Bilbao – Sociedad 1:3 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:3 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
Piatok 05.10.2018, 21:00 • Estadio San Mamés (Bilbao) • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas takisto ešte ponúkol presné zásahy, ako aj vyrovnaný obraz hry. Hostia vstúpili do druhého dejstva famózne, keď sa ujali opäť vedenia o jeden gól už v 47. minúte. San Sebastian mal dnes šťastie na penalty, zahrával ich až dve a obe boli úspešné. Bilbao už v druhom polčase neskórovalo a tak prehráva toto derby na svojom štadióne 1:3!

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera a už teda aj dobrú noc! (22:56:07)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Očakávalo sa vyrovnané stretnutie, čo napokon aj bolo, len hostia mali viacej šťastia. Predsa len, dva z troch gólov dosiahli z penalty.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jon Bautista (Real Sociedad San Sebastian).
     
    90+1
    Ale už to naozaj len vyzerá na dohrávanie stretnutia, dva góly sa domácim zrejme nepodarí dať.
     
    90
    A budú si naň musieť počkať ešte 4 minúty!
     
    89
    Real Sociedad San Sebastian pohodlne kontroluje záver stretnutia, drží hru ďaleko od svojej brány a už len z povinnosti čaká na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    88
    Sektor hostí je už presvedčený, že Bilbao dnes nebude mať dôvod radovať sa. Ostáva dohrať posledné minútky riadneho hracieho času, ale určite sa niečo bude nadstavovať.
     
    86
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Héctor Moreno.
     
    85
    Čas sa opäť kráti, domácim už aj začínajú dochádza sily a nádej, žeby sa im ešte podarilo vsietiť dva góly. Ak to hostia už nijak nepokazia, povezú si domov tri body.
     
    84
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Beñat, prichádza Mikel San José.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    82
    Obraz hry sa nemení, domáci pri lopte, ale veľmi ďaleko od brány súpera. Fanúšikovia domáceho tímu však stále veria v menší zázrak.
     
    81
    San Sebastian drží hru ďaleko od svojej brány, domáci sú síce pri lopte, ale nedarí sa im teda dostať súpera pod tlak. Uvidíme, čo všetko nám ponúknu záverečné minúty tohto stretnutia.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času tohto stretnutia. Hosťujúci celok vyhráva o dva góly a pomaly sa zdá byť o víťazovi baskického derby rozhodnuté.
     
    79
    Aduriz dopravil loptu do súperovej siete, ale pre ofsajd gól uznaný nieje. Ešte sa o slovo prihlásil systém VAR, ale aj ten potvrdil Adurizove postavenie mimo hru!
     
    78
    Domáci však svoje zbrane ešte neskladajú, snažia sa niečo vymyslieť, dať hlavne čo najskôr kontaktný gól. Hostia však šancu na tri body z rúk pustiť nechcú.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Luca Sangalli, prichádza Sandro Ramírez.
     
    76
    Hostia sa však takisto ešte snažia aj útočiť, chcú nazbierať na súperovej polovici čo najviac času a Bilbao sa tak musí aj brániť, ďalší gól by už znamenal definitívny koniec, ak už aj predčasne nenastal po tom treťom góle v Simónovej sieti.
     
    75
    To je už veľká komplikácia pre domáci celok. Času na dva góly ešte ostáva, ale veľa ho nieje. Navyše, hostia sú teraz na koni, stále predvádzajú úspešnú defenzívu a majú veľkú šancu na zisk troch bodov.
    74. Mikel Oyarzabal (RSC) - 1:3
     
    74
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Aj sa tak stáva! MIKEL OYARZABAL zrejme nemá žiadne nervy, pretože aj druhú penaltu svojho tímu išiel zahrávať on a znova si poriadil úspešne, hostia vyhrávajú o dva góly – 1:3!
     
    73
    Bola nariadená penalta pre hosťujúci celok! Bautista si parádne nabehol do pokutového územia a bol faulovaný brankárom Simónom. Obrovská šance pre hostí na tretí gól v tomto zápase.
     
