Aves – Portimonense 3:0 (kon.)
koniec
CD Aves
3:0 (1:0)
Portimonense SC
cz Pondelok 01.10.2018, 21:15Primeira Liga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání portugalské ligy mezi CD Aves a Portimonense SC. Výkop je stanoven na 21:15
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou celků z dolních pater ligové tabulky. Domácí Aves v pěti duelech vybojovala jediný bod a krčí se na samotném dně ligové tabulky. Jediný bod si připsala za remízu s Ferreirou. Ani Portimonense na tom není o moc lépe. Hosté vybojovali čtyři body a zatím jsou šestnáctí. V případě výhry se ale mohou vyšvihnout do první desítky. Portimonense v minulém kole doma porazilo Guimaraes.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Aves: Beunardeau – Rodrigo, Rodrigo Defendi, Ponck, Costa – El Adoua, Elhouni, V. Gomes, Oliveira – de Oliveira Conceição, M. Baldé.
    Náhradníci: Fábio – Amilton, Falcao, Derley, Galo, Mangas, Le Tchung.

    Portimonense SC: Leonardo – Hackman, Possignolo, Rú. Fernandes, Lazaroni – Paulinho, Ewerton, Pedro Sá – Nakadžima, João Carlos, Tabata.
    Náhradníci: Ri. Ferreira – Wellington, Dener, Jackson Martínez, Vítor Tormena, Felipe, Barbosa.

    Rozhodčí: Pinto – Felisberto, Rufo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hráči v červeném se ihned vydali do útoku, ale dlouhý nákop byl nepřesný.
     
    2
    Carlos Ponck obdržel krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Domácí křídelník si míč nedokázal optimálně zpracovat a důrazný obránce jej o něj připravil.
     
    3
    První obrovská šance dnešního utkání! Carlos Ponck si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, ale jeho přízemní dělovka rozvlnila jen boční síť!
     
    4
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících hráčů totiž zůstává ležet na trávníku a drží se za pravý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    5
    Hosté se poprvé v utkání vydali do útoku, jenže jejich přechod do útoku zastavila unáhlená střela Ewertona, která prolétla nad břevnem.
     
    6
    Domácí celek zahrával první rohový kop dnešního utkání. Prudký centr se snesl na malé vápno, kde bez problémů zasáhli připravení obránci.
     
    7
    Mama Baldé sprintoval do pokutového území za vysokou přihrávkou z levé strany. Domácí fotbalista na balón nedosáhl. Míč končí v rukavicích brankáře.
     
    8
    Šoja Nakadžima fauloval při přechodu na polovinu domácího celku. Japonský hráč trefil soupeře loktem a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    9
    Rodrigo odcentroval z pravé strany hrací plochy do pokutového území. Jeho centr byl ale hodně nepřesný a hostující obrana s ním neměla práci.
     
    10
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se po rohovém kopu dostává do vedení! První zakončení hlavou sice skončilo na tyči, ale k odraženému míči se dostal VÍTOR GOMES, jež míč doklepl do sítě!
    10. Vítor GOMES - 1:0
     
    12
    Quentin Beunardeau vybojoval míč na polovině hrací plochy a přihrávkou za obranu chtěl rozběhnout Baldého. Druhý jmenovaný na jeho přihrávku nedosáhl.
     
    13
    Aves je po vstřelení úvodní branky nadále aktivní. Hamdou Elhouni potáhl míč až na hranici pokutového území, ale jeho střílený centr na malé vápno neprošel.
     
    14
    Bruno Gomes de Oliveira Conceição se v pokutovém území tlačil do zakončení, ale míč mu uskočil a domácí hráč se navíc dopustil nedovoleného zákroku.
     
    15
    Mama Baldé dostal přihrávku na polovinu hostujícího celku, kde celou akci zbrzdil zasekávačkou a raději si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    16
    Mama Baldé se při dalším průniku na polovinu soupeře dopustil nedovoleného zákroku. Domácí fotbalista je v úvodu hodně nažhavený, z čehož plynou i fauly.
     
    17
    Rodrigo bojoval o míč na pravé straně hrací plochy, ale balón už mu utekl za postranní čáru. Vhazovat tak mohou hráči Portimonense.
     
    18
    Domácí celek zahrával další přímý kop. Do zakončení se na přední tyči dostal Carlos Ponck, jenže zády k brance nezamířil mezi tři tyče.
     
