Japonsko – Uruguaj 4:3 (kon.) | J. Kórea – Panama 2:2 (kon.) | Brazília – Argentína 1:0 (kon.)
Dánsko – Rakúsko 2:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko sk 1:1 (kon.) | Belgicko – Holandsko 1:1 (kon.)
koniec
Švédsko
1:1 (0:0)
Slovensko
Utorok 16.10.2018, 20:45 • Friends Arena, Stockholm (Švédsko) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Papagiannopoulos (Švédsko).
     
    90
    Aj po rohovom kope to vrelo pred domácou bránou, do ďalšieho zakončenia sa dostal Milan Škriniar, ale stopér Interu Miláno ani teraz nedostal loptu za švédskeho brankára!
     
    89
    Obrovská šanca pre Slovensko! Zahrávali sme priamy kop, Dudov parádny center za obranu súpera padol na hlavu Škriniara, ale jeho krásne zakončenie vyrazil Nordfeldt na rohový kop, zrejme sám nevie švédsky brankár, ako sa mu to podarilo!
    84. Rusnák (SVK) - 1:1
     
    84
    Slovensko dalo gól!

    Konečne, je vyrovnané! Slovensko založili z vlastnej polovice ihriska rýchly útočný výpad, k lopte sa dostal ALBERT RUSNÁK a krásnou strelou z diaľky vyrovnáva na 1:1, brankár Nordfeldt ani nemal šancu reagovať a len sa pozeral, ako lopta zapadla do pravého horného rohu brány!
     
    83
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Škrtel, prichádza Šatka.
     
    81
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Ekdal, prichádza Rohden.
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Hiljemark, prichádza Hiljemark.
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Granquist, prichádza Papagiannopoulos.
     
    80
    Na druhej strane si musel dať pozor aj náš brankár Dúbravka, na ktorého smerovala podobné strela z kopačky Berga, ale náš reprezentant si s touto situáciou poradil a vyrazil loptu na rohový kop!
     
    79
    Mohlo byť vyrovnané! K priamemu kopu sa postavil Ondrej Duda, ale jeho pekný obstrel cez múr smerujúci k tyčke vyrazil brankár Nordfeldt do bezpečia, čím výrazne podržal svoj celok!
     
    75
    Švédi sa mohli dostať do vedenia o dva góly! Celé to pramenilo z veľkej chyby Milana Škriniara, Hiljemarkovi sa však nepodarilo presne zakončiť a následne nám aj pomohol, keď zblokoval dorážku svojho spoluhráča Berga!
     
    71
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Nemec, prichádza Mráz.
     
    67
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Hamšík, prichádza Duda.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Mak, prichádza Bero.
     
    66
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Anderson, prichádza Berg.
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Durmaz, prichádza Claesson.
     
    61
    Našťastie do dopadlo pre nás veľmi dobre, Dúbravka bol síce prekonaný, ale na bránkovej čiare zachránil náš celok Greguš, ktorý perfektne hlavou zblokoval loptu do bezpečia!
     
    60
    Tak toto je veľmi zaujímavý moment! Sabo špičkou kopačky poslal loptu na našu bránku pri obrannom zákroku a brankár Dúbravka chytil loptu do svojich rúk. Hlavný rozhodca tak nariaďuje nepriamy kop, veľmi nebezpečná situácia pre našich reprezentantov.
     
    56
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Lobotka, prichádza Greguš.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Kucka, prichádza Hrošovský.
    53. Guidetti (SWE) - 1:0
     
    53
    Švédsko dalo gól!

    Nedáš-dostaneš! Toto pravidlo sme teraz mali možnosť vidieť v praxi, keďže doteraz pasívne Švédsko otvára skóre tohto prípravného zápasu. Pred našu bránu smerovala prihrávka, ktorú Sabo len zblokoval pred seba, k odrazenej lopte sa dostal JOHN GUIDETTI a dostáva ju za chrbát brankára Dúbravku – 1:0!
     
    51
    Obrovská šanca pre našu reprezentáciu! Skvelú prihrávku na Kucku vymyslel Mak, prvý menovaný sa prezentoval krásnou strelou k tyčke, ale Nordfeldt vytiahol fantastický zákrok!
     
    46
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Johnsson, prichádza Nordfeldt.
     
    38
    Nebezpečenstvo aj na druhej strane! Olsson vymyslel parádny prízemný center na prednú žrď, ale tam stál pripravený Škriniar, ktorý výborným defenzívnym zákrokom odvrátil loptu do bezpečia.
     
    37
    Veľká, naozaj veľká škoda pre Slovensko, že sme toto nevyužili na gól! Dokázali sme ubrániť priamy kop nášho súpera a ihneď vyrazili do rýchleho brejku. Mak a Rusnák mali dostatok otvoreného priestoru, prvý menovaný zobral všetko na seba, ale vo veľkej šanci zlyhal a loptu napálil len do švédskeho obrancu!
     
    36
    Žltú kartu dostáva Sabo (Slovensko).
     
    25
    Tyčka teraz zachránila domáce Švédsko! Opäť tu bolo pekné prenesenie hry na Nemca, ktorý sa prezentoval presnou prihrávkou na Rusnáka, ten sa spoza pokutového územia dostal k strele, jeho krátky a nenápadný náprah však zastavila konštrukcia brány, veľké šťastie pre domáci výber.
     
    16
    A máme tu prvú zaujímavú príležitosť v tomto zápase! Domáci zblokovali prízemný center z priameho kopu, k odrazenej lopte sa dostal Hamšík, ale jeho dobre umiestnenú strelu zblokoval do bezpečia Hiljemark.

    Miroslav Revaj

    Góly: 53. Guidetti – 84. Rusnák

    Karty:   90+2. Papagiannopoulos (SWE) – 36. Sabo (SVK)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.
    Švédsko: Johnsson (46. Nordfeldt) – Kraft, Jansson, Granquist (81. Papagiannopoulos), Olsson – Durmaz (66. Claesson), Olsson, Ekdal (81. Rohden), Hiljemark (81. Peterson) – Guidetti, Anderson (66. Berg)
    Náhradníci: Nordfeldt, Olsen – Augustinsson, Berg, Claesson, Larsson, Lindelof, Lustig, Papagiannopoulos, Peterson, Rohden, Svensson

    Slovensko: Dúbravka – Sabo, Škriniar, Škrtel, Hancko – Kucka (56. Hrošovský), Lobotka (56. Greguš) – Rusnák, Hamšík (66. Duda), Mak (66. Bero) – Nemec (71. Mráz)
    Náhradníci: Jakubech, Šulla – Bero, Duda, Greguš, Gyömbér, Hrošovský, Hubočan, Mráz, Pekarík, Šatka, Weiss

    Rozhodca: J. Kehlet (Dánsko)