Lipt. Mikuláš – Žilina 6:2 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 2:1 (kon.) | Košice – Nitra 6:1 (kon.)
Trenčín – Detva 2:4 (kon.) | B. Bystrica – Miškovec 3:1 (kon.) | Budapešť – Zvolen 2:3 (po pr.)
koniec
HC Košice
6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
HK Nitra
Nedeľa 04.11.2018, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Milí hokejoví priatelia, sviatočný týždeň sa nám končí, čo znamená jediné – ďalšie pokračovanie hokejovej Tipsport ligy. V rámci jej 20. kola sa na ľade Steel Arény odohrá aj šláger medzi HC Košice a HK Nitra.

    HC Košice prežíva jedno z najnevydarenejších období ostatných sezón. Košičania prehrali posledné tri zápasy v rade, čo im výrazne skomplikovalo cestu za prvým miestom v tabuľke. Práve naopak, Oceliari klesli o priečku nižšie a aktuálne sú tak tretí. Na novozámockých hokejistov strácajú bod, na vedúci Zvolen až osem. Niet azda žiadnych pochýb, že Košice si budú chcieť chuť napraviť predovšetkým po potupnej prehre z ostatného kola, keď na vlastnom ľade podľahli Budapešti 4:8.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Košice – MAC Budapešť 4:8
    Dukla Trenčín – HC Košice 3:1
    HC Košice – HC 05 Banská Bystrica 1:3

    Hokejisti HK Nitra predvádzali v úvodnej časti Tipsport ligy nevyvážené výkony, čo sa napokon prejavilo aj na ich tabuľkovom postavení. Nitranom patrí priebežné šieste miesto, a to so ziskom 35 bodov. Rovnaký počet má aj Trenčín na siedmom mieste, preto si Corgoni musia dávať pozor aj na prípadný pokles. Skóre Nitry je priaznivé, 69:48. Zo začiatku sezóny sa jej príliš na klziskách súpera nedarilo, je však jasné, že to bude chcieť na horúcom ľade Steel Arény jednoznačne zmeniť.

    Posledné tri zápasy Nitry:
    MsHK Žilina – HK Nitra 2:4
    HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:0
    MAC Budapešť – HK Nitra 2:8
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš, Pretnar, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, McDowell – Nagy, Brophey, Haščák – Kafka, Suja, Netík – Šoltés, Galamboš, Spilar – Petráš, Klíma, Hričina – Žitný

    HK Nitra: Šimboch (Lawson) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Rácz, Pupák, Sloboda, Korím – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Fominych – Čaládi, RIchard, Šiška

    Rozhodca: Novák, Stano – Gegáň, Smrek.
     
    Košičania sa rozhodli podporiť projekt Movember, ktorý sa už tradične spája s jedenástym mesiacom v roku. November je celosvetovo známy ako mesiac boja proti rakovine prostaty. Slávnostné buly dnes vhodí urológ MUDr. Ľubomír Lachváč, PhD.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Košičania sa už v úvode natlačili do šance. Prvé zakončenie Šimboch vytlačil späť do hry, avšak len priamo pred Haščáka. Ten sa pokúsil doraziť, bol však faulovaný.
     
    00:20
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    01:00
    Nitrania Košičanov okamžite vytlačili do obrannej tretiny. Bortňák navyše výborne napádal rozohrávku Ladislava Nagya, čím narobil košickému kapitánovi veľké problémy.
     
    01:56
    Ďalší odpálený puk, tentokrát sa o to postaral McCormack.
     
    02:06
    Košičania toho počas presilovej hry veľa nevymysleli, až teraz prišlo zakončenie. Suja to skúšal švihom, každopádne, na tento puk bol Šimboch absolútne pripravený.
     
    02:43
    Marek Slovák sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu a tento fakt využil aj na rýchly prienik. Napokon z toho bolo zakončenie, ktoré Habal bez problémov pokryl.
     
    03:10
    Čížek posielal popri mantineli Pullimu, ale ten nemal priestor na vykorčuľovanie. Nitra sa zatiaľ výborne pohybuje a znemožňuje svojmu súperovi dostať sa do šance.
     