    71
    Avšak, čas sa už domácim futbalistom začína krátiť. Stále tu je ešte priestor niečo vmyslieť, ale hosťujúca defenzíva je dnes až na to jedno zaváhanie neomylná.
     
    70
    Žltú kartu dostáva David Zurutuza (Real Sociedad San Sebastian).
     
    69
    Opäť sa hra troška kúskovala, domáci tréner siahol hneď k dvojnásobnej výmene. Bilbao túži aspoň po vyrovnaní, ale najradšej by rozšírilo aj tú zatiaľ jedinú výhru v novej sezóne.
     
    68
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Óscar de Marcos, prichádza Ander Capa.
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Aritz Aduriz.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Raúl García (Athletic Club Bilbao).
     
    66
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Rubén Pardo, prichádza David Zurutuza.
     
    65
    Ani táto exekúcia v podaní Susaetu úspešná nebola, kapitán domáceho výberu poslal centrovanú loptu len mimo hraciu plochu. Domáci sa tak sťahujú na stred poľa.
     
    64
    Útočná snaha domáceho celku však stále pokračuje, Bilbao získava už svoj ôsmy rohový kop v tomto zápase. Moyà si tak organizuje spoluhráčov pred svojou bránou.
     
    63
    Preto to aj z väčšej vzdialenosti teraz skúšal Berchiche, ale nemieril presne a Moyà sa pripravuje k rozohrávke od svojej brány. Už to však zdržovať moc nemôže, jednu žltú kartu za podobný prehrešok videl.
     
    62
    Bilbao ešte skúša operovať na útočnej polovici, ale len ťažko sa prebíja do zakončenia. San Sebastian ani pod tlakom výrazne chyby nerobí, celkovo je defenzíva hostí dnes veľmi pozorná.
     
    61
    Sledovali sme rohový kop domáceho tímu, ale centre od rohovej zástavke dnes nič zaujímavého neponúkajú. Hostia sa však sťažovať nemusia, všetko hrá v ich prospech.
     
    60
    Venujeme sa však už tomuto stretnutiu. Ubehla nám celá hodina hry, stav zápasu je 1:2 a tak sú teda vo výhodnejšej pozícii hostia. Stále to je však vyrovnaný zápas a ťažko niečo dopredu predpokladať.
     
    59
    Keď už sme pri tom zdržiavaní hry, tak určite ste postrehli novinku, o ktorej sa začína vo veľkom hovoriť. Aby sa predchádzalo takýmto situáciám, tak sa chce zaviesť zastavovanie času. Uvidíme, ako sa to napokon celé ohľadom toho bude vyvíjať.
     
    58
    Zdržovať čas sa však hostia snažia ako sa to len dá, brankár Moyà bol práve kvôli naťahovaniu rozohrávky od svojej brány odmenený žltou kartou.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Miguel Ángel Moyà (Real Sociedad San Sebastian).
     
    56
    Hosťujúci výber sa snaží niečo vymyslieť cez postupnú rozohrávku, predsa len je ešte veľmi skoro na nejaké bránenie výsledku. Domáci musia teda hrať pozorne aj smerom dozadu.
     
    55
    Center od rohovej zástavky si zobral na starosť práve kapitán domáceho výberu, ale nič zaujímavého nám neponúkol. San Sebastian sa tak teraz nikam neponáhľa.
     
    54
    Individuálnou akciou sa prezentoval Susaeta, podarilo sa mu preniknúť až do pokutového územia, jeho zblokovaný strelecký pokus prináša aspoň rohový kop pre Bilbao.
     
    53
    Bilbao sa tak okamžite snaží o vysoké napádanie, domáci musia hrať častejšie s loptou, ak pomýšľajú na vyrovnávajúci zásah. Hostia si však len tak lacno svoje vedenie vziať nenechajú.
     
    52
    Pokúsil sa o to Beñat, ale jeho pokus zo strednej vzdialenosti nebol úspešný a len preveril pozornosť brankára Moyu. Ten už rozohral loptu na svojich spoluhráčov, ktorí rozbiehajú postupnú kombináciu.
     
    51
    Na štadióne stále panuje aj výborná atmosféra, ale domáci priaznivci pochopiteľne nie sú spokojní sa takýmto výsledok. Ich miláčikovia sa to už snažia zmeniť.
     
    50
    K lopte sa dostal Zubeldia a pokúsil sa napodobniť gólový center, čo sa mu však nepodarilo. Hostia však získali cenné sekundy na polovici súpera.
     
    49
    Sledujeme však vyrovnaný obraz hry v úvode druhého dejstva. Oba tímy sa musia mať na pozore v zadných radoch, domáci pred malou chvíľou doplatili na malú nedôslednosť.
     
    48
    Na rade sú tak opäť domáci futbalisti, ktorí musia reagovať na túto situáciu. Druhý polčas sa však stále len rozbieha, času je ešte teda viac než dosť.
    47. Luca Sangalli (RSC) - 1:2
     
    47
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Fantastický vstup hosťujúceho celku do druhého polčasu! Hostia sa ihneď usadili na útočnej polovici, výborný center do pokutového územia adresoval Zubeldia, ponuku na adresáta prijal LUCA SANGALLI a presnou strelou posila San Sebastian opäť do tesného vedenia – 1:2!
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Ani jeden z trénerov nestriedal a tak oba celky nastupujú v identických jedenástkach, v akých aj ukončil prvé dejstvo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    V prvom polčase sme napokon videli dva presné zásahy, ale nijak oslnivý futbal to veru nebol. Po polhodine zápasu sa hostia ujali vedenia po góle z penalty, ktorú až dodatočne určil systém VAR. Domáci však dokázali rýchlo odpovedať a tak je stále všetko ešte v druhom polčase otvorené, začne sa približne o 22:03.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Tak napokon sú to len dve nadstavené minúty!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu bude čoskoro minulosťou. Bola tam však situácia ohľadom penalty a tak môžme ešte očakávať väčšiu porciou nadstaveného času.
     
    43
    Zo stredu poľa sa teraz Beñat snažil založiť útočný výpad svojho celku, ale vyprodukoval len veľmi nepresnú prihrávku. K lopte sa tak dostávajú ešte aj hostia.
     
    42
    Už to teda vyzerá, že všetko podstatné ohľadom prvého polčasu sa odohralo v rozmedzí 30 – 32. minúty. Obe defenzívy pracujú už pozorne a súpera do žiadnej šance nepúšťajú.
     
    41
    Stále však máme možnosť sledovať tvrdé osobné súboje. Hlavný rozhodca Hernández už rozdáva aj kartové tresty, zrejme ešte nejaký dnes udelený bude.
     
    40
    Ostáva približne päť minút do konca prvého polčasu, určite však môžme očakávaj aj nejaký ten nadstavený čas. Hra sa začína trocha kúskovať, zrejme už ani jeden z tímov nechce takto pred koncom polčasu riskovať.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Dani García (Athletic Club Bilbao).
     
    38
    Žltú kartu dostáva Igor Zubeldia (Real Sociedad San Sebastian).
     
    37
    Hostia sa usadili na útočnej polovici, ale nedarí sa im teraz prekonať súperovu defenzívu. Domáci sa ihneď snažia o vysoké napádanie, čím chcú získať loptu na svoje kopačky.
     
    36
    Začína sa postupne aj priostrovať v osobných súbojoch. Sledujeme tvrdé boje o loptu, prípadný ďalší gól v súperovej sieti takto pred koncom polčasu vy znamenal veľmi veľa.
     
    35
    Oba tímy sa veru snažia hrať aktívne smerom dopredu, ale troška chybujú vo svojich prihrávkach, čo ich oberá o nádej v založenie úspešnej akcie.
     
