     
    56
    Zaujímavý verdikt hlavného arbitra zápasu. Eden Hazard bol chrbtom k bráne v súboji s Johnom Stonesom a podľa Michaela Olivera zahral rukou. Hostia tak zadarmo získavajú ďalší priamy kop.
     
    54
    Citizens mali v priebehu krátkeho času výhodu hneď troch štandardných situácii. Pred Kepu Arrizabalagu smeroval jeden center za druhým, no pochválime stopérsku dvojicu Antonio Rüdiger a David Luiz.
     
    53
    Pep Guardiola prvýkrát zasahuje do svojej zostavy. Na trávnik prichádza Gabriel Jesus, hoci v posledných týždňoch nemá najlepšiu formu. Naopak, pre dnešok má odpracované Leroy Sané.
     
    52
    Ďalšia vydarená akcia domáceho tímu. Z ľavej strany zakončoval Willian a druhýkrát v priebehu niekoľkých minút preveril pozornosť svojho krajana Edersona. Ten si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    51
    Pekná akcia domácich. Eden Hazard podržal loptu na pravej strane, výborne ho podporil N'Golo Kanté, ale po jeho prihrávka trafil Pedro len jedného z brániacich hráčov súpera – zrejme Johna Stonesa.
     
    50
    Chelsea podstatne lepšie vstúpila do druhého polčasu. Manchester City je akoby zaskočený a namiesto útočných akcii produkuje akurát tak jeden nedovolený zákrok za druhým. Posledný fauloval John Stones.
    49. Willian (CHE)
     
    49
    Exekútorom priameho kopu z možno 22 metrov bol faulovaný Willian. Brazílčan poslal loptu pekne ponad postavený múr, ale nedokázal prekonať svojho krajana Edersona. Ten predviedol efektný zákrok.
     
    48
    Veľmi pekný a najmä rýchly prechod domáceho tímu z obrany až pred súperovu šestnástku. Navyše, pred ňou bol Willian faulovaný Fabianom Delphom, a tak budeme svedkami nádejného priameho kopu.
     
    47
    Domáci futbalisti kombinujú na vlastnej polovici ihriska, ale sú napádaní hneď kvartetom hráčov súpera. V prvom polčase sa videli hneď niekoľko prípadov, kedy sa to Citizens osvedčilo.
     
    46
    Maurizio Sarri aj Pep Guardiola ponechali na hracej ploche rovnakú jedenástku hráčov. Doterajším hrdinom duelu je N'Golo Kanté, ktorý sa postaral o jediný gólový moment. Uvidíme, či bude aj víťazný.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Až 64% hracieho času držali futbalisti Manchestru City loptu na svojich kopačkách, prvé dejstvo vyhrali 5:1 na strelecké pokusy, ale napriek tomu prehrávajú najtesnejším rozdielom. Chelsea zatiaľ školí majstra z efektivity a po góle sviatočného strelca N'Gola Kantého vedie najtesnejším rozdielom. Zápasu tento gól určite pomôže a v druhom polčase sa môžeme tešiť na oheň a síru zo strany zverencov Pepa Guardiolu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Michael Oliver nadstavuje k prvému polčasu ešte dve minúty. Podstatnejšie je však to, že domácim sa podarilo udrieť z ojedinelej útočnej akcie a úradujúci majster inkasoval gól rovno do šatne.
    45. N'Golo Kanté (CHE) - 1:0
     
    45
    Chelsea dala gól!
    Tak si to predstavte. Domáci sa snáď prvýkrát dostali na dlhší čas pred šestnástku súpera a hneď dokázali skórovať. Eden Hazard udržal loptu na kopačke, prihrávkou do stredu šestnástky našiel N'GOLA KANTÉHO a ten strelou pod brvno prekonal Edersona.
     
    43
    Druhýkrát v priebehu niekoľkých minút bol v ofsajde prichytený Leroy Sané. Nemecký ofenzívny záložník dostáva v tejto sezóne oveľa viac priestoru a jeho výkony dosahujú veľkú kvalitu.
     
    42
    Prvé dejstvo sa pomaly chýli k svojmu záveru. Na Stamford Bridge diváci naďalej sledujú snahu hostí o prekonanie obranných línii súpera, no Maurizio Sarri svoj tím kvalitne pripravil.
     
