Poprad – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Košice 1:7 (kon.) | Žilina – Zvolen 1:5 (kon.)
Budapešť – Miškovec 4:2 (kon.) | Trenčín – Nové Zámky 0:4 (kon.) | Nitra – Detva 3:2 (po pr.)
koniec
MAC Budapešť
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
DVTK Miškovec
Piatok 16.11.2018, 18:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Piatkový program zápasov 22. kola ukončí duel dvoch maďarských mužstiev. MAC Budapešť na svojom ľade privíta DVTK Jegesmedvék Miskovec.

    MAC BUDAPEŠŤ

    Hokejistom z hlavného mesta Maďarska patrí v tabuľke predposledné 11. miesto. V predošlých štyroch dueloch ale zakaždým bodovali, pričom športovú verejnosť upútali najmä vysokým víťazstvom v košickej Steel Aréne 8:4. Po reprezentačnej prestávke odohrali gólovo bohatý zápas pod Poľanou. Proti Detve síce stratili trojgólové vedenie, ale vďaka produktívnej prvej formácii napokon vyhrali 5:4. Zverenci Gergelyho Majorossa naposledy v domácom prostredí vyhrali 24. októbra, keď prekvapujúco zdolali Trenčín. V porovnaní s dnešným súperom má Budapešť o niečo slabšie presilovky, ktorých doposiaľ využila len necelých 13%. Najproduktívnejším hráčom tímu je 21-bodový Chris Bodó a najlepším strelcom je Slovák Tomáš Klempa. Z brankárov sa viac darí Bencemu Bálizsovi, ktorý dvakrát vychytal čisté konto a úspešnosť zákrokov má 91,33%.

    DVTK MIŠKOVEC

    Podobne ako Budapešť aj Miškovec zažíva v Tipsport lige vydarené obdobie. Až päť z ostatných siedmich stretnutí vyhral, a tak sa v tabuľke vyšvihol na deviate miesto. Počas tohto týždňa odohrá už tretí duel. Najskôr zdolal HK Orange 20 jednoznačne 8:1 a v stredu triumfoval nad Trenčínom pomerom 3:2. Stopercentnú bilanciu by zverenci Glena Hanlona radi potvrdili aj na ľade MAC, s ktorým si v tomto ročníku už raz zmerali sily. V Miškovci prehrali 2:3 po predĺžení, hoci dvakrát v zápase viedli. Kanadský tréner pre webovú stránku klubu povedal, že spomínaná konfrontácia bola dobrou lekciou, niečo podobné si teraz nemôžu dovoliť a ich cieľom je získať v Budapešti tri body. Vonku sa im príliš nedarí, keďže vyhrali len tri z dvanástich stretnutí. Lídrom produktivity je skúsený János Vas, no zdatne mu sekunduje 10-gólový Slovinec Žiga Pance.
     
    Úvodné zostavy:

    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Dudás, Negrin, Fejes, Burt, Bugár, Pozsgai, Kreisz – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, K. Nagy, Szabad – Szigeti, Majoross, Odnoga.

    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, J. Milam, Szirányi, T. Slovák, Láda, Vojtkó – Harrison, Vas, Pance – Kulmala, Loiseau, Magosi – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vincze, Hajós, Ritó.

    Rozhodcovia: Vladimír Baluška, Milan Novák – Martin Krajčík, Tomáš Gegáň – Dalibor Beniač.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:31
    Prvý domáci útok sa snažil zakombinovať v útočnom pásme, ale obrancovia súpera si dokázali poradiť. Možno trošku zbytočne váhal s koncovkou Chris Bodó, ktorý hľadal lepšie postaveného spoluhráča.
     
    01:03
    Dobrá akcia na strane hostí. Alexis Loiseau prešiel do útočného pásma po ľavej strane, krížnou prihrávkou hľadal pred bránou Rasmusa Kulmalu, ale ten sa napokon do zakončenia nedostal.
     
    01:36
    V úvodných sekundách zápasu sa útočné akcie striedajú na oboch stranách. Miškovec zaútočil prostredníctvom svojej tretej formácie, ale pas na Balásza Somogyiho nebol presný.
     
    02:19
    Hostia si zahrajú prvú presilovku dnešného zápasu. Dve minúty za hákovanie dostáva nová posila domáceho tímu John Negrin. V čistej šanci fauloval jedného z hráčov súpera.
     
    03:31
    Presilovka hostí sa prehupla už do svojej druhej polovice. Po sérii vyhodení puku domácimi hokejistami musel zasahovať aj Bence Bálizs, ktorého prudkou strelou preveril bývalý obranca Nitry Jamie Milam.
     
    04:03
    Rasmus Kulmala sa dostal k strele z pravého kruhu na vhadzovanie. Jeho pokus bol ale zblokovaný, a tak sa v závere presilovej hry Miškovcu bude vhadzovať po pravici Benceho Bálizsa.
     
    04:35
    Oba tímy hrajú v plnom počte hráčov na ľade. Hokejisti Budapešti stále čakajú na svoje prvé zakončenie v dnešnom stretnutí. Ádám Vay je zatiaľ bez práce.
     
    05:21
    Pekná akcia prvého útoku hostí. Po zadovke Žigu Panceho pohotovo vystrelil skúsený útočník János Vas, ale neprekonal Benceho Bálizsa. Ten predviedol rýchly zákrok ľavým betónom.
     
    05:54
    Domáci obranca Tamás Pozsgai dostal puk na modrú čiaru, následne s ním prešiel až pred bránu súpera, ale z tesnej blízkosti nedokázal skórovať. Ádám Vay si dobre pokryl priestor pri ľavej žrdi.
     
    06:34
    Po reklamnej prestávke sa domáci usadili v útočnom pásme. Chris Langkow prihrávkou spoza brány hľadal spoluhráčov, ale Ádám Vay musel zasahovať až po strele Náhdora Fejesa od modrej čiary.
     
    07:49
    Jared Brown sa snažil prekvapiť hosťujúceho brankára strelou z náročného uhla. Ádámovi Vayovi puk síce vypadol, ale následne ho stihol zachytiť pred číhajúcimi hráčmi v modrých dresoch.
     
    08:33
    Hosťujúci brankár si pripisuje na konto ľahký zákrok. Puk z hokejky Tamása Pozsgaia možno smeroval mimo brány, ale napokon skončil v lapačke Ádáma Vaya. Nasleduje vhadzovanie v útočnom pásme Budapešti.
     
    09:09
    Na druhej strane bekhendom zakončoval Bence Szirányi, no jeho pokus nemal veľa šancí na úspech. Benceho Bálizsa výraznejšie preveril až po vyhranom buly Bálint Magosi, ktorý mieril do betónov.
     
    09:50
    Hosťujúci Márk Miskolczi dostal peknú prihrávku do tandemu, ale z pravého kruhu na vhadzovanie namiesto strely volil pas na obsadeného spoluhráča. Rozhodne mohol hrať priamočiarejšie.
     
    10:34
    Hostia sa dostali do brejku troch proti dvom. Po prihrávke slovinského útočníka Žigu Panceho zakončoval Ryan Harrison, ale trafil len mantinel za bránou Benceho Bálizsa.
     
    11:20
    Pre domácich sa teraz črtala šanca na prečíslenie troch proti jednému. V poslednej chvíli sa však vrátil jeden z hosťujúcich hráčov a zmaril prihrávku smerujúcu na Kevina Szabada.
     
    11:42
    Veľká šanca na strane domácich. Center tretej formácie Krisztián Nagy zostal osamotený v priestore medzi kruhmi. Pohotovo zakončil, ale veľmi dobrý zákrok si pripisuje Ádam Vay.
     
    12:32
    Tempo zápasu sa nám zvýšilo a už sme sa dočkali aj niekoľkých zaujímavých akcii. Určite by zápasu dodal náboj a prípadný vedúci gól či už na strane domácej Budapešti alebo hostí z Miškovca.
     
    13:00
    Bence Bálizs predviedol vynikajúci zákrok. Péter Vincze dostal výbornú prihrávku spoza brány od Lászla Ritá, ale z tesnej blízkosti mieril len do pravého betónu domáceho brankára.
     
    14:36
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú. Domáci brankár Bence Bálizs sa musel mať znovu na pozore, ale napokon si poradil s nie príliš dôraznou bekhendovou strelou súperovho hráča.
     
    15:48
    Veľmi dlho sa hralo bez prerušenia. To prišlo až po ofsajde domáceho tímu, a tak sa po reklamnej prestávke bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    16:36
    Náhdor Fejes prešiel do útočného pásma po pravej strane. Následne nešpekuloval, prudko vystrelil, ale trafil len pripraveného Ádáma Vaya. Po jeho zákroku sa vhadzuje po jeho ľavej ruke.
     
    17:24
    Chris Bodó individuálne prešiel do útočného pásma. Následne šikovnou zadovkou hľadal pred bránou Chrisa Langkowa, no ten bol dobre bránený a chrbtom k bráne sa do zakončenia nedostal.
     
    18:12
    Brance Orban si predĺžil striedanie a zakombinoval so spoluhráčmi z druhej formácie. Prihrávka na Keegana Dansereaua však bola zblokovaná, a tak puk skončil len v moci hosťujúceho brankára.
     
    18:46
    V závere prvej tretiny mohli domáci hokejisti skórovať. Po chybe brankára Ádáma Vaya získal puk Keegan Dansereau, presnou prihrávkou spoza brány našiel Tomáša Klempu, ale hosťujúci brankár napokon chybu napravil.
     
    19:22
    Budapešť dáva gól! V poslednej minúte prvej časti sa domáci ujímajú vedenia. Po zdanlivo nenápadnej akcii skončil puk v sieti po nahodení JESSEHO DUDÁSA od pravého mantinelu. Brankár Ádám Vay mal zakrytý výhľad a najmä preto nedokázal včas zasiahnuť. Asistencie: Krisztián Nagy a John Negrin
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu konfrontácie dvoch maďarských mužstiev máme za sebou. Aktívnejšie vstúpili do duelu hostia, ktorí mali častejšie puk a takisto výhodu presilovky pri vylúčení Johna Negrina. Tú však nevyužili a v ďalšom priebehu ich najväčšiu šancu zahodil Péter Vincze. Domáci boli efektívnejší a zásluhou Jessého Dudása sa 38 sekúnd pred koncom úvodnej tretiny dostali do vedenia. Tesne predtým mal veľkú šancu Slovák Tomáš Klempa, ale trafil len gólmana Ádáma Vaya.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:42
    Domáci hokejisti sa na začiatku druhej tretiny usadili v útočnom pásme. Po dlhom obliehaní brány súpera napokon prudko vystrelil Jessé Dudás, ale našiel len lapačku gólmana Ádáma Vaya.
     
    21:12
    Miškovec si zahrá druhú presilovku v dnešnom zápase. Na trestnej lavici už sedí Jared Brown, ktorý dostáva menší trest za sekanie. Určite dúfa, že si na lavici hanby odsedí celých 120 sekúnd.
     
    21:52
    Domáci hokejisti bravúrne zvládli prvých 40 sekúnd svojho oslabenia. Počas tohto času trikrát vyhodili puk zo svojho obranného pásma – brankár Bence Bálizs ešte zasahovať nemusel.
     
    22:25
    Obranca Bence Szirányi nebezpečne strieľal od modrej čiary. Puk bol však niekoľkokrát tečovaný hráčmi pred bránou domáceho tímu a napokon smeroval tesne vedľa brány Benceho Bálizsa.
     
    23:20
    Jared Brown už skočil na ľadovú plochu, a tak sa Budapešť ubránila presilovke súpera. Po zakázanom uvoľnení sa ale hra presťahuje pred Benceho Bálizsa.
     
    24:36
    Péter Vincze preveril pozornosť domáceho brankára strelou po ľade. V tom istom striedaní sa dostal ešte do jedného zakončenia a prudkou strelou doslova zostrelil autora úvodného gólu Jesseho Dudása.
     
    25:13
    Chris Langkow strieľal od modrej čiary. Následne sa pred bránou hostí vytvorila poriadna skrumáž, ale domáci hokejisti nedokázali pridať svoj druhý gól v dnešnom maďarskom derby.
     
    26:05
    Po reklamnej prestávke si prvú presilovú hru zahrajú aj domáci hokejisti. Menší trest za hákovanie dostáva obranca tretej formácie Balász Láda.
     
    26:23
    Po vyhranom vhadzovaní sa oprel do puku Keegan Dansereau. Jeho pokus z priestoru medzi kruhov ale smeroval tesne vedľa brány. Domáci napriek tomu dokázali udržať útočné pásmo.
     
    26:57
    Keegan Dansereau vystrelil v tejto presilovke snáď trikrát, ale ani raz sa mu nepodarilo prekonať súperovho brankára. Posledný pokus bol zblokovaný, a tak sa hostia mohli oslobodiť.
     
    27:45
    Domáci hokejisti budú hrať dvadsať sekúnd presilovku piatich proti trom. Dôvodom je vylúčenie Bálinta Magosi, ktorý si pomáhal v súboji s prenikajúcim hráčom hákovaním.
     
    28:08
    Na konci početnej prevahy o dvoch hráčov sa dostal k prudkej strele domáci kapitán Tamás Pozsgai. Puk ale smeroval len do lapačky brankára Ádáma Vaya, ktorý upokojuje situáciu.
     
    28:41
    Domáci pokračujú v klasickej početnej výhode, ale novú útočnú akciu musia začínať z vlastného obranného pásma. Stalo sa tak po tom, čo strelou od modrej čiary ohrozil Benceho Bálizsa útočník Ryan Harrison.
     
    29:34
    Pomaličky sa končí aj klasická presilovka domácich. Tí sa síce dokázali usadiť v útočnom pásme, ale chýba tomu väčšia početnosť streľby. Miškovec sa s veľkou pravdepodobnosťou ubráni.
     
    30:21
    István Terbócz dostal prihrávku do priestoru pravého krídla. V rýchlosti vletel do útočného pásma, švihom vystrelil, ale mieril len do betónov brankára Ádáma Vaya, ktorý musí meniť hokejku.
     
    30:39
    Miškovec dal gól!
    Hostia vyrovnávajú skóre zásluhou svojho najlepšieho strelca. Slovinec ŽIGA PANCE získal puk na obrannej modrej čiare, následne rozbehol rýchly protiútok a zakončil ho presne miernenou strelou do ľavého horného rohu. Asistencia: Rasmus Kulmala.
     
    31:08
    Miškovec pred chvíľou vyrovnal skóre zápasu, no teraz sa musí znovu brániť. Druhýkrát v prostrednej časti zápasu smeruje na lavicu hanby Bálint Magosi, tento raz za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    31:37
    Domácim hokejistom zatiaľ presilová hra nevychádza. Na ľade bola síce prvá útočná formácia, no tá dnes nie je ani zďaleka taká produktívna ako v stredajšom zápase proti Detve.
     
    32:24
    Hostia sa bez problémov bránia počas tretej presilovky Budapešti. Už po niekoľkýkrát vyhodili puk mimo svojho obranného pásma a môžu v pokoji prestriedať.
     
    33:09
    Už v rovnovážnom počte hráčov na ľade mohli domáci skórovať. Jesse Dudás dostal presnú prihrávku spoza brány, no jeho pokus Ádám Vay vyrazil a zneškodnil aj dorážku Tomáša Klempu.
     
    33:41
    Po reklamnej prestávke sa pripomenuli aj hostia. Po prihrávke Jánosa Vasa strieľal od modrej čiare Jamie Milam, ale neprekvapil brankára Benceho Bálizsa. Ten puk chytá do svojej lapačky.
     
    34:20
    Dobrý herný úsek zo strany Miškovca. Tentokrát od modrej čiary nahadzoval puk na Benceho Bálizsa obranca Balász Láda a domáci gólman musel na dvakrát zasahovať. Puk napokon skrotil.
     
    35:12
    Budapešť dáva gól! Domáci druhýkrát v zápase vedú. Čisté svedomie rozhodne nemá Ádám Vay, ktorý si nepokryl priestor pri pravej žrdi a nechal prejsť puk do siete po strele JAREDA BROWNA. Pre Američana je to desiaty gól v sezóne. Asistencie: Keegan Dansereau a Gábor Bugár.
     
    36:28
    Nepresností na oboch stranách. Po nedôraznej prihrávke Žigu Panceho sa rýchly brejk snažil vytvoriť slovenský útočník Tomáš Klempa, ale jeho pas na nabiehajúceho spoluhráča nebol presný.
     
    36:53
    Individuálne sa snažil presadiť Jesse Dudás. Ten si to z pozície obrancu namieril pred bránu Ádáma Vaya, ale nepodarilo sa mu dostať puk do siete. Mám pocit, že trafil len brániaceho Rolanda Hajósa.
     
    37:34
    Na druhej strane sme videli menšiu skrumáž pred Bencem Bálizsom. Po akcii Ryana Harrisona zakončoval bekhednom Jamie Milam, ale strele chýbala razancia.
     
    38:15
    Druhá tretina sa nám chýli ku koncu. Zatiaľ sme v nej videli po jednom góle na oboch stranách, a tak si domáca Budapešť drží tesné vedenie.
     
    38:46
    Domáci obranca Cameron Burt drží puk za vlastnou bránou a čaká na čerstvých spoluhráčov. Striedajú aj hráči Miškovca, takže nie sme svedkami žiadneho agresívneho napádania.
     
    39:31
    Hra sa presťahuje pred hosťujúceho brankára. Dôvodom je zakázané uvoľnenie, a tak sa necelých tridsať sekúnd pred koncom ešte prvá útočná formácia Budapešti bude snažiť niečo vymyslieť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila nerozhodne, keďže sme videli po jednom góle na oboch stranách. Najskôr vyrovnal hosťujúci Žiga Pance, ktorý ťažil z dobrej individuálnej akcie. Miškovec následne ubránil aj presilovku súpera, no inkasoval po zdanlivo málo nebezpečnej strele Jareda Browna z náročného uhla. Tretia tretina sa začne približne o 19:45 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:34
    Prvá útočná formácia domácich pekne zakombinovala v útočnom pásme. Na konci tejto súhry bol Brance Orban, ktorý vystrelil z náročného uhla a získal útočné pásmo pre svojich spoluhráčov.
     
    41:13
    Domáci hokejisti sa sami vyhnali z útočného pásma. Teraz musia vymyslieť spôsob, ako sa čo najrýchlejšie dostať späť do nebezpečných priestorov pred bránkou Ádáma Vaya.
     
    41:38
    Ádám Vay si na konto pripisuje ľahký brankársky zákrok. Autorom strely bol obranca Jesse Dudás, no musíme povedať, že puk mu skĺzol a preto nemal dostatočnú razanciu.
     
    42:31
    Od modrej čiary strieľal Daniel Kiss. Puk mal síce veľkú razanciu, ale trafil len plexisklo za domácou svätyňou. Medzičasom obe mužstvá posielajú na ľad čerstvú päticu hráčov.
     
    43:13
    Budapešť dáva gól! Domáci hokejisti odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Až príliš veľa priestoru dostal s pukom za bránou Chris Bodó. Presnou prihrávkou našiel TOMÁŠA KLEMPU, ktorý pohotovou strelou prekonal Ádáma Vaya. Asistencie: Chris Bodó a Jesse Dudás.
     
    44:11
    Jesse Dudás sa síce hnevá na hlavného rozhodcu Vladimíra Balušku, ale nič to nemení na tom, že smeruje na trestnú lavicu. Po strete s Bencem Szirányim dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    44:38
    Miškovec dal gól!
    Zverenci Glena Hanlona sa vracajú späť do zápasu, keďže využívajú presilovú hru. Po zblokovanej strele od modrej čiary sa dostal puk k Rasmusovi Kulmalovi. Ten našiel JAMIEHO MILAMA, ktorý z ľavého kruhu už nemal problém upratať puk do siete. Asistencie: Rasmus Kulmala a Nicholas Crawford.
     
    45:47
    Jesse Dudás znovu smeruje na trestnú lavicu. Snáď nemusíme pripomínať ako dopadla predošlá presilová hra Miškovca. Domáci hráč dostáva opäť menší trest za nedovolené bránenie.
     
    46:13
    Nicholas Crawford prešiel do útočného pásma a posunul puk na Rasmusa Kulmalu. Ten pohotovo vystrelil cez obrancu, ale pochválime Benceho Bálizsa za kvalitný zákrok svojim ľavým ramenom.
     
    46:56
    Domáci hokejisti dostávajú puk cez všetky čiary. Každopádne, sami si komplikujú situáciu, ktorá vznikla po góle Tomáša Klempu a znamenala už dvojgólové vedenie pre tím z Budapešti.
     
    47:33
    Veľmi dobre sa domáci hokejisti bránia v tejto presilovke súpera. Teraz dokonca kombinujú v stredom pásme a získavajú cenné sekundy. Jesse Dudás určite trpezlivo čaká na to, kedy skočí späť na ľad.
     
    48:45
    Dobrý herný úsek zo strany domácich. Najskôr nebezpečne strieľal Jesse Dudás a následne sa takmer k teču dostal číhajúci Chris Bodó. Autorom strieľanej prihrávky bol zrejme John Negrin.
     
    49:27
    Dvojica hokejistov Miškovcu si to namierila medzi obrancov domáceho celku. Po zblokovanej strele svojho spoluhráča strieľal zrejme Péter Vincze, ale jeho zakončenie smerovalo vedľa brány.
     
    50:38
    Miškovec spáli veľkú šancu na vyrovnanie. Po nahodení Benceho Szirányiho sa dostal k puku Rasmus Kulmala, posunul ho na Žigu Panceho, no Slovinec z tesnej blízkosti neprekonal výborného Benceho Bálizsa.
     
    51:16
    Útočné akcie sa prelievajú z jednej strany na druhú. Sledujeme veľmi dobrý zápas, ktorý ešte zďaleka nie je rozhodnutý. V prvom vzájomnom zápase sa predlžovalo, čo je možné aj dnes.
     
    52:41
    Jared Brown zaviedol puk do útočného pásma. Následne Tomáš Klempa posunul puk na Jesseho Dudása, ale jeho prudká strela od modrej čiary neznamenala štvrtý gól domáceho mužstva.
     
    53:30
    Domáci chybovali v obrannom pásme a takmer za to pykali. Ryan Harrison zakončoval z dobrej pozície, Bence Bálizs chvíľu nevedel kde je puk, ale napokon so šťastím zabránil najhoršiemu.
     
    54:48
    Tak až teraz sa končí veľký tlak hostí. Miškovec je jasné aktívnejší a strieľa prakticky z každej pozície. Pred poslednou reklamnou pauzou musel Bence Bálizs čeliť strelám Balásza Somogyiho a Benceho Szirányiho.
     
    55:20
    Hostia prakticky zadarmo získavajú útočné pásmo. Bence Bálizs kryje nahodenie skoro z celej dĺžky ľadovej plochy. Dobrú prácu odviedol aj Rasmus Kulmala, ktorý mu zabránil rozohrať.
     
    56:03
    Po strele Ryana Harrisona dorážal z tesnej blízkosti kapitán hostí Bálint Magosi. Skórovať sa mu síce nepodarilo, no po krosčeku Branceho Orbana bude nasledovať presilová hra Miškovca.
     
    56:43
    Domáci brankár sa musel mať opäť na pozore. Z pravého kruhu a vhadzovanie strieľal János Vas, ale zatiaľ sa do streleckej listiny nezapísal. Je tak možné, že príde o svoju dlhú bodovú sériu.
     
    57:27
    Vo vlastnom oslabení sa s Nicholasom Crawfordom doslova pohral domáci útočník Chris Bodó. Dokázal cez neho zakončovať bekhendom a Ádám Vay musel zasahovať. Stále však drží šance hostí nad vodou.
     
    57:50
    Hostia hrajú bez brankára! Tréner Glen Hanlon vrhá všetky sily do útoku a posiela na ľad šiesteho korčuliara. Uvidíme, či sa hosťom počas záverečného vabanku poradí vyrovnať skóre.
     
    58:20
    Budapešť dáva gól! Hosťom záverečná hra bez brankára vôbec nevyšla. Cameron Burt vyviezol puk do stredného pásma, popri pravom mantineli ho posunul na BRANCEHO ORBANA, ktorý ho sto sekúnd pred koncom zaviedol do brány Miškovca. Asistencia: Cameron Burt.
     
    58:45
    Domáci hokejisti smerujú za ziskom troch bodov. Za hrdinu zápasu môžeme pasovať brankára Benceho Bálizsa, ktorý v záverečnej tretine zneškodnil niekoľko veľkých šancí maďarského súpera.
     
    59:21
    V samotnom závere ešte mohol upraviť výsledok zápasu István Terbócz. Ten dostal presnú prihrávku spoza brány, ale strelou švihom mieril nad bránu súpera. Skóre sa tak už zrejme meniť nebude.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti MAC Budapešť zvíťazili v dnešnom zápase 22. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Miškovcom 4:2. Dá sa povedať, že rozdielovými hráčmi boli brankári. Kým Ádám Vay inkasoval dva lacné góly, Bence Bálizs predviedol množstvo veľmi dobrých zákrokov. Za tesného vedenia domácich mal Miškovec šance na vyrovnanie, tú najväčšiu spálil Žiga Pance. Tím Glena Hanlona sa dostal aj k hre bez brankára, ale počas nej inkasoval štvrtý gól z hokejky Branceho Orbana. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok večera. (20:26:29)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 20. Dudás (K. Nagy, Negrin), 36. Brown (Dansereau, Bugár), 44. Klempa (Bodó, Dudás), 59. Orban (Burt) – 31. Pance (Kulmala), 45. J. Milam (Kulmala, Crawford)


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Dudás, Negrin, Fejes, Burt, Bugár, Pozsgai, Kreisz – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, K. Nagy, Szabad – Szigeti, Majoross, Odnoga.
    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, J. Milam, Szirányi, T. Slovák, Láda, Vojtkó – Harrison, Vas, Pance – Kulmala, Loiseau, Magosi – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vincze, Hajós, Ritó.

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Milan Novák – Martin Krajčík, Tomáš Gegáň – Dalibor Beniač