    03:26
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., podrazenie).
     
    03:40
    Aj košickí korčuliari sa dokázali pomerne rýchlo oslobodiť, za vlastnou bránkou sa teraz snaží puk spoluhráčom pristaviť Šimboch.
     
    04:20
    Rais si pýtal puk, nedostal ho. Napokon si priestor vytvoril Galamboš, ktorý v pokoji vyviezol a získal cenné sekundy pre svoj celok.
     
    04:47
    Nebezpečne sa teraz javila aktivita Blackwatera, ktorý preveril Habalovu pozornosť. Český gólman v službách Oceliarov uspel.
     
    05:07
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Judd Blackwater – 2 min., podrazenie).
     
    05:40
    Fínsky bek Pulli je dobre známy svojou strelou príklepom, čo si uvedomoval aj Šimboch. Ten sa však postavil výborne a puk zastavil.
     
    06:22
    Košice dali gól!
    Už je z toho gól, prvý v tomto zápase. Výraznú prácu odviedol Pulli, ktorý opäť strieľal od modrej. Puk ostal nepovšimnutý pred bránkou, čo napokon využil PETR KAFKA. Využitá presilovka Oceliarov. Asistencie: Tomáš Netík, Peter Galamboš.
     
    07:48
    Nitrania sa presunuli pred Habala, kde to vymysleli dobre. Puk si na hokejku prevzal Lantoši, ktorý mohol strieľať spoza kruhov. Tento moment vyrovnanie nepriniesol.
     
    08:14
    Ďalšia veľká šanca Košíc! Nitra zabudla na Haščáka, ktorý dostal priestor pred bránkou Šimbocha. Skúšal to preto bekhendom, avšak toto na nitrianskeho gólmana neplatilo.
     
    09:30
    Píska sa zakázané uvoľnenie Nitry.
     
    09:41
    Šťastena stála pri Šimbochovi. Puk sa poriadne poodrážal, čo chcel na dorážku využiť Šoltés. Ten stál blízko bránky, trafil ale len padajúceho gólmana, ktorý túto strelu priľahol.
     
    10:51
    Nitranom rozohrávka nevyšla, puk poslali len svojmu súperovi. Oba celky teraz využijú vytvorený priestor na prestriedanie svojich formácií.
     
    11:12
    Pupák nerozohrával práve presvedčivo, v konečnom dôsledku to ale hostí príliš mrzieť nemuselo. Košickí korčuliari boli totiž nachytaní v postavení mimo hry.
     
    11:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    12:53
    Mezei sa dobre natlačil pred Habala a snažil sa McCormackov puk tečovať, minimálne aspoň doklepnúť do siete. Nič z toho sa mu, našťastie pre Košičanov, nepodarilo.
     
    13:40
    Nitra sa sama vyhnala z útočného pásma a sama sa tak pripravila o presilovkové sekundy.
     
    14:30
    Medzičasom hrajú Košice v plnom počte. Jimmy McDowell bol teraz na ľade poriadne dlho, puk preto prenechal Šedivému a odišiel na striedačku.
     
    14:55
    Striedať teraz bude aj Nitra. Dlhší čas sa neprerušovalo, hráčom preto ubudlo zo síl.
     
    15:08
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Gabriel Spilar – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    15:36
    McCormack posunul Slovákovi, ktorý to skúsil od modrej čiary. Košičania ale puk zblokovali a poslali ho cez všetky čiary.
     
    15:42
    Košice dali gól!
    Nitrania si teraz ale nedali pozor, prepadli v strednom pásme a počas vlastnej presilovky inkasovali. Šedivý posunul Nagyovi a LADISLAV NAGY spoza McCormacka prepálil Šimbocha. Asistencie: Eduard Šedivý, Evan Brophey.
     
    16:50
    Nitre sa počas tejto početnej výhody absolútne nedarí. Hrať by sa malo pred Habalom, paradoxne, puk je častejšie pri Šimbochovi.
     
    17:30
    Už pokračujeme v hre piatich proti piatim. Koch to skúšal dlhou prihrávkou, najrýchlejšie k nej prikorčuľoval Šimboch. Oceliari ešte ale ostanú vo svojej útočnej tretine.
     
    18:30
    Na opačnej strane puk dokorčuľoval Čaládi. Nebol však vôbec v ideálnej pozícii, preto sa ešte rozhodol kombinovať. Na túto snahu už domáci zareagovali.
     
    19:13
    Medzičasom začala plynúť posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:36
    Obrovská šanca Nitry! Mezei si výborne nakorčuľoval medzi kruhy, kam aj smerovala prihrávka. Nitriansky obranca to skúšal strelou bez prípravy, tento puk ale za Habala neprepadol.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina plná šancí na oboch stranách. Ůvodných 20 minút prinieslo dva góly, oba v podaní Košičanov. Počas presilovky najskôr skóroval Kafka, v početnej nevýhode zasa na 2:0 upravil Nagy.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:49
    V úvode druhej tretiny boli aktívnejší hostia. Blackwater vytvoril priestor Lantošimu, ktorý nahodil na Habala. Doklepnúť mohol práve Blackwater, avšak úspešný nebol.
     
    21:58
    Čížek získal v obrannom pásme puk na svoju čepeľ, nemal ale s kým kombinovať. Aj preto volil košický obranca jednoduché odpálenie do stredného pásma.
     
    22:15
    Po Spilarovej aktivite mohol od mantinela vypáliť Šotlés, každopádne, Šimboch bol pripravený a puk na svojej hrudi bez väčších problémov zastavil.
     
    23:05
    Píska sa zakázané uvoľnenie Oceliarov.
     
    23:08
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    23:20
    Veľká košická šanca hneď v úvode presilovej hry. Od modrej strieľal Pulli, pred bránkou bol nepokrytý Netík. Ten pokúšal šťastie a búšil do Šimbochových betónov, všetko ukončil hvizd arbitra.
     
    23:50
    Kafka nezakončil presne, puk sa následne netradične odrazil od plexiskla. Netík na to nezareagoval ideálne, preto Nitrania odpálili k Habalovi.
     
    24:20
    Veľká šanca však prišla na opačnej strane. Kanadský legionár Kerbashian sa rútil sám na košickú bránku, Vladislav Habal v tejto situácii Oceliarov výrazne podržal.
     
    25:39
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Judd Blackwater – 2 min., napadnutie).
     
    26:40
    Nitrania sa teraz dobre bránili a puk poslali cez všetky čiary. Vladislav Habal preto puk čepeľou pristavil svojim spoluhráčom.
     
    26:58
    Nagy si pýtal puk na ľavej strane, nedostal ho. Prišlo tak ďalšie šikovné vyhodenie, na ktoré zareagujú košickí hokejisti prestriedaním.
     
    27:35
    Z pravej strany chcel strieľať Netík, puk však minul. Aj toto napokon skončí vyhodením puku cez všetky čiary, a tak sa zdá, že ostane Blackwaterovo vylúčenie nepotrestané.
     
    27:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., držanie).
     
    28:40
    Aj v prípade tejto presilovky platí, že toho zatiaľ tím vo výhode pred gólmanom súpera veľa nepredviedal. Puk lieta k Šimbochovi veľmi často.
     
    29:20
    Pred bránkou clonil Habalovi Rapáč, ktorý ale napokon nešťastne zastavil strelu svojho spoluhráča. Košičania reagovali vyvezením puku k Šimbochovi.
     
    29:58
    Obrovská šanca Nitry! Bortňák posunul puk Lantošimu, ktorý bol v ideálnej pozícii. Z vnútornej hranice pravého kruhu ale Vladislava Habala neprekvapil. Skvelý zákrok košického gólmana.
     
    30:58
    Lantoši si obhodil Suju a trúfal si aj na Čížeka. Český bek ale zapracoval za košickou bránkou a puk pre svoj celok predsa len vybojoval.
     
    31:14
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Graeme McCormack – 2 min., hrubosť).
     
    31:52
    Rais posiela puk cez všetky čiary, zasahuje Habal.
     
    32:53
    Košičania si teraz pred Šimbochom vypracovali solídny tlak, strieľať skúšali Šoltés i Haščák. Gól z toho nebol, navyše, Šedivému puk prepadol cez čepeľ a skončil až v strednom pásme.
     
    32:57
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú už do trojgólového vedenia. Šedivý poslal puk od modrej čiary za ľavý kruh, kde bol pripravený PETR KAFKA. Ten vyslal nechytateľnú ranu, ktorá prepadla až za Šimbocha. Asistencie: Eduard Šedivý, Ladislav Nagy.
     
    34:05
    Gabriel Spilar vykreslil na ľade typické oblúky, po ktorých skúšal zakončiť do vzdialenejšej šibenice. Nepodarilo sa mu to, puk skončil len na plexiskle.
     
    34:55
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    35:49
    Habal si pri nastrelení do útočnej tretiny preventívne kontroloval svoju ľavú žrď, napokon to Nitrania zahrali len popri mantineli.
     
    36:33
    Pulli potreboval striedať, preto posunul len spoluhráčovi k modrej čiare. Odtiaľ Oceliari puk len jednoducho nastrelili na zadný mantinel.
     
    36:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Gabriel Spilar – 2 min., sekanie).
     
    37:30
    Robustný Mezei si našiel priestor pred Habalom, kde chcel tečovať strely od modrej. Prišla len jedna – Slovákova, avšak tá gólmana výraznejšie neohrozila.
     
    38:01
    Nitra ale ešte ostala v presilovkovom formáte, vďaka čomu si vypracovala veľký tlak. Zakončil Lantoši, všetko napokon s prehľadom vyriešil Habal.
     
    39:16
    Šiška stál v postavení mimo hry. Medzičasom začala plynúť posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Suja – 2 min., hákovanie).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Do druhej tretiny vstúpila aktívnejšie Nitra, ktorá si vypracovala niekoľko dobrých šancí. Gólovo sa ale nepresadila, naopak, Oceliari pridali ďalší presilovkový presný zásah, keď sa po druhýkrát v zápase presadil Kafka. Košice tak po 40 minútach hry vedú 3:0.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:44.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Začala sa tretia tretina, v úvode ktorej ešte bude Nitra dohrávať svoju presilovú hru. Dovolím si tvrdiť, že ak ju nedokáže pretaviť v gól, v boji o body to bude mať už len veľmi ťažké.
     
    40:53
    Rais to skúšal tvrdou ranou od modrej, každopádne, táto strela bola zrazená. Oceliari sa tak dokázali bez väčších problémov oslobodiť.
     
    41:30
    Ďalšie vyhodenie z pohľadu košického celku. Nitrania sú zatiaľ príliš statickí a je jasné, že takáto hra im na gól stačiť nebude.
     
    42:10
    Suja sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu a dokorčuľoval Nagyovu nepresnú strelu. Zmiešaná košická formácia si pred Šimbochom vypracuje tlak.
     
    43:16
    Ani táto aktivita ale nič zaujímavé nepriniesla. Úvod tretej tretiny je zo všetkých častí azda najpomalší, čo môže neporovnateľne viac vyhovovať domácim.
     
    44:30
    Kafka pred bránkou poklepal hokejkou o ľad, český ostrostrelec v košickom drese si dnes verí na hetrik. Puk ale tentokrát nedostal, Nitra zapracovala dobre pri mantineli.
     
    44:56
    Slovák chcel výborne vysunúť Blackwatera, tá kolmica však nebola vôbec ideálna. Nitra sa tak nedostane do šance ani tentokrát.
     
    45:28
    Košice dali gól!
    Košičania založili ďalšiu útočnú akciu, pri ktorej bola opäť trojica Nagy – Brophey – Haščák. Tá zamotala hlavy Nitranom natoľko, že si napokon hostia sami strelili štvrtý gól. Postaral sa o to Bortňák. Gól je ale pripísaný LADISLAVOVI NAGYOVI. Asistencie: Marcel Haščák, Evan Brophey.
     
