Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | K. Vary – Kladno 7:0 (kon.) | Hradec Králové – Sparta Praha 0:1 (po pr.)
Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 5:4 (po pr.)
Vítkovice – Havířov 4:3 (kon.) | Slavia – HC Litvínov 3:2 (po pr.) | Třinec – Vsetín 1:4 (kon.)
Přerov – Zlín 2:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Bílí Tygři Liberec
2:3 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Sobota 24.11.2018, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů (CZ) • Skupina B
Partner:
     
    62:18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán! DOMINIK CHÁRA si vzal puk mezi betony a trošku se štěstím jej napálil za Pavla Čajana. 2:3! Asistence: Daniel Blažej.
     
    60:30
    Jan Šír se utrhl na pravé straně a jel sám proti Nečasovi. Zkoušel si jej roztáhnout a forhendem zasunout za beton, avšak gólman Dynama se zaskvěl!
     
    58:19
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Oliva – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šeliga – 2 min., hrubost).
     
    57:25
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Antoníček – 2 min., krosček).
     
    56:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí v početní výhodě vyrovnávají stav utkání! Vít Rozlílek přihrál na modrou čáru, kde operoval VÁCLAV LEDER. Ten si byl moc dobře vědom kvalitní clony před brankou, okamžitě tedy vypálil a puk si našel cestičku až za Čajanova záda. Asistence: Vít Rozlílek.
     
    55:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Strnad – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:44
    Pardubice spalují jednu tutovku za druhou. V akci dva na jednoho přihrál Michal Rouha směrem k Vítu Rozlílkovi. Ten místo okamžité rány volil kličku do bekhendu. Nejenže ji nedotáhl do konce, ale ještě se srazil s Pavlem Čajanem. Oba by měli být v pořádku!
     
    53:19
    Obrovská šance na vyrovnání! Jiří Bucek pelášil úplně sám na Pavla Čajana. Zkoušel mu touš zasunout drze pod beton, domácí brankář svůj tým pořádně podržel.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Blažej – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Žůrek – 2 min., hrubost).
     
    50:34
    Mohlo být vyrovnáno! Daniel Blažej se chopil odraženého puku a stanul mezi kruhy. Zápěstím skvělého Čajana nepropálil, maskovaný muž nastavil vyrážečku!
     
    49:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Máme sníženo, Pardubice se nevzdávají. Radek Šír vedl rychlý brejk a ke skórování vybídl MICHALA TREJBALA. Ten počkal, až Pavel Čajan klesne k ledu, a poté už jej zvládl prostřelit. 1:2 z pohledu hostů! Asistence: Radek Šír.
     
    47:31
    Puk se odrazil mezi kruhy, kde stál úplně volný Daniel Hledík. Ten měl dostatek času i na zpracování, ale pálil bez přípravy a těsně minul domácí klec!
     
    46:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Cikhart – 2 min., hákování).
     
    46:47
    Tak trošku exhibiční akce Severočechů brankou nekončí. V přečíslení, do kterého domácí ujeli ve třech proti jedinému obránci, vyzval křížem Adam Klapka Michaela Drábka. Ten ještě posunul touš mezi kruhy pro Dominika Šeligu, jehož zakončení přistálo na Nečasově břiše!
     
    43:05
    Vojtěch Strnad zakončoval dvakrát z mezikruží! Poprvé z otočky, nicméně druhá rána už byla pořádně nebezpečná. Dvojici skvělých zásahů si připisuje Vojtěch Nečas!
     
    41:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři vedou 2:0! Václav Burda nahodil puk do pásma. Za brankou si skvěle pomohl tělem Petr Šafařovský, načež našel na levém kruhu JANA ŽEMBU. Ten si pěkně povyjel na osu kluziště a nezištnou ranou mezi betony zaskočil Vojtěcha Nečase! Asistence: Petr Šafařovský.
     
    37:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Čekání na úvodní gól je u konce! Václav Burda se po levé straně dostal až na kruh a chytře vypálil po ledě. Vojtěch Nečas jeho projektilu nastavil beton, nicméně puk vyrazil pouze k JANU ŽEMBOVI, na kterého už se usmívala prázdná klec. Asistence: Václav Burda.
     
    34:34
    Střelecký zmar naprosto shrnula aktuální situace. Ondřej Rohlík táhl akci dvou proti jednomu, vzal ji na sebe, ale zle promáchl. Černá guma se pozvolna došourala až k Čajanovi.
     
    31:45
    Jan Šír dostal nabito mezi kruhy. Pálil bez přípravy a Vojtěch Nečas musel opět předvést své kvality. Ránu zachytil napoprvé, bude se vhazovat!
     
    27:18
    Ve vlastním oslabení mířil zcela sám na branku Jakub Rychlovský! Zvolil rychlou střelu pod horní tyčku, kam Nečas skvěle vytasil vyrážečku. Důležitý zákrok!
     
    25:52
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Strnad – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    21:17
    Vít Rozlílek táhl přečíslení dva na jednoho. Pokoušel se připravit pozici pro Martina Kostku, avšak kotouč mu adresoval na brusle, k zakončení tedy nedošlo!
     
    16:45
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Trejbal – 2 min., hákování).
     
    14:14
    Penaltu si vzal na povel Jiří Bucek. Ten se proti Čajanovi sebevědomě rozjel z pravé strany, avšak ránu poslal jen do jeho vyrážečky! Stále tak platí stav 0:0.
     
    14:14
    Neskutečné! Už to vypadalo, že se Pardubice musejí dostat do vedení, leč opak je pravdou. Teč Cháry skončila na tyčce, dorážka Kostky se kutálela po brankové čáře, ovšem kotouč ji ani v jednom případě nepřešel! Posléze jej v brankovišti zalehl Žůrek, je z toho trestné střílení!
     
    13:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Charvát – 2 min., krosček).
     
    11:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., napadení).
     
    07:27
    Vojtěch Nečas nadále deptá domácí střelce! Adam Najman si to na něj z levého křídla mířil prakticky sám, avšak strážce východočeské svatyně byl připraven.
     
    06:12
    Michael Drábek mohl otevřít skóre. Jeho prudká střela z mezikruží mířila do Nečasova protipohybu, ovšem maskovaný muž na poslední chvíli vytyčil vyrážečku a udržel tak bezbrankový stav!
     
    02:53
    První velká příležitost! Po odrazu ze skrumáže v brankovišti puk vyplaval na pravý kruh k úplně volnému Jakubu Žůrkovi, který pálil bez přípravy nad úroveň horní tyčky.
     
    Ale pozor! Mladá Boleslav na havlíčkobrodském ledě překvapivě padla, Tygři byli tedy velkého tlaku zbaveni. Do utkání tak mohou jít s vědomím, že je o postup do lepší nadstavbové skupiny nic nepřipraví!

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 38. Žemba (Burda), 42. Žemba (Šafařovský) – 50. Trejbal (R.Šír), 57. Leder (Rozlílek), 63. Chára (Blažej)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Pařík) – Aubrecht, Hampl, Charvát (A), Kovář, Žůrek, Ira – Najman, Rychlovský, Jan Šír, Šafařovský (C), Burda, Strnad, Klapka, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba (A).
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Leder, Nedelka, Blažej (A), Jelínek – Hledík, Rouha, Rozlílek (A), Antoníček, Kostka, Chára, Rohlík, Radek Šír, Bucek, Trejbal.

    Rozhodca: Luczków – Toman, Serbus