Košice – Detva 7:1 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:3 (kon.)
Trenčín – B. Bystrica 2:0 (kon.)
koniec
HC Košice
7:1 (4:1, 2:0, 1:0)
HK Detva
Piatok 19.10.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný zápas, v ktorom si sily merali hokejisti domáceho HC Košice a stredoslovenského tímu HC 07 Detva. Po výsledku 7:1 sa napokon z výhry a zo zisku troch bodov tešia domáci hráči.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:23

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:44:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Diváci stoja, zápas je na konci.
     
    58:30
    Puk prepadol do obrannej tretiny Košíc, Habal vykorčuľoval takmer až k modrej čiare a čepeľou ho posunul ďalej. V závere si zahrá aj gólman domáceho celku.
     
    57:40
    Do konca zápasu ostávajú menej ako dve minúty. Puk je pred bránkou Oceliarov, práve domáci sú ale tými, kto ho tam kontroluje. Detvanci sú značne unavení, už nevládzu korčuľovať do súbojov.
     
    56:40
    Košičania si krátkymi prihrávkami chceli vypracovať príležitosť na skórovanie. Proti bol Ščurko, ktorý ich zámer prečítal a puk vypichol pre Detvu.
     
    55:58
    Tomáš Hedera rozohrával na ľavú stranu, po ktorej napokon Detva puk poslala do útočnej tretiny. Učinila tak len s pomocou mantinela, do streleckej pozície sa napokon nedostala.
     
    55:00
    Posledných päť minút. Oba celky majú na ľade po piatich mužoch, zdá sa tak, že tento zápas sa bude už len dohrávať.
     
    53:47
    Košičanom sa puk nepodarilo udržať v pásme, Netík poň musel korčuľovať len do stredného pásma. Zdá sa tak, že táto presilová hra sa gólovej bodky nedočká.
     
    53:15
    Už sa Detva oslobodila, puk teraz pretína všetky čiary.
     
    52:38
    Zaujímavá situácia, po ktorej mohol Šoltés dosiahnuť hetrik. Strelec na puk nevidel úplne ideálne, bol totiž krytý. Napriek tomu vyslal krížnu strelu, ktorú Riečický pravým betónom vykopol.
     
    51:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Ďaloga – 2 min., hákovanie).
     
    51:48
    Priestor teraz dostal Klíma, ktorý sa snažil zadovkou nájsť Hričinu. Bol však výborne pokrytý, a tak sa mu to nepodarilo. Detva puk následne vyviezla k Habalovi.
     
    50:10
    Máme tu záverečných 10 minút dnešného zápasu.
     
    49:20
    Spoza pravého kruhu smerovala strela na teč, puku sa už ale nik nedotkol. Učinil tak až Riečický, ktorý ho vyrážačkou poslal do bezpečia.
     
    48:49
    Žilka bezradne krúžil po ľadovej ploche a pýtal si puk, avšak jeho spoluhráči záujem kombinovať nemali. Naopak, potrebovali striedať, hru sa preto snažili zdržať.
     
    47:38
    Detva má medzičasom na ľade piatich mužov. Táto presilová hra tak ostane z pohľadu Oceliarov nevyužitá, avšak zásadnejšie ich to trápiť nemusí.
     
    46:28
    Výborná defenzívna činnosť teraz zdobila celok z Detvy, ten puk často posielal cez všetky čiary. Košičania sa nemajú kam ponáhľať, napriek tomu by radi svoje vedenie ešte navýšili.
     
    45:14
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Maxim Jakuceňa – 2 min., podrazenie).
     
    45:05
    Košičania sú pri chuti a naďalej sa tlačia do zakončení. Výsledok je pre Detvu z jednej strany krutý, z tej druhej ale plne zodpovedá dianiu na ľadovej ploche.
     
    44:07
    Košice dali gól!
    Dokonalá šachovnicová akcia, ktorá teraz totálne rozobrala detviansku defenzívu. Tento presný zásah bude jednoznačne ašpirovať na gól mesiaca. Dosiahol ho Kanaďan EVAN BROPHEY. Asistencie: Marcel Haščák, Ladislav Nagy.
     
