Den Haag – Groningen 1:0 (kon.) | Eindhoven – Venlo 4:0 (kon.) | Zwolle – Excelsior 2:0 (kon.)
Graafschap – Heerenveen 0:5 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
1:0 (1:0)
FC Groningen
cz Sobota 06.10.2018, 18:30 • Cars Jeans Stadion, Den Haag • Holandská Eredivisie • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Druhý poločas nabídl o něco fotbalovější podívanou, ve které byli domácí dlouho lepším týmem a v poklidu mířili za vítězstvím. Čáru přes rozpočet jim mohl udělat samotný závěr utkání, ve kterém se zaskvěl Groothuizen a videorozhodčí, kteří správně poradili nenařídit penaltu ve prospěch hostů.

    Jediným střelcem utkání tak zůstal Elson Hooi, jenž na konci 32. minuty doklepl načechraný centr do brány a přisoudil tři body Den Haagu. Tomáš Necid odehrál celé utkání, dostal se do jedné šance, kterou však neproměnil a odnáší si tak statistiku 0+0.

    To je z mé strany vše, přeji příjemný zbytek večera a zase někdy na počtenou! (20:28:28)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po poradě s kolegy u videa je nakonec odpískán odkop od branky, penalta se nekoná!
     
    90+4
    Možná poslední roh utkání, na který si do vápna naběhl i Paot, málem skončil brankou! Balon propadl až k Memiševičovi, jehož ránu bravurně vytáhl Groothuizen, při následném souboji se ale sestřelili Chabot s Benglesdukem a Groningen si žádá penaltu! Rozhodčí si půjde zatelefonovat.
     
    90+2
    Riskantní výběh vymyslel Paot proti Goppelovi. Hostující gólman se dostal až k postranní čáře, kde si sice jednoduchou kličkou se svým soupeřem dokázal poradit, míč ale nakonec stejně skončil v autu.
     
    90+1
    Na středu byl faulován Necid a chvíli mu trvalo, než se zvedl ze země. Svůj podíl na tom měli zejména hráči Groningenu, kteří jej div že nezvedli za ruce sami.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90
    Další centrovaný balon hostí končí opět v náručí domácího gólmana. Ten následně ihned vyhodil na Immerse, který proběhl celé hřiště, střela mu však vůbec nesedla a balon proplachtil daleko vedle pravé tyče.
     
    89
    Tohle Den Haagu vyhovuje. Drží balon na polovině soupeře, když už ho náhodou ztratí, tak se Groningen vlastními chybami o balon opět připraví.
     
    88
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Elson Hooi, přichází Thijmen Goppel.
     
    86
    O pár chvil později zatáhl za dres unikajícího protihráče van Kaam a vysloužil si tak žlutou kartu.
     
    86
    Na druhé straně pálil z podobného místa Lorenzen, Paot vyrazil míč jen do strany, kam si sbíhal Hooi, jehož pokus o přelobování dezorientovaného gólmana však končí právě v jeho rukavicích.
     
    84
    Jedovatou střelu z hranice šestnáctky vyslal Wazmerdam a Groothuizena její razance překvapila natolik, že jí vyrazil pouze před sebe.
     
    82
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Tim Handwerker, přichází Jannik Pohl.
     
    81
    Hostům se krátí čas, nevypadá to však zatím na to, že by se nějak pokoušeli o vyrovnání. Občas sice z jejich strany přiletí do vápna nějaký ten centr, v naprosté většině případů ale končí v rukou Groothuizena, který si připisuje jeden úspěšný zákrok za druhým.
     
    79
    Znovu končí vybojovaný roh domácích jen v rukavicích gólmana Groningenu. Ten si tímto způsobem připsal víc zákroků, než za celý zápas z běžných střel.
     
    78
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Abdenasser El Khayati, přichází John Goossens.
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Melvyn Lorenzen.
     
    77
    Na straně opačné má čím dál víc práce také Groothuizen, kterému do pokutového území začíná létat čím dál víc centrů. Po jednom takovém se do zakončení cpal Antuna, zastavil ho však ofsajd.
     
    76
    El Khayati se dostal ke střele ze střední vzdálenosti, kterou jeden z obránců srazil nad sebe. Dorážet chtěl Hooi, nicméně Paot vyběhl a včas zachytil letící balon do náruče.
     
    74
    A právě Necid se teď kousek od středového puntíku omlouvá Wazmerdamovi, kterého nešikovně stáhl k zemi při souboji o míč.
     
