Nitra – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.) | Košice – Trenčín 5:1 (kon.) | Zvolen – B. Bystrica 4:1 (kon.)
Žilina – Budapešť 6:3 (kon.) | Detva – Poprad 0:3 (kon.) | Miškovec – Nové Zámky 4:2 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
HK Poprad
Nedeľa 30.09.2018, 17:30 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Popradu potvrdili pod Poľanou úlohu favorita a pripisujú si do tabuľky ďalšie tri body. Svoju sériu výhier tak natiahli už na štyri zápasy. Detvu dnes zdolali 3:0, keď sa dvakrát presadil Peter Bjalončík a z trestného strieľania prekonal brankára Romana Petríka aj mladý popradský útočník Dávid Bondra. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok večera. (20:04:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:27
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Je jasné, že Poprad vyhrá štvrtý zápas po sebe a opäť poskočí v tabuľke smerom nahor. Opačné starosti budú mať hokejisti Detvy, ktorí nedajú gól v druhom zápase po sebe.
     
    58:08
    Poprad dal gól!
    Je rozhodnuté! Detva v samotnom závere stretnutia ešte stiahla brankára a začala hru vabank. Namiesto kontaktného gólu ale prichádza tretí gól hostí. Autorom presnej strely cez celé klzisko je hrdina dnešného duelu PETER BJALONČÍK. Joona Erving.
     
    57:28
    Radomír Heizer nabral rýchlosť v strednom pásme. Po prechode cez modrú čiaru prudko vystrelil, ale trafil len mantinel za bránou domáceho tímu. V nej naďalej stojí Roman Petrík.
     
    56:58
    Lukáš Kozák nevyhodil puk z obranného pásma, a tak následne musel Luka Gračnar zasahovať po strele od modrej čiary. Hra sa potom prerušila po ofsajdovom postavení Lukáša Paukovčeka.
     
    56:00
    Patrik Svitana vybojoval puk v útočnom pásme, no medzičasom išli jeho spoluhráči striedať. Hokejbalový majster sveta tak nešpekuloval, švihom vystrelil, ale Roman Petrík jeho pokus vyrazil do rohu klziska.
     
    55:14
    Nepresnosť v rozohrávke hosťujúceho tímu. Pramení z toho ďalšie zakázané uvoľnenie, po ktorom sa hra presťahuje pred brankára Luku Gračnara. Ten je skutočne blízko k čistému kontu.
     
    54:50
    Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v strednom pásme. Ešte predtým sme videli strelecký pokus Radovana Puliša. Ten by možno smeroval vedľa, ale Luka Gračnar radšej prevetral svoj pravý betón.
     
    54:15
    Luka Gračnar vyriešil ďalšiu neprehľadnú situáciu. Detva to skúša už takmer zo všetkých pozícii, snaží sa dorážať pred bránou súpera, ale zatiaľ pokračuje v streleckom trápení z Nových Zámkov.
     
    53:34
    Marek Zagrapan zaviedol puk do útočného pásma. Následne hľadal pred bránou spoluhráča z druhej formácie Lukáša Paukovčeka, ale ten bol dobre strážený obrancami domáceho celku.
     
    52:22
    Detve presilová hra nevychádza podľa predstáv. Popradčania sa vynikajúco bránia a už po niekoľkýkrát vyhadzujú puk mimo vlastnej obrannej tretiny. Peter Bjalončík za chvíľu skočí na ľad.
     
    51:38
    Samuel Mlynarovič získal puk v strednom pásme a nazbieral cenné sekundičky. Následne sa Popradu podarilo vyhodiť puk až za bránu Romana Petríka, ktorý možno bude v závere zápasu stiahnutý na striedačku.
     
    51:03
    Detva má za sebou úvodnú časť svoje presilovej hry, ale zatiaľ sa do nebezpečného zakončenia nedostala. Po prerušení hry sa bude vhadzovať v jej útočnom pásme, pretože puk skončil na hráčskej lavici hostí.
     
    50:34
    Detva bude mať jednu z posledných šancí na strelenie kontaktného gólu. Po závare pred bránou súpera síce gól nestrelila, no k dispozícii bude mať výhodu presilovky po faule strelca úvodného gólu Petra Bjalončíka.
     
    49:18
    Frederik Fekiač chyboval v rozohrávke, no mal šťastie, pretože Jindřich Abdul následne nenašiel presnou prihrávkou jedného zo spoluhráčov, ktorí si nakorčuľovali do útočného pásma.
     
    48:00
    Druhý detviansky útok sa nepresadil v útočnom pásme súpera. Popradčania dobre hru odtláčali do priestorov pri mantineli, odkiaľ sa len ťažko strieľajú góly. Luka Gračnar je opäť bližšie k čistému kontu.
     
    47:27
    Lukáš Kozák zaviedol puk do útočného pásma po ľavej strane. Následne nešpekuloval, prudko vystrelil a vybojoval útočné pásmo. Roman Petrík ale nebol najistejší a pozeral sa za svoj chrbát.
     
    46:40
    Radoslav Macík dostal trošku priestoru v útočnom pásme domácich. Už si to pripravoval na zakončenie spoza obrancu, ale v rozhodujúcom momente mu puk skĺzol z čepele hokejky.
     
    46:16
    V Detve nasleduje predposledná reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v popradskom obrannom pásme, pretože strelecký pokus Radovana Puliša bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    45:33
    Po zblokovanom pokuse jedného z popradských obrancov sa bude vhadzovať po ľavej ruke Romana Petríka. Ten pred pár minútami inkasoval druhýkrát, keď ho šikovne prekabátil Dávid Bondra.
     
    44:06
    Vo vlastnom oslabení sa dostali do ďalšej dobrej šance hostia. Jindřich Abdul dostal veľa priestoru medzi kruhmi, ale jeho zakončenie švihom minulo svoj cieľ. Detve presilovka vôbec nevychádza.
     
    43:38
    Domáci hokejisti sa snažili okamžite skorigovať stav zápasu. Slovinský brankár Luka Gračnar bol chvíľu mimo svojej svätyne, ale po prihrávke spoza brány mieril len do bočnej siete útočník Jozef Tibenský.
     
    43:07
    Poprad dal gól!
    Vo vlastnom oslabení sa dostal do brejku DÁVID BONDRA. Keďže bol faulovaný obrancom Martinom Chovanom, nasledovalo trestné strieľanie. Mladý útočník zvolil zakončenie po ľade a puk poslal medzi betóny brankára Romana Petríka. Bez asistencie.
     
    42:36
    Veľká chyba na strane popradského tímu. Na trestnú lavicu odchádza Samuel Mlynarovič, ktorý si odsedí trest za hráčsku lavicu. Kamzíci boli totiž na ľade v šestici.
     
    41:46
    Pekná kombinácia hosťujúcich hráčov. Po prihrávke Patrika Svitanu zakončoval bekhendom z priestoru medzi kruhmi Samuel Takáč, ale nepodarilo sa mu nebezpečnejšie ohroziť brankára súpera.
     
    41:15
    Popradčania pomerne dlho kombinovali v útočnom pásme, ale nevedeli nič vymyslieť. Nebezpečné bolo až nastrelenie Artursa Saliju, na ktoré sa snažili reagovať Marek Zagrapan a Radomír Heizer.
     
    40:28
    Začiatok tretej tretiny bude v znamení presilovej hry hostí. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva skúsený útočník Jozef Tibenský. Uvidíme, či sa Popradu podarí odskočiť na dva góly.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhú tretinu dnešného duelu máme za sebou. Tá sa nehrala v takom plynulom tempe ako prvá, no najmä Popradčanom to určite nevadí. Tí sa dostali do vedenia, keď sa peknou individuálnou akciou prezentoval Peter Bjalončík. Onedlho mohli pridať hostia aj druhý gól, no Patrik Koyš nedokázal prepasírovať puk za bránkovú čiaru. Takisto budeme zvedaví na to, či sa do hry vráti Patrik Svitana, ktorý sa po jednom zo súbojov len ťažko dvíhal z ľadu. Tretia tretina začína o 19:25 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:34
    Detva dohráva svoju presilovú hru, ale zrejme sa jej v druhej časti nepodarí vyrovnať. Od modrej čiary to skúsil obranca Martin Šimon, ale Luka Gračnar ukázal rýchlosť svojej vyrážačky.
     
    38:42
    Popradčania sa dokázali oslobodiť, ale následne museli čeliť útočnej akcii súpera. V presilovej hre to skúšal z náročného uhla Ladislav Ščurko, ale brankár Luka Gračnar zostáva stopercentný.
     
    37:59
    V druhej tretine sme svedkami viacerých ostrých súbojov. Po ďalšom z nich rozhodcovia posielajú na lavicu hanby Radoslava Macíka. Ten dostáva menší trest za držanie protihráča.
     
    37:30
    Popradský obranca Joona Erving spoza brány posielal puk do nebezpečného priestoru. Následne sa ho Patrik Koyš spod betónu Romana Petríka snažil pretlačiť za bránkovú čiaