Calgary – Washington 3:4 (1:2 po s.n.) | Toronto – Winnipeg 3:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 5:4 (po pr.)
Boston – Montreal 0:3 (kon.) | St. Louis – Chicago 7:3 (kon.) | Minnesota – Colorado 3:2 (kon.)
Arizona – Tampa Bay 7:1 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 0:5 (kon.) | LA Kings – NY Rangers 4:3 (kon.)
Detroit – Dallas 4:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 1:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 1:2 (po pr.)
koniec
Toronto Maple Leafs
3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
Winnipeg Jets
cz Nedeľa 28.10.2018, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto (kapacita 20 270 míst) • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Connor Hellebuyck opět zamířil na střídačku, Byfuglien mezitím vystřelil na Andersena ze středního pásma. Domácí brankář měl pak dost času a prostoru připravit si střelu přes celé kluziště, zamířil ale o několik metrů mimo branku! Nicméně pěkný pokus, který se musí ocenit.
     
    59:06
    Už mohlo být rozhodnuto! Zach Hyman mířil na prázdnou branku, Patrik Laine ještě ale udržel hosty ve hře, když puk dokázal srazit do ochranné sítě.
     
    58:17
    Po zakázaném uvolnění Toronta se hosté rozhodli odvolat gólmana. Connor Hellebuyck je tedy na střídačce, Jets v šesti hráčích v útočném pásmu.
    57:15 Kasperi KAPANEN - 3:2
     
    57:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelný obrat, domácí se ujímají vedení! John Tavares se Zachem Hymanem vybojovali puk za brankou, následně se dostal ke KASPERI KAPANENOVI, který jej napasoval zblízka přímo pod horní tyčku Hellebuyckovy branky! Od bou tref dělilo pouhých 26 vteřin! Asistence: John Tavares a Zach Hyman.
    56:49 Jake GARDINER - 2:2
     
    56:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Ve svém 500. utkání v NHL se prosazuje JAKE GARDINER! Mitch Marner vybojoval za brankou puk v souboji s Byfuglienem, rychle jej poslal do mezikruží, odkud domácí obránce prostřelil Hellebuycka! Asistence: Mitch Marner.
     
    54:52
    Bryan Little si i v pádu dokázal najít kotouč před Andersenovou brankou, tu ovšem netrefil!
     
    49:31
    Tlak Maple Leafs bude moct pokračovat v přesilové hře. Za podrážení je vyloučen hostující obránce Jacob Trouba.
    46:33 Nazem KADRI - 1:2
     
    46:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Máme tu zápletku, Maple Leafs snižují na rozdíl jedné branky! Josh Morrissey zřejmě trochu podcenil souboj v rohu s Mitchem Marnerem, ten rychle našel před brankou NAZEMA KADRIHO, který otevřel Hellebuyckovo konto! Asistence: Mitch Marner a Ron Hainsey.
    31:00 Mark SCHEIFELE - 0:2
     
    31:00
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení! Podruhé během druhého dějství se na Frederika Andersena řítil sám hráč Jets, tentokrát to končí brankou. MARK SCHEIFELE vypíchl puk Nazemu Kadrimu a svižnou střelou prostřelil i domácího brankáře! Bez asistence.
     
    25:03
    Maple Leafs si zahrají přesilovou hru, za nedovolené bránění míří na trestnou lavici Patrik Laine.
     
    22:12
    Nikolaj Ehlers pláchl celé obraně Toronta a pelášil sám na Andersena, kterého střelou po ledě nepřekvapil!
     
    20:00
    Po vzájemné strkanici v samém závěru první třetiny dostávají menší tresty za hrubost John Tavares a Tyler Myers. Druhá třetina tak začne hrou čtyři na čtyři.
     
    18:09
    Nikolaj Ehlers našel před brankou Bryana Littlea, který tváří v tvář Frederiku Andersenovi selhal!
     
    16:33
    Winnipeg si zahraje další přesilovou hru poté, co Frédérik Gauthier zdržoval na vhazování po zakázaném uvolnění.
     
    14:33
    Connor Hellebuyck si poradil se střelou Morgana Riellyho od modré čáry i s následnou dorážkou Austona Matthewse z velmi nebezpečného prostoru před brankou!
    09:38 Kyle CONNOR - 0:1
     
    09:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté si v přesilové hře dávali dost těžké přihrávky, nakonec z kombinace vytěžili ale gól. Dustin Byfuglien předal puk Blaku Wheelerovi a ten krásnou přihrávkou našel před brankou volného KYLA CONNORA, tomu už zbývalo jen přehodit ležícího Andersena. Asistence: Blake Wheeler a Dustin Byfuglien.
     
    08:14
    Nazem Kadri nešetrně narazil Jacoba Trouba na mantinel a je vyloučen za vražení na hrazení. Obránce Jets si pak k situaci sice řekl také své, jeho počínání ale rozhodčí nechali bez trestu. Přesilovka pro Winnipeg.
     
    04:17
    Po parádní přihrávce Mitche Marnera se do obrovské příležitosti dostal Auston Matthews, zívala na něj prázdná branka, nastřelil však jen tyčku!
     
    02:53
    Uvidíme první přesilovou hru v utkání, zahraje si ji Toronto. Za sekání je vyloučen hostující obránce Dustin Byfuglien.
     
    01:05
    Winnipeg pokračuje ve výborném úvodu zápasu, Andersen musel krotit stelu Joshe Morrisseye, poté se před jeho brankou vytvořil závar, který mu pomohli vyřešit spoluhráči.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 47. Kadri (Marner, Hainsey), 57. Gardiner (Marner), 58. Kapanen (Tavares, Hyman) – 10. Connor (Wheeler, Byfuglien), 31. Scheifele


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Marinčin, Ožiganov – Marleau (A), Matthews, Kapanen – Hyman, Tavares (A), Marner – P. Lindholm, Kadri, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, Leivo.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien (A), Morrow, T. Myers – Ehlers, Scheifele (A), Wheeler (C) – Connor, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Lemieux, Roslovic, Perreault.

    Rozhodca: Joannette, Nicholson – Kovachik, Alphonso

    Diváci: 19 545