Košice – Detva 7:1 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:3 (kon.)
Trenčín – B. Bystrica 2:0 (kon.)
koniec
HC Košice
7:1 (4:1, 2:0, 1:0)
HK Detva
Piatok 19.10.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:38
    Zaujímavá situácia, po ktorej mohol Šoltés dosiahnuť hetrik. Strelec na puk nevidel úplne ideálne, bol totiž krytý. Napriek tomu vyslal krížnu strelu, ktorú Riečický pravým betónom vykopol.
     
    51:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Ďaloga – 2 min., hákovanie).
     
    45:14
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Maxim Jakuceňa – 2 min., podrazenie).
     
    44:07
    Košice dali gól!
    Dokonalá šachovnicová akcia, ktorá teraz totálne rozobrala detviansku defenzívu. Tento presný zásah bude jednoznačne ašpirovať na gól mesiaca. Dosiahol ho Kanaďan EVAN BROPHEY. Asistencie: Marcel Haščák, Ladislav Nagy.
     
    41:27
    Košické prečíslenie dvoch protí jednému, zdá sa ale, že Netíkovi dnes nie je súdené skórovať. Jeho krajan Kafka ho ešte hľadal v dobrej pozícii, napokon ten puk neprepadol.
     
    36:48
    Obrovská šanca aj pre Detvu. To bol zrejme Šimon, ktorý teraz volil svižnú strelu k vzdialenejšej žrdi. Habal mal veľké problémy ten puk vytesniť, napokon sa mu to však podarilo.
     
    36:11
    Košice dali gól!
    Gólový poltucet je zavŕšený, a tak sa zdá, že dnešný zápas bude už len o jednom – koľko gólov si to vlastne dnes Detva z Košíc odvezie. Na 6:1 z košického pohľadu upravuje domáci kapitán LADISLAV NAGY. Asistencie: Evan Brophey, Marcel Haščák.
     
    33:15
    Ščurko vyslal za iných okolností ideálnu finálnu prihrávku, v tomto momente ale pred bránkoviskom nestál nik. Košičania mali šťastie, mohli totiž inkasovať.
     
    32:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Klemen Pretnar – 2 min., hákovanie).
     
    28:49
    Pred košickým gólmanom to však napokon predsa bolo zaujímavé. Žilka dobre vystrelil a donútil Habala puk vyraziť pred seba. Tam už korčuľoval ďalší hráč Detvy, jeden z brániacich Košičanov ale rukavicou letiaci puk odtlačil.
     
    26:17
    Obrovská šanca Oceliarov, ktorá so sebou mohla priniesť gól s poradovým číslom šesť. Tomáš Netík bol osamotený pred Riečickým, ten famóznym spôsobom lapačkou zlikvidoval jeho pokus.
     
    21:00
    Košice dali gól!
    Napriek tomu strieľajú domáci aj gól s poradovým číslom päť a opäť tak Detve odskakujú na rozdiel štyroch presných zásahov. Postaral sa o to DÁVID ŠOLTÉS. Asistencie: Evan Brophey, Ladislav Nagy.
     
    19:14
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Zdeněk Král – 2 min., hrubosť).
     
    16:11
    Detva dala gól!
    Predsa ale prichádza aj gól hostí. Košická defenzíva si teraz urobila deň otvorených dverí, čo využil na samostatný únik a gólové zakončenie MARTIN ĎALOGA. Asistencia: Maroš Surový.
     
    14:30
    Košice dali gól!
    Tentokrát to už ale brankár neudržal. Z ľavej strany prišla rýchla strela príklepom, ktorú vyslal dnes už dvojgólový PETR KAFKA. Jeho puk si našiel Riečický len v sieti. Asistencie: Jere Pulli, Tomáš Netík.
     
    14:06
    Druhý mikrosúboj Evan Brophey versus Dominik Riečický, opäť so šťastnejším koncom pre detvianskeho gólmana. Ten famózne vymrštil svoju lapačku a zabránil tak v podstate istému gólu kanadského útočníka.
     
    13:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Chovan – 2 min., držanie).
     
    13:16
    Košičania skórovali po štvrtýkrát, akýkoľvek rozruch je ale teraz zbytočný. Hlavný arbiter odpískal jasne pred dosiahnutím gólu, a tak sa skóre nemôže v žiadnom prípade meniť.
     
    12:43
    Ďalšia zaujímavá situácia. Galamboš ten puk tečovať možno ani nechcel, napokon sa mu to ale podarilo. Riečický nemal šancu presunúť sa, strela ale tesne minula priestor troch žrdí.
     
    11:40
    Detva nedokáže absolútne reagovať na rýchle krížne prihrávky Oceliarov. Potvrdilo sa to aj v tejto chvíli, keď dostal pred bránkou priestor Brophey. Ten chcel zasunúť k žrdi, našťastie pre hostí tam Riečický výborne vykopol svoj betón.
     
    11:00
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    09:58
    Česká dvojica Kafka – Netík sa teraz snažila využiť chybičky detvianskej defenzívy. Tej to aj s dávkou šťastia prešlo, zatiaľ sa však hostia poriadne zahrávajú s ohňom.
     
    06:40
    Košice dali gól!
    Zápas je zatiaľ jasne v košickej réžii, čo domáci potvrdili aj tretím presným zásahom. Prekonaný je aj Riečický, už teraz je tak jasné, že ani jeden z gólmanov hostí s nulou z metropoly východu neodíde. Všemožne sa teraz Riečický snažil zastaviť Kafkov puk, PETR KAFKA to trafil ideálne. Asistencie: Tomáš Netík, Jere Pulli.
     
    05:54
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Michal Murček – 2 min., podrazenie).
     
    03:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Evan Brophey – 2 min., faul kolenom).
     
    02:44
    Košice dali gól!
    S Detvou to nevyzerá v úvode zápasu vôbec dobre – Petrík kapituluje po druhýkrát a v dnešnom zápase končí. O druhý košický gól sa v krátkom časovom slede postaral ROMAN ŽITNÝ. Asistencie: Martin Krajňák, Patrik Koch.
     
    02:08
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostávajú do vedenia. Celej situácii predchádzal výborný pohyb Spilara, ktorý sa vyhol zrážke s robustným Sládkom. Spilar následne poslal prihrávku na modrú čiaru, pričom strelu odtiaľ Petrík len vykopol. DÁVID ŠOLTÉS si ešte musel skrotiť puk, napokon ho ale do siete doklepol. Asistencie: Martin Dudáš, Gabriel Spilar.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Šoltés (Dudáš, Spilar), 3. Žitný (Krajňák, Koch), 7. Kafka (Netík, Pulli), 15. Kafka (Pulli, Netík), 21. Šoltés (Brophey, Nagy), 37. Nagy (Brophey, Haščák), 45. Brophey (Haščák, Nagy) – 17. Ďaloga (Surový)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Dudáš (A), Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Krajňák, Žitný – Klíma
    HK Detva: Petrík (3. Riečický) – Mar. Chovan (A), Kuklev, Gachulinec, Hraško, Fekiač, Sládok (C), Hedera, Šimon – Ščurko (A), Murček, Puliš – Jakuceňa, Magogin, Žilka – Ďaloga, Král, Surový – Tibenský, Valent, Mat. Chovan

    Rozhodca: Stano, (SVK), Nikolic (AUT) – Gegáň, Frimmel (obaja SVK)