    42:27
    Frederik Fekiač nemal rýchlosť, preto puk len odovzdal na čepeľ svojho spoluhráča. Ani ten sa ale príliš neponáhľal, úvod tretej tretiny je tak obojstranne opatrný.
     
    41:27
    Košické prečíslenie dvoch protí jednému, zdá sa ale, že Netíkovi dnes nie je súdené skórovať. Jeho krajan Kafka ho ešte hľadal v dobrej pozícii, napokon ten puk neprepadol.
     
    40:38
    Prestávka je už minulosťou, začala sa tretia tretina zápasu medzi Košicami a Detvou. Nepochybne nás bude spoločne zaujímať, akým výsledkom sa napokon toto stretnutie skončí.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Hlavný arbiter fúkol do svojej píšľalky v tejto tretine poslednýkrát, čím ju ukončil. Po 40 minútach hry tak bude nasledovať prestávka, a to v trvaní 18 minút.

    Pomer striel po 2. tretine: 24:16

    Tretia tretina sa začne približne o 19:17.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Zdá sa, že táto časť zápasu nám už zaujímavejšie momenty neprinesie.
     
    38:20
    Medzičasom začalo plynúť záverečných 100 sekúnd prostrednej tretiny. Pri puku sú košickí Oceliari, preto budeme zvedaví na to, čo sa im ešte smerom dopredu podarí vymyslieť.
     
    37:57
    Domáci sú naďalej aktívni, Detva sa pokúsi tretinu dohrať bez ďalšieho inkasovaného gólu.
     
    36:48
    Obrovská šanca aj pre Detvu. To bol zrejme Šimon, ktorý teraz volil svižnú strelu k vzdialenejšej žrdi. Habal mal veľké problémy ten puk vytesniť, napokon sa mu to však podarilo.
     
    36:11
    Košice dali gól!
    Gólový poltucet je zavŕšený, a tak sa zdá, že dnešný zápas bude už len o jednom – koľko gólov si to vlastne dnes Detva z Košíc odvezie. Na 6:1 z košického pohľadu upravuje domáci kapitán LADISLAV NAGY. Asistencie: Evan Brophey, Marcel Haščák.
     
    35:36
    Košičania to teraz skúšali smerom k betónom Dominika Riečického, ten sa ale nachytať nenechal. Puk ešte po prvom zákroku v moci nemal, následne ale hru prerušiť dokázal.
     
    34:32
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    33:15
    Ščurko vyslal za iných okolností ideálnu finálnu prihrávku, v tomto momente ale pred bránkoviskom nestál nik. Košičania mali šťastie, mohli totiž inkasovať.
     
    33:05
    Každopádne, až teraz sa hostia dokázali presunúť pred Habala. Nič to však neznamenalo, strávili tam presne tri sekundy. Košice sa opäť oslobodzujú.
     
    32:33
    Košičania sa okamžite oslobodili, navyše donútili Detvu puk poslať len cez všetky čiary. Hra sa tak sťahuje pred Riečického, čo žltým pri ich presilovej hre rozhodne nevyhovuje.
     
    32:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Klemen Pretnar – 2 min., hákovanie).
     
    31:37
    Tibenský stihol puk nahodiť na bránku, následne sa dostal do súboja s Košičanom, ktorému sa už nedalo zabrániť. Detviansky korčuliar po ňom smeroval k ľadu, už ale vstáva.
     
    30:00
    Z riadnej hracej doby práve uplynula jej presná polovica. Zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, že by sa dnes v Košiciach malo predlžovať.
     
    28:49
    Pred košickým gólmanom to však napokon predsa bolo zaujímavé. Žilka dobre vystrelil a donútil Habala puk vyraziť pred seba. Tam už korčuľoval ďalší hráč Detvy, jeden z brániacich Košičanov ale rukavicou letiaci puk odtlačil.
     
    27:28
    Detva naháňala puk pred Habalom, tam ho ale mali domáci v kontrole a nič na tom neplánovali meniť. Aj preto sa do risktantnejších kombinácií zbytočne nepúšťali.
     