    34
    Po polhodine stretnutia sa tak konečne prestávame nudiť. Určite sme ešte zvedaví, ako sa bude vyvíjať záver prvého polčasu, ktorý sa už nezadržateľne blíži.
    32. Iker Muniain (ATB) - 1:1
     
    32
    Bilbao dalo gól!
    Zaujímavé veci sa konečne dejú na Estadio San Mamés! Hostia sa veru z vedenia dlho neradovali, domáci sa po rozohrávke z stredového kruhu ihneď presunuli na útočnú polovicu a máme tu tak rýchlu gólovú odpoveď. IKER MUNIAIN ukázal skvelý prehľad v hre a dokázal dostať odrazenú loptu do siete súpera – 1:1!
     
    31
    Žltú kartu dostáva Iñaki Williams (Athletic Club Bilbao).
    30. Mikel Oyarzabal (RSC) - 0:1
     
    30
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Veľkú zodpovednosť na svoje plecia zobral MIKEL OYARZABAL, ktorý úspešne dopravil loptu do siete a tak idú prekvapivo do vedenia hostia – 0:1!
     
    30
    Žltú kartu dostáva Iñigo Martínez (Athletic Club Bilbao).
     
    29
    Bola nariadená penalta San Sebastian! Tak predsa len je z toho pokutový kop v prospech hostí, aj keď domáci veľmi protestujú. Video však ukázalo, že sa jednalo o nedovolený zákrok a tak hostia majú veľkú šancu otvoriť skóre tohto stretnutia.
     
    28
    Do akcie sa dostane videorozhodca! Sangalli padol v pokutovom území domáceho celku na zem, ale hra pokračovala ďalej. Hlavný rozhodca to však radšej prekonzultuje s videom.
     
    27
    Postupne sa začína hra vyrovnávať, ale zaujímavé situácie neprichádzajú. Ešte ani jeden z aktérov stretnutie nechce vybaliť svoje zbrane, pokračuje sa vo vyčkávacej taktike.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Markel Susaeta (Athletic Club Bilbao).
     
    25
    Netrpezliví sú hlavne domáci fanúšikovia na tribúne, ktorí zrejme očakávali viacej ofenzívnejšie stretnutie. Do konca zápasu je však ešte veľmi veľa času, stať sa teda môže naozaj čokoľvek.
     
    24
    Ani center od kapitána domáceho výberu Susaetu nič zaujímavého neponúkol, Moyà si len oprášil svoje rukavice. Hostia sa teraz nikam neponáhľajú, snažia sa kombinovať prevažne v strede poľa.
     
    23
    Domáci sa už usadili na útočnej polovici, ale márne hľadajú recept na pokorenie súperovej obrany. San Sebastian teda vyniká v defenzíve a len vyčkáva, čo si súper na neho vymyslí.
     
    22
    Dostávame sa približne za polovicu tohto dejstva, okrem priameho kopu z úvodu polčasu sme nič zaujímavého nevideli. Bilbao je častejšie pri lopte a skúša útočiť, akcie domácich sú však zatiaľ neúspešné.
     
    21
    Opäť sa teda k svojej hre dostávajú domáci futbalisti, ale ich prechod na útočnú polovicu sa nijak nezlepšil. Darí sa im však držať súpera pod tlakom, čo je určite pre nich priaznivé.
     
    20
    Po dlhšej dobe tu bol ojedinelý útok zo strany hosťujúceho výberu, ale aj ten len vyústil do rozohrávky od domácej brány. Vyzerá to, že na zaujímavé situácie sa ešte poriadne načakáme.
     
    19
    Žltú kartu dostáva Óscar de Marcos (Athletic Club Bilbao).
     
    18
    Minútky prvého polčasu pomaličky ubiehajú, diváci na štadióne by už chceli vidieť aj zaujímavejšie obrázky hry. Zatiaľ je tu len nápor domácich, ktorý nič podobného neprináša.
     
    17
    Tlak domáceho tímu stále pokračuje a opäť tu bol kop od rohovej zástavky. Tentokrát sa ujal tejto úlohy sám Susaeta, ale ani jeho center zmenu skóre nepriniesol.
     
    16
    No a rohových kopov na strane domácich stále pribúda. K centrovanej lopte od rohovej zástavky sa teraz dostal Susaeta, ale kapitán domáceho výberu hlavou loptu do siete neusmernil.
     
    15
    San Sebastian musí čeliť ďalšiemu tlaku zo strany svojho dnešného súpera, defenzíva hosťujúceho tímu je však pozorná a zmarí čo i len malinký náznak nebezpečenstva.
     
    14
    Sledujeme však kombináciu domáceho celku v strede poľa, opäť sa Bilbao ďalej nevie dostať. Troška rozpačité sú tieto chvíle stretnutia, snáď čoskoro uvidíme aj zaujímavejšie situácie.
     
    13
    Bol tu ešte rohový kop pre Bilbao, ale ten takisto nič zaujímavého divákom na štadióne neponúkol. Aktívnejším dojmom však stále pôsobí domáci celok.
     
    12
    Zo strednej vzdialenosti sme sledovali pokus od domáceho Susaetu, ale nemieril presne a Moyà v bráne hostí ostal len pokojne stáť. Bilbao sa však už opäť snaží nadviazať na svoju aktivitu.
     
    11
    Opäť sa však k lopte dostávajú práve futbalisti domáceho tímu. Nedarí sa im však v prechode na útočnú polovicu, hostia okamžite vysoko napádajú a chcú tak zabrániť súperovi niečo vymyslieť.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia toho zatiaľ veľa nenaznačila, akým smerom by sa stretnutie mohlo uberať. Domáci si vypracovali úvodný tlak, ale gól z neho nevyťažili. Následne sa hra vyrovnala a čakáme na ďalšie zaujímavé príležitosti na jednej či druhej strane.
     
    9
    Na druhej strane tu bola prízemná prihrávka až do pokutového územia hosťujúceho tímu, ale tá sa stala len ľahkou korisťou pre brankára Moyu. Ten už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    8
    Sledovali sme zaujímavý center až pred bránu domáceho celku, do zakončenia sa Bautista síce pretlačil, ale tiesnený nemieril presne a loptu uvedie späť do hry svojim výkopom brankár Simón.
     
    7
    Zatiaľ sa tak deje, futbalisti San Sebastianu sa postupnými prihrávkami presúvajú na útočnú polovicu a snažia sa v podstate o to isté, ako pred pár chvíľami aj domáci. To naznačuje, že budeme svedkami vyrovnaného stretnutia.
     
    6
    Spomínaný rohový kop už tak zaujímavý nebol, hostia teda ustáli prvý väčší nápor zo strany súpera a môžu skúsiť už niečo vymyslieť aj smerom dopredu.
     
    5
    K realizácii priameho kopu sa napokon postavil Beñat, ktorý to z uhla skúsil priamou strelou na bránu, ale Moyà pozorným zákrokom podržal svoj celok a vyráža loptu na rohový kop!
     
    4
    Tlak domácich však stále postupne narastá a Bilbao získava priamy kop zo zaujímavej pozície. Prvýkrát v zápase tak budú preverené kvality hosťujúcej defenzívy, ako aj brankára Moyu.
     
    3
    Obraz hry sa stále nemení, Bilbao v úvode stretnutia mierne dominuje, ale ešte sa nedostalo k poriadnej útočnej akcii. Uvidíme, ako sa bude stretnutie ďalej vyvíjať, fanúšikovia na tribúnach si ho užívajú od úvodného výkopu.
     
    2
    Domáci celok stále drží loptu na svojich kopačkách, postupnými prihrávkami sa futbalisti domáceho tímu snažia preniknúť na útočnú polovicu. Hostia sa však ihneď snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    1
    Prvý polčas baskitského derby sa práve začal, výkop patril domácim futbalistom, ktorí odohrajú toto stretnutie v červeno-bielej kombinácii dresov, hostia zase v modro-bielej.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca zápasu Hernández spoločne so svojimi asistentmi Sobrinom a Naranjom privádza oba celky na hraciu plochu, prvý polčas tohto stretnutia sa tak čoskoro začne. Prajem všetkým príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Piatok sa nesie tradične v duchu predohrávky španielskej LaLigy a o 21:00 nás čaká prvé baskické derby v novej sezóne, ktoré bude hostiť Estadio San Mamés v Bilbau. Oba tímy od seba delí jeden jediný bod a určite sa tak môžme tešiť aj na veľmi zaujímavé stretnutie. Zatiaľ si teda podrobne prezrite zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Raúl García, Dani García, Beñat – Susaeta (C), I. Williams, Muniain

    Náhradníci: Herrerín – Aduriz, Capa, Balenziaga, Nolaskoain, Unai López, San José

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Espinoza, A. Elustondo, Navas, Rodrigues – Illarramendi (C), Zubeldia – Oyarzabal, Pardo, Sangalli – Bautista

    Náhradníci: Rulli – Guevara, H. Moreno, Zurutuza, José, Sandro Ramírez, Roberto López

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia Athletic Club Bilbao a Real Sociedad San Sebastian. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    Piatok sa už tradične nesie v znamení predohrávky španielskej Primera Division. Na programe je siedme kolo tejto súťaže a v tomto prenose spoločne zavítame na Estadio San Mamés v Bilbau, kde domáci celok privíta San Sebastian.

    Athletic Club Bilbao:
    Domáci futbalisti momentálne neprežívajú najlepšie obdobie. Na svojom konte majú len sedem bodov a patrí im teda 15. priečka v tabuľke. Bilbao vyhralo doposiaľ len jedno stretnutie, štyri remizovali a jedno prehralo. Naposledy sa však Bilbaou zadarilo na pôde Barcelony, kde vybojovalo remízu 1:1.

    Real Sociedad San Sebastian:
    Hosťujúci celok je vo veľmi podobnej situácii. Na svojom konte má osem bodov a nachádza sa tak na 13. priečke. San Sebastian dokázal vyhrať dve stretnutia, dve remizovalo a tri prehralo. Naposledy hostia prehrali na svojej pôde s Valenciou najtesnejším rozdielom 0:1.

    Bilbao bude chcieť doma určite vybojovať po dlhšej dobe víťazstvo a vyšplhať sa tak v tabuľke vyššie. Hostia však takisto budú chcieť bodovať a my sa tak môžme tešiť na zaujímavé stretnutie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 32. Muniain – 30. Oyarzabal (pen.), 47. Sangalli, 74. Oyarzabal (pen.)

    Karty:   19. de Marcos (ATB), 26. Susaeta (ATB), 30. I. Martínez (ATB), 31. I. Williams (ATB), 39. Dani García (ATB), 67. Raúl García (ATB) – 38. Zubeldia (RSC), 57. Moyà (RSC), 70. Zurutuza (RSC), 83. Illarramendi (RSC), 90+2. Bautista (RSC)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:19.
    Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos (68. Capa), Yeray, I. Martínez, Berchiche – Raúl García (68. Aduriz), Dani García, Beñat (84. San José) – Susaeta (C), I. Williams, Muniain.
    Náhradníci: Herrerín – Aduriz, Capa, Balenziaga, Nolaskoain, Unai López, San José.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Espinoza, A. Elustondo, Navas, Rodrigues – Illarramendi (C), Zubeldia – Oyarzabal (86. H. Moreno), Pardo (66. Zurutuza), Sangalli (77. Sandro Ramírez) – Bautista.
    Náhradníci: Rulli – Guevara, H. Moreno, Zurutuza, José, Sandro Ramírez, Roberto López.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo