Detroit – Dallas 4:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 1:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 1:2 (po pr.)
Vegas – Ottawa 4:3 (po pr.) | Anaheim – San Jose 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Vegas Golden Knights
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Ottawa Senators
cz Pondelok 29.10.2018, 01:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Hyka (VGK) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:32
    Christián Jaroš (OTT) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:49 (04:02:30)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alex Tuch (VGK) 2+0
    2. Jonathan Marchessault (VGK) 1+0
    3. Craig Anderson (OTT) 49 zák., 4 góly, 92,5%

     
    Statistiky: Střely na bránu: 53-22; Zablokované střely: 10-29; Vhazování: 52%-48%; Hity: 36-19; Přesilové hry: 1/5-1/2; Trestné minuty: 21-28.

     
    Senators v T-Mobile Areně dvakrát vedli, nejprve o dvě branky a ve třetí části o jednu, jenže ani jednou svůj náskok nedokázali udržet a Vegas zcela po zásluze zápas dotáhlo do prodloužení, ve kterém byl faulován v samostatném úniku domácí Jonathan Marchessault a následné trestné střílení bezpečně proměnil. Vegas ukončilo sérii pěti domácích zápasů a dvou domácích proher v řadě, zatímco Ottawa padla potřetí v řadě, a stejně jako proti Coloradu přišla o slibně rozehraný zápas. Konečný výsledek v T-Mobile Areně. Vegas Golden Knights 4 Ottawa Senators 3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    62:24 Jonathan MARCHESSAULT - 4:3
     
    62:24
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    JONATHAN MARCHESSAULT provedl trestné střílení jednoduše, za to ale účelně, když si z pravé strany sjel do mezikruží a rychlou střelou zápěstím zamířil nad vyrážečkou gólmana Craiga Andersona k pravé tyči! Vegas dokázalo otočit zápas a vítězí po prodloužení nad Sens 4:3!
     
    62:24
    Jonathan Marchessault se řítil sám na bránu a Mark Stone ho zezadu zahákoval, přesto ale útočník Vegas dokázal bekhendem najít Deryka Engellanda, jehož pokus zablokoval Mark Stone. A? Trestné střílení!
     
    61:29
    Obránce Deryk Engelland se řítil sám na bránu, jenže na poslední chvíli ztratil kontrolu nad pukem. Vypadalo to na drobný faul, nakonec se ale nevylučovalo.
     
    60:24
    Senators předvedli první akci prodloužení a puk po jejich nahození skončil v ochranné síti.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Matt Stone a Bobby Ryan poslali Senators do dvoubrankového vedení, jenže Alex Tuch a Ryan Reaves dokázali v závěru druhé třetiny utkání náskok Senators vymazat. Ottawa udeřila ještě jednu, jenže na gól Ryana Dzingela našel odpověď Alex Tuch, a tak nás v T-Mobile Areně čeká prodloužení. Po třetí třetině. Vegas Golden Knights 3 Ottawa Senators 3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:08
    Jonathan Marchessault byl zřejmě hráčem, který mohl rozhodnout, Craig Anderson ale jeho střelu z pravého kruhu výborně vykopl pravým betonem! Utkání stále spěje do prodloužení.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:22
    Jubilejní padesátá střela Vegas v dnešním zápase přišla od modré čáry, Craig Anderson ale opět zůstal velký, když táhlý pokus vyrazil vyrážečkou.
     
    57:57
    Alex Tuch bleskově objel bránu, Craiga Andersona ale po jejím objetí překonat nedokázal.
     
    57:45
    Vegas si vytvořilo tlak a střelu z levého kruhu pro vhazování Craig Anderson bezpečně ukryl v lapačce.
     
    56:25
    Dnešní utkání sleduje 18089 diváků.
     
    55:39
    Matt Duchene na pravém křídle nabral rychlost a bekhendem chtěl puk nahodit před bránu, jenže Nick Holden s ním zůstal a jeho přihrávku zablokoval.
     
    54:32
    Puk byl sražen mezi střídačky a po krátké reklamní přestávce už budeme sledovat zbytek utkání nerušeně.
     
    54:11
    Shea Thedore z levého křídla nahazoval puk diagonálně na vzdálenější pravou tyč, Reilly Smith se ale ke střele s příklepem nakonec nedostal.
     
    53:51
    Senators se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a kotouč zamířil na zakázané uvolnění.
     
    53:36
    Hodně dlouho se hrálo bez přerušení a z tlaku Vegas pramenila střela Nicka Holdena z levého křídla, jeho pokus ale od hrazení zamířil do hrudi Craiga Andersona, který puk podržel.
    51:14 Marc-André Fleury předvedl zákrok dnešního zápasu!
     
    51:14
    Matt Duchene se ocitl u pravé tyče ve velké šanci krátce poté, co se vyloučený Ryan Dzingel vrátil zpět na led, bekhendem ale ležícího Marca-Andrého Fleuryho na pravém boku překonat nedokázal! Následuje komerční přestávka.
     
    50:50
    Colin Miller po dalším vyhraném vhazování na pravém křídle na středovém bodu útočného útočného pásma vypálil s příklepem, jenže Craig Anderson puk dobře viděl a ukryl ho ve své výstroji.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:43
    Vegas si v rychlém sledu vytvořilo dvě šance, nejprve po rychlém vyjetí zpoza brány a i hned po vhazování střílel na vrcholu mezikruží Tomáš Hyka, Craig Anderson byl ale v obou případech pozorný a přerušil hru.
     
    49:03
    Marc-André Fleury předvedl těžký zákrok, jenže Ryan Dzingel těsně předtím fauloval a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Vegas před chvílí vyrovnalo a po komerční přestávce si zahraje přesilovou hru.
    48:17 Alex TUCH - 3:3
     
    48:17
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    ALEX TUCH na přední tyči tečoval ránu Nicka Holdena z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a puk mezi levou rukou a tělem Craiga Andersona prošel do sítě! Vegas našlo rychlou odpovědět a podruhé dokázalo dotáhnout náskok soupeře – 3:3. Asistence: Nick Holden.
    47:49 Ryan DZINGEL - 2:3
     
    47:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    RYAN DZINGEL si na pravém křídle počkal na přihrávku z vrcholu levého kruhu pro vhazování od Chrise Widemana a prudkou střelou z úhlu zamířil pod horní tyč odkryté brány! Senators dávají Vegas lekci z produktivity a vedou 3:2! Asistence: Chris Wideman a Thomas Chabot.
     
    47:17
    Ryan Carpenter na levém křídle zavezl puk do útočného pásma, a přestože byl proti trojici protihráčů, na chvíli ho podržel a poté nahodil za bránu Ottawy.
     
    46:50
    Vegas odvádí v oslabení skvělou práci a podruhé během pár sekund se mu podařilo vyhodit.
     
    45:44
    William Carrier za bránou Ottawy narazil na hrazení Thomase Chabota a byl vyloučen na dvě minuty.
    45:11 William Carrier po rychlém objetí brány Ottawy neuspěl
     
    45:11
    William Carrier rychle objel bránu a u pravé tyče se ho snažil z otočky zasunout po ledě do sítě, jenže ztroskotal na betonu Craiga Andersona!
     
    45:02
    Vegas vypálilo na levém křídle mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou a Craig Anderson puk ukryl ve své lapačce. Hra byla následně přerušena.
     
    44:36
    Pokud sledujete Vegas od začátku letošní sezóny, tak víte, že se mu příliš nedařilo v ofenzivě a navíc i hodně gólů inkasovalo, dnes je to ale úplně jiný tým, který rychle bruslí a dostává se k jedné střele za druhou, stejně jako během přípravy.
     
    43:41
    Další rána Golden Knights přišla od modré čáry a Craig Anderson jejich táhlý pokus vyrazil pravým ramenem.
     
    43:22
    Vegas se v rychlém sledu dostalo ke střele u levé a poté pravé tyče, Craig Anderson ale obě střely vyrazil a připsal si celkem snadné zákroky. Skóre zůstává 2:2.
     
    43:02
    Senators mají co dělat, aby se svým soupeřem udrželi krok, a nyní podél střídaček vyhodili puk po nepřesné rozehrávce na zakázané uvolnění.
     
    42:44
    Colin Miller na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho táhlý pokus skončil v ochranné síti.
     
    42:21
    Pokyn hlavního trenéra Gerarda Gallenta zněl nyní jasně, dostat soupeře pod tlak. Vegas se to sice daří, ve třetí třetině si ale zatím velkou šanci nevytvořilo.
     
    41:04
    Vegas během 40 minut vyslalo na bránu Ottawy 37 střel, což je množství střel, ke kterému se kolikrát nedostanou týmy ani v průběhu utkání.
     
    40:54
    Shea Theodore mohl skórovat na opačné straně taktéž střelou z levého kruhu, také Craig Anderson byl ale pozorný a puk lapil do své lapačky. Pěkný semafor.
     
    40:11
    Ve Vegas začala třetí třetina a Senators se po jedenácti sekundách dostali ke střele v levém kruhu, kterou Marc-André Fleury vyrazil pravým betonem na přední tyči do rohu ledové plochy.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 37-18; Zablokované střely: 7-23; Vhazování: 46%-54%; Hity: 25-11; Přesilové hry: 1/4-1/1; Tr. minuty: 19-26.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:07.
     
    Alex Tuch v prostřední části vstřelil po parádní individuální akci svůj první gól v sezóně a společně s Ryanem Reavesem zvedl fanoušky v T-Mobile Areně na nohy, protože Golden Knights usilovně bojovali a zásluhou přesilové hry se jim krátce před druhou přestávkou podařilo smazat dvoubrankové manko. Skóre po druhé třetině fantastického ofenzivního klání ve Vegas. Vegas Golden Knights 2 Ottawa Senators 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Thomas Chabot na levém křídle vypálil od modré čáry a Marc-André Fleury puk bezpečně zachytil.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    38:21 Ryan REAVES - 2:2
     
    38:21
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Colin Miller po přihrávce Erika Hauly z levého křídla z vrcholu mezikruží nahodil puk před bránu, kde se sice RYAN REAVES tečí prosadit nedokázal, vzápětí se ale dostal k dorážce a kolem levého betonu Craiga Andersona, který byl hodně z brány, kotouč zasunul do brány! Vegas využilo přesilovou hru a vyrovnalo skóre na 2:2! Asistence: Colin Miller a Erik Haula.
    36:35 Smith ani nadvakrát nedokázal prostřelit Andersona!
     
    36:35
    Vegas vyhrálo vhazování v útočném pásmu a Jonathan Marchessault z vrcholu pravého kruhu nahodil puk před bránu, kde ho nebezpečně tečoval Reilly Smith, Craig Anderson ale dokázal puk vyrazit a poté lapil i jeho dorážku!
     
    36:27
    Chris Wideman dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Golden Knights mají šanci vyrovnat.
    36:12 Colin White a Alex Fermenton zahodili obrovskou šanci!
     
    36:12
    Colin White a Alex Formenton se ocitli po nahození z levého křídla sami před bránou Vegas, ani jeden z hráčů Ottawy ale nedokázal ležícího Marca-Andrého Fleuryho překonat, přestože se oba dostali k několika dorážkám!
     
    35:57
    Shea Theodore napřáhl v levém kruhu ke tvrdé střele, kterou Craig Anderson našel v lapačce.
    35:14 Alex TUCH - 1:2
     
    35:14
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    ALEX TUCH vrací Vegas zpět do zápasu a prolamuje jeho střelecké trápení poté, co u trestných lavic předvedl neskutečné zrychlení, kolem protihráče se protáhl před bránu a bekhendem pod levým betonem Craiga Andersona zasunul puk do sítě! Golden Knights jsou zpět. Skóre – 1:2. Asistence: Erik Haula.
    34:39 Tomáš Hyka a jeho nepříjemná bomba z velké blízkosti!
     
    34:39
    Tomáš Hyka si u levé tyče najel na krásnou přihrávku Alexe Tucha zpoza brány, tvrdou bombou bez přípravy ale Craiga Andersona překonat nedokázal! Brankář Ottawy opět nevěděl, jak puk zastavil, nakonec ale zjistil, že ho dokázal sevřít na poslední chvíli mezi pravou rukou a tělem. Následuje komerční přestávka.
     
    34:16
    Golden Knights se zatím hodně trápí a vypadá to vypadá, že dnes prohrají potřetí v řadě. Na druhou stranu ale času ještě zbývá do konce zápasu hodně.
     
    34:00
    Přesně šest minut před koncem druhé třetiny se pískalo postavení mimo hru, ve kterém se ocitli Golden Knights.
     
    33:18
    Oscar Lindberg se pokusil skórovat v blízkosti levé tyče, jenže jeho pokus vůbec nezamířil na bránu. Craig Anderson zasahovat nemusel a puk skončil za bránou.
     
    33:02
    Marc-André Fleury nejprve vyrazil střelu Ottawy z levého kruhu pro vhazování a o několik sekund později podržel pokus Thomase Chabota, který na pravém křídle opět zkusil štěstí střelou od modré čáry.
     
    31:51
    Alex Tuch se tentokrát dostal do zakončení v mezikruží a Craig Anderson jeho táhlý pokus podržel v náručí.
     
    31:22
    Craig Anderson dobře zasáhl pravým betonem proti střele Alexe Tucha z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a poté si poradil i s tečovaným pokusem Shey Theodora od střídaček, který těsně před ním tečoval Erik Haula.
     
    30:57
    Jeden z hráčů Senators se na vzdálenější levé tyči po krásné diagonální přihrávce z pravého křídla ocitl ve velké šanci, z blízkosti ale fantastického Marc-Andrého Fleuryho překonat nedokázal! Následuje krátká komerční přestávka.
     
    30:38
    Chris Tierney sice bekhendovým pasem z pravého kruhu nikoho nenašel, po přihrávce z opačné strany se ale sám ocitl v šanci, jeho střelu z mezikruží ale zablokoval Shea Theodore.
    28:52 Bobby RYAN - 0:2
     
    28:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Mark Stone střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování sice minul přední tyč, po odrazu puku za bránou se ale dostal v levém kruhu k dorážce útočník BOBBY RYAN a bez přípravy propálil přesouvajícího se Marca-Andrého Fleuryho mezi vyrážečkou a pravým betonem! Ottawa využila přesilovou hru a podruhé v řadě si dokázala vybudovat dvoubrankové vedení. Hosté vedou 2:0. Asistence: Mark Stone a Thomas Chabot.
     
    28:12
    Thomas Chabot se vrátil zpět na ledovou plochu a začala první zkrácená přesilová hra Senators.
    27:54 Carpenter mezi betony Andersona překonat nedokázal
     
    27:54
    Ryan Carpenter si najel v mezikruží na přihrávku Erika Hauly z levého křídla, mezi betony ale Craiga Andersona střelou bez přípravy překonat nedokázal! Ottawa je pod velkým tlakem.
     
    27:46
    Erik Haula napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, která byla zablokována.
     
    27:29
    Čtyřiačtyřicet sekund se bude hrát ve hře 4 na 4 a poté začne zkrácená přesilová hra Ottawy, protože Oscar Lindberg byl vyloučen za nedovolené bránění.
    27:07 Golden Knights opět byli blízko vyrovnání na 1:1!
     
    27:07
    Vegas se po diagonální přihrávce z pravého kruhu ocitlo na vzdálenější levé tyči ve velké šanci, jenže Craig Anderson dokázal puk holí vyrazit a po další střele domácích hráčů puk ukryl ve své lapačce! Ottawa drží těsné vedení.
     
    26:12
    Thomas Chabot dostal dvě minuty za držení poté, co za bránou fauloval Ryana Reavese. Třetí přesilová hra pro Vegas a další šance na vyrovnávací gól.
     
    26:12
    William Karlsson na levém křídle vypálil od střídaček a Craig Anderson na přední tyči puk podržel. Po krátké reklamní přestávce si ale Vegas zahraje třetí přesilovou hru, během které se bude snažit o kýžené vyrovnání.
     
    25:59
    Thomas Chabot je nejproduktivnějším hráčem Ottawy, který nyní na pravém křídle vypálil od modré čáry, a Marc-André Fleury puk bez problému podržel.
    25:47 Obránce Christián Jaroš a jeho nebezpečné nahození
     
    25:47
    Christián Jaroš na pravém křídle nabral velkou rychlost a nebezpečně puk nahazoval z ostrého úhlu před bránu, Marc-André Fleury si ale s pomocí hole dokázal poradit a puk vleže zmrazil!
     
    25:23
    Erik Haula se u levé tyče dostal k dorážce, Craig Anderson si ale dokázal puk najít a vkleče ho rychle zmrazil pod lapačkou, aby další zakončení Vegas nepřišlo.
     
    25:07
    Matt Duchene z levého kruhu po zvednutí hlavy nahazoval puk před bránu Vegas, Deryk Engelland ho ale na přední tyči dokázal srazit za bránu Golden Knights.
     
    24:31
    Golden Knights se znovu nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a tentokrát se již zakázané uvolnění pískalo, hra se tedy vrátila před Marca-Andrého Fleuryho.
     
    23:52
    Jonathan Marchessault dobře vystřelil z levého kruhu pro vhazování, Craig Anderson ale opět skvěle zasáhl, když vyrážečkou jeho pokus vytěsnil mimo.
     
    23:42
    Senators museli hrát, protože rozhodčí odvolali zakázané uvolnění proti Vegas, hned vzápětí se ale přece jen pískalo, ovšem na opačné straně ledové plochy.
     
    22:44
    Thomas Chabot byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vypálil od modré čáry, Marc-André Fleury ale jeho pokus na přední tyči vyrazil pravým betonem.
     
    20:44
    William Karlsson se ocitl před bránou v obrovské šanci a Craig Anderson zřejmě ani nevěděl, jak nyní útočníka Vegas Golden Knights vychytal!
     
    20:29
    Tresty na straně Senators vypršely a dlouhá přesilová hra Golden Knights k vyrovnání nevedla.
     
    20:01
    Vegas na začátku druhé třetiny dohrává přesilovou hru poté, co byl Mark Borowiecki vyloučen na pět minut za bitku, pět minut nesportovní chování a poté ještě dostal deset minut plus trest do konce utkání, stejně jako domácí Jon Merrill.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 17-7; Zablokované střely: 3-14; Vhazování: 33%-67%; Hity: 15-7; Přesilové hry: 0/2-0/0; Trestné minuty: 17-22.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:07.

     
    Vegas bylo během první třetiny výrazně lepší, jenže jeho hra se probudila až poté, co Marc-André Fleury inkasoval, když se v úvodu utkání prosadil z blízkosti Matt Duchene. Craig Anderson zatím chytá výtečně, když dokázal vychytat Reillyho Smitha, poté Williama Karlssona a krátce před přestávkou i českého útočníka Tomáše Hyku. Skóre po první třetině v T-Mobile Areně. Vegas Golden Knights 0 Ottawa Senators 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:36 Tomáš Hyka mohl krátce před přestávkou vyrovnat!
     
    19:36
    Tomáš Hyka se v pravém kruhu parádně opřel do volného puku, tvrdou střelou s příklepem ale bez přípravy Craiga Andersona mezi betony na přední tyči nepropálil! Vegas se poté dostalo ještě k jedné střele, která byla Chrisem Tierneym přizvednuta do ochranné sítě. Další příležitosti.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:58
    William Karlsson dobře vypálil z bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže našel pouze náruč Craiga Andersona.
     
    17:18
    Bobby Ryan se v pravém kruhu ocitl ve slibné šanci po marném snažení Vegas, jenže se ocitl v těžkém úhlu, ze kterého Marca-Andrého Fleuryho nepřekonal.
     
    15:29
    Výčet trestných minut se ještě navýšil o desítku pro Jona Merrilla i Marca Borowieckiho za nesportovní chování plus trest do konce utkání. Oba končí.
     
    15:29
    Jon Merrill ještě dostal dvě minuty za vyvolání bitky, zatímco Mark Borowiecki pět minut za nesportovní chování. Dvě minuty se tedy bude hrát ve hře 4 na 4 a poté začne dlouhá přesilová hra Golden Knights.
     
    15:29
    Jon Merrill se vydal pomstít svého spoluhráče a dostal pět minut za bitku, stejně jako Mark Borowiecki.
    15:29 Mark Borowiecki ostrým hitem sestřelil Codyho Eakina!
     
    15:29
    Mark Borowiecki sestřelil nepříjemným hitem Codyho Eakina, který v levém kruhu obranného pásma zvedal hlavu po odehrání puku, a okamžitě se strhla bitka! Jon Merrill mstitel.
     
    14:54
    Shea Theodore ani žádný z jeho spoluhráčů nedokázal dobruslit nahozený puk včas, a tak se proti Vegas pískalo další zakázané uvolnění.
     
    14:24
    Obrovský tlak Golden Knights vyrovnávací branku nepřinesl a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    14:02
    Vyloučený Dylan DeMelo se vrátil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Senators hrají opět v plném počtu.
    13:40 Střela Williama Karlssona skončila po teči na pravé tyči!
     
    13:40
    William Karlsson v levém kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a od nohy jednoho z hráčů Ottawy se odrazila do vzdálenější pravé tyče a ven! Vegas se málem podařilo vyrovnat.
     
    12:29
    Golden Knights nepříjemně vypálili na pravém křídle a před bránou Craiga Andersona vznikly obrovské zmatky, William Karlsson ani žádný z jeho spoluhráčů jich ale využít nedokázal!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:16
    Magnus Pääjärvi na pravém křídle nabral rychlost a v blízkosti pravé tyče se dostal ke střele bekhendem, kterou Marc-André Fleury levým ramenem vyrazil.
     
    12:02
    Alex Tuch byl faulován za bránou Senators poté, co ho zezadu krosčekem narazil na hrazení Dylan DeMelo. Vegas si po komerční přestávce zahraje první přesilovou hru.
     
    11:12
    Reilly Smith se dostal v levém kruhu do dalšího bekhendového zakončení, které zablokoval Mark Stone.
     
    10:45
    Vegas na levém křídle vystřelilo z nulového úhlu a Craig Anderson musel být pozorný, aby puk vyrážečkou vyrazil mimo a nesrazil si ho do vlastní sítě.
     
    10:10
    Jon Merrill nabral na levém křídle rychlost a napřáhl ke střele z vrcholu kruhu pro vhazování, kterou v mezikruží dobře zablokoval vracející se Cody Ceci.
     
    09:19
    Golden Knights jsou zatím lepším týmem, jenže skóre o tom zatím nevypovídá. Ottawa vede nad Vegas 1:0.
     
    07:34
    Jonathan Marchessault zpoza brány posílal před Craiga Andersona nebezpečnou bekhendovou přihrávku, která byla zablokována dvojicí protihráčů a skončila pod lapačkou ležícího brankáře Ottawy, který skočil po puku jako liška a zmrazil ho rychle pod lapačkou.
     
    07:09
    Reilly Smith je hodně aktivní a nyní před vrcholem levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která skončila v náručí Craiga Andersona. Brankář Ottawy dobře zasáhl a po jeho zákroku následuje komerční přestávka.
     
    06:57
    Senators se ocitli pod tlakem, přesto ale Craig Anderson nemusel řešit žádnou vážnou situaci.
     
    05:30
    Christián Jaroš se uvedl na pravém křídle dobrou střelou, Marc-André Fleury ji ale podržel ve své náruči.
     
    05:07
    Colin Miller na pravém křídle nepříjemně vypálil od hrazení a Craig Anderson měl velké starosti, aby na přední tyči dokázal puk dopravit do bezpečí.
    03:19 Reilly Smith se parádně protáhl mezi dvěma protihráči!
     
    03:19
    Reilly Smith se protáhl před bránu mezi dvěma protihráči a u pravé tyče se snažil bekhendem vyrovnat bleskově na 1:1, Craig Anderson ale jeho pokus dokázal hrudí dobře vyrazit!
    03:08 Matt DUCHENE - 0:1
     
    03:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Útočník MATT DUCHENE se dostal v mezikruží k odraženému puku po střele spoluhráče z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a z blízkosti zamířil nad vyrážečkou Marca-Andrého Fleuryho do bližšího levého horního rohu brány! Ottawa otevřela skóre a vede v T-Mobile Areně nad Vegas 1:0! Asistence: Ryan Dzingel a Cody Ceci.
     
    02:44
    Ryan Reaves napřáhl od modré čáry k táhlé střele, kterou Craig Anderson dokázal vyrazit levým betonem.
     
    01:35
    Colin White mohl na opačné straně udeřit prudkou ránou z bodu pravého kruhu pro vhazování, Marc-André Fleury ji ale dokázal vkleče s velkými problémy vyrazit!
     
    01:24
    Vegas pěkně přeneslo hru z pravého křídla doleva a Erik Haula napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k táhlé střele zápěstím, kterou Craig Anderson podržel v náručí.
     
    01:09
    Z časomíry uběhlo dalších sedm sekund a tentokrát se zastavila kvůli zakázanému uvolnění hostů z Ottawy.
     
    01:02
    A další přerušení hry. Golden Knights se na opačném pravém křídle nyní ocitli v postavení mimo hru.
     
    00:58
    Senators odehráli velice svižně první střídání a poté, co se dopředu poprvé vydali Golden Knights, se pískala hra vysokou holí. První přerušení přišlo po 58 sekundách.
     
    00:01
    Matt Duchene vyhrál úvodní vhazování zápasu a střetnutí ve Vegas právě bylo zahájeno. Dopředu spěchají hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.

     
    V sestavě Vegas dnes nastoupí nakonec pouze jeden český útočník, kterým je Tomáš Hyka. Jeho jmenovec Tomáš Nosek do dnešního utkání nezasáhne. Nyní už k brankářům. Bránu Vegas bude hájit zkušený Marc-André Fleury, zatímco na straně Ottawy se mezi tři tyče postaví Craig Anderson, jenž prožil loni těžký rok.

     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, C. Miller, Theodore, Engelland (A), Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Hyka, Haula, Tuch – O. Lindberg, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Borowiecki (A), Jaroš, Ch. Wideman – Dzingel, Duchene (A), Mark Stone (A) – Bødker, Tierney, B. Ryan – Formenton, White, Pääjärvi – M. McCormick, Pyatt. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Dean Morton. Čároví: Ryan Gibbons, Pierre Racicot.
     
    Předpokládané úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Theodore, Engelland, McNabb, C. Miller, Holden, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – O. Lindberg, Haula, Tuch – Nosek, Eakin, Hyka – Carrier, Bellemare, Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Borowiecki, Jaroš, Ch. Wideman – Dzingel, Duchene, Mark Stone – Bødker, Tierney, B. Ryan – Formenton, White, Pääjärvi – M. McCormick, Pyatt. Hlavní trenér: Guy Boucher..

     
    OTTAWA SENATORS

    Ottawa se stejně jako Vegas bude v pondělí v noci snažit ukončit sérii dvou porážek v řadě. Senators se po devíti zápasech nachází se ziskem stejného počtu bodů na šestém místě silné Atlantické divize a jejím nejlepším hráčem je zatím obránce Thomas Chabot, který má na své kontě 11 kanadských bodů za 3 góly a 8 asistencí. Co se týče gólů, nejlépe jsou na tom se čtyřmi přesnými zásahy Mark Stone a Maxime Lajoie.

     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Vegas sice nemělo ideální vstup do sezóny, přestože prožilo výbornou přípravu, ale jeho forma se začíná lepšit a společně s ním i forma brankáře Marca-Andrého Fleuryho, který na začátku nového ročníku NHL ve třech ze čtyřech utkání inkasoval vždy čtyři nebo více branek, během posledních pěti utkání ovšem inkasoval dohromady pouze sedm branek, což je velký progres.
     
    Vegas v pondělí v noci uzavře svou sérii pěti domácích zápasů a proti Ottawě se po třech výhrách v řadě bude snažit ukončit sérii dvou porážek. Hlavní trenér Gerard Gallant potvrdil, že je Max Pacioretty mimo hru kvůli zranění v horní části těla a v pondělním zápase proti Senators ho nahradí český útočník Tomáš Hyka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 36. Tuch (Haula), 39. Reaves (C. Miller, Haula), 49. Tuch (Holden), 63. Marchessault (t.s.) – 4. Duchene (Dzingel, Ceci), 29. B. Ryan (Mark Stone, Chabot), 48. Dzingel (Ch. Wideman, Chabot)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, C. Miller, Theodore, Engelland (A), Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Hyka, Haula, Tuch – O. Lindberg, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Borowiecki (A), Jaroš, Ch. Wideman – Dzingel, Duchene (A), Mark Stone (A) – Bødker, Tierney, B. Ryan – Formenton, White, Pääjärvi – M. McCormick, Pyatt.

    Rozhodca: Wes McCauley, Dean Morton. Čároví: Ryan Gibbons, Pierre Racicot

    Diváci: 18089