    26:17
    Obrovská šanca Oceliarov, ktorá so sebou mohla priniesť gól s poradovým číslom šesť. Tomáš Netík bol osamotený pred Riečickým, ten famóznym spôsobom lapačkou zlikvidoval jeho pokus.
     
    25:27
    Šedivý sa nemal kam ponáhľať, čakal totiž na kompletné prestriedanie svojej formácie. Po rýchlej rotácii na ľadovej ploche siahla následne aj Detva.
     
    24:18
    Po dlhšom čase si teraz musel úspešný zákrok pripísať Vladislav Habal. Ten hru prerušil, vhadzovať sa tak bude po jeho pravici.
     
    23:47
    Klemen Pretnar založil košickú útočnú akciu, jeho spoluhráči ale natrafili na pozične výborne rozostavených hostí. Tí ich tak bez väčších problémov vytlačili do stredného pásma.
     
    22:58
    Aktívnejší boli aj v týchto momentoch domáci, už to ale nutne neznamenalo žiadne nebezpečenstvo. Hrá sa predovšetkým v centrálnej zóne klziska.
     
    21:49
    Čížek sa pošmykol a padol, aj na kolenách ale dokázal puk zastaviť a znemožnil tak súperovi presunúť sa pred Vladislava Habala. Český zadák si za to vyslúžil potlesk divákov.
     
    21:00
    Košice dali gól!
    Napriek tomu strieľajú domáci aj gól s poradovým číslom päť a opäť tak Detve odskakujú na rozdiel štyroch presných zásahov. Postaral sa o to DÁVID ŠOLTÉS. Asistencie: Evan Brophey, Ladislav Nagy.
     
    20:44
    Úvod druhej tretiny je mierne statický, a to aj napriek tomu, že dohrávajú Oceliari svoju presilovú hru. Prišlo tam jedno zakončenie švihom, Riečický ho ale bez problémov pokryl.
     
    20:20
    Prostredná dvadsaťminútovka bola odštartovaná tradičným vhadzovaním v rámci stredného kruhu. Túto situáciu zvládli lepšie Košice, a tak budú práve domáci hokejisti útočiť na súperovu bránku.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je už minulosťou, siréna v Steel Aréne nám po 20 minútach hry ohlásila jej koniec. Oba celky odídu na 18-minútovú prestávku za priebežného stavu 4:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 15:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:24.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:14
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Zdeněk Král – 2 min., hrubosť).
     
    19:11
    Zrejme Tibenský teraz schytal bombu do nohy, čo vidíme neradi. Zdá sa ale, že bude tento hráč v poriadku a výraznejšie to s ním nezamáva.
     
    18:20
    Medzičasom začalo plynúť záverečných 100 sekúnd prvej tretiny.
     
    17:48
    Po góle Detva mierne ožila, minimálne čo sa pokrývania košických korčuliarov týka. Oceliari teraz nemali priestor na založenie útočnej akcie, sledovali sme tak nevýraznejšiu minútu.
     
    16:38
    Martin Šimon nabral za Riečickým rýchlosť a poslal dlhú prihrávku až k útočnej modrej čiare. Tam ale nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov, puk tak prepadol až na zakázané uvoľnenie.
     
    16:11
    Detva dala gól!
    Predsa ale prichádza aj gól hostí. Košická defenzíva si teraz urobila deň otvorených dverí, čo využil na samostatný únik a gólové zakončenie MARTIN ĎALOGA. Asistencia: Maroš Surový.
     
    15:40
    DIváci v Steel Aréne si pýtajú desať, čo by nebolo pre Detvu rozhodne peknou vizitkou. Hostia by už boli najradšej v šatni a na túto katastrofálnu tretinu by chceli čím skôr zabudnúť.
     
    14:30
    Košice dali gól!
    Tentokrát to už ale brankár neudržal. Z ľavej strany prišla rýchla strela príklepom, ktorú vyslal dnes už dvojgólový PETR KAFKA. Jeho puk si našiel Riečický len v sieti. Asistencie: Jere Pulli, Tomáš Netík.
     
