Sigma Olomouc – Zlín 2:1 (kon.) | Liberec – Slovácko 1:0 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
2:1 (0:0)
FC Zlín
cz Štvrtok 15.11.2018, 17:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • MOL Cup • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hanáci sice ještě zablokovali díky Manziově pádu ve vápně palbu zlínských střelců, jenomže dorážka ALEXANDRA JAKUBOVA už byla přeci jen i nad síly skákajícího brankáře Buchty. Pro Bílkův výběr ale tato trefa zřejmě přichází příliš pozdě, nastavená tříminutovka sudího Nenadála totiž už v době skórování uběhla.
     
    90+3
    Hanáky nyní ještě čeká těžká chvilka, po faulu Lukáše Kalvacha (OLO) na svého jmenovce Lukáše Bartošáka bude Fastav ještě kopat standardku z levé strany. Olomoucký záložník navíc obdržel žlutou kartu.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90
    Hanáci si vybírají poslední možnost střídání, místo Tomáše Zahradníčka jde na hřiště Bidje Manzia.
     
    89
    Texl se zjevil v obrovské možnosti ve druhé vlně na zpětný centr, ale svou střelu v pádu nezvládl zakulatit mezi tři tyče. Po palbě vedle tyče bude moci rozehrávat i zlínská strana barikády.
     
    85
    Olomoucký forvard Jakub Yunis (OLO) až příliš okatě zajel do rozehrávajícího Matejova, což sudí taktéž vyhodnotil jako tvrdý faul. Domácí hráč tak vyfasoval další žlutou kartu.
     
    84
    Zlín dnes podruhé střídá, Petra Hronka tak nahrazuje Alexandr Jakubov.
     
    81
    Falta se snažil tlačit do zakončení, jenže Ondřej Bačo (ZLN) mu cestu na branku nedovolil. Po jeho zákroku mu byla ukázána žlutá karta.
     
    79
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci si připisují další branku! Penaltu si rozhodl tentokrát kopnout kanonýr JAKUB PLŠEK, jehož řešení se ukázalo jako účinné. Brankáře Stanislava Dostála si nechal padnou na hrací plochu a zakončil přesně do opačné, tedy levé poloviny branky. Míč proletěl přímo po trávníku.
     
    78
    Olomouc bude kopat penaltu! Yunis se tlačil přímo do zakončení, jenomže pod nohy mu skočil brankář Stanislav Dostál (ZLN). Sudí Nenadál ho ještě kromě toho ocenil žlutou kartou.
     
    76
    Kouč Michal Bílek poprvé prostřídává základní jedenáctku. Místo Lukáše Holíka jde na hřiště Pavel Vyhnal.
     
    75
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jen v tuto chvíli mohou radovat! Po standardní situaci si postavil míč těsně před hranici šestnáctky ŠIMON FALTA velmi přesně, protože jeho dělovka byla na milimetry přesná. Dostál ji viděl asi na poslední chvíli, míč tak trefilo bez jeho přičinění přímo pravou šibenici.
     
    73
    Zoran Gajič (ZLN) celkem očekávaně sáhl k taktickému faulu, když zatáhl za dres unikajícího Yunise. Domácím se nabízí standardka zajímavá standardní situace.
     
    69
    Kouč Jílek pouští na hřiště druhého novice v sestavě Sigmy, místo Pavla Dvořáka přichází na plac Jiří Texl.
     
    67
    Yunis byl milimetry od první branky! Jeho skluz směrem k letícímu míči adresovanému od Zahradníčka byl sice rychlý, ale palba v pádu nebyla přesná. Zakončující Hanáci se tak asi oprávněně drží za hlavy.
     
    43
    A znovu to u Hanáků jen zahučelo! Zlín si v posledních pár okamžicích připsal hned několik tutovek, tu poslední měl konkrétně Matejov, jenomže jeho palba zpoza vápna byla příliš unáhlená. Míč letěl těsně nad břevno.
     
    27
    Olomoucký kouč Václav Jílek musel opravdu střídat, místo Martina Nešpora jde na hřiště Jakub Yunis.
     
    19
    A další tutovka! Dvořák se sice znovu Zahradníčkovi nabízel u zlínské brány, ale olomoucký záložník raději zvolil střelbu. Jeho vyvezení míče na střed a palba bez přípravy skončila bombou letící těsně nad břevno.
     
    15
    Falta sice ideálně z levé strany nacentroval do vápna, avšak nikdo z domácích hráčů jeho nabídky nevyužil. Z druhé vlny se však chopil vyraženého míče Sladký, který taktéž pořádně tvrdě vystřelil. Na ránu zpoza vápna byl ale Dostál připraven.
     
    7
    Beauguel nebyl daleko od první branky, jenže po dvou Bačových nebezpečných hlavičkách byli vždy ready domácí beci. První z nich ztečoval Vepřek, druhou pak už přímo z kopačky zakončujícího francouzského střelce stoper Jemelka. Buchta si musel pořádně oddechnout, stačilo Zlínu totiž jen takřka stačilo stranu pro zakončení.

    Johan Čáp

    Góly: 75. Falta, 79. Plšek (pen.) – 90+4. Jakubov

    Karty:   85. Yunis (OLO), 90+3. Kalvach (OLO) – 73. Gajič (ZLN), 78. Dostál (ZLN), 81. Bačo (ZLN)


    SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (90. Manzia), Dvořák (69. Texl), Kalvach, Houska, Falta – Plšek, Nešpor (27. Yunis)
    Náhradníci: Mandous – Lalkovič, Yunis, Manzia, Štěrba, Chvátal, Texl

    FC Zlín: Dostál – Štěpánek, Bačo, Gajič – Holík (76. Vyhnal), Jiráček (C) – Matejov, Podio, Bartošák – Beauguel, Hronek (84. Jakubov)
    Náhradníci: Šiška – Tkadlec, Cedidla, Masař, Balič, Vyhnal, Jakubov

    Rozhodca: Nenadál – Caletka, Antoníček

    Diváci: 2325