Japonsko – Uruguaj 4:3 (kon.) | J. Kórea – Panama 2:2 (kon.) | Brazília – Argentína 1:0 (kon.)
Dánsko – Rakúsko 2:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko sk 1:1 (kon.) | Belgicko – Holandsko 1:1 (kon.)
koniec
Švédsko
1:1 (0:0)
Slovensko
Utorok 16.10.2018, 20:45 • Friends Arena, Stockholm (Švédsko) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas tohto prípravného zápasu ponúkol zaujímavejší futbal, domáca reprezentácia vyrovnala hru a na oboch stranách sme videli zaujímavé príležitosti na skórovanie. Švédov poslal do vedenia v 53. minúte Guidetti, keď sa presadil po zmätkoch v našej obrane. Aj naďalej sme však išli za gólom a ten vytúžený vyrovnávajúci strelil v 84. minúte Rusnák po krásnej strele a vyrovnal tak na konečných 1:1! Tento výsledok je zrejme na priebeh druhého polčasu aj spravodlivý, ale v závere sme mohli strhnúť vedenie na našu stranu, ale Švédov zachránil brankár Nordfeldt.

    Dočasný tréner našej reprezentácie Štefan Tarkovič si tak pri svojom debute v pozície hlavného kormidelníka zapisuje nerozhodný výsledok, ktorý nám môže dodať veľa potrebných síl a určite nás aj potešil. Uvidíme, kto po 5,5 roku preberie slovenskú reprezentáciu ako hlavný tréner.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera, zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:41:16)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Papagiannopoulos (Švédsko).
     
    90+2
    Švédi zahrávali ešte rohový kop, ale ten sa podarilo našej reprezentácie úspešne pokryť. Zrejme to už vyzerá na nerozhodný výsledok vo Friends Aréne.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte tri minúty!
     
    90
    Aj po rohovom kope to vrelo pred domácou bránou, do ďalšieho zakončenia sa dostal Milan Škriniar, ale stopér Interu Miláno ani teraz nedostal loptu za švédskeho brankára!
     
    89
    Obrovská šanca pre Slovensko! Zahrávali sme priamy kop, Dudov parádny center za obranu súpera padol na hlavu Škriniara, ale jeho krásne zakončenie vyrazil Nordfeldt na rohový kop, zrejme sám nevie švédsky brankár, ako sa mu to podarilo!
     
    88
    Všetko sme však zvládli a náš momentálne mladý výber, ktorý je teraz na trávniku sa už pokúša preniknúť na súperovu polovicu.
     
    87
    Papagiannopoulos však teraz nepríjemne centroval do nášho pokutového územia, ale Šatka bol pripravený a dostáva loptu na rohový kop. Budeme sa tak ešte musieť brániť.
     
    86
    Pri lopte je však teraz švédska reprezentácia, ktorá sa nikam neponáhľa a snaží sa hlavne hru upokojiť a prerušiť tak náš prípadný tlak po strelenom góle.
     
    85
    Určite zaslúžené vyrovnanie z našej strany, do konca zápasu ostáva päť minút a zrejme aj nejaký ten nadstavený čas. Uvidíme, či ešte prídu nejaké podobné momenty.
    84. Rusnák (SVK) - 1:1
     
    84
    Slovensko dalo gól!

    Konečne, je vyrovnané! Slovensko založili z vlastnej polovice ihriska rýchly útočný výpad, k lopte sa dostal ALBERT RUSNÁK a krásnou strelou z diaľky vyrovnáva na 1:1, brankár Nordfeldt ani nemal šancu reagovať a len sa pozeral, ako lopta zapadla do pravého horného rohu brány!
     
    83
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Škrtel, prichádza Šatka.
     
    82
    Po švédskom striedaní nasledoval rohový kop domáceho výberu, ale naši túto situáciu ubránili a už získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    81
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Ekdal, prichádza Rohden.
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Hiljemark, prichádza Hiljemark.
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Granquist, prichádza Papagiannopoulos.
     
    80
    Na druhej strane si musel dať pozor aj náš brankár Dúbravka, na ktorého smerovala podobné strela z kopačky Berga, ale náš reprezentant si s touto situáciou poradil a vyrazil loptu na rohový kop!
     
    79
    Mohlo byť vyrovnané! K priamemu kopu sa postavil Ondrej Duda, ale jeho pekný obstrel cez múr smerujúci k tyčke vyrazil brankár Nordfeldt do bezpečia, čím výrazne podržal svoj celok!

    Miroslav Revaj

    Góly: 53. Guidetti – 84. Rusnák

    Karty:   90+2. Papagiannopoulos (SWE) – 36. Sabo (SVK)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.
    Švédsko: Johnsson (46. Nordfeldt) – Kraft, Jansson, Granquist (81. Papagiannopoulos), Olsson – Durmaz (66. Claesson), Olsson, Ekdal (81. Rohden), Hiljemark (81. Peterson) – Guidetti, Anderson (66. Berg)
    Náhradníci: Nordfeldt, Olsen – Augustinsson, Berg, Claesson, Larsson, Lindelof, Lustig, Papagiannopoulos, Peterson, Rohden, Svensson

    Slovensko: Dúbravka – Sabo, Škriniar, Škrtel, Hancko – Kucka (56. Hrošovský), Lobotka (56. Greguš) – Rusnák, Hamšík (66. Duda), Mak (66. Bero) – Nemec (71. Mráz)
    Náhradníci: Jakubech, Šulla – Bero, Duda, Greguš, Gyömbér, Hrošovský, Hubočan, Mráz, Pekarík, Šatka, Weiss

    Rozhodca: J. Kehlet (Dánsko)