    19
    Šoja Nakadžima byl jako první u odraženého míče na vlastní polovině. Japonský fotbalista poté vyvezl míč na půli soupeře, kde mu ale nepomohl nikdo v oranžovém.
     
    20
    Vítor Gomes uspěl v souboji na vlastní polovině a nepustil rozběhnutého Nakadžimu do útoku. Zadáci Avese zatím pracují skvěle.
     
    21
    Pedro Sá dostal o kousek více prostoru než jeho spoluhráči a okamžitě vyslal nadýchaný centr do pokutového území. Na jeho pobídku nedosáhl nikdo v oranžovém.
     
    22
    Quentin Beunardeau si nechtěl přidělávat práci v defenzívě a raději odhlavičkoval míč do zámezí. Portimonense může pokračovat v útočení.
     
    23
    Mama Baldé si naskočil na nadýchaný centr z levé strany, ale musel zakončit v hodně krkolomné pozici. Jeho pokus se nevešel do Leonardovy branky.
     
    24
    Ewerton fauloval Baldého v souboji na polovině hrací plochy. Oba fotbalisté si z ostrého střetu odnesou bolestivý šrám. Oba však mohou pokračovat ve hře.
     
    25
    Šoja Nakadžima si skvěle pokryl míč na hranici pokutového území a vymodlil si faul svého protihráče. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    26
    Hamdou Elhouni se ujal rozehrávky rohového kopu. Jeho nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhl připravený obránce.
     
    27
    Rúben Oliveira trefil soupeře ostrým skluzem a za odměnu vidí žlutou kartu!
     
    28
    Hamdou Elhouni kouzlil s míčem na levé straně hrací plochy. Šikovný fotbalista si udělal prostor k odcentrování, ale nenašel nikoho v modrém.
     
    29
    Carlos Ponck poslal dlouhý nákop na polovinu soupeře. Do hlavičkového souboje se vrhl Baldé, který si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí fotbalisté zatím diktují tempo dnešního střetnutí. Hráči Avese jsou mnohem aktivnější a nepouštějí soupeře do šancí.
     
    31
    Leonardo vyrazil ven z branky, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeden ze stoperů už předtím odehrál míč na tribunu. Vloudila se neshoda.
     
    32
    Rodrigo Defendi uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Domácí stoper odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    33
    Hostující zadáci uklidňují hru postupnou rozehrávkou v zadních řadách. Hráči Portimonense hledají skulinku v defenzívě soupeře, ale zatím se nemohou dostat do útoku.
     
    34
    Rúben Oliveira dostal přihrávku na levou stranu a potáhl míč až na hranici pokutového území. Jeho centr však skončil na hlavě obránců.
     
    35
    Leonardo poslal dlouhý nákop na levou stranu. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v oranžovém dresu. Vhazovat budou domácí hráči.
     
    36
    Mohlo být vyrovnáno! Hostující Tabata běžel s míčem sám na branku domácího celku, jenže Quentin Beunardeau včas vyběhl a jeho ránu vyrazil!
     
    37
    Další útočný výpad Portimonense zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si totiž nedokázal pohlídat João Carlos.
     
    38
    Hosté se po dalším souboji dožadovali rohového kopu. Tabata si však ukopl míč daleko od nohy a daroval hráčům Avese rozehrávku.
     
    39
    Zadáci hostujícího celku nyní kombinují na polovině hrací plochy a hledají skulinku v obraně soupeře. Nikdo v oranžovém však nehýří aktivitou.
     
    40
    Guilherme Lazaroni zastavil rozběhnutého soupeře zatažením za dres a dostává žlutou kartu.
     
    41
    Rodrigo Defendi dohnal odražený centr, bleskově se s míčem otočil a odcentroval před branku hostujícího celku. Nikdo v modrém se ale nedostal do zakončení.
     
    42
    Rodrigo se v pokutovém území opřel do skákavého míče, jenže jeho dělovku vyrazil pozorný Leonardo na rohový kop!
     
    43
    João Carlos si krásnou kličkou položil brankáře, jenže z ostrého úhlu už nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    44
    Šoja Nakadžima si krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Japonský fotbalista ukazuje svou obratnost a získává fauly na svou osobu.
     
    45
    Vítor Costa neuspěl v souboji na polovině hrací plochy. Hosté mohli podniknout rychlý výpad po pravé straně, ale jejich akci zmařila nepřesná přihrávka.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Domácí fotbalisté zvládli úvodní pětačtyřicetiminutovku o něco lépe. Po deseti minutách se po rohovém kopu prosadil Gomes! I nadále byli domácí hráči o něco aktivnější, ale nemohli najít recept na obranu soupeře. Hosté navíc mohli vyrovnat, jenže Tabata nepropálil brankáře a Rodrigo z ostrého úhlu vůbec netrefil branku. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté vstoupili do druhého poločasu aktivně. Hamdou Elhouni poslal dlouhý nákop na levou stranu, kde zasáhla hostující obrana.
     
    47
    Šoja Nakadžima táhl akci hostujícího celku po pravé straně. Japonský fotbalista proti sobě měl přesilu obránců, proti kterým neměl šanci.
     
    48
    Quentin Beunardeau nakopl míč na levou stranu hrací plochy, jenže nikdo v modrém dresu mu nepomohl.
     
    49
    Šoja Nakadžima spěchal za nákopem na pravé křídlo. Japonský hráč v hlavičkovém souboji neměl proti urostlému soupeři šanci na úspěch.
     
    50
    Lucas Possignolo zastavil rozběhnutého soupeře ostrým skluzem a daroval domácímu celku rozehrávku přímého kopu.
     
    51
    Šoja Nakadžima se tentokrát z pravé strany prosmýkl s míčem u nohy až na hranici pokutového území, kde si balón přehodil na levačku, ale netrefil branku.
     
    52
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Domácí celek přidává druhou branku! Do pokutového území přiletěl dlouhý aut. Míč se několikrát odrazil. Nakonec se k němu dostal důrazný VITÓR GOMES, který skákavou střelou překonal brankáře!
    52. Vítor GOMES - 2:0
     
    54
    Baldé znovu vhazoval v blízkosti pokutového území. Hostující obrana byla tentokrát pozorná a nebezpečí s přehledem odvrátila.
     
    55
    Aves zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud míč vyboxoval brankář Leonardo. Bude z toho další roh.
     
    56
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Pedro Sá, přichází Jackson Martínez.
     
    57
    Portimonense nyní uklidňuje dění na hrací ploše kombinací v zadních řadách. Hráči hostujícího celku se musí snažit útočit.
     
    58
    Jackson Martínez si řekl o přihrávku mezi obránce domácího celku, nicméně nikdo v oranžovém se nedostal k odraženému míči.
     
    59
    Další akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si totiž nepohlídal Šoja Nakadžima.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí celek zatím nadále kontroluje své vedení. Hosté sice v posledních minutách zvýšili svou aktivitu, ale nemohou se dostat do šance.
     
    61
    Šoja Nakadžima si krásnou kličkou udělal prostor na pravé straně hrací plochy, ale došel si jen pro faul. Do vápna se už stěhují hlavičkáři v oranžovém.
     
    62
    Po pěkném centru se v pokutovém území dostal do zakončení Jackson Martínez, který zakončoval zády k bance a nezamířil přesně.
     
    63
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Bruno Gomes de Oliveira Conceição, přichází Derley.
     
    64
    Hostující obrana si tentokrát s přehledem poradila s prudkým centrem z pravé strany. Hráči v modrých dresech však zůstanou u míče.
     
    65
    Mama Baldé vhodil další dlouhý aut až do pokutového území. Nikdo v modrém dresu se tentokrát k odraženému míči nedostal.
     
    66
    Baldé si tentokrát přehodil míč na levačku a zakončil ze střední vzdálenosti. Jeho rána však prolétla vysoko nad břevnem.
     
    67
    Domácí fotbalisté jsou nyní jasně lepším celkem a soupeře takřka k ničemu nepouštějí.
     
    68
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Hamdou Elhouni, přichází Amilton.
     
    69
    Jackson Martínez si efektním způsobem zpracoval prudkou přihrávku, jenže následně si míč ukopl daleko od nohy a daroval jej domácím zadákům.
     
    70
    Amilton potáhl míč po levé straně hrací plochy až k hranici pokutového území, ale nedostal prostor k odcentrování. Aves bude pouze vhazovat.
     
    72
    Jackson Martínez si brousil zuby na krásnou přihrávku z levé strany, ale obránce Rodrigo Defendi se před něj natlačil a vyhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    73
    Rodrigo Defendi nyní zastoupil svého brankáře a z malého vápna odhlavičkoval do bezpečí centr z levé strany.
     
