Kazachstan – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Andorra – Gruzínsko 1:1 (kon.) | San Maríno – Moldavsko 0:1 (kon.)
Luxembursko – Bielorusko 0:2 (kon.)
koniec
San Maríno
0:1 (0:0)
Moldavsko
cz Štvrtok 15.11.2018, 20:45 • San Marino Stadium (Serravalle) • Liga národov UEFA - Liga D • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga národů UEFA má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi San Marinem a Moldavskem.
     
    San Marino

    Fotbalisté San Marina pochopitelně jsou největšími outsidery skupiny, což se ale dalo očekávat. San Marino se po čtyřech odehraných zápasech nachází na samotném chvostu tabulky, do dnešního dne se mu nepodařilo získat ani jeden jediný bod. Situace je natolik vážná, že domácí celek dnešního utkání dokonce ani jednou neskóroval. V prvním utkání schytal vysoký debakl 5:0 proti Bělorusku, v následném domácím klání prohrál s Lucemburskem poměrem 3:0. Asi nejvyrovnanější duel se uskutečnil právě proti Moldavsku, která nakonec zvítězila 2:0. Poslední zápas pak nabídl očekávanou prohru proti Lucembursku, opět 3:0.
     
    Moldavsko

    Na druhé straně se nachází reprezentace Moldavska, která určitě přemýšlí nad postupovou pozicí. Moldavsko se momentálně nachází na třetí pozici, přičemž na vedoucí Lucembursko ztrácí už čtyři body. Hostující tým dnešního utkání má na svém kontě jedinou porážku, a sice proti Lucembursku, které zvítězilo vysoko 4:0. Následně se uskutečnila bezbranková remíza proti Bělorusku, načež Moldavsko poprvé vyhrálo, na domácím stadionu zdolalo právě San Marino, kterému nastřílo hned dvě branky. Odvetný zápas proti Bělorusku opět branku nenabídl, diváci se tak museli smířit s další bezbrankovou remízou.
     
    Úvodní sestavy:

    San Marino: E. Benedettini – F. Vitaioli, Simoncini (C), Palazzi – Battistini, Lunadei, Golinucci, Mularoni, Grandoni – Nanni, M. Vitaioli
    Náhradníci: S. Benedettini, Zavoli – Battistini, Censoni, Cesarini, Cevoli, Giardi, Golinucci, Hirsch, Rinaldi, Tomassini, Tosi

    Moldavsko: Koselev – Posmac, Epureanu (C), Reabciuk – Gatcan, Carp – Ionita, Cociuc, Antoniuc, Nicolaescu – Ginsari
    Náhradníci: Namasco, Pascenco – Anton, Boicuc, Cebotaru, Damascan, Dedov, Jardan, Rozgoniuc, Sandu

    Rozhodčí: Kominis – Kourompylia, Koula (všichni Řecko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu jsme se dočkali prvního zakončení, které obstaral hostující Antoniuc. Jeho rána z pravé strany prosvištěla jen těsně vedle zadní tyče.
     
    4
    Moldavsko rozjelo kombinaci na útočné polovině. Nakonec se míč přestěhoval na pravou stranu, kde se Ionitovi nepodařilo kloudně nacentrovat.
     
    5
    Nakonec to bylo s tečí, hosté zahrávali rohový kop. Do vzduchu se dostával Epureanu, kterého ale důrazným způsobem odstavil od míče Mularoni.
     
    6
    San Marino se snad poprvé vydalo na útočnou polovinu, tam Grandoni nedokázal přesně přihrát Vitaiolimu. Míč skončil až u brankáře Koseleva.
     
    7
    Posléze si navedl míč na levačku Carp, jehož pohotovou ránu musel Benedettini vyrazit, přičemž se málem číhající Ginsari dostal k odraženému míči.
     
    8
    Moldavsko zahrávalo další rohový kop, opět z pravé strany. Tentokráte se jednalo o rozehrávku nakrátko, přičemž Simoncini zablokoval míč na další roh.
     
    9
    Vitaioli si nechtěl komplikovat život a volný míč nekompromisně odklidil na druhou stranu hrací plochy, kde se nacházel pouze hostující Reabciuk.
     
    10
    Ionita si příliš nevěřil na průnik podél autové čáry, nakonec přenášel hru na levou stranu, kde si Carp neporozuměl s vedle stojícím Gatcanem.
     
    11
    Simoncini si celkem zbytečně zahrával s míčem, o který přišel. Do zajímavého postavení se dostal Nicolaescu, který ale vypálil vysoko nad branku.
     
    12
    Benedettini si dal s rozehrávkou od své branky hodně načas. Nakonec se jednalo o dalekonosný nákop, který skončil přesně na noze Posmace.
     
    13
    San Marino vyvezlo míč k půlící čáře, kde ale dobře zasáhl Carp, který posléze přihrával k levé postranní čáře, kde momentálně operuje s míčem Nicolaescu.
     
    14
    Posléze Cociuc předával míč daleko od kopačky Antoniuce, avšak Moldavsko se dostalo zpět k pokutovému území, kde proti centru zakročil Lunadei.
     
    15
    Rutinní práce pro Benedettiniho, který v poklidu zkrotil padající míč. Jeho kolegové se ale daleko nedostali, čistým způsobem si totiž počínal Posmac.
     
    16
    Následně jsme viděli střelecký pokus, o který se přihlásil hostující Cociuc. Jeho táhlá rána nebyla zrovna přesná, míč směřoval daleko od branky.
     
    17
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Antoniuc, který hodně ostře fauloval Golinucciho. San Marino bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    18
    Jenomže nakopávaný míč hravě zkrotil Epureanu, který ho ihned poslal na útočnou polovinu, kde jeho spoluhráči kombinují v blízkosti šestnáctky.
     
    19
    Carp si hodil míč na pravou nohu, avšak poté jeho kolmice skončila daleko za brankovou čárou. Benedettini bude odkopávat od své branky.
     
    20
    Ionita měl na levém křídle hodně času na centr, který našel úplně volného Gatcana. Tomu se rána vůbec nevyvedla, míč skončil daleko vedle brány.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. San Marino zatím odolává, naopak Moldavsko má výraznou územní převahu.
     
    22
    Benedetti si připsal další snadnou práci, načež posílal míč na druhou stranu, kde se Nanni neprosadil ve vzduchu. Hosté se zmocnili volného balónu.
     
    23
    Carpovi se nepodařilo ideálně zpracovat neposedný míč, poté si ale náramně čistým skluzem pomohl Gatcan, který odzbrojil Nanniho.
     
    24
    Moldavsko se celkem snadným způsobem dostalo až do velkého vápna, kde Simoncini obětavým zákrokem zablokoval ránu od Antoniuce.
     
    29
    Momentálně sledujeme celkem nezáživnou pasáž tohoto utkání. Hosté se snaží s nerozhodným výsledkem něco udělat, stále jsou daleko do branky soupeře.
     
    30
    Míč se dostal na pravou stranu k Ionitovi, který dlouho hledal vhodného adresáta. Nakonec si vybral Cociuce, který ale hodně rychle přišel o balón.
     
    31
    Posléze to po levém křídle zkoušel Reabciuk, jehož centr směr pokutové území nebyl zrovna povedený. Moldavsko se ale drží u balónu.
     
    32
    Cociuc šel do skluzu, díky kterému vybojoval rohový kop. Moldavsko i nadále stupňuje svůj nápor, soupeř se ale zatím v poklidu brání.
     
    33
    Mularoni to nezkoušel nikterak konstruktivně, naopak při první příležitosti odklidil míč do bezpečí. Koselev se po delší době dostal k práci s míčem.
     
    34
    Stále ten stejný obrázek. Tentokráte to centrovanou nabídkou zkoušel Gatcan, který u vzdálenější tyče našel pouze Simonciniho.
     
    35
    Moldavsko se radovalo ze vstřelené branky, ta ale nebyla uznána kvůli velice těsnému ofsajdu. Ginsariho oslava tak byla naprosto zbytečná.
    35. Moldavsko vstřelilo branku z těsného ofsajdu.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Matteo Vitaioli (San Marino).
     
    37
    Gatcan to tentokráte zkoušel centrem na kolegu Ginsariho, který sice vyhrál hlavičkový souboj, volný míč ale sebral domácí Palazzi.
     
    38
    Domácí forvard Vitaioli si při předchozím zákroku způsobil nějaké menší poranění, nakonec s ním musel až za postranní čáru.
     
    39
    Záhy se soupeř dostal k rozehrávce volného kopu, který rozehrál nakrátko na Reabciuka. Tomu se centr nepovedl, posléze ale vybojoval další standardku.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    San Marino se snad poprvé dostalo k opačné šestnáctce, tam se Lunadeiovi nepodařilo procedit míč na úplně volného Battistiniho.
     
    44
    Tohle už bylo lepší. Vitaioli měl na pravém křídle hodně času na centr, na ten si naskakoval Nanni, který ale zamířil vysoko nad horní konstrukci.
     
    45
    Moldavsko se ještě dostalo k rohovému kopu, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Epureanu totiž hlavičkoval pouze za sebe.
     
    45+1
    Až nyní přichází gólovka hostů! Epureanu doběhl k šestnáctce, odkud parádní ránou pravačkou pořádně protáhl brankáře Benedettiniho.
    45+1. Benedettini měl plné ruce práce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nenabídl žádnou přesnou trefu. Dle očekávání mělo více ze hry Moldavsko, které ale naráželo na pozornou obranu soupeře. Hosté se sice dostali k několika střeleckým pokusům, u většiny se jednalo o nepřesné projektily. San Marino se snaží vycházet ze zajištěné obrany, což zatím vychází, avšak směrem dopředu je to naprosto marné. Koselev se ve své brance nudí, na jeho svatyni totiž nezamířila žádná střela.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého dějství skončil na zemi hostující Gatcan, do kterého velmi ostře zajel jeden z protihráčů. Následovat bude volný kop pro hosty.
     
    49
    Damascan uspěl v osobním souboji, jeho spoluhráči se ale museli bránit ataku soupeře, načež Nanniho rána z otočky skončila v náruči Koseleva.
     
    50
    Benedettini si pohlídal centrovanou nabídku z pravé strany, kterou vyprodukoval obránce Posmac. San Marino opět nikam nespěchá.
     
    51
    Posmac si v hlavičkovém souboji proti Nannimu počínal mnohem důrazněji, odraženého míče se sice zmocnil Antoniuc, ten ale odkopl míč daleko do zámezí.
     
    52
    Moldavsko zatlačilo svého protivníka k jeho vlastní šestnáctce. Dlouhá kombinace nikam nevedla, Gatcan tak přenesl hru na Posmace.
     
    53
    Až nyní se k zakončení dostal Damascan, jehož ránu na poslední chvíli zastavil kapitán Simoncini. Hosté budou mít k dispozici rohový kop.
     
    54
    Na hrací plochu se dostaly dva míče, hlavní sudí tak musel hru přerušit. To netrvalo nikterak dlouho, Moldavsko opět kombinuje na útočné polovině.
     
    55
    Následně se Ionita dostal ke kolmici za domácí obranu, Damascan tento záměr ale vůbec nepochopil. Benedettini tak bude rozehrávat od branky.
     
    56
    Battistini u postranní čáry zabojovat, díky čemuž vybojoval autové vhazování, ke kterému se staví kolega z obrany Vitaioli.
     
    57
    Akci po pravém křídle táhl Antoniuc, který se ale ocitl tváří v tvář dvojici protihráčů. Hostující křídelník otřel míč o Grandoniho, aby vybojoval aut.
     
    58
    Gatcan přiťukl vedle stojícímu Ginsarimu, který měl na centr dostatek času. I přesto trefil pouze clonícího Palazziho, od kterého se balón dostal za brankovou čáru.
     
    59
    Odražený míč se dostal ke středovému kruhu, kde ho z první nekompromisně odvracel Mularoni, který ho nakonec poslal až ke Koselevovi.
     
    60
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Eugeniu Cociuc, přichází Constantin Sandu.
     
    61
    Posléze se Ginsari dostal k ráně zpoza pokutového území, míč ale opět narazil pouze do protihráče. Posléze se hostům podařilo vybojovat rohový kop.
     
    62
    Po něm se v pokutovém území strhl menší rozruch, který mohl vyřešit hostující Damascan. Jeho zakončení z dobré pozice směřovalo nad branku.
     
    63
    Damascanovi se nyní nepodařilo ideálně odcentrovat, což hrálo do noty Benedettimu, který si opět v poklidu dokráčel pro padající balón.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Nicola Nanni (San Marino).
     
    65
    Domácí brankář se musel činit! Zablokovaný centr se dostal na kopačku Ionity, jehož ránu pravým nártem zneškodnil brankář Benedettini.
    65. Ionita prověřil Benedettiniho.
     
    66
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Alexandru Antoniuc, přichází Alexandru Dedov.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na úvodní branku stále čekáme. Moldavsko je v posledních vteřinách nebezpečné, obrana soupeř ale odolává.
     
    68
    Reabciuk se nakonec dostal až k centru, který ale nebyl zrovna povedený. Simoncini ho sice odvrátil, avšak pouze na kopačku Dedova.
     
    69
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Gatcan, který místo míče trefil nohu domácího Vitaioliho. K oné rozehrávce volného kopu se staví brankář.
     
    74
    Moldavsko se po kratší době dostane k dalšímu rohovému kopu. Palazzi si totiž nedokázal u rohového praporku pokrýt míč, k rozehrávce se staví Gatcan.
     
    75
    Jeho vzdušná nabídka směřovala přímo do míst, ve kterých se nacházel Golinucci. San Marino ale muselo odvracet za cenu dalšího rohu.
     
    76
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Lorenzo Lunadei, přichází Alessandro Golinucci.
     
    77
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z domácích hráčů. Na nic vážného to ale nevypadá, možná ale bude zapotřebí střídání.
     
    77
    Moldavsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali kýžené branky! Velký podíl na této brance má záložník Gatcan, který vyslal naprosto přesnou kolmici na Dedova, jenž hlavičkou přihrál úplně volnému VITALIMU DAMASCANOVI, jehož rána směřovala mezi nohama brankáře.
    77. DAMASCAN - 0:1
     
    78
    Domácí hráči to nyní budou mít hodně složité, proti favoritovi totiž prohrávají o jednu branku. Do konce ale zbývá ještě několik minut.
     
    79
    Momentálně sledujeme celkem nezáživnou pasáž utkání, hosté si pohrávají s míčem na vlastní polovině. Soupeř se k napadání rozehrávky příliš nemá.
     
    80
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Matteo Vitaioli, přichází Fabio Tomassini.
     
    81
    Nakonec se do rozehrávky zapojil také brankář Koselev, který ihned z první rozehrál do strany, kde momentálně s míčem operuje Posmac.
     
    82
    Moldavsko se postupnou kombinací dostalo k dalšímu centru, který z vlastní šestnáctky odvracel střídající Golinucci, jenž míč odkopl do bezpečí.
     
    83
    Gatcan se opět dostal do operativní pozice, tentokráte si ale nevěřil na kolmici za obranu. Místo toho jsme sledovali konstruktivní přihrávku do strany.
     
    84
    Posléze to Ginsari zkoušel vzdušnou nabídkou na Ionitu, který ale neměl nárok. Benedettini zkrotil míč ze vzduchu, který odkopem pošle na druhou stranu.
     
    85
    Kousek za polovinou hrací plochy skončil na zemi Dedov, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    87
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Andrea Grandoni, přichází Adolfo Hirsch.
     
    88
    Ginsari ukázkově zalepil míč, avšak manévr na levou nohu dokázal přečíst bránící Tomassini. Moldavsko bude zahrávat další rohový kop zleva.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Moldavsko usiluje o druhou branku. Naopak San Marino se stále marně dostává za polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    V samotném závěru utkání se do zajímavé šance dostal domácí Palazzi, kterého ale vychytal Koselev. To byla největší příležitost San Marina.
     
    90+2
    Následně si útočným faulem pomohl jeden z domácích, rozehrávku obstará sám brankář Koselev. Zřejmě se bude jednat o dalekonosný nákop.
     
    90+3
    Zdá, že se o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto, San Marino se totiž nachází s míčem daleko od branky soupeře.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Alexandru Gatcan (Moldavsko).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se postaral hostující Damascan. Moldavsko se dlouhou dobu nemohlo dostat ke kýžené brance, tu nakonec vsítilo zhruba třináct minut před koncem. San Marino si zaslouží pochvalu za velice dobrou práci v obraně, směrem dopředu to ale absolutně nefungovalo. Koselev se ve své brance hodně nudil, za celý zápas musel zasahovat pouze dvakrát. Na druhé straně mel Benedettini hodně práce, nakonec ale čisté konto neudržel
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:11. Rohy: 1:14. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16. (22:38:12)

    David Suchý

    Góly: 77. Damascan (Dedov)

    Karty:   36. Vitaioli (SMA), 64. Nanni (SMA) – 90+3. Gatcan (MOL)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:11. Rohy: 1:14. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
    San Maríno: E. Benedettini – F. Vitaioli, Simoncini (C), Palazzi – Battistini, Lunadei (76. A. Golinucci), E. Golinucci, Mularoni, Grandoni (87. Hirsch) – Nanni, M. Vitaioli (80. Tomassini)
    Náhradníci: S. Benedettini, Zavoli – Battistini, Censoni, Cesarini, Cevoli, Giardi, A. Golinucci, Hirsch, Rinaldi, Tomassini, Tosi

    Moldavsko: Koselev – Posmac, Epureanu (C), Reabciuk – Gatcan, Carp – Ionita, Cociuc (60. Sandu), Antoniuc (66. Dedov), Nicolaescu (46. Damascan) – Ginsari
    Náhradníci: Namasco, Pascenco – Anton, Boicuc, Cebotaru, Damascan, Dedov, Jardan, Rozgoniuc, Sandu

    Rozhodca: Kominis – Kourompylia, Koula (všichni Řecko)