Holandsko – Nemecko 3:0 (kon.)
koniec
Holandsko
3:0 (1:0)
Nemecko
Sobota 13.10.2018, 20:45 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam (Holandsko) • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 1
Predzápasové kurzy
    90+3. Georginio Wijnaldum (NED) - 3:0
     
    90+3
    Holandsko dalo gól!

    Johan Cruijff Arena opäť jasná, predsa len to bude výhra rozdielom triedy! Holandsko založili rýchly útočný výpad, k lopte sa dostal opäť Depay, našiel presnou prihrávkou GEORGINIOA WIJNALDUMA a ten presnou strelou k tyčke prekonáva nemeckého brankára – 3:0!
     
    90+1
    Mohlo to skončiť rozdielom triedy, ale proti bola konštrukcia nemeckej brány! Depay znova vpadol do otvorenej obrany súpera, postupoval trocha tiesnený na Neuera, ale jeho tvrdá strela skončila len na brvne!
    86. Memphis Depay (NED) - 2:0
     
    86
    Holandsko dalo gól!

    Domáci využili otvoreného priestoru a zrejem tak už rozhodujú toto stretnutie v Amsterdame! V pokutovom území sa pred bránou súpera dostal k presnej prihrávke MEMPHIS DEPAY a presnou strelu prekonáva Neuera – 2:0!
     
    77
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Frenkie de Jong, prichádza Nathan Aké.
     
    75
    Bol tu rýchly brejk domácich futbalistov a Depay sa ocitol v zaujímavej príležitosti, loptu však poslal len do miest, kde stál pripravený brankár Neuer a tak sa zmena skóre neudiala.
     
    68
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Mark Uth, prichádza Julian Brandt.
     
    68
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Ryan Babel, prichádza Quincy Promes.
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Steven Bergwijn, prichádza Arnaut Groeneveld.
    65. Leroy Sané (GER)
     
    65
    Mohlo byť vyrovnané! Nemecko predviedol peknú spoluprácu, keď Draxler posunul loptu na Kimmicha, ten presnou prihrávkou vysunul v pokutovom území do šance Saného, ale nový muž na ihrisku spálil túto šancu a loptu poslal tesne vedľa tyčky!
     
    57
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Leroy Sané.
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Emre Can, prichádza Julian Draxler.
     
    45
    Debutant v domácom drese Dumfries vyslal skvelý center do pokutového územia Nemecka, tam sa k hlavičke dostal Depay a jeho pokus len tesne míňa priestor troch žrdí! To už zrejme bolo z prvého polčasu všetko.
     
    38
    Veselo teraz bolo aj na druhej strane! Aj v tomto prípade tu bol rýchly útočný výpad, do pokutového územia domácich smerovala presná prihrávka na Müllera, ale ten v nádejnej pozícii zakončil len do bočnej siete.
     
    34
    Veľká šanca pre Holandsko! Sledovali sme rýchly brejk domácich, Depay vyslal krásny prízemný center na vzdialenejšiu tyč, tam sa do zakončenia chcel dostať Babel, ale Ginter zabránil čistému gólu skvelým obranným zákrokom!
    30. Virgil van Dijk (NED) - 1:0
     
    30
    Holandsko dalo gól!

    Tá prišla práve teraz a ihneď je z toho aj otvárací gól tohto stretnutia! Holandsko zahrávalo rohový kop, na centrovanú loptu výborne reagoval Babel, ale jeho pokus skončil len na brvne. K odrazenej lopte sa však ešte dostal VIRGIL VAN DIJK a hlavička domáceho kapitána už bola úspešná – 1:0!
     
    21
    Obrovská chyba v zadných radoch Holandska a ďalšia šanca pre Nemecko! Werner s Uthom sa teraz zbytočne až moc ponúkali, kto bude strieľať a domáca defenzíva napravila svoje zaváhanie, keď odvrátila loptu na rohový kop!
    18. Thomas Müller (GER)
     
    18
    Veľa nechýbalo a domáci mohli prehrávať! Po rozohrávke rohového kopu sa k zakončeniu dostal Kroos po parádnej prihrávke od Müllera, ale Cillessen vytiahol vynikajúci zákrok a loptu vyráža do bezpečia!
     
    16
    Toto už môžme označiť za prvú veľkú šancu tohto stretnutia! Müller ukázal parádny pas za obranu súpera a do úniku na bránu vysunul Wernera, ktorý bol však v mierne z uhla a tak nedokázal v nádejnej situáciu zakončiť presne, Cillessen sa poriadne hnevá na svojich obrancov.
     
    3
    A máme tu prvú zaujímavejšiu situáciu v tomto stretnutí! Bergwijn poslal parádny pas za obranu súpera, domáci Depay sa následne predieral pred bránu Nemecka, ale ako prvý bol pri lopte Neuer, ktorý tak zabránil veľkej pohrome.

    Miroslav Revaj

    Góly: 30. V. van Dijk, 86. Depay, 90+3. Wijnaldum


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:11.
    Holandsko: Cillessen – Dumfries, de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – de Roon, F. de Jong (77. Aké), Wijnaldum – Bergwijn (68. Groeneveld), Depay, Babel (68. Promes).
    Náhradníci: Zoet, Bizot – Hateboer, de Vrij, Aké, Strootman, van de Beek, L. de Jong, Promes, Vilhena, Groeneveld.

    Nemecko: Neuer (C) – Ginter, J. Boateng, Hummels, Hector – Kimmich – T. Müller (57. Sané), Can (57. Draxler), Kroos, Werner – Uth (68. Brandt).
    Náhradníci: ter Stegen, Leno – Kehrer, Draxler, Brandt, N. Schulz, Süle, Sané, Tah, Rudy, Gnabry.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun – Serkan Ok – Halil Umut Meler, Barış Şimşek (všetci Turecko)