    74
    Jackson Martínez si nabíhal na krásný oblouček do pokutového území, jenže míč se před ním svezl po mokrém trávníku do rukavic brankáře.
     
    75
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Domácí definitivně potvrzují své vítězství! Na krásný centr z levé strany si v pokutovém území naskočil VITÓR GOMES, který krásnou hlavičkou do horního rohu dovršil hattrick!
    75. Vítor GOMES - 3:0
     
    77
    Hosté se snaží vsítit alespoň čestnou branku, jenže hráčům v oranžovém zatím vázne přechod na polovinu domácího mužstva.
     
    78
    Mama Baldé prošel středem hrací plochy na hranici pokutového území, kde však podklouzl a poroučel se k zemi.
     
    80
    Domácí fanoušci vytvářejí skvělou atmosféru. Příznivci Avese hlasitě skandují a ženou své oblíbence za vstřelením dalšího gólu.
     
    81
    Amilton se po rychlém průniku pokusil z levé strany odcentrovat před branku hostujícího celku, ale trefil hned prvního zadáka v oranžovém.
     
    82
    Rodrigo Defendi schytal v hlavičkovém souboji ve vlastním vápně úder do žeber. Domácí stoper se ale rychle zvedl na nohy a bude nadále pokračovat.
     
    83
    Šoja Nakadžima dostal přihrávku na pravou stranu, kde však dlouho otálel s rozehrávkou, jenže svůj centr poslal do prvního obránce.
     
    84
    Vítor Gomes se v blízkosti pokutového území efektně otočil, jenže pálil ze záklonu a svou střelu nasměroval vysoko nad břevno.
     
    85
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Le Tchung.
     
    86
    Domácí stále nepolevují v útočném snažení. Po dalším povedeném centru se natahoval Rúben Oliveira. ale k zakončení mu scházely dva kroky.
     
    87
    Portimonense už působí hodně odevzdaným dojmem. Hosté nenapadají rozehrávku fotbalistů v modrém. Duel se už pouze dohrává.
     
    88
    Hráči v oranžovém po delší době vybojovali míč na své kopačky a snažili se překvapit obranu domácích dlouhým obloučkem. Osamocený Jackson Martínez neměl šanci na úspěch.
     
    89
    Quentin Beunardeau vyrazil z branky na malé vápno a schoval do rukavic nepovedený centr z pravé strany hrací plochy.
     
    90
    Ewerton fauloval rozběhnutého soupeře a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu. Uvidíme, zda se sudí rozhodně nějakou minutku nastavit.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Quentin Beunardeau (CD Aves).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí celek zvládl dnešní duel a po výhře 3:0 nad Portimonense si připisuje první tři body v letošní sezóně! Po deseti minutách se po rohovém kopu prosadil Gomes! I nadále byli domácí hráči o něco aktivnější, ale nemohli najít recept na obranu soupeře. Hosté navíc mohli vyrovnat, jenže Tabata nepropálil brankáře a Rodrigo z ostrého úhlu vůbec netrefil branku. Domácím navíc vyšel i vstup do druhého poločasu. V 52. minutě se prosadil znovu Gomes. Stejný hráč navíc patnáct minut před koncem dovršil hattrick.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:10.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:10:32)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 10. V. Gomes, 52. V. Gomes, 75. V. Gomes

    Karty:   27. Oliveira (CDA), 90+2. Beunardeau (CDA) – 40. Lazaroni (POO)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:10.
    CD Aves: Beunardeau – Rodrigo, Rodrigo Defendi, Ponck, Costa – El Adoua, Elhouni (68. Amilton), V. Gomes, Oliveira – de Oliveira Conceição (63. Derley), M. Baldé (85. Le Tchung).
    Náhradníci: Fábio – Amilton, Falcao, Derley, Galo, Mangas, Le Tchung.

    Portimonense SC: Leonardo – Hackman, Possignolo, Rú. Fernandes, Lazaroni – Paulinho, Ewerton, Pedro Sá (56. Jackson Martínez) – Nakadžima, João Carlos, Tabata.
    Náhradníci: Ri. Ferreira – Wellington, Dener, Jackson Martínez, Vítor Tormena, Felipe, Barbosa.

    Rozhodca: Pinto – Felisberto, Rufo