    41
    Jorginho zachytil rozohrávku súpera, okamžite hľadal spomínaného Edena Hazarda, no prihrávka bola príliš náročná. Následne situáciu bez väčších problémov vyriešil krajný obranca Kyle Walker.
     
    40
    Britská réžia si teraz na chvíľu všimla Edena Hazarda, ktorý je dnes úplne vypojený z hry. Belgičan sa prakticky nedostal do žiadnej útočnej akcie a až príliš veľa času hrá bez lopty.
     
    39
    Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože postranný rozhodca avizoval ofsajd. Príliš skoro bol za obrannou líniou súpera Leroy Sané. Prihrávka Aymerica Laporta mala oči, no mohla prísť trošku skôr.
     
    38
    Citizens mali výhodu rohového kopu z pravej strany. Po priťuknutí od Riyada Mahreza poslal loptu do šestnástky Raheem Sterlinga, ale dobre pozične bol postavený francúzsky majster sveta N'Golo Kanté.
     
    37
    Už vyše dvoch minút sa nehrá kvôli ošetrovaniu Davida Luiza. Ten sa však už postavil na nohy a pomaly odchádza za postrannú čiaru. Podľa jeho gestikulácie má zrejme problémy s pravým bokom.
     
    35
    Michael Oliver prerušuje hru, pretože na hracej ploche zostáva ležať David Luiz. Brazílsky obranca bol v kontakte s Raheemom Sterlingom. Nevyzeralo to nejako nebezpečne, no ošetrenie bude potrebné.
     
    34
    Hostia dokázali zakončiť po rohovom kope. Bol to myslím David Silva, kto sa položil do centru z ľavej strany. Našťastie pre domácich smerovala lopta tesne vedľa brány Kepu Arrizabalagu.
    33. Leroy Sané (MAC)
     
    33
    Raheem Sterling teraz spravil z Marcosa Alonsa štatistu. Prešiel po pravej strane, spätnou prihrávkou našiel Leroya Saného, ale jeho zakončenie z vnútra šestnástky dokázal pohotovo zblokovať César Azpilicueta.
     
    32
    Veľký závar pred domácou bránou. Leroy Sané dostal výbornú prihrávku za obranu, ale nedokázal využiť ani pošmyknutie sa Césara Azpilicuetu. Následne ešte zakončoval David Silva, ale dobre zakročil Antonio Rüdiger.
     
    31
    Spomínaný Raheem Sterling bol teraz až príliš dôrazný. Zákrok na Marcosa Alonsa mu síce ešte u hlavného rozhodcu prešiel, ale následne sa už píska po faule na Brazílčana Williana.
     
    30
    Polhodinu zápasu máme za sebou. Podobne ako po úvodnej štvrťhodine musíme konštatovať, že nevidíme žiadnu reklamu na futbal a o jedinú strelu sa postaral po rýchlej akcii Raheem Sterling.
     
    28
    Bernardo Silva poslal strieľaný center do šestnástky, ale Antonio Rüdiger bol na svojom mieste. Nebezpečných centrov na strane hostí pribúda, no určite by sa im hodil zranený Sergio Agüero.
     
    27
    Leroy Sané sa nedostal k centru z ľavej strany, pretože vynikajúco zapracoval César Azpilicueta. Vyzeralo to, že sa bude kopať od domácej brány, ale napokon rozhodca ukazuje na druhý rohový kop.
     
    26
    Citizens sa presadili cez ľavú stranu. Pri akcii Leroya Saného centroval do šestnástky domáceho celku David Silva, ale našiel len pripraveného Davida Luiza. Ten loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    25
    Ederson si siahne na loptu, ale len pri ďalšom odkope od jeho brány. Znovu takticky vynikajúco zahral Kyle Walker, ktorý odtlačil Davida Luiza. Brazílčan sa pomerne často vysúva dopredu.
     
    24
    Po dlhšej dobe sa dostali na súperovu polovicu aj domáci futbalisti. Na ľavej strane srdnato bojoval Willian, ale napokon z toho bude len vhadzovanie. Ederson môže byť pokojný.
     
    23
    Po faule Marcosa Alonsa na prenikajúceho Raheema Sterlinga mali hostia výhodu priameho kopu. Ten zahral David Silva, ale jeho center prešiel celým pokutovým územím. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    21
    Brazílsky obranca David Luiz bol na útočnom výlete. Následne sa musel rýchlo vracať na svoju pozíciu a radšej prerušil črtajúcu sa akciu hostí taktickým faulom v strede ihriska.
     
    20
    Dvadsať minút máme na Stamford Bridge za sebou. Počas nich sme videli niekoľko chýb v domácej rozohrávke a jedno zakončenie Raheema Sterlinga, ktoré pohodlne zneškodnil Kepa Arrizabalaga.
     
    19
    Zatiaľ to nie je príliš atraktívny zápas pre oko diváka. Možno hovoriť skôr o šachovej partii, v ktorej sa snažia niečo vymyslieť hráči v belasých dresoch, no nevedia sa presadiť cez domácu obranu.
     
    18
    Domáci futbalisti sa dostali k lopte, pretože N'Golo Kanté bol faulovaný Davidom Silvom. V priebehu niekoľkých sekúnd ale o držanie lopty prišli a znovu sa snažia kombinovať zverenci Pepa Guardiolu.
     
    17
    Manchester City má naďalej jasnú územnú prevahu. Túto štatistiku teraz vylepšujú najmä obrancovia hostí John Stones a Aymeric Laporte, ktorí sa vymieňajú loptu na hranici stredovej čiary.
     
    16
    Chelsea sa zatiaľ neskutočne trápi, toto sme snáď ani nečakali. Hráči v modrých dresoch nevedia založiť ucelenú útočnú akciu a takisto majú obrovské problémy s vysokým napádaním súpera.
     
    15
    Manchester City rýchlo zaútočil po zaváhaní Edena Hazarda na vlastnej polovici ihriska. Hostia to ale následne prekombinovali a Leroy Sané nedokázal zakončiť kvôli dôraznému Davidovi Luizovi.
     
    14
    Riyad Mahrez chcel preniknúť po pravej strane. Už to vyzeralo tak, že vyzve do súboja Marcosa Alonsa, no toho výborne doplnil Willian. Alžírčan tak radšej zvolil spätný pohyb k stredu ihriska.
     
    13
    The Blues sa zatiaľ prakticky k ničomu nedostali. Platí to aj po akcii z pravej strany, ktorú pokazila nepresná prihrávka Pedra na číhajúceho Edena Hazarda tesne pred šestnástkou súpera.
     
    11
    Manchester City mal teraz možnosť prejsť do rýchleho brejku, ale prihrávka na Leroya Saného nebola presná. Pokračovať tak budeme len vhadzovaním, o ktoré sa postará César Azpilicueta.
     
    10
    V závere desiatej minúty stretnutia sme boli svedkami rohového kopu hostí. Riyad Mahrez poslal loptu do nebezpečného priestoru, ale Antonio Rüdiger dokázal loptu upratať mimo vlastnej šestnástky.
     
    9
    Jorginho stratil loptu v strede ihriska, čo sa snažil využiť Raheem Sterling. Rozvinul akciu do priestoru ľavého krídla, následne z mierneho záklonu sám zakončoval, ale len do miest, kde stál Kepa Arrizabalaga.
     
    8
    Nasledovať bude odkop od brány Edersona. Veľmi dobre totiž zapracoval Kyle Walker, ktorý telom odstavil Pedra. Ten si teraz vymenil pozíciu s Willianom a operuje na ľavej strane ofenzívy.
     
    7
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu po faule Fabiana Delpha na útočiacieho Edena Hazarda. Exekútorom štandardnej situácie bol Brazílčan Willian, ale jeho center smeroval len do územia, kde boli hostia.
     
    6
    Zatiaľ zápasu chýba potrebné tempo, na aké sme z anglickej Premier League zvyknutí. Hrá sa prevažne medzi šestnástky oboch mužstiev, a tak môžeme hovoriť o opatrnom začiatku stretnutia.
     
    5
    Chelsea teraz vytiahla svoje napádanie a hostia s tým mali hneď dvakrát problémy. Najskôr sme zaregistrovali nepresný odkop Edersona a potom nevydarenú prihrávku do priestoru ľavého krídla.
     
    4
    Hostia vstúpili do zápasu aktívnejšie, ale zatiaľ sa im nedarí dostať cez poctivo brániacich hráčov zo západného Londýna. Tentokrát dobre zapracoval na svojej pozícii kapitán César Azpilicueta.
     
    3
    Michael Oliver prerušuje hru po nedovolenom zákroku Pedra na hosťujúceho Davida Silvu. Všetko sa to ale udialo v stredovom kruhu, teda ďaleko od brány Kepu Arrizabalagu.
     
    2
    Riyad Mahrez sa snažil prestrčiť loptu na Bernarda Silvu, ktorý si nabiehal popri postrannej čiare. Veľmi dobre ale vystúpil zo svojej pozície Marcos Alonso a prerušil akciu úradujúceho anglického majstra.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia, hrajúci v belasých dresoch. V prvej akcii sme videli Angličana Raheema Sterlinga, no toho pri ľavej postrannej čiare čisto odstavil od lopty Mateo Kovačić.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Kovačić – Pedro, E. Hazard, Willian.
    Náhradníci: Caballero – Fàbregas, Barkley, Loftus-Cheek, Christensen, Giroud, Emerson.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) – Mahrez, Sterling, Sané.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Kompany, Otamendi, Gündoğan, Jesus, Foden.

    Rozhodcovia: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Šláger 16. kola sa odohrá na londýnskom Stamford Bridge, kde domáca Chelsea privíta vedúci Manchester City. Hlavným arbitrom stretnutia bude Michael Oliver.

    FC CHELSEA

    Chelsea sa aktuálne nachádza na štvrtom mieste tabuľky. Na konte má 31 bodov, no kvôli dvom nezdarom z nedávneho obdobia ich stráca na Manchester City už desať. The Blues najskôr nezvládli londýnske derby vo Wembley, kde podľahli Tottenhamu 1:3. Oveľa prekvapujúcejšieho však bolo stredajšie zaváhanie. Zverenci Maurizia Sarriho viedli na pôde Wolverhamptonu po góle Rubena Loftusa-Cheeka, no v priebehu štyroch minút dvakrát inkasovali a prehrali 1:2. Trápili sa najmä v zakončení, keďže len tri zo sedemnástich striel smerovali na bránu. Doma má Chelsea bilanciu 5-3-0, no z popredných mužstiev zdolala len Arsenal. Na zhoršených výsledkoch má podiel aj strelecká kríza Edena Hazdarda, ktorý v Premier League naposledy skóroval ešte 7. októbra. Pozitívna je zdravotná situácia, keďže k dispozícii bude aj brazílska dvojica David Luiz a Jorginho.

    MANCHESTER CITY

    Manchester City v pätnástich zápasoch zaváhal len dvakrát, keď remizoval s Wolverhamptonom a Liverpoolom. Pred tímom Jürgena Kloppa má dvojbodový náskok a momentálne ťahá sériu siedmich ligových výhier po sebe. Citizens majú najlepšiu ofenzívu v súťaži, keď v priemere dosahujú tri góly na zápas. Útok ťahá najmä trojica Raheem Sterling, Sergio Agüero a Leroy Sané. Dokopy nastrieľali 22 gólov, čo je o deväť menej než celý tím Chelsea. Otázny je však štart argentínskeho kanoniera, ktorého trápia svalové problémy. S kolenom laboruje Kevin De Bruyne a s určitosťou v dnešnom dueli nenastúpi Claudio Bravo s Benjaminom Mendym. Zaujímavosťou je, že od roku 2002 žiaden úradujúci šampión Premier League na Stamford Bridge nevyhral. Manchester City sa pokúsi zlomiť túto bilanciu a zároveň nadviazať na víťazstvá 1:0 a 3:0 z predošlých dvoch sezón.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45. Kanté, 78. David Luiz

    Karty:   63. Jorginho (CHE), 80. Pedro (CHE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Kovačić (65. Barkley) – Pedro, E. Hazard (90. Giroud), Willian (75. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Caballero – Fàbregas, Barkley, Loftus-Cheek, Christensen, Giroud, Emerson.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) (68. Gündoğan) – Mahrez (84. Foden), Sterling, Sané (53. Jesus).
    Náhradníci: Muric – Danilo, Kompany, Otamendi, Gündoğan, Jesus, Foden.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner