Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | K. Vary – Kladno 7:0 (kon.) | Hradec Králové – Sparta Praha 0:1 (po pr.)
Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Chomutov – Plzeň 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 5:4 (po pr.)
Vítkovice – Havířov 4:3 (kon.) | Slavia – HC Litvínov 3:2 (po pr.) | Třinec – Vsetín 1:4 (kon.)
Přerov – Zlín 2:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Bílí Tygři Liberec
2:3 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Sobota 24.11.2018, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů (CZ) • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Základní část DHL Extraligy juniorů dospěla ke svému poslednímu dvacátému kolu. Situace ve skupině B je vskutku zamotaná, dnes nás čeká její velké finále!

    Bílí Tygři Liberec v týdnu ovládli veledůležitý duel na ledě Mladé Boleslavi a brali z něj kompletní sbírku čtyř bodů. V tabulce se tedy nacházejí na třetím místě a v posledním utkání potřebují vybojovat proti Dynamu alespoň dva body k jistotě postupu. Dá se předpokládat, že Boleslav v Havlíčkově Brodě nezaváhá. Ustojí Severočeši nemalý tlak?

    HC Dynamo Pardubice může do Liberce vycestovat s klidnou hlavou, na druhé příčce tabulky už se mu nemůže nic zlého přihodit. Východočechům to klape v přesilových hrách, v rámci kterých drží více než 27% úspěšnost. Mohou se navíc opřít o skvělou fazónu, z posledních třinácti zápasů vyhráli deset! Na ledě šelem nicméně obdrželi sedmigólový příděl, podaří se odplata?

    To se začneme dozvídat od sobotních 17 hodit, kdy bude ve Svijanské aréně vhozen první kotouč. Buďte u vyvrcholení základní části juniorské soutěže s námi!
     
    Ale pozor! Mladá Boleslav na havlíčkobrodském ledě překvapivě padla, Tygři byli tedy velkého tlaku zbaveni. Do utkání tak mohou jít s vědomím, že je o postup do lepší nadstavbové skupiny nic nepřipraví!
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Pařík) – Aubrecht, Hampl, Charvát (A), Kovář, Žůrek, Ira – Najman, Rychlovský, Jan Šír, Šafařovský (C), Burda, Strnad, Klapka, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba (A).

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Leder, Nedelka, Blažej (A), Jelínek – Hledík, Rouha, Rozlílek (A), Antoníček, Kostka, Chára, Rohlík, Radek Šír, Bucek, Trejbal.

    Rozhodčí: Luczków – Toman, Serbus.
     
    Hráči obou celků už jsou nastoupeni na ledové ploše. Domácí oblékli své tradiční bílé dresy, Pardubičtí se představí v červené barvě. Zápas za několik málo minut započne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Na úvodním vhazování si puk přivlastnili hokejisté Pardubic. Petr Antoníček poté přihrával z kruhu na modrou čáru, jenže tam nikdo nestál.
     
    00:20
    Zajímavá akce Severočechů. Rychlovský se snažil procpat kotouč u pravé tyčky za gólmanovy betony, ty byly včas připraveny k zákroku.
     
    00:58
    Liberečtí se drží v útočném pásmu. Do brankoviště se zpoza klece dral Jan Žemba, leč ve finální fázi ztratil plnou kontrolu nad gumovým předmětem.
     
    01:39
    Dynamo vyřešilo domácí nápor jednoduše. Vyhodilo totiž na zakázané uvolnění, to nicméně znamená, že se hra k jeho brance rychle vrátí.
     
    01:58
    Adam Klapka zachytil hostující rozehrávku. Šelmy už znovu krouží okolo Nečase, dokud neztratil kotouč u hrazení Vojtěch Strnad.
     
    02:53
    První velká příležitost! Po odrazu ze skrumáže v brankovišti puk vyplaval na pravý kruh k úplně volnému Jakubu Žůrkovi, který pálil bez přípravy nad úroveň horní tyčky.
     
    03:44
    Adam Najman se pokoušel překvapit Nečase zpoza brány. To se mu podařilo, hostující gólman vůbec nevěděl, kde je kotouč. Našel jej až později v boční síťce.
     
    04:35
    Po divokém úvodu se domácí snaží trošku zklidnit hru. Jan Hampl vyčkává za Čajanem a dává si s rozehrávkou trošku načas.
     
    04:54
    Po zakázaném uvolnění Liberce se Dynamo usadilo v útočném pásmu. Lederova táhlá střela od modré čáry nepříjemně trefila Kováře, šelmy si nakonec poradily.
     
    05:36
    Vojtěch Strnad se prezentoval pohlednou individuální akcí po pravém křídle, načež dokonce dobře vystřelil. Vojtěch Načas zasahuje, hra je tedy přerušena.
     
    05:56
    Na hole obou celků se vkrádají nepřesnosti. V tuto chvíli Východočeši vyhodili kotouč na icing, buly se odehraje po pravé ruce brankáře Vojtěcha Nečase.
     
    06:12
    Michael Drábek mohl otevřít skóre. Jeho prudká střela z mezikruží mířila do Nečasova protipohybu, ovšem maskovaný muž na poslední chvíli vytyčil vyrážečku a udržel tak bezbrankový stav!
     
    06:49
    Strnad donutil dotěrným doléháním soupeře ke ztrátě puku. Domácí útočník jej nahodil do pásma a vyrazil na zasloužený odpočinek na hráčskou lavici.
     
    07:27
    Vojtěch Nečas nadále deptá domácí střelce! Adam Najman si to na něj z levého křídla mířil prakticky sám, avšak strážce východočeské svatyně byl připraven.
     
    07:48
    Nebezpečné nahození Daniela Iry od modré lajny gólman příliš neviděl. Muselo se mu tedy ulevit, když mu černá guma narazila do připraveného betonu.
     
    08:30
    Václav Burda se pěkně protáhl až na pravý kruh. Následná střela po ledě byla Nečasem vykopnuta před branku, kam se nejrychleji dostal Dominik Dubovčí.
     
    09:27
    Liberec je zatím jasně lepší. Znovu se nachází v blízkosti hostující klece, nicméně neujala se ani tvrdá rána Hampla, kterou opět zkrotil Nečas.
     
    10:04
    Pardubičtí se osvobodili a mohli si na chvilku oddechnout. Skutečně však velice krátce, Vomáčka totiž rychle táhl další akci! Štěstí pro Dynamo, že ho zastavil hvizd pro ofsajd.
     
    10:41
    Dubovčí vyhazuje touš na další zakázané uvolnění. Vypadá to, jako by hosté byli duchem ještě v autobuse, nejsou si schopni prakticky nic vypracovat.
     
    11:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., napadení).
     
    11:28
    Hosté mohou napravit dojem v přesilové hře. Antoníček šermoval holí před brankovištěm, načež se Liberečtí dostali k puku a poslali jej do bezpečí.
     
    11:55
    Následuje další vyhození šelem, po kterém se Dynamo musí pokusit o rozvinutí další akce až z hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    12:33
    Východočeské trápení nyní podtrhl Ondřej Rohlík, jehož nepřesná přihrávka projela až k zadnímu mantinelu, píská se tedy zakázané uvolnění pardubického celku.
     
    13:09
    V zajímavé střelecké pozici stanul Ondřej Rohlík. Z pravého kruhu se snažil propálit Čajana, ale trefil jej pouze do vyrážečky. Posléze domácí vyhazují.
     
    13:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Charvát – 2 min., krosček).
     
    13:40
    Okamžitě následuje další přesilovka. Přízemní pokus Jana Olivy vykopl Pavel Čajan k Aubrechtovi, který posílá kotouč mimo domácí defenzivní zónu.
     
    14:14
    Neskutečné! Už to vypadalo, že se Pardubice musejí dostat do vedení, leč opak je pravdou. Teč Cháry skončila na tyčce, dorážka Kostky se kutálela po brankové čáře, ovšem kotouč ji ani v jednom případě nepřešel! Posléze jej v brankovišti zalehl Žůrek, je z toho trestné střílení!
     
    14:14
    Penaltu si vzal na povel Jiří Bucek. Ten se proti Čajanovi sebevědomě rozjel z pravé strany, avšak ránu poslal jen do jeho vyrážečky! Stále tak platí stav 0:0.
     
    14:50
    Pardubice se snaží ještě něco vymyslet, ale zahrozili Tygři. Filip Kovář po pěkném průniku vystřelil z úhlu, Nečas nezasáhl zrovna suverénně.
     
    15:40
    Domácí hokejisté už jsou kompletní. Charvát se snažil na branku poslat zajímavě se vrtící kotouč, ten byl však zastaven jedním z blokujících hráčů Pardubic.
     
    16:34
    Michael Drábek se i přes háček Trejbala tlačil k Nečasovi, jenž před ním odpálil puk holí. Liberečtí si zahrají dnešní první přesilovou hru.
     
    16:45
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Trejbal – 2 min., hákování).
     
    17:13
    Po vyhození v pardubickém podání se pro puk vrací Adam Klapka. Tygři se ale opět nedokázali usadit v pásmu! Dynamo si zatím při tomto oslabení počíná suverénně.
     
    17:48
    Charvát místo střely ještě přesunul hru po mantinelu k Vomáčkovi. Tím domácí akce skončila, Východočeši znovu poslali černou gumu daleko od své klece.
     
    18:27
    Dubovčí sice nedokázal vyhodit, ale provedl to za něj Ondřej Rohlík. V libereckém podání je tato přesilovka skutečně nepovedeným počinem.
     
    18:57
    Souběžně se startem poslední minuty třetiny pronikl za modrou čáru Rohlík. Byl ale rychle dostoupen a o kotouč přišel před tím, než stihl něco vymyslet.
     
    19:19
    Jiří Bucek si na modré čáře navedl touš k ose kluziště a vystřelil zápěstím. Projektil skončil na zadním mantinelu, hostujícímu střelci se trošku svezl z čepele.
     
    19:53
    Poslední sekundy této periody se zřejmě dohrají v rohu obranného pásma Liberce, kde kotouč uvízl kdesi pod bruslemi klubka hráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část by se dala rozdělit na dvě poloviny. V té úvodní dominovali Tygři, kteří si několikrát otupili drápy na skvělém Vojtěchu Nečasovi. Dynamo se pro změnu osmělilo až postupem času. Liberečtí s enormní dávkou hokejového štěstíčka ustáli obrovskou dvojšanci Cháry a Kostky, Bucek měl poté díky zalehnutí puku v podání Žůrka k dipozici trestné střílení, leč Čajana nepropálil! Ačkoliv se hraje ofenzivně, branka zatím nepadla.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Najman vysunul po levé straně Rychlovského. Ten posílal před branku nabídku na teč Janu Šírovi, od jehož hole putoval kotouč mimo tři tyčky.
     
    20:58
    Blažej pálil od modré čáry. Rána neprošla přes blokující hráče, načež jsou Pardubice z útočného pásma pozvolna vypuzeny.
     
    21:17
    Vít Rozlílek táhl přečíslení dva na jednoho. Pokoušel se připravit pozici pro Martina Kostku, avšak kotouč mu adresoval na brusle, k zakončení tedy nedošlo!
     
    22:06
    Krásný hokejový moment! Trejbal si ve středním pásmu počkal na Drábka a exkluzivním bodyčekem jej poslal ve vývrtce k ledové ploše. Velmi dobrá Trejbalova práce.
     
    22:43
    Jiří Bucek se snažil vydolovat puk před Čajanem. To se mu nepovedlo, načež se černá guma znovu vyskytuje na hokejkách modrobílého týmu.
     
    23:31
    Jan Cikhart se vytočil na pravý kruh, otočil se čelem k brance a vystřelil. Vojtěch Nečas byl připraven a zasáhl svým betonem.
     
    24:38
    Dubovčí pěkně vyřešil situaci za vlastní klecí a mohl hosty vysvobodit z libereckého tlaku. Šelmy se nicméně nadále drží v pásmu, to už pro ně vypadá lukrativně.
     
    25:32
    Šeliga v nadějné palebné pozici trefil pouze před brankovištěm zaparkovaného Jana Olivu, jenž v tuto chvíli svému gólmanovi významně pomohl.
     
    25:52
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Strnad – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    26:10
    Chára se dostal do větší šance, než by se mohlo na první pohled stát. Puk ale zasáhl velmi nečistě, černá guma se tedy doklouzala pouze k zadnímu hrazení.
     
    26:50
    Jan Oliva zaváhal na útočné modré čáře, a ještě se musel vypořádat s napadáním dotěrného Cikharta. Zvládl to úspěšně.
     
    27:18
    Ve vlastním oslabení mířil zcela sám na branku Jakub Rychlovský! Zvolil rychlou střelu pod horní tyčku, kam Nečas skvěle vytasil vyrážečku. Důležitý zákrok!
     
    28:08
    Hosté v početní výhodě nic velkého nevymysleli. Nadále se jim daří držet v Čajanově blízkosti, avšak je to bez střelby, tudíž bez nějakých významnějších hrozeb.
     
    29:23
    Antoníček si dobře zpracoval z výšky se snášející puk a vyslal jej vstříc brance. Pavel Čajan následnou střelu krotil s mírnými obtížemi, ale poradil si.
     
    29:58
    Olivovu velice nepovedenou rozehrávku mohl ukořistit Klapka, jenže puk mu projel pod čepelí. Kdyby ne, dostal by se liberecký hráč do vyložené gólové pozice.
     
    30:48
    V šavlovačce za pardubickou klecí uspěl Vomáčka. Tygři se tedy na chvilku uchytili v ofenzivní zóně, nicméně k žádnému významnému vzruchu to nevedlo.
     
    31:45
    Jan Šír dostal nabito mezi kruhy. Pálil bez přípravy a Vojtěch Nečas musel opět předvést své kvality. Ránu zachytil napoprvé, bude se vhazovat!
     
    32:44
    Václav Burda poslal puk po ledě na Nečase. Ten pouze kontroloval jeho trajektorii, která se úplně neshodovala s polohou pardubického chrámu.
     
    33:38
    Jan Hampl pozvolna rozehrával. Poté musel u mantinelu hasit pardubický pokus o brejk, což se mu podařilo a šelmy tedy opět mohou obrátit hru.
     
    34:34
    Střelecký zmar naprosto shrnula aktuální situace. Ondřej Rohlík táhl akci dvou proti jednomu, vzal ji na sebe, ale zle promáchl. Černá guma se pozvolna došourala až k Čajanovi.
     
    35:30
    Antoníček už si brousil zuby na ránu z oblasti levého kruhu, avšak Rychlovský exkluzivní rybičkou vypíchl puk těsně před tím, něž se dostal k hostujícímu forvardovi.
     
    36:20
    Michal Hrádek po průniku přes neutrální zónu nahazoval po hrazení za domácí klec. Puk se od plexiskla odrazil mimo hrací plochu, čeká nás tedy buly.
     
    37:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Čekání na úvodní gól je u konce! Václav Burda se po levé straně dostal až na kruh a chytře vypálil po ledě. Vojtěch Nečas jeho projektilu nastavil beton, nicméně puk vyrazil pouze k JANU ŽEMBOVI, na kterého už se usmívala prázdná klec. Asistence: Václav Burda.
     
    38:20
    Drábek dostal puk do středního pásma. Poté jej z dálky nahodil na branku Filip Kovář. Nečas gumový předmět zastavuje a rozehrává jej ke spoluhráčům.
     
    39:41
    Rouha se snažil sám proti přesile prokličkovat až před Čajana. Domácí ale situaci ustáli a sami ještě mohou před koncem třetiny zkusit zahrozit.
     
    39:56
    Michael Drábek se v závěrečných sekundách hnal do velice zajímavého brejku. Zřejmě ale netušil, že mu zbývá málo času, a zpomalil se kličkou. Vystřelit už poté nedokázal ani Vojtěch Strnad.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I přes příležitosti na obou stranách se na gól čekalo až do 38. minuty, kdy se z dorážky prosadil Jan Žemba. Liberec vede v herně vyrovnaném klání 1:0, uvidíme, co se bude dít ve třetí periodě.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Třetí část začíná! Po zpětné přihrávce se o zakončení okamžitě snažil Jan Šír. Kotouč po teči skončil v ochranné síti, pokračovat se tedy bude vhazováním.
     
    40:31
    Pardubický Jiří Bucek zůstal ležet na ledové ploše. Rozhodčí přerušili hru, ke zraněnému hokejistovi míří také zdravotník. Doufejme, že bude Bucek v pořádku.
     
    40:31
    Vypadá to, že ano! Nakonec odjíždí na střídačku bez pomoci ostatních.
     
    41:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři vedou 2:0! Václav Burda nahodil puk do pásma. Za brankou si skvěle pomohl tělem Petr Šafařovský, načež našel na levém kruhu JANA ŽEMBU. Ten si pěkně povyjel na osu kluziště a nezištnou ranou mezi betony zaskočil Vojtěcha Nečase! Asistence: Petr Šafařovský.
     
    41:37
    Michael Drábek se zpoza klece tlačil přímo před Nečase. Poté se strhla na brankovišti skrumáž, kterou ukončil rázný hvizd hlavního rozhodčího.
     
    42:40
    Strnad se z vlastního pásma vydal na výlet. Poblíž půlicí čáry se puk odrazil k Janu Cikhartovi, který jej po ledě nahodil směrem k pardubické brance, kde se mohou domácí uchytit.
     
    43:05
    Vojtěch Strnad zakončoval dvakrát z mezikruží! Poprvé z otočky, nicméně druhá rána už byla pořádně nebezpečná. Dvojici skvělých zásahů si připisuje Vojtěch Nečas!
     
    43:48
    Bílé šelmy jsou nyní při chuti. Dělovku od modré čáry vypustil Kovář, Nečas měl opět plné ruce a nohy práce. Dynamo působí nevýrazným dojmem.
     
    44:20
    Jiří Bucek, který už je v pořádku, dostal nabito na pravý kruh. Ke své smůle promáchl, rychlý přesun Pavla Čajana tedy nakonec nebyl zapotřebí.
     
    45:16
    Petr Šafařovský pěkně obehrál dva protihráče. Liberečtí se chvilku drželi v útočné třetině, avšak Rozlílek je vyhnal z vlastního pásma pryč. Domácí se rychle chtějí vrátit zpět.
     
    45:56
    Krátce po vyhraném vhazování vystřelil od modré lajny Adam Charvát. Hostující brankář si s jeho pokusem dokázal v klidu poradit, na pořadu dne je další buly.
     
    46:47
    Tak trošku exhibiční akce Severočechů brankou nekončí. V přečíslení, do kterého domácí ujeli ve třech proti jedinému obránci, vyzval křížem Adam Klapka Michaela Drábka. Ten ještě posunul touš mezi kruhy pro Dominika Šeligu, jehož zakončení přistálo na Nečasově břiše!
     
    46:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Cikhart – 2 min., hákování).
     
    47:31
    Puk se odrazil mezi kruhy, kde stál úplně volný Daniel Hledík. Ten měl dostatek času i na zpracování, ale pálil bez přípravy a těsně minul domácí klec!
     
    47:58
    Posléze Liberečtí posílají touš do bezpečí, hosté se za ním musejí vracet až do blízkosti vlastní klece.
     
    48:55
    V dalším průběhu početní výhody už Dynamo nic převratného nevymyslelo. Jan Šír dojížděl nahozený puk, Vojtěch Nečas byl tak nucen přerušit hru. Liberec je kompletní.
     
    49:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Máme sníženo, Pardubice se nevzdávají. Radek Šír vedl rychlý brejk a ke skórování vybídl MICHALA TREJBALA. Ten počkal, až Pavel Čajan klesne k ledu, a poté už jej zvládl prostřelit. 1:2 z pohledu hostů! Asistence: Radek Šír.
     
    49:58
    Tygři jsou po obdržené brance trošku pod tlakem. Pomohli si tedy vyhozením na zakázané uvolnění, nicméně úleva je to pouze dočasná, hra se už opět stěhuje k jejich svatyni.
     
    50:34
    Mohlo být vyrovnáno! Daniel Blažej se chopil odraženého puku a stanul mezi kruhy. Zápěstím skvělého Čajana nepropálil, maskovaný muž nastavil vyrážečku!
     
    50:39
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Blažej – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Žůrek – 2 min., hrubost).
     
    51:12
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Cikhartova střela zpoza kruhů byla pozorným Michalem Hrádkem tečována vysoko do ochranné sítě, vhazovat se bude po levé ruce brankáře Vojtěcha Nečase.
     
    51:54
    Vomáčka za brankou narazil do protihráče, Liberec se ale stále drží v útočném pásmu. K žádnému zakončení to nyní nevedlo.
     
    52:35
    Antoníčkovu střelu si Čajan pohlídal. Zanedlouho se k němu kotouč odrazil zpátky, musel tedy rychle zareagovat a schovat jej po rukavicí.
     
    52:44
    Oba celky už se po ledové ploše opět prohánějí v plném počtu. Rychlovský se za vyhozeným pukem hnal marně, píská se zakázané uvolnění. Hráči se už sunou do obranného pásma domácího Liberce.
     
    53:08
    Ošemetné nahození se snažil usměrnit za Nečase pohotový Václav Burda. Pryž nakonec končí v moci hostujícího gólmana, čeká nás tedy vhazování před jeho klecí.
     
    53:19
    Obrovská šance na vyrovnání! Jiří Bucek pelášil úplně sám na Pavla Čajana. Zkoušel mu touš zasunout drze pod beton, domácí brankář svůj tým pořádně podržel.
     
    54:10
    Další ošemetná situace. Z prakticky nulového úhlu se snažil o dorážku Dominik Chára. Čajan se rychle přesunul a s pomocí spoluhráčů odmítl kapitulovat.
     
    54:44
    Pardubice spalují jednu tutovku za druhou. V akci dva na jednoho přihrál Michal Rouha směrem k Vítu Rozlílkovi. Ten místo okamžité rány volil kličku do bekhendu. Nejenže ji nedotáhl do konce, ale ještě se srazil s Pavlem Čajanem. Oba by měli být v pořádku!
     
    55:08
    Benjamin Vomáčka pálil po ledě z levého kruhu. Vojtěch Nečas měl zakrytý výhled, přesto si se střelou poradil a vykopl proti ní svůj beton.
     
    55:45
    Na pěkné bodyčeky máme vyrovnáno! Benjamin Vomáčka si počíhal na Martina Kostku a poslal jej přes záda dolů k ledové ploše.
     
    55:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Strnad – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí v početní výhodě vyrovnávají stav utkání! Vít Rozlílek přihrál na modrou čáru, kde operoval VÁCLAV LEDER. Ten si byl moc dobře vědom kvalitní clony před brankou, okamžitě tedy vypálil a puk si našel cestičku až za Čajanova záda. Asistence: Vít Rozlílek.
     
    56:44
    Jan Žemba vystřelil po ledě z pravého kruhu. Nečas s jeho pokusem trošku žongloval, avšak nakonec jej dostal mimo prostor brankoviště. Domácí mají ponechanou výhodu!
     
    56:58
    Nebezpečná rána Daniela Iry od modré čáry byla vyražena do klubka těl, posléze se puk dostává k mantinelu.
     
    57:25
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Antoníček – 2 min., krosček).
     
    57:45
    Nyní je na přesilovkovém tahu pro změnu domácí Liberec. Adam Klapka pozdravil Nečase z levého kruhu, ale zastihl jej v dobré pohotovosti.
     
    58:11
    Kotouč se dlouho zdržoval v souboji v rohu kluziště. Poté jej vydolovali Tygři, Ira přihrál Kovářovi, jehož rána skončila na betonech. Následovala lehčí potyčka před brankou.
     
    58:19
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Oliva – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šeliga – 2 min., hrubost).
     
    58:27
    Žembovu přízemní střelu od modré čáry Nečas zdárně vyřešil. Tygři se dostávají do náporu, chtějí zápas strhnout na svoji stranu!
     
    59:10
    Liberečtí jsou stále nastěhováni v útočném pásmu! Chybí však četnější palba, pardubické oslabení se už chýlí ke konci. Ačkoliv už tabulkově o nic nejde, sledujeme napínavou bitvu.
     
    59:42
    Východočeši oslabení přečkali bez úhony. Sami se vydávají do ofenzivy, leč dobře zasáhl Vojtěch Strnad. Zdá se, že se jméno vítěze dozvíme až v prodloužení, či nájezdech.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Dynamo bylo ve třetí dvacetiminutovce lepší a úspěšně se vyhrabalo ze stavu 0:2. Čeká nás tedy prodloužení, které se odehraje tradičně ve třech proti třem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Puk na buly získali hosté. Blažej se s ním vrátil až za vlastní klec, a vyčkává, až se mu lépe nabídnou spoluhráči.
     
    60:30
    Jan Šír se utrhl na pravé straně a jel sám proti Nečasovi. Zkoušel si jej roztáhnout a forhendem zasunout za beton, avšak gólman Dynama se zaskvěl!
     
    61:18
    Na druhé straně zahrozily Pardubice prostřednictvím Ledera, jenž svůj průnik zakončil střelou z úhlu. Poté ještě dojel před Čajana, aby nemohl rozehrát.
     
    61:51
    Střelu Michaela Drábka tečoval jeden z hostů vysoko do ochranné sítě. Čeká nás tedy buly před svatyní Pardubic.
     
    62:18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán! DOMINIK CHÁRA si vzal puk mezi betony a trošku se štěstím jej napálil za Pavla Čajana. 2:3! Asistence: Daniel Blažej.
     
    62:18
    Konec zápasu.
     
    Pardubice předvedly na severu Čech skvělý obrat a zakončují základní část dvoubodovým ziskem!

    Ačkoliv Tygři hned zkraje třetí periody zvýšili svůj náskok na dvoubrankový, hosté nesložili zbraně a postupně získávali půdu pod nohama. Zápas dotáhli do prodloužení, ve kterém završil otočku skóre Dominik Chára. Teď už nás budou čekat boje v nadstavbě.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce přeji příjemný večer, někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:00:04)

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 38. Žemba (Burda), 42. Žemba (Šafařovský) – 50. Trejbal (R.Šír), 57. Leder (Rozlílek), 63. Chára (Blažej)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Pařík) – Aubrecht, Hampl, Charvát (A), Kovář, Žůrek, Ira – Najman, Rychlovský, Jan Šír, Šafařovský (C), Burda, Strnad, Klapka, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba (A).
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Leder, Nedelka, Blažej (A), Jelínek – Hledík, Rouha, Rozlílek (A), Antoníček, Kostka, Chára, Rohlík, Radek Šír, Bucek, Trejbal.

    Rozhodca: Luczków – Toman, Serbus