Bilbao – Sociedad 1:3 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:3 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
Piatok 05.10.2018, 21:00 • Estadio San Mamés (Bilbao) • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas takisto ešte ponúkol presné zásahy, ako aj vyrovnaný obraz hry. Hostia vstúpili do druhého dejstva famózne, keď sa ujali opäť vedenia o jeden gól už v 47. minúte. San Sebastian mal dnes šťastie na penalty, zahrával ich až dve a obe boli úspešné. Bilbao už v druhom polčase neskórovalo a tak prehráva toto derby na svojom štadióne 1:3!

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera a už teda aj dobrú noc! (22:56:07)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Očakávalo sa vyrovnané stretnutie, čo napokon aj bolo, len hostia mali viacej šťastia. Predsa len, dva z troch gólov dosiahli z penalty.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jon Bautista (Real Sociedad San Sebastian).
     
    90+1
    Ale už to naozaj len vyzerá na dohrávanie stretnutia, dva góly sa domácim zrejme nepodarí dať.
     
    90
    A budú si naň musieť počkať ešte 4 minúty!
     
    89
    Real Sociedad San Sebastian pohodlne kontroluje záver stretnutia, drží hru ďaleko od svojej brány a už len z povinnosti čaká na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    88
    Sektor hostí je už presvedčený, že Bilbao dnes nebude mať dôvod radovať sa. Ostáva dohrať posledné minútky riadneho hracieho času, ale určite sa niečo bude nadstavovať.
     
    86
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Héctor Moreno.
     
    85
    Čas sa opäť kráti, domácim už aj začínajú dochádza sily a nádej, žeby sa im ešte podarilo vsietiť dva góly. Ak to hostia už nijak nepokazia, povezú si domov tri body.
     
    84
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Beñat, prichádza Mikel San José.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    82
    Obraz hry sa nemení, domáci pri lopte, ale veľmi ďaleko od brány súpera. Fanúšikovia domáceho tímu však stále veria v menší zázrak.
     
    81
    San Sebastian drží hru ďaleko od svojej brány, domáci sú síce pri lopte, ale nedarí sa im teda dostať súpera pod tlak. Uvidíme, čo všetko nám ponúknu záverečné minúty tohto stretnutia.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času tohto stretnutia. Hosťujúci celok vyhráva o dva góly a pomaly sa zdá byť o víťazovi baskického derby rozhodnuté.
     
    79
    Aduriz dopravil loptu do súperovej siete, ale pre ofsajd gól uznaný nieje. Ešte sa o slovo prihlásil systém VAR, ale aj ten potvrdil Adurizove postavenie mimo hru!
     
    78
    Domáci však svoje zbrane ešte neskladajú, snažia sa niečo vymyslieť, dať hlavne čo najskôr kontaktný gól. Hostia však šancu na tri body z rúk pustiť nechcú.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Luca Sangalli, prichádza Sandro Ramírez.
     
    76
    Hostia sa však takisto ešte snažia aj útočiť, chcú nazbierať na súperovej polovici čo najviac času a Bilbao sa tak musí aj brániť, ďalší gól by už znamenal definitívny koniec, ak už aj predčasne nenastal po tom treťom góle v Simónovej sieti.

    Miroslav Revaj

    Góly: 32. Muniain – 30. Oyarzabal (pen.), 47. Sangalli, 74. Oyarzabal (pen.)

    Karty:   19. de Marcos (ATB), 26. Susaeta (ATB), 30. I. Martínez (ATB), 31. I. Williams (ATB), 39. Dani García (ATB), 67. Raúl García (ATB) – 38. Zubeldia (RSC), 57. Moyà (RSC), 70. Zurutuza (RSC), 83. Illarramendi (RSC), 90+2. Bautista (RSC)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:19.
    Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos (68. Capa), Yeray, I. Martínez, Berchiche – Raúl García (68. Aduriz), Dani García, Beñat (84. San José) – Susaeta (C), I. Williams, Muniain.
    Náhradníci: Herrerín – Aduriz, Capa, Balenziaga, Nolaskoain, Unai López, San José.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Espinoza, A. Elustondo, Navas, Rodrigues – Illarramendi (C), Zubeldia – Oyarzabal (86. H. Moreno), Pardo (66. Zurutuza), Sangalli (77. Sandro Ramírez) – Bautista.
    Náhradníci: Rulli – Guevara, H. Moreno, Zurutuza, José, Sandro Ramírez, Roberto López.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo