Holandsko – Nemecko 3:0 (kon.)
koniec
Holandsko
3:0 (1:0)
Nemecko
Sobota 13.10.2018, 20:45 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam (Holandsko) • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    Aj druhý polčas ponúkol presné zásahy a na radosť štadióna v Amsterdame to bolo len do nemeckej siete. Domáci dnes vyškolili svojho súpera z efektivity, keď premenili svoje veľké príležitosti a góly Depaya a Wijnalduma v druhom polčase znamenajú výhru Holandska nad Nemeckom v podobe 3:0! Sledovali sme však rozhodne zaujímavé stretnutie, domácim však dnes viacej prialo šťastie ako ich súperovi.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúči Miroslav Revaj, prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera a dobrú noc! (22:39:30)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Georginio Wijnaldum (NED) - 3:0
     
    90+3
    Holandsko dalo gól!

    Johan Cruijff Arena opäť jasná, predsa len to bude výhra rozdielom triedy! Holandsko založili rýchly útočný výpad, k lopte sa dostal opäť Depay, našiel presnou prihrávkou GEORGINIOA WIJNALDUMA a ten presnou strelou k tyčke prekonáva nemeckého brankára – 3:0!
     
    90+2
    Stretnutie v Amsterdame sa tak už len dohráva, o troch bodov pre Holandsko je rozhodnuté.
     
    90+1
    Mohlo to skončiť rozdielom triedy, ale proti bola konštrukcia nemeckej brány! Depay znova vpadol do otvorenej obrany súpera, postupoval trocha tiesnený na Neuera, ale jeho tvrdá strela skončila len na brvne!
     
    90
    Napokon sa nadstavujú tri minúty!
     
    89
    Nič na tom nezmenilo ani toto zakončenie od Werner, domáci sa znova ubránili a vyvážajú loptu do bezpečia. Čoskoro sa naplní aj riadny hrací čas tohto stretnutia.
     
    88
    Sledujeme ešte kombináciu nemeckej reprezentácie na útočnej polovici, ale tá k ničomu zaujímavému nevedie. Navyše, opäť sa otvára domácim priestor v zadných radoch svojho dnešného súpera.
     
    87
    Hostia to však ešte nevzdávajú a skúšajú niečo ešte vymyslieť. Času však už ostáva len minimum a domáci už z rúk tri body pustiť rozhodne nechcú.
    86. Memphis Depay (NED) - 2:0
     
    86
    Holandsko dalo gól!

    Domáci využili otvoreného priestoru a zrejem tak už rozhodujú toto stretnutie v Amsterdame! V pokutovom území sa pred bránou súpera dostal k presnej prihrávke MEMPHIS DEPAY a presnou strelu prekonáva Neuera – 2:0!
     
    84
    Nemecko už otvára svoju obranú, snaží sa hrať absolútny vabank, keďže čas hrá neúprosne proti hosťujúcej reprezentácii.
     
    83
    Žiadne nebezpečné momenty pred domácou bránou však nepribúdajú, domáci fanúšikovia sú na tribúnach spokojní a už veria v trojbodový zápis.
     
    82
    Čas sa totižto začína rýchlo krátiť, domáci vedú aj naďalej 1:0 a Nemecko už čaká zrejme len boj o ten jeden bod. Vo futbale je však možné všetko, o čom sme sa neraz presvedčili a určite sa ešte aj v budúcnosti presvedčíme.
     
    81
    Center od rohovej zástavky v podaní Kroosa však nič zaujímavého neponúkol, Nemecko ale ešte ostáva usadené na útočnej polovici. Domáci to už zrejme budú chcieť obrániť.
     
    80
    Do pokutového územia domácich smerovala prihrávka v podaní Brandta, ale našla si len obranu Holandska, ktorá loptu odvracia na rohový kop. Domáci sa tak ešte budú musieť brániť.
     
    79
    Všetko však v pohode zvládli a už majú loptu na svojich kopačkách. Ťažko sa ale presadzujú teraz smerom dopredu, čo musia čo najrýchlejšie zmeniť.

    Miroslav Revaj

    Góly: 30. V. van Dijk, 86. Depay, 90+3. Wijnaldum


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:11.
    Holandsko: Cillessen – Dumfries, de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – de Roon, F. de Jong (77. Aké), Wijnaldum – Bergwijn (68. Groeneveld), Depay, Babel (68. Promes).
    Náhradníci: Zoet, Bizot – Hateboer, de Vrij, Aké, Strootman, van de Beek, L. de Jong, Promes, Vilhena, Groeneveld.

    Nemecko: Neuer (C) – Ginter, J. Boateng, Hummels, Hector – Kimmich – T. Müller (57. Sané), Can (57. Draxler), Kroos, Werner – Uth (68. Brandt).
    Náhradníci: ter Stegen, Leno – Kehrer, Draxler, Brandt, N. Schulz, Süle, Sané, Tah, Rudy, Gnabry.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun – Serkan Ok – Halil Umut Meler, Barış Şimşek (všetci Turecko)