Holandsko – Nemecko 3:0 (kon.)
koniec
Holandsko
3:0 (1:0)
Nemecko
Sobota 13.10.2018, 20:45 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam (Holandsko) • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné výbery Holandska a Nemecka. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Tento týždeň pokračujú súboje v novovzniknutej Lige národov. V tomto prenose zavítame do Amsterdamu, kde domáca reprezentácia privíta v rámci 1. skupiny ligy A reprezentáciu Nemecka.

    Holandsko:
    Tejto futbalovej reprezentácii sa v poslednom období vôbec nedarí a Holandsko tak hľadá svoju stratenú tvár. Vstup do Ligy národov domácemu výberu nevyšiel, keď podľahol na francúzskej pôde aktuálnemu Majstrovi sveta 2:1 a tak sa bude snažiť konečne bodovať na domácej pôde.

    Nemecko:
    Sklamanie zo šampionátu v Rusku musí nemecká reprezentácia čo najrýchlejšie odčiniť. Vstup do Ligy národov vyšiel Nemecku lepšie, keďže remizoval práve s Francúzskom 0:0 a tak nemecký výber získal prvý bod do tabuľky. Uvidíme, ako sa mu bude dariť v Holandsku.

    Toto stretnutie jasného favorita nemá, môžme sa teda tešiť na určite zaujímavý súboj. Ako to napokon dopadne, sledujte prostredníctvom nášho prenosu!
     
    Úvodné zostavy:

    Holandsko: Cillessen – Dumfries, de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – de Roon, F. de Jong, Wijnaldum – Bergwijn, Depay, Babel

    Náhradníci: Zoet, Bizot – Hateboer, de Vrij, Aké, Strootman, van de Beek, L. de Jong, Promes, Vilhena, Groeneveld

    Nemecko: Neuer – Ginter, J. Boateng, Hummels, Hector – Kimmich – T. Müller, Can, Kroos, Werner – Uth

    Náhradníci: ter Stegen – Kehrer, Draxler, Brandt, N. Schulz, Süle, Sané, Tah, Rudy

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun – Serkan Ok – Halil Umut Meler, Barış Şimşek (všetci Turecko)
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Aj dnes pokračujú stretnutia v rámci nového projektu Liga národov a v tomto prenose zavítame do Holandska, kde domáca reprezentácia privíta nemeckú reprezentáciu. Jedná sa o stretnutie A divízie 1. skupiny, čo teda naznačuje, že sa určite máme na čo tešiť, aj keď v poslednom období sa týmto dvom reprezentačným výberom až tak nedarí. Oba tímy čakajú na prvé víťazstvo v skupine, čím by sa potom priblížili k aktuálne prvému Francúzsku. DO začiatku stretnutie ostávajú posledné minútky, prezrite si tak zostavy oboch celkov a o malú chvíľku môžme začať náš prenos!
     
    Arbitri tohto stretnutia, ktorí sú z Turecka privádzajú oba reprezentačné výbery na hraciu plochu štadióna v Amsterdame. To je už teda signál, že sa samotné stretnutie čoskoro začne, predtým sú tu však ešte hymny oboch krajín.
     
    Tie práve dozneli a tak sa stretnutie v Amsterdame môže začať. Prajem teda už príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa naplno rozbehol, výkop patril Nemecku, ktoré odohrá toto stretnutie v bielych dresoch. Domáca reprezentácia samozrejme v tradičných oranžových.
     
    2
    Od úvodného výkopu sledujeme vysoké napádanie z oboch strán, v akcii už boli aj obaja brankári, ale riešili len ľahké rozohrávky do svojich brán. Určite nás tak čaká veľmi bojovné stretnutie.
     
    3
    A máme tu prvú zaujímavejšiu situáciu v tomto stretnutí! Bergwijn poslal parádny pas za obranu súpera, domáci Depay sa následne predieral pred bránu Nemecka, ale ako prvý bol pri lopte Neuer, ktorý tak zabránil veľkej pohrome.
     
    4
    Nemci sa už snažia o podobnú odpoveď, ale ťažko sa prebíjajú na útočnú polovicu. Zrejme prechádzajúca situácia pomohla rozbehnúť tempo a čoskoro tak snáď uvidíme ďalšie podobné zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
     
    5
    Individuálnou akciu sa prezentoval Werner, ktorý potiahol loptu až do šestnástky súpera, ale k zakončeniu sa už neprebil. Vybojoval aspoň rohový kop pre nemecké farby.
     
    6
    Boli sme teda svedkami prvého rohového kopu v tomto zápase, ktorý však nič zaujímavého nepriniesol a domáce Holandsko už má loptu na svojich kopačkách.
     
    7
    Tento fakt platí aj naďalej, ale domáci majú problémy s prechodom na útočnú polovicu. Stále tak platí, že sledujeme vysoké napádanie z oboch strán a nikto nechce nikomu darovať len tak zadarmo.
     
    8
    Nemci to skúšajú aj cez individuálne prieniky až do pokutového územia, čo práve teraz predviedol Boateng. Nepodarilo sa mu však pokoriť súperovu defenzívu, ale Nemecko ešte ostáva pri lopte.
     
    9
    Sledovali sme druhý rohový kop hosťujúcej reprezentácie v tomto zápase, ale Kroosov center od rohovej zástavky nebol úspešný a domáci ihneď vyrazili do rýchleho brejku. Nemecko sa však včas vrátilo a už má opäť loptu na svojich kopačkách.
     
    10
    Máme za sebou úvodnú desaťminútovku tohto stretnutia, ktorá ponúkla jednu zaujímavú akciu zo strany domáceho celku. Inak to je zatiaľ vyrovnané a bojovné stretnutie, čo sa určite aj očakávalo pred samotným výkopom.
     
    11
    Bol tu rýchly útočný výpad v podaní Holandska, po ktorom sa Bergwijn prezentoval strelou spoza pokutového územia, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár a kapitán v jednej osobe Neuer.
     
    12
    Na druhej strane predviedli niečo podobné aj reprezentanti Nemecka, ale Kroosova prihrávka pred bránu domáceho výberu skončila len u brankára Cillessena.
     
    13
    Obe defenzívy pracujú stále veľmi úspešne, ťažko sa tak presadzujú aktéri tohto stretnutia smerom dopredu. Stále sme však ešte len niekde na začiatku stretnutie, zmeniť sa môže všeličo.
     
    14
    Holandsko operovalo na útočnej polovici a Can sa prezentoval nedovoleným zákrokom. Domáci získavajú teda ešte priamy kop a majú tak aj šancu ohroziť súperovu bránu.
     
    15
    K tomu sa však domáci výber nedostal, dobre zapracovala nemecká defenzíva a Holandsko sa už musí vrátiť späť na svoju polovicu. Nemecko to však skúša cez postupnú rozohrávku smerom dopredu.
     
    16
    Toto už môžme označiť za prvú veľkú šancu tohto stretnutia! Müller ukázal parádny pas za obranu súpera a do úniku na bránu vysunul Wernera, ktorý bol však v mierne z uhla a tak nedokázal v nádejnej situáciu zakončiť presne, Cillessen sa poriadne hnevá na svojich obrancov.
     
    17
    A opäť sa Werner prebojoval s loptou až do pokutového územia, ale v tomto prípade už bola domáca obrana pozorná a odvracia loptu na rohový kop. Holandsko sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    18
    Veľa nechýbalo a domáci mohli prehrávať! Po rozohrávke rohového kopu sa k zakončeniu dostal Kroos po parádnej prihrávke od Müllera, ale Cillessen vytiahol vynikajúci zákrok a loptu vyráža do bezpečia!
    18. Thomas Müller (GER)
     
    19
    Nasledoval ďalší nemecký rohový kop a pokračuje tak aj tlak tohto výberu. Holandsku teda neostáva nič iné, ako sa pozorne brániť. Už dvakrát mali domáci reprezentanti namále.
     
    20
    Na druhej strane sme však sledovali priamy kop v práve podaní Holandska. Zahral ho Depay a nebolo to vôbec zlé, ale lopta končí v rukaviciach nemeckého kapitána.
     
    21
    Obrovská chyba v zadných radoch Holandska a ďalšia šanca pre Nemecko! Werner s Uthom sa teraz zbytočne až moc ponúkali, kto bude strieľať a domáca defenzíva napravila svoje zaváhanie, keď odvrátila loptu na rohový kop!
     
    22
    Dostávame sa za polovicu prvého dejstva, gól sme ešte nevideli, ale veľmi aktívne Nemecko malo už tri dobré príležitosti na otvorenie gólového účtu v tomto zápase.
     
    23
    Nedávny nemecký nápor bol nateraz zažehnaný, o odpoveď sa už snaží domáci celok. Vyzerá to ešte na zaujímavý zvyšok prvého polčasu, strelený gól by určite ešte viacej oživil dianie na ihrisku.
     
    24
    Depay teraz predviedol úspešné napádanie súperovej rozohrávky a vybojoval tak pre svoj celok rohový kop. Holandsko tak má šancu ohroziť nemeckú bránu.
     
    25
    K tomu sa však napokon nedostalo, keďže obrana hosťujúcej reprezentácie úspešne zapracovala a už získava loptu na svoje kopačky. Hrá sa však teraz prevažne v strede poľa.
     
    26
    Postupne sa už striedajú útočné výpady na oboch stranách, ale dlhšie sme nič zaujímavého nevideli. Stále tak prebieha veľký boj o každý kúsok na ihrisku.
     
    27
    Sledovali sme peknú kombináciu nemeckého výberu pred šestnástkou súpera, Werner následne prenikol aj do vápna, ale prezentoval sa tam len útočným faulom a lopta je teda prisúdená Holandsku.
     
    28
    Na útočnej polovici sa už teraz snaží kombinovať Holandsko, ale to stále márne hľadá recept na prekonanie súperovej defenzívy. Ak nerátame ten úvodný vzruch pred nemeckou bránou, domáci stále čakajú na svoju prvú veľkú šancu.
     
    30
    Holandsko dalo gól!

    Tá prišla práve teraz a ihneď je z toho aj otvárací gól tohto stretnutia! Holandsko zahrávalo rohový kop, na centrovanú loptu výborne reagoval Babel, ale jeho pokus skončil len na brvne. K odrazenej lopte sa však ešte dostal VIRGIL VAN DIJK a hlavička domáceho kapitána už bola úspešná – 1:0!
    30. Virgil van Dijk (NED) - 1:0
     
    31
    Po polhodine hry tu tak máme prvý presný zásah, ktorý vzhľadom na vývoj stretnutia dávajú troška prekvapivo domáci reprezentanti. Nemecko tak bude musieť doťahovať náskok súpera.
     
    32
    Má však k dispozícii ešte poriadnu porciu minút, ideálne by pre Nemecko bolo vyrovnať ešte do konca prvého polčasu, aby následne v tom druho mohlo zabojovať o víťazstvo.
     
    33
    Nemci sa teda už tlačia aj s loptou na súperovu polovicu, ale domáca defenzíva hrá v týchto chvíľach veľmi pozorne a nepúšťa svojho dnešného súpera do žiadnej šance.
     
    34
    Veľká šanca pre Holandsko! Sledovali sme rýchly brejk domácich, Depay vyslal krásny prízemný center na vzdialenejšiu tyč, tam sa do zakončenia chcel dostať Babel, ale Ginter zabránil čistému gólu skvelým obranným zákrokom!
     
    35
    Bol tu ešte rohový kop domáceho výberu, ktorý však nič podobného divákom v Amsterdame neponúkol. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého dejstva.
     
    36
    Holandsko drží loptu na svojich kopačkách a momentálne sa nikam neponáhľa. Snaží sa hrať čo najdlhšie na polovicu súpera a naťahovať tak pred koncom prvého polčasu zvyšný čas.
     
    37
    Rýchle brejky domácich reprezentantov sú veľmi nebezpečné, o čom sme sa presvedčili aj teraz. Wijnaldum sa prezentoval dobrou strelou spoza pokutového územia, ale chýbala jej potrebná presnosť.
     
    38
    Veselo teraz bolo aj na druhej strane! Aj v tomto prípade tu bol rýchly útočný výpad, do pokutového územia domácich smerovala presná prihrávka na Müllera, ale ten v nádejnej pozícii zakončil len do bočnej siete.
     
    39
    Sme teda ešte zvedaví, či niečo podobné ponúknu aj záverečné minútky prvého polčasu. Hlavne pre hosťujúcu reprezentáciu by bolo vhodné skórovať, aby sa tak nastupovalo do druhého polčasu za rovnovážneho stavu.
     
    40
    Domácim sa darí opäť držať loptu na svojich kopačkách a zbierať tak cenné sekundy. Nemci sa snažia o vysoké napádanie, aby si ešte stihli vytvoriť nejakú šancu v prvej štyridsaťpäť minútovke.
     
    42
    Holandania predviedli postupnú rozohrávku smerom dopredu, v pokutovom území sa k ťažkej lopte dostal Depay, ale jeho zakončenie už presné nebolo a bude to len odkop od Neuerovej brány.
     
    43
    Na druhej strane sa potom zrodil nedovolený zákrok v podaní Babela a tak Nemecko získava priamy kop na útočnej polovici. Je tu tak šanca na ohrozenie domácej brány.
     
    44
    Kroosov center bol však nepresný a domáci sa tak pohodlne ubránili. Rozbieha sa záverečná minúta prvého polčasu a sme tak zvedaví, či sa ešte niečo bude aj nadstavovať nad rámec riadneho hracieho času.
     
    45
    Debutant v domácom drese Dumfries vyslal skvelý center do pokutového územia Nemecka, tam sa k hlavičke dostal Depay a jeho pokus len tesne míňa priestor troch žrdí! To už zrejme bolo z prvého polčasu všetko.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Mali sme možnosť sledovať zaujímavý prvý polčas súboja medzi domácim Holandskom a Nemeckom. Bol to vyrovnaný futbal z oboch strán, rovnako sme videli aj šance pred oboma bránami, ale len jedna z nich sa skončila aj gólom, keď sa v 30. minúte presadil hlavou po rohovom kope kapitán domácich V. van Dijk. Holandsko tak vyhráva po prvom dejstve 1:0, ale samotný priebeh zápasu naznačuje, že nás čaká zaujímavý druhý polčas a stále nieje o ničom rozhodnuté. Druhé dejstvo sa začne približne o 21:46 a pozývam vás na jeho sledovanie!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Holandsko odštartovalo svojim výkopom druhý polčas, oba tímy nastupujú bez zmien v základnej zostave. Uvidíme, čo to bude opäť podobne zaujímavé dejstvo, ako bolo to prvé.
     
    47
    Hlavne hostia musia hrať o niečo aktívnejšie, pretože prehrávajú o jeden gól a ak pomýšľajú v tomto zápase na víťazstvo, musia čo najskôr vyrovnať.
     
    48
    Preto už sledujeme obliehanie domácej šestnástky, ale holandská defenzíva pracuje úspešne, čisté konto si zatiaľ drží aj brankár Cillessen. Nemecko sa snaží pokračovať vo svojej aktivite.
     
    49
    Na druhej strane sa však zrodil rýchly útočný výpad Holandska a tak sa hostia museli mať na pozore. K lopte sa dostal Dumfries a pekným pokusom vyslal strelu na bránu súpera, tá však len tesne minula jej priestor.
     
    50
    Začínajú však pribúdať aj nedovolené zákroky na oboch stranách, čo samozrejme uberá na tempe hry. Snažia a to už zmeniť Nemci, ktorí sú stále v nevýhodnej pozícii.
     
    51
    Postupne už znova sledujeme aktivitu nemeckého výberu, ale stále sa nič zaujímavého v druhom polčase nestalo. Hostia majú ešte dostatok času k dispozícii, ale ako bude hra ďalej plynúť, môže sa začať prejavovať nervozita.
     
    52
    Nemci si stále musia dávať pozor aj v zadných radoch, keďže holandské brejky vedia byť poriadne nebezpečné. Stále sa tak máme na čo pozerať, fanúšikovia v Amsterdame sú spokojní.
     
    53
    Momentálne je to však teraz skôr taký boj v okolí stredového kruhu a čakanie na chybu súpera, ktorá by sa dala využiť. Domácim priaznivcom to však určite až tak nevadí.
     
    54
    Babel sa ocitol v ofsajdovej pozícii. Bude sa rozohrávať v blízkosti nemeckej brány, hostia sa budú snažiť následne o postupnú rozohrávku smerom dopredu.
     
    55
    Aj sa tak stalo, sledovali sme center pred domácu bránu, ale lopta končí len u brankára Cillessena. Holandsko sa prekvapivo púšťa do rýchlej útočnej akcie, chce tak držať hru čo najďalej od svojej brány.
     
    56
    Pri nemeckej striedačke sa schyľuje hneď k dvojnásobnému striedaniu. Zrejme príde podľa očakávania posilnenie ofenzívy, kedže hosťujúca reprezentácia stále nezmazala ten tesný náskok súpera.
     
    57
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Leroy Sané.
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Emre Can, prichádza Julian Draxler.
     
    58
    Práve Nemecko sa už aj s loptou presúva na útočnú polovicu, ale stále sa márne snaží dobíjať obranné múry holandskej reprezentácie. V druhom polčase čakáme aj na výraznejšiu šancu na jednej či druhej strane.
     
    59
    Uth teraz výborne napádal rozohrávku domáceho brankára, Cillessen však s problémami dostal loptu na svojich spoluhráčov, ktorí sa už snažia rozvinúť útočnú akciu.
     
    60
    Po hodine hry tak stále platí v Amsterdame predbežný stav 1:0! Dianie na ihrisku však naznačuje, žeby ten presný zásah V. van Dijka z prvého polčasu nemusel byť jediný.
     
    61
    Stále však pozorne pracujú obe defenzívy a tak sme gólovú šancu dlhšie nevideli. Verme však, že sa to celé čoskoro zmení, aj keď domácim toto vyhovuje.
     
    62
    Pekný individuálny prienik až do pokutového územia domácich predviedol Sané, následne sa pokúsil aj o strelu, ale jeho pokus bol zblokovaný do bezpečia. Nasleduje ešte nemecký rohový kop.
     
    63
    Nemecko sa aj naďalej drží na útočnej polovici, po presnom centri sa k hlavičke dostal nový muž na ihrisku Draxler, ale aj jeho zakončenie bolo odvrátené na rohový kop.
     
    64
    Holandsko ubránilo aj túto štandardnú situáciu a získava loptu na svoje kopačky. Domácim však následne nevyšiel rýchly prechod do útoku a opäť sa tak musia brániť.
     
    65
    Mohlo byť vyrovnané! Nemecko predviedol peknú spoluprácu, keď Draxler posunul loptu na Kimmicha, ten presnou prihrávkou vysunul v pokutovom území do šance Saného, ale nový muž na ihrisku spálil túto šancu a loptu poslal tesne vedľa tyčky!
    65. Leroy Sané (GER)
     
    66
    Bol to zároveň aj zdvihnutý varovný prst pre domácu defenzívu, ktorá teraz nechala až príliš veľa priestoru pre Saného. Nezaujatého diváka to však určite potešilo, snáď uvidíme niečo podobné už čoskoro.
     
    67
    Už aj pri domácej striedačke vidíme nejaký pohyb a aj v tomto prípade to vyzerá na hneď dvojnásobnú výmenu. Tu sa dá skôr čakať posilnenie defenzívy.
     
    68
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Ryan Babel, prichádza Quincy Promes.
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Steven Bergwijn, prichádza Arnaut Groeneveld.
     
    68
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Mark Uth, prichádza Julian Brandt.
     
    69
    Hra sa teraz trocha rozkúskovala, keďže sme sledovali až tri výmeny na ihrisku. Avizované dve boli na domácej strane a ešte jedno prebehlo aj na strane Nemecka.
     
    70
    Ďalšia pekná kombinácia od nemeckých reprezentantov, na hranici pokutového územia sa k lopte dostal Kimmich, ale jeho pokus ide tesne nad bránu súpera.
     
    71
    V týchto chvíľach dominuje v držaní lopty Nemecko, ale domáce Holandsko stále vyhráva 1:0! Zrejme to bude ešte veľké dobíjanie domácich hradieb, čas sa pomaličky pre Nemecko kráti.
     
    72
    Na jeden gól je však ešte času dosť, ale ak Nemecko pomýšľa aj na prípadné víťazstvo, musí vyrovnať čo najrýchlejšie. Futbal to je stále zaujímavý, hlavne pre nestranného diváka.
     
    73
    Domáci čoraz viacej faulujú, Nemecko zvyšuje svoj tlak a vyzerá to ešte na krušné chvíle v okolí holandskej šestnástky.
     
    74
    Hosťujúca reprezentácia získala priamy kop na útočnej polovici a Kroos to skúsil priamou strelou na bránu súpera. Jeho pokus len tesne minul priestor troch žrdí, Cillessen sa následne s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    75
    Bol tu rýchly brejk domácich futbalistov a Depay sa ocitol v zaujímavej príležitosti, loptu však poslal len do miest, kde stál pripravený brankár Neuer a tak sa zmena skóre neudiala.
     
    77
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Frenkie de Jong, prichádza Nathan Aké.
     
    78
    Nemecko získalo rohový kop, ale realizovali ho veľmi zle a na útočnú polovicu sa už presúvajú domáci reprezentanti. Hostia tak rýchlo upaľujú späť na svoje územie.
     
    79
    Všetko však v pohode zvládli a už majú loptu na svojich kopačkách. Ťažko sa ale presadzujú teraz smerom dopredu, čo musia čo najrýchlejšie zmeniť.
     
    80
    Do pokutového územia domácich smerovala prihrávka v podaní Brandta, ale našla si len obranu Holandska, ktorá loptu odvracia na rohový kop. Domáci sa tak ešte budú musieť brániť.
     
    81
    Center od rohovej zástavky v podaní Kroosa však nič zaujímavého neponúkol, Nemecko ale ešte ostáva usadené na útočnej polovici. Domáci to už zrejme budú chcieť obrániť.
     
    82
    Čas sa totižto začína rýchlo krátiť, domáci vedú aj naďalej 1:0 a Nemecko už čaká zrejme len boj o ten jeden bod. Vo futbale je však možné všetko, o čom sme sa neraz presvedčili a určite sa ešte aj v budúcnosti presvedčíme.
     
    83
    Žiadne nebezpečné momenty pred domácou bránou však nepribúdajú, domáci fanúšikovia sú na tribúnach spokojní a už veria v trojbodový zápis.
     
    84
    Nemecko už otvára svoju obranú, snaží sa hrať absolútny vabank, keďže čas hrá neúprosne proti hosťujúcej reprezentácii.
     
    86
    Holandsko dalo gól!

    Domáci využili otvoreného priestoru a zrejem tak už rozhodujú toto stretnutie v Amsterdame! V pokutovom území sa pred bránou súpera dostal k presnej prihrávke MEMPHIS DEPAY a presnou strelu prekonáva Neuera – 2:0!
    86. Memphis Depay (NED) - 2:0
     
    87
    Hostia to však ešte nevzdávajú a skúšajú niečo ešte vymyslieť. Času však už ostáva len minimum a domáci už z rúk tri body pustiť rozhodne nechcú.
     
    88
    Sledujeme ešte kombináciu nemeckej reprezentácie na útočnej polovici, ale tá k ničomu zaujímavému nevedie. Navyše, opäť sa otvára domácim priestor v zadných radoch svojho dnešného súpera.
     
    89
    Nič na tom nezmenilo ani toto zakončenie od Werner, domáci sa znova ubránili a vyvážajú loptu do bezpečia. Čoskoro sa naplní aj riadny hrací čas tohto stretnutia.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú tri minúty!
     
    90+1
    Mohlo to skončiť rozdielom triedy, ale proti bola konštrukcia nemeckej brány! Depay znova vpadol do otvorenej obrany súpera, postupoval trocha tiesnený na Neuera, ale jeho tvrdá strela skončila len na brvne!
     
    90+2
    Stretnutie v Amsterdame sa tak už len dohráva, o troch bodov pre Holandsko je rozhodnuté.
     
    90+3
    Holandsko dalo gól!

    Johan Cruijff Arena opäť jasná, predsa len to bude výhra rozdielom triedy! Holandsko založili rýchly útočný výpad, k lopte sa dostal opäť Depay, našiel presnou prihrávkou GEORGINIOA WIJNALDUMA a ten presnou strelou k tyčke prekonáva nemeckého brankára – 3:0!
    90+3. Georginio Wijnaldum (NED) - 3:0
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Aj druhý polčas ponúkol presné zásahy a na radosť štadióna v Amsterdame to bolo len do nemeckej siete. Domáci dnes vyškolili svojho súpera z efektivity, keď premenili svoje veľké príležitosti a góly Depaya a Wijnalduma v druhom polčase znamenajú výhru Holandska nad Nemeckom v podobe 3:0! Sledovali sme však rozhodne zaujímavé stretnutie, domácim však dnes viacej prialo šťastie ako ich súperovi.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúči Miroslav Revaj, prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera a dobrú noc! (22:39:30)

    Miroslav Revaj

    Góly: 30. V. van Dijk, 86. Depay, 90+3. Wijnaldum


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:11.
    Holandsko: Cillessen – Dumfries, de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – de Roon, F. de Jong (77. Aké), Wijnaldum – Bergwijn (68. Groeneveld), Depay, Babel (68. Promes).
    Náhradníci: Zoet, Bizot – Hateboer, de Vrij, Aké, Strootman, van de Beek, L. de Jong, Promes, Vilhena, Groeneveld.

    Nemecko: Neuer (C) – Ginter, J. Boateng, Hummels, Hector – Kimmich – T. Müller (57. Sané), Can (57. Draxler), Kroos, Werner – Uth (68. Brandt).
    Náhradníci: ter Stegen, Leno – Kehrer, Draxler, Brandt, N. Schulz, Süle, Sané, Tah, Rudy, Gnabry.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun – Serkan Ok – Halil Umut Meler, Barış Şimşek (všetci Turecko)