    14:06
    Druhý mikrosúboj Evan Brophey versus Dominik Riečický, opäť so šťastnejším koncom pre detvianskeho gólmana. Ten famózne vymrštil svoju lapačku a zabránil tak v podstate istému gólu kanadského útočníka.
     
    13:49
    Výborne to teraz hostia zahrali, keď puk bezprostredne po vhafzovaní poslali cez všetky čiary. Pri Habalovi ho následne dokázali aj na niekoľko sekúnd podržať.
     
    13:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Chovan – 2 min., držanie).
     
    13:16
    Košičania skórovali po štvrtýkrát, akýkoľvek rozruch je ale teraz zbytočný. Hlavný arbiter odpískal jasne pred dosiahnutím gólu, a tak sa skóre nemôže v žiadnom prípade meniť.
     
    12:43
    Ďalšia zaujímavá situácia. Galamboš ten puk tečovať možno ani nechcel, napokon sa mu to ale podarilo. Riečický nemal šancu presunúť sa, strela ale tesne minula priestor troch žrdí.
     
    11:40
    Detva nedokáže absolútne reagovať na rýchle krížne prihrávky Oceliarov. Potvrdilo sa to aj v tejto chvíli, keď dostal pred bránkou priestor Brophey. Ten chcel zasunúť k žrdi, našťastie pre hostí tam Riečický výborne vykopol svoj betón.
     
    11:00
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    10:48
    Košičania puk šikovne posunuli cez stredné pásmo až do obrannej tretiny Detvy. Tam poň musel korčuľovať Hraško, čím domácim vytvoril priestor na prestriedanie.
     
    09:58
    Česká dvojica Kafka – Netík sa teraz snažila využiť chybičky detvianskej defenzívy. Tej to aj s dávkou šťastia prešlo, zatiaľ sa však hostia poriadne zahrávajú s ohňom.
     
    08:24
    Riečický si na svoje konto pripísal úspešný zákrok, keď si puk pritlačil o hruď. Po tomto prerušení hry príde na rad komerčná prestávka.
     
    07:56
    Puliš videl striedajúcich spoluhráčov, preto sa do riskantného útočenia nepúšťal. Naopak, puk si stiahol pod telo a zacúval s ním do obrannej tretiny svojho celku.
     
    06:40
    Košice dali gól!
    Zápas je zatiaľ jasne v košickej réžii, čo domáci potvrdili aj tretím presným zásahom. Prekonaný je aj Riečický, už teraz je tak jasné, že ani jeden z gólmanov hostí s nulou z metropoly východu neodíde. Všemožne sa teraz Riečický snažil zastaviť Kafkov puk, PETR KAFKA to trafil ideálne. Asistencie: Tomáš Netík, Jere Pulli.
     
    05:54
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Michal Murček – 2 min., podrazenie).
     
    05:24
    Detva sa snažila puk natlačiť pred košickú bránku, čo sa jej ale dlho nedarilo. Jej hráči ho navyše nezachytili na modrej čiare, a tak sa zdá, že sa už počas tohto trestu nič zásadné neudeje.
     
    04:45
    Bol z toho mierny kolotoč, všetko sa ale zaobišlo bez vážnejšej strely. Opäť letí puk von z košickej tretiny, tentokrát aspoň do stredného pásma.
     
    04:10
    Košičania sa v úvode oslabenia dobre bránia a puk posielajú cez všetky čiary. Riečický sa ho už snaží pristaviť svojim spoluhráčom.
     
    03:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Evan Brophey – 2 min., faul kolenom).
     
    02:44
    Košice dali gól!
    S Detvou to nevyzerá v úvode zápasu vôbec dobre – Petrík kapituluje po druhýkrát a v dnešnom zápase končí. O druhý košický gól sa v krátkom časovom slede postaral ROMAN ŽITNÝ. Asistencie: Martin Krajňák, Patrik Koch.
     
    02:08
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostávajú do vedenia. Celej situácii predchádzal výborný pohyb Spilara, ktorý sa vyhol zrážke s robustným Sládkom. Spilar následne poslal prihrávku na modrú čiaru, pričom strelu odtiaľ Petrík len vykopol. DÁVID ŠOLTÉS si ešte musel skrotiť puk, napokon ho ale do siete doklepol. Asistencie: Martin Dudáš, Gabriel Spilar.
     
    01:27
    Hraško puk Košičanom šikovne vypichol, nadvihol ho a odpálil do stredného pásma. Vytvorený priestor využili jeho spoluhráči na prestriedanie.
     
    00:41
    Paradoxne, ako prvá chcela útočiť Detva. Ščurko s pukom zakorčuľoval za bránku hostí, odkiaľ poslal následne dlhú prihrávku. Tá sa ale nestretla s pochopením, a tak mohol ostať Habal pokojný.
     
    00:17
    Úvodné buly bolo vhodené, zápas sa začal. K puku sa ako prví dostali Oceliari, tí tak môžu premýšľať, ako čo najrýchlejšie ohroziť Petríka medzi troma žrďami detvianskej bránky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Dudáš (A), Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Krajňák, Žitný – Klíma

    HC 07 Detva: Petrík (Riečický) – Mar. Chovan (A), Kuklev, Gachulinec, Hraško, Fekiač, Sládok (C), Hedera, Šimon – Ščurko (A), Murček, Puliš – Jakuceňa, Magogin, Žilka – Ďaloga, Král, Surový – Tibenský, Valent, Mat. Chovan

    Rozhodca: Stano, (SVK), Nikolic (AUT) – Gegáň, Frimmel (obaja SVK).
     
    Vážení priaznivci slovenského športu, vítam vás pri ďalšom pokračovaní najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, pri pokračovaní TIpsport ligy. V Košiciach nás čaká zaujímavý súboj medzi domácim HC Košice a HC 07 Detva.

    HC Košice bojuje od úvodu sezóny o čo najlepšiu pozíciu v tipsportligovej tabuľke. Ak sa chce vrátiť na prvé miesto, body v podobných zápasoch získavať potrebuje. Momentálne sú Oceliari druhí, aj keď so ziskom 31 bodov zaostávajú za prvým Zvolenom len o skóre. Aj toto je ukazovateľ, ktorý môže zohrať v prípade vedúcich celkov poprednú rolu, napokon, tretie Nové Zámky majú bodov 30, a tak sa v prípade zápisu môžu byť o lepšiu pozíciu práve vďaka skóre.

    HC 07 Detva je na tom v tabuľkovom postavení o čosi horšie, stále sa však drží v boji o prípadné play-off. Samozrejme, o tomto ukazovateli je ešte predčasné hovoriť, každopádne, celok zo stredného Slovenska figuruje na ôsmom mieste so ziskom 21 bodov, čo je len o bod menej, ako má Trenčín na 7. mieste. Skóre Detvy je pomerne vyrovnané, napriek tomu v ňom však mierne stráca, keď ma o tri inkasované góly viac, ako sama nastrieľala – 36:39.

    Papierovým favoritom sú pred týmto zápasom Košice, nutné je ale podotknúť, že Detva už niekoľkokrát potvrdila, že je potrebné s ňou v tejto sezóne rátať. V metropole východného Slovenska nás tak nepochybne čaká zaujímavý zápas.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Šoltés (Dudáš, Spilar), 3. Žitný (Krajňák, Koch), 7. Kafka (Netík, Pulli), 15. Kafka (Pulli, Netík), 21. Šoltés (Brophey, Nagy), 37. Nagy (Brophey, Haščák), 45. Brophey (Haščák, Nagy) – 17. Ďaloga (Surový)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Dudáš (A), Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Krajňák, Žitný – Klíma
    HK Detva: Petrík (3. Riečický) – Mar. Chovan (A), Kuklev, Gachulinec, Hraško, Fekiač, Sládok (C), Hedera, Šimon – Ščurko (A), Murček, Puliš – Jakuceňa, Magogin, Žilka – Ďaloga, Král, Surový – Tibenský, Valent, Mat. Chovan

    Rozhodca: Stano, (SVK), Nikolic (AUT) – Gegáň, Frimmel (obaja SVK)