    73
    Po levé straně utekl Becker a z úhlu poslal střílený centr do ohně, který raději Paot vyrazil před sebe, neboť si správně všiml za něj nabíhajícího Necida.
     
    72
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Tommie Van de Looi, přichází Daniël van Kaam.
     
    71
    Domácí se tlačí vpřed, další roh vybojoval Immers, sám se ujal jeho exekuce a sám také mazal zpět poté, co se mu centr hrubě nepovedl a skončil v rukavicích připraveného Paota.
     
    69
    Do zbytečné potyčky se u postranní čáry pustili Kanon a Memiševič, oba jsou za vzájemnou strkanici odměněni kartou žluté barvy.
     
    67
    El Khayati ukázkově namazal do protiútoku Antunovi, který se na branku Den Haagu řítil z pravé strany a na hranici penaltového puntíku také vypálil. Jeho střela minula tyč o dobrý půlmetr a skončila pouze na vnější síti.
     
    65
    První přímou střelu na bránu si připsali také hosté. Z dobrých pětadvaceti metrů se do balonu opřel Van de Looi a jeho rána mířila do pravého horního rohu. Bohužel pro něj ale neměla takovou razanci, Groothuizen se po ní dokázal včas natáhnout a zneškodnit.
     
    64
    Který málem skončil druhou gólovou radostí. Na načechraný balon si naběhl Necid, svou hlavičku ale mířil přesně doprostřed brány, kde stál připravený Paot.
     
    63
    Domácí jsou aktivnější, po zblokované ráně Beckera budou kopat roh.
     
    62
    Tentokrát měl Necid být adresátem centrovaného míče, stejně jako v předchozí situaci však veškeré nebezpečí zneškodnili obránci.
     
    60
    Do nadějné akce se konečně dostal také Tomáš Necid, který si na hranici vápna zpracoval míč hrudí a následně se do něj opřel z voleje. Střela by pravděpodobně mířila pod horní tyč, bohužel pro českého krajánka však skončila na rohu poté, co jí za brankovou čáru zblokoval jeden z obránců.
     
    59
    Teď už se však píská, neb byl Hooi v souboji o balon povalen Wazmerdamem. I po šedesáti minutách hry se stále hraje bez udělené karty.
     
    57
    Hooi se zlobí na hlavního arbitra poté, co nastřelil jednoho z protihráčů do těla při vápně. Nelíbilo se mu totiž, že při pokusu o centr byla zasažena také ruka,, což by znamenalo penaltu pro domácí. Ruka však podle arbitrů byla u těla, nebyl tedy důvod odpískat pokutový kop.
     
    56
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ahmad Mendes Moreira, přichází Mimoun Mahi.
     
    53
    Hra v některých chvílích začíná připomínat fotbal. Nejprve si se střelou z úhlu bezpečně poradil Groothuizen, Den Haag se pak vydal do protiútoku a křižný pas přes malé vápno musel krotit Paot.
     
    52
    Dosti nevybíravě sestřelil Hooie Van der Looi, vyvázl však jen s napomenutím. Tady se klidně mohlo žlutit.
     
    51
    Hostující Wazmerdam uzmul balon ve vlastním vápně a proběhl s ním až na druhou stranu hřiště, kde napálil bránícího hráče do ramene. Následně zkoušel reklamovat ruku, hlavní sudí ani rozhodčí u videa však pro jeho žádost pochopení neměli. Pokračuje se dál.
     
    49
    Na opačné straně kolbiště si o centr mával Hooi. Ten sice přišel, nicméně byl tak vysoký, že by se jediný střelec utkání musel zkoupnout na břevně, aby na něj dosáhl.
     
    48
    Až teď se hosté odhodlali k centru do vápna, kde v souboji s obráncem neuspěl Chabot. Ten se následně držel za hlavu, nejspíš inkasoval nějaký menší hit do čela, nevypadá to ale nijak vážně a může pokračovat ve hře.
     
    47
    Začátek druhého poločasu je z obou stran opatrný, na míči je více Groningen, leč vpřed se příliš netlačí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas mezi Den Haagem a Groningenem, který nenabídl moc atraktivní podívanou. Oba celky si připsali po jedné vyložené šanci, která v případě domácích skončila brankou, kromě výše zmíněného však diváci sledují vyrovnaný souboj o středovou čáru, který musí lahodit zejména fanouškům defenzivního fotbalu. Groningen bude muset hodně zabrat, pokud bude chtít stav utkání zvrátit.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Který moc vzruchu nepřinesl, hostující obrana si s ním v klidu poradila.
     
    44
    Kanon vyslal vpřed Beckera, který sice na balon dosáhl až před rohovým praporkem, trefil ho nicméně tak šikovně, že vybojoval rohový kop pro Den Haag.
     
    41
    Mohlo být vyrovnáno. Groningen se dostal do přečíslení 3 na 2 a dlouhá přihrávka skrz vápno propadla až k Antunovi, který nějaké tři metry od brány zakončoval v pádu pouze do boční sítě!
     
    40
    El Khayati si u postranní čáry krásně poradil se svým protihráčem, z jeho strany to však bylo s faulem. Míč pro Den Haag.
     
    39
    Teď jsou pro změnu na balonu hráči v černých dresech, místo přímočaré akce jej však víceméně jen vozí kolem bránící jedenáctky.
     
    37
    Hosté získali balon kousek za polovinou hřiště a dokázali vyprodukovat také střelu, která však byla zblokována na roh. Ten vyřešil precizním odkopem Becker.
     
    35
    Tlak Den Haagu nicméně pokračoval dál a po faulu na El Khayatiho měl sám faulovaný možnost přímého kopu, z rohu vápna jej nicméně poslal jen do zdi.
     
    34
    Domácí vstřelená branka evidentně nakopla a řítí se vpřed s dalším útokem, před Beckerem však dokázali obránci Groningenu odklidit míč do bezpečí přesně ve chvíli, kdy jej dobíhal u postranní čáry.
    32. Elson HOOI - 1:0
     
    32
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je tu první branka! Domácí udrželi balon na pravé straně a El Khayati jej nacentroval do vápna, kde na sebe obránce navázal Necid a uvolnil tak místo ELSONU HOOIOVI, jenž z bezprostřední blízkosti otevírá skóre! Asistence: Nasser El Khayati
     
    29
    Po chvíli, kdy se konečně začaly dít zajímavější věci, jsme se vrátili zpět do zajetých kolejí – oba týmy víc ztrácejí balon, než aby si ho nahráli přesně. Hraje se tak převážně v okolí středové čáry.
     
    28
    Podobná situace se odehrála i na druhé straně, kolmice na Doana ale byla tak slabá, že ji Groothuizen dokázal lapit za letu.
     
    26
    A z odraženého balonu nakonec bylo první vzrušení v utkání! Hooi běžel s Beckerem ve dvou proti jednomu a právě svému spoluhráči předložil dlouhou kolmou přihrávku. Na tu výtečně zareagoval Paot, jenž vyběhl z brány až na hranici pokutového území a celé nebezpečí uhasil odkopem do zámezí.
     
    25
    Chabot vybojoval roh pro hosty, následný centr mu pak ale nevšel podle představ.
     
    21
    Moc tomu nepomáhají ani zbytečné prostoje, které vznikají zejména při autových vhazováních. Jen hráči hostů už takhle nahnali dobré dvě minuty.
     
    19
    Malone si počkal na dlouhý aut a případné nebezpečí uhasil tím, že jej poslal do náručí vlastního gólmana. Zatím je to nepříliš atraktivní podívaná, ještě jsme neviděli ani jednu střelu na bránu.
     
    18
    Bývalý český reprezentant Necid zatím není příliš vidět. Kromě jednoho nepovedeného centru, jehož mě být příjemcem, si ještě nesáhl na balon.
     
    16
    Další začínající útok Groningenu tentokrát skončil už na středové čáře, přetažený centr totiž Mendes Moreira prodloužil pouze do rukavic Groothuizena.
     
    14
    Nejprve domácí dostali balon na penaltu k Beckerovi, ten však byl o míč obrán a z protiútoku zkusil zaseknout na hranici vápna Wazmerdam, se kterým si taktéž poradili obránci.
     
    12
    Den Haag v posledních chvílích drží balon na svých kopačkách, nedostává se však k zakončení.
     
    11
    Teď už došlo i na střelu, Paot však mohl být klidný, neb letěla hodně daleko od míst, kde číhal. Groningen bude rozehrávat od vlastní klece.
     
    9
    Domácí se poprvé vydali hlouběji do pole a vyslali utažený centr do vápna, kde číhal Necid, jehož včas odstavili obránci pryč.
     
    7
    Bolestivý úder balonem přímo do obličeje uštědřil El Khayati hostujícímu Van de Looiovi. Ten se zdá být v pořádku, prvně jmenovaný se mu okamžitě omlouvá.
     
    6
    Zatím je to z obou stran hodně opatrné. Oba soupeři nechtějí udělat zbytečnou chybu, zápas tak zatím připomíná partii v nohejbale, kde se jeden či druhý celek snaží dostat merunu z kopaček co nejrychleji zpět k protivníkovi.
     
    4
    Změnit to chtěl Hooi, jenž se vydal napadat až téměř k pokutovému území, sestřelil však přitom jednoho ze stoperů.
     
    3
    Becker se tak dlouho přetahoval u autové čáry o balon, až získal domácím možnost vhazování. Ta však skončila prachbídně, míč mají na kopačkác opět hosté.
     
    1
    K výkopu se postavili hosté, kteří se také jako první cpali směrem vpřed, po faulu te Wierika však o balon přichází.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Groothuizen – Troupee, Beugelsdijk, Kanon, B. Kuipers – Immers, Malone, El Khayati – Hooi, Necid, Becker.
    Náhradníci: Havekotte, Zwinkels – Falkenburg, Goossens, Gorter, Goppel, N. Kuipers, Lorenzen, Pinas, Polley.

    FC Groningen: Padt – te Wierik, Memišević, Chabot, Handwerker – Hrustic, Van de Looi, Warmerdam – Antuna, Doan, Mendes Moreira.
    Náhradníci: Begois, Boevink – Mahi, Pohl, Reis, Zeefuik.

    Rozhodčí: Allard Lindhout – Mark Strijker, Jermain Lapar.
     
    FC Groningen

    Groningen si také v minulém ročníku nevedl úplně špatně a na konci základní části mu patřila dvanáctá příčka. Vstup do nové sezony ovšem neměla parta okolo kapitána te Wierika vůbec dobrý. Po úvodních dvou prohrách s Vitesse a Willemem sice dokázala zabrat a získat tři body proti De Graafschapu, jenže poté opět přišly špatné výkony a další tři poměrně jasné porážky. V minulém kole hrál Groningen doma proti Utrechtu a v souboji dvou trápících se celků vybojoval bod za remízu 1:1. Za mizerným startem tohoto celku stojí také mizerná ofenziva, svěřenci kouče Buijse totiž zatím dali pouze čtyři branky, což je nejméně z celé ligy.
     
    HFC ADO Den Haag

    Den Haagu se minulá sezona povedla a poté, co se v základní části umístil na sedmém místě, mohl následně bojovat v play-off o místenku v Evropské lize. Tam už mu ale příliš nedařilo a poměrně jasně prohrálo s Vitesse. V úvodních dvou zápasech nového ročníku se ovšem svěřenci trenéra Groenendijka hledali a po soubojích s Emmenem a Heraclesem neměli na svém kontě ani bod. Poté sice dvakrát po sobě vyhráli, ovšem v pátém kole schytali od PSV potupný debakl 0:7. Čápi se z této vysoké porážky alespoň částečně oklepali a následně si připsali dvě remízy s Vitesse a Heerenveenem.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Nizozemská nejvyšší soutěž má tento týden na programu zápasy osmého kola a my se na jeden z nich v tomto online přenosu zaměříme. Konkrétně se bude jednat o duel, v němž HFC ADO Den Haag vyzve FC Groningen. Úvodní výkop je naplánován na 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Pauček

    Góly: 32. Hooi

    Karty:   69. Kanon (HAA) – 69. Memišević (GRO), 86. van Kaam (GRO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:18.
    HFC ADO Den Haag: Groothuizen – Troupee, Beugelsdijk, Kanon, B. Kuipers – Immers, Malone, El Khayati (78. Goossens) – Hooi (88. Goppel), Necid, Becker (78. Lorenzen).
    Náhradníci: Havekotte, Zwinkels – Falkenburg, Goossens, Gorter, Goppel, N. Kuipers, Lorenzen, Pinas, Polley.

    FC Groningen: Padt – te Wierik, Memišević, Chabot, Handwerker (82. Pohl) – Hrustic, Van de Looi (72. van Kaam), Warmerdam – Antuna, Doan, Mendes Moreira (56. Mahi).
    Náhradníci: Begois, Boevink – Mahi, Pohl, Reis, Zeefuik, van Kaam.

    Rozhodca: Allard Lindhout – Mark Strijker, Jermain Lapar