Poprad – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Košice 1:7 (kon.) | Žilina – Zvolen 1:5 (kon.)
Budapešť – Miškovec 4:2 (kon.) | Trenčín – Nové Zámky 0:4 (kon.) | Nitra – Detva 3:2 (po pr.)
koniec
MAC Budapešť
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
DVTK Miškovec
Piatok 16.11.2018, 18:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    Budapešť dáva gól! Hosťom záverečná hra bez brankára vôbec nevyšla. Cameron Burt vyviezol puk do stredného pásma, popri pravom mantineli ho posunul na BRANCEHO ORBANA, ktorý ho sto sekúnd pred koncom zaviedol do brány Miškovca. Asistencia: Cameron Burt.
     
    57:50
    Hostia hrajú bez brankára! Tréner Glen Hanlon vrhá všetky sily do útoku a posiela na ľad šiesteho korčuliara. Uvidíme, či sa hosťom počas záverečného vabanku poradí vyrovnať skóre.
     
    56:03
    Po strele Ryana Harrisona dorážal z tesnej blízkosti kapitán hostí Bálint Magosi. Skórovať sa mu síce nepodarilo, no po krosčeku Branceho Orbana bude nasledovať presilová hra Miškovca.
     
    50:38
    Miškovec spáli veľkú šancu na vyrovnanie. Po nahodení Benceho Szirányiho sa dostal k puku Rasmus Kulmala, posunul ho na Žigu Panceho, no Slovinec z tesnej blízkosti neprekonal výborného Benceho Bálizsa.
     
    45:47
    Jesse Dudás znovu smeruje na trestnú lavicu. Snáď nemusíme pripomínať ako dopadla predošlá presilová hra Miškovca. Domáci hráč dostáva opäť menší trest za nedovolené bránenie.
     
    44:38
    Miškovec dal gól!
    Zverenci Glena Hanlona sa vracajú späť do zápasu, keďže využívajú presilovú hru. Po zblokovanej strele od modrej čiary sa dostal puk k Rasmusovi Kulmalovi. Ten našiel JAMIEHO MILAMA, ktorý z ľavého kruhu už nemal problém upratať puk do siete. Asistencie: Rasmus Kulmala a Nicholas Crawford.
     
    44:11
    Jesse Dudás sa síce hnevá na hlavného rozhodcu Vladimíra Balušku, ale nič to nemení na tom, že smeruje na trestnú lavicu. Po strete s Bencem Szirányim dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    43:13
    Budapešť dáva gól! Domáci hokejisti odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Až príliš veľa priestoru dostal s pukom za bránou Chris Bodó. Presnou prihrávkou našiel TOMÁŠA KLEMPU, ktorý pohotovou strelou prekonal Ádáma Vaya. Asistencie: Chris Bodó a Jesse Dudás.
     
    35:12
    Budapešť dáva gól! Domáci druhýkrát v zápase vedú. Čisté svedomie rozhodne nemá Ádám Vay, ktorý si nepokryl priestor pri pravej žrdi a nechal prejsť puk do siete po strele JAREDA BROWNA. Pre Američana je to desiaty gól v sezóne. Asistencie: Keegan Dansereau a Gábor Bugár.
     
    33:09
    Už v rovnovážnom počte hráčov na ľade mohli domáci skórovať. Jesse Dudás dostal presnú prihrávku spoza brány, no jeho pokus Ádám Vay vyrazil a zneškodnil aj dorážku Tomáša Klempu.
     
    31:08
    Miškovec pred chvíľou vyrovnal skóre zápasu, no teraz sa musí znovu brániť. Druhýkrát v prostrednej časti zápasu smeruje na lavicu hanby Bálint Magosi, tento raz za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    30:39
    Miškovec dal gól!
    Hostia vyrovnávajú skóre zásluhou svojho najlepšieho strelca. Slovinec ŽIGA PANCE získal puk na obrannej modrej čiare, následne rozbehol rýchly protiútok a zakončil ho presne miernenou strelou do ľavého horného rohu. Asistencia: Rasmus Kulmala.
     
    27:45
    Domáci hokejisti budú hrať dvadsať sekúnd presilovku piatich proti trom. Dôvodom je vylúčenie Bálinta Magosi, ktorý si pomáhal v súboji s prenikajúcim hráčom hákovaním.
     
    26:05
    Po reklamnej prestávke si prvú presilovú hru zahrajú aj domáci hokejisti. Menší trest za hákovanie dostáva obranca tretej formácie Balász Láda.
     
    21:12
    Miškovec si zahrá druhú presilovku v dnešnom zápase. Na trestnej lavici už sedí Jared Brown, ktorý dostáva menší trest za sekanie. Určite dúfa, že si na lavici hanby odsedí celých 120 sekúnd.
     
    19:22
    Budapešť dáva gól! V poslednej minúte prvej časti sa domáci ujímajú vedenia. Po zdanlivo nenápadnej akcii skončil puk v sieti po nahodení JESSEHO DUDÁSA od pravého mantinelu. Brankár Ádám Vay mal zakrytý výhľad a najmä preto nedokázal včas zasiahnuť. Asistencie: Krisztián Nagy a John Negrin
     
    18:46
    V závere prvej tretiny mohli domáci hokejisti skórovať. Po chybe brankára Ádáma Vaya získal puk Keegan Dansereau, presnou prihrávkou spoza brány našiel Tomáša Klempu, ale hosťujúci brankár napokon chybu napravil.
     
    13:00
    Bence Bálizs predviedol vynikajúci zákrok. Péter Vincze dostal výbornú prihrávku spoza brány od Lászla Ritá, ale z tesnej blízkosti mieril len do pravého betónu domáceho brankára.
     
    11:42
    Veľká šanca na strane domácich. Center tretej formácie Krisztián Nagy zostal osamotený v priestore medzi kruhmi. Pohotovo zakončil, ale veľmi dobrý zákrok si pripisuje Ádam Vay.
     
    02:19
    Hostia si zahrajú prvú presilovku dnešného zápasu. Dve minúty za hákovanie dostáva nová posila domáceho tímu John Negrin. V čistej šanci fauloval jedného z hráčov súpera.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 20. Dudás (K. Nagy, Negrin), 36. Brown (Dansereau, Bugár), 44. Klempa (Bodó, Dudás), 59. Orban (Burt) – 31. Pance (Kulmala), 45. J. Milam (Kulmala, Crawford)


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Dudás, Negrin, Fejes, Burt, Bugár, Pozsgai, Kreisz – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, K. Nagy, Szabad – Szigeti, Majoross, Odnoga.
    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, J. Milam, Szirányi, T. Slovák, Láda, Vojtkó – Harrison, Vas, Pance – Kulmala, Loiseau, Magosi – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vincze, Hajós, Ritó.

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Milan Novák – Martin Krajčík, Tomáš Gegáň – Dalibor Beniač