    46:12
    Košice dali gól!
    Nuž a padlo to tam aj doterajšiemu smoliarovi Netíkovi. TOMÁŠ NETÍK mal v tandeme Kafku, veril si ale, zvolil kľučku a z bezproestrednej blízkosti prekonal Šimbocha. Je to 5:0, Nitra už s výsledkom neurobí pravdepodobne nič významné.
     
    46:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    47:40
    Nitre nevychádza počas tretej tretiny absolútne nič, čo Košičania demonštrovali niekoľkými vyhodeniami puku cez všetky čiary.
     
    48:27
    Scheidl stál v pomerne výhodnej pozícii medzi kruhmi, čo vyzeralo nádejne. Mierne sa však prikrčil a priestor troch žrdí netrafil. Habalova lapačka mohla ostať v pokoji.
     
    49:05
    Ďalšie vyhodenie puku, Nitra musí spred Habala odkorčuľovať.
     
    50:01
    Kafka odviedol v strednom pásme kusisko práce, naviazal na seba dvoch hráčov, pripravil ich o puk a získal tak ďalšie cenné sekundy pre svoj celok.
     
    50:48
    McCormack to skúšal individuálne, napokon ale musel predsa len nahodiť na zadný mantinel. Tam bol najrýchlejšie Blackwater, ktorý sa ešte pokúsi rozohrať.
     
    51:20
    Habal mohol prísť o čisté konto. V azda najvýhodnejšej pozícii stál Rapáč, keď chcel z bezprostrednej blízkosti prestreliť košického gólmana. Spolu s ním ale prepálil aj bránku.
     
    52:20
    Dudáš hral dlho bez hokejky, napokon si po ňu prikorčuľoval na striedačku. Ani túto situáciu Corgoni na strelenie gólu využiť nedokázali.
     
    53:02
    Košice dali gól!
    Gólový poltucet je zavŕšený. Petr Kafka vysunul nádhernou prihrávkou Suju. JAKUB SUJA neváhal a volil svoju povestnú strelu švihom, ktorú Šimboch nedokázal vo výstroji zachytiť. Asistencie: Petr Kafka, Jere Pulli.
     
    53:54
    Habal bez problémov s pukom na čepeli, Galamboš môže rozohrať smerom dopredu.
     
    54:35
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Václav Čížek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    55:10
    Obrovská šanca Nitry! Habal mal obrovské šťastie, Pupák si ešte vylepšil strelecký uhol, napokon ale netrafil priestor troch žrdí.
     
    55:56
    Košičania sa už dokázali oslobodiť.
     
    56:37
    Nitra dala gól!
    Habal prichádza o svoje čisté konto, Nitra využíva svoju presilovú hru. Pred bránkou sme sledovali neprehľadnú situáciu, v ktorej sa zorientoval najlepšie JURAJ MAJDAN. Asistencie: Graeme McCormack, Kale Kerbashian.
     
    57:20
    Posledné tri minúty tretej tretiny, čakáme prakticky už len na záver.
     
    58:33
    Klíma sa obtočil okolo Šimbochovej bránky a skúsil zakončiť. Gólman Nitranov nepôsobil najistejším dojmom, puk len vyrazil pred seba.
     
    59:20
    Záverečná minúta, zdá sa, že sa už nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie, v ktorom HC Košice vyškolil HK Nitra z efektivity a po výsledku 6:1 si do tabuľky pripísal tri body.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám ešte pokojný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:18:38)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 7. Kafka (Netík, Galamboš), 16. Nagy (Šedivý, Brophey), 33. Kafka (Šedivý, Nagy), 46. Nagy (Haščák, Brophey), 47. Netík, 54. Suja (Kafka, Pulli) – 57. Majdan (McCormack, Kerbashian)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš, Pretnar, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, McDowell – Nagy, Brophey, Haščák – Kafka, Suja, Netík – Šoltés, Galamboš, Spilar – Petráš, Klíma, Hričina – Žitný
    HK Nitra: Šimboch (Lawson) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Rácz, Pupák, Sloboda, Korím – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Fominych – Čaládi, Richard, Šiška

    Rozhodca: Novák, Stano – Gegáň, Smrek