Třinec – Liberec 5:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:4 (kon.) | Chomutov – Litvínov 1:2 (po pr.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Pardubice – Sparta Praha 4:5 (po pr.) | Plzeň – Vítkovice 2:3 (1:3 po s.n.)
Olomouc – Hradec Králové 3:1 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
5:3 (0:2, 4:0, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
cz Nedeľa 04.11.2018, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga (ČR) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Ještě jedno vyloučení, za podrážení je potrestán třinecký Vladimír Roth.
     
    57:25
    Na jedné straně Marek Zachar, na druhé Martin Růžička! Oba útočníci mohli střílet do odkryté soupeřovy branky, oba ale trefili bránícího hráče!
     
    53:26
    Martin Růžička získal kotouč u vlastní modré čáry a vydal se směrem na Willovu branku. Třinecký útočník se už dostával za bránícího Lukáše Dernera, tomu tak nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Přesilovka pro Oceláře.
     
    52:28
    Po chybné Bukartsově přihrávce na Wereka se do samostatného úniku dostal Libor Hudáček! Slovenský útočník zkusil střelu na vyrážečku, Hrubec však byl připraven a vyrazil kotouč do ochranné sítě!
    47:40 Erik HRŇA - 5:3
     
    47:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kuriózní odraz kotouče pomáhá Ocelářům k další brance! Z pohledu Bílých Tygrů vypadala akce domácích zcela jednoduše, nahození Davida Musila od modré čáry se však od zadního mantinelu odrazilo zcela jinak, než hosté předpokládali. Kotouč se odrazil přímo k nehlídanému ERIKU HRŇOVI, který jej z mezikruží poslal do horního růžku Willovy branky! Asistence: David Musil, Tomáš Marcinko.
    40:39 Martin ŠEVC - 4:3
     
    40:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další akce hostí již končí gólem, Bílí Tygři se dotahují na rozdíl jediné trefy! Liberečtí ukázali pořádný tlak do branky, Hrubec sice dokázal zneškodnit první dva pokusy, na dorážku MARTINA ŠEVCE už však nedosáhl! Asistence: Petr Jelínek.
     
    39:59
    Hosté měli v samotném závěru třetiny obrovskou šanci, Petr Jelínek ale z mezikruží nedokázal překonat přesunujícího se Hrubce! Třinecký brankář předvedl hodně důležitý zákrok pro další vývoj utkání!
     
    39:01
    Ethan Werek v souboji v rohu kluziště vysekl hůl Dohertymu, kanadský útočník tak putuje na trestnou lavici. Oceláři budou hrát jednu vteřinu ve třech.
     
    37:41
    Marek Kvapil se ze středního pásma prokličkoval do útočné třetiny, z kruhu pro vhazování pak ale napálil kotouč jen do tyče Hrubcovy branky!
     
    37:01
    Oceláři hráli v šesti, trest pro hráčskou lavici odpyká Ondřej Kovařčík. Přesilovka pro Liberec.
    35:18 Vladimír SVAČINA - 4:2
     
    35:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovou hru a odskakují do dvoubrankového vedení! VLADIMÍR SVAČINA si po levé straně kluziště ze středního pásma nabruslil až do kruhu pro vhazování v útočné třetině, odkud vyslal prudkou a velice přesnou střelu! Kotouč se od tyče odrazil do liberecké branky! Asistence: Martin Adamský, Martin Gernát.
     
    34:54
    Tomáš Marcinko u hrazení tvrdě dohrál Taylora Dohertyho, dle sudích to bylo v souladu s pravidly. Hostujícímu obránci se to však nelíbilo a rozhodl se Marcinkovi pomstít. Za tento čin Doherty inkasoval dvě minuty za hrubost.
    31:02 Vladimír SVAČINA - 3:2
     
    31:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další útok domácích už končí v liberecké síti, Oceláři otáčejí utkání na svou stranu! Martin Růžička ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, třinecký kanonýr si nabruslil do levého kruhu pro vhazování, odkud bekhendem poslal kotouč najíždějícímu VLADIMÍRU SVAČINOVI! Ten se nijak nerozpakoval a poslal kotouč mezi Willovy betony! Asistence: Martin Růžička, Jiří Polanský.
     
    27:22
    Oceláři se v následujících dvou minutách budou muset bránit ve čtyřech, Ethan Werek nedovoleným způsobem zastavil hostující útok. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
    27:15 Martin GERNÁT - 2:2
     
    27:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili další akci hostí a pro rychlém protiútoku srovnávají stav utkání! Ethan Werek po pravé straně zavezl kotouč do útočné třetiny, od modré čáry pak kanadský útočník vystřelil na hostující branku! Will vyrazil puk jen před clonícího MARTINA GERNÁTA, který nadvakrát poslal kotouč do sítě! Asistence: Ethan Werek.
     
    24:48
    Obrovský tlak Ocelářů málem skončil vyrovnáním! Tečovaná střela Mariana Adámka od modré čáry zacinkala na tyč Willovy branky, následné dorážky Svačiny a Polanského dokázal brankář Liberce zastavit!
    23:08 Aron CHMIELEWSKI - 1:2
     
    23:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři v rohu hostující třetiny získali kotouč a korigují své manko! David Cienciala si z rohu kluziště kolem Willovy branky nabruslil na levou stranu, odkud křižným pasem ke střele vyzval ARONA CHMIELEWSKÉHO! Polský útočník pak z první poslal puk do odkryté liberecké branky! Asistence: David Cienciala, Ondřej Kovařčík.
     
    19:04
    Liberečtí se velmi rychle dostali do útočného pásma, akce Marka Zachara skončila u zadního mantinelu faulem Martina Gernáta. Třinecký bek pozdě dohrál libereckého útočníka, v následujících dvou minutách si tak posedí na trestné lavici.
     
    18:03
    Těžké chvíle pro Šimona Hrubce! Třineckého brankáře z bezprostřední blízkosti ohrožovala trojice Krenželok – Jelínek – Teplý, která třineckého brankáře zaměstnala hned čtyřmi pokusy. Ani jeden ale v třinecké brance neskončil!
    16:16 Marek KVAPIL - 0:2
     
    16:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři přidávají druhou branku! Hosté vybojovali kotouč za Hrubcovou brankou, kde Radan Lenc s Liborem Hudáčkem obrali o puk bránícího Adámka. Lenc pak poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde číhal MAREK KVAPIL! Liberecký forvard ze zápěstí poslal puk do horního rohu Hrubcovy branky! Asistence: Libor Hudáček, Radan Lenc.
     
    14:07
    Skvělý Roman Will! Třinečtí dostali kotouč do bezprostřední blízkosti liberecké svatyně, na brankáře Bílých Tygrů dvakrát střílel Marcinko, jednou Gernát a ještě i Bukarts. Will zastavil oba pokusy Marcinka, proti Gernátovi mu pomohla tyč, Bukarts pak trefil Willovu brusli!
     
    05:56
    Oceláři mohli srovnat krok! Vladimír Roth krásným pasem od modré čáry našel zcela nehlídaného Arona Chmielewského, kterým měl před Willem dostatek času a prostoru na to, aby pořádně zamířil. Polský útočník střílel mezi betony hostujícího brankáře, Will však dokázal puk srazit tak, že o pár centimetrů minul branku!
    00:40 Marek KVAPIL - 0:1
     
    00:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Protiútok hostujícího celku přináší úvodní branku dnešního utkání! Liberečtí drželi kotouč v útočném pásmu, u modré čáry Ladislav Šmíd posunul puk MARKU KVAPILOVI! Nejproduktivnější hráč extraligy si nabruslil na osu kluziště a střelou ze zápěstí prostřelil brankář Hrubce mezi jeho betony! Asistence: Ladislav Šmíd, Taylor Doherty.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 24. Chmielewski (Cienciala, O. Kovařčík), 28. Gernát (Werek), 32. Svačina (Martin Růžička, Polanský), 36. Svačina (Adamský, Gernát), 48. Hrňa (D. Musil, Marcinko) – 1. M. Kvapil (Šmíd, Doherty), 17. M. Kvapil (L. Hudáček, Lenc), 41. Ševc (P. Jelínek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Gernát, Matyáš, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko (A), Martin Růžička (A) – Adamský (C), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Hrňa – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Šmíd (A), Doherty, Derner, T. Hanousek, Ševc, Havlín, Maier – M. Zachar, Redenbach, Valský – M. Kvapil, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Teplý – Ordoš, J. Vlach, Lakatoš.

    Rozhodca: Bejček, Hribik – Tošenovjan, Hlavatý