Kazachstan – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Andorra – Gruzínsko 1:1 (kon.) | San Maríno – Moldavsko 0:1 (kon.)
Luxembursko – Bielorusko 0:2 (kon.)
koniec
Kazachstan
1:1 (1:0)
Lotyšsko
cz Štvrtok 15.11.2018, 16:00 • Astana Arena, Astana • Liga národov UEFA - Liga D • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    87
    Kazachstán provedl poslední výměnu hráčů. Zatímco se s diváky loučí Bakťor Zainutdinov, u postranní čáry je připraven Jerkebulan Tunggyšbajev.
     
    80
    Bulharský kouč reprezentace Kazachstánu Stanimir Stoilov potřebuje ze svých oveček vymáčknout maximum. A proto stahuje Romana Murtazajeva, na jehož pozici půjde Maxim Fedin.
     
    74
    Střídání v týmu Kazachstán: hrací plochu opustil Bauržan Turysbek, dovnitř přišel Alexej Sčetkin.
     
    72
    Lotyšsko vystřídalo potřetí: Valerijs Šabala přenechal místo jabloneckému Davisu Ikaunieksovi.
     
    62
    Nucená výměna. Arturs Karašauskas (Lotyšsko) není schopen pokračovat ve hře, zraněného spoluhráče proto vystřídal Ritvars Rugins.
    49. Deniss RAKELS - 1:1
     
    49
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši prožívají vydařený vstup do druhé části! Po rohovém kopu došlo k minisérii hlavičkových soubojů, k míči se dostal nehlídaný DENISS RAKELS a nekompromisně vyrovnal na 1:1.
     
    46
    S poločaovým výkonem svých svěřenců nespokojený Fin Mika-Matti Paatelainen (Lotyšsko) se rozhodl oživit hru střídáním. Zpátky na hřiště nepustil Andrejse Ciganikse, toho nahradil Roberts Savalnieks.
     
    44
    Pořádně rušno bylo také na opačné straně, kde Karašausks vyděsil Eriće nečekanou střelou z voleje padající pod horní tyčku! Ubránit následný roh už domácí zvládli na jedničku.
     
    42
    Tohle se proměňuje! Sujumbajev zleva narýsoval kolmici pro Islamchana, který po převzetí geometrického úkolu na úrovni penalty přetáhl svou přímku nad břevno. Kazaši mohou litovat.
    37. Gafuržan SUJUMBAJEV - 1:0
     
    37
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Favorit se zaslouženě dostává do vedení! GAFURŽAN SUJUMBAJEV si po zpracování Murtazajevovy přihrávky došel na levou stranu hranice šestnáctky, odkud vypustil křižnou střelu. Padající Vaņins si na balon sice sáhl, ale v cestě do sítě mu přesto nezabránil.
    24. Islamchan (KAZ)
     
    24
    Znatelná převaha kazašské reprezentace posbírala první ovoce. Sklidil ho Islamchan, když si ušlapal cestu před hranici pokutového území a odtamtud pořádně protáhl Vaņinse!

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 37. Sujumbajev (Murtazajev) – 49. Rakels (Tarasovs)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 16:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:8.
    Kazachstan: Erić – Bejsebekov, Malij, Logvinenko, Sujumbajev – Žukov, Zainutdinov (87. Tunggyšbajev), Mužikov, Murtazajev (80. Fedin) – Islamchan (C), Turysbek (74. Sčetkin)
    Náhradníci: Plotnikov, Nepohodov – Mirošničenko, Maročkin, Kuat, Narzildajev, Jerlanov, Tunggyšbajev, Sčetkin, Omirtajev, Percuch, Fedin

    Lotyšsko: Vaņins (C) – Gabovs, Dubra, Jagodinskis, Maksimenko – Isajevs, Tarasovs, Cigaņiks (46. Savalnieks) – Rakels – Šabala (72. Ikaunieks), Karašausks (62. Rugins)
    Náhradníci: Ikstens, Šteinbors – Černomordijs, Kurakins, Rugins, Ikaunieks, Saveljevs, Savalnieks, Ošs, Žulevs, Uldrikis

    Rozhodca: Maae – Hummelgaard, Sørensen (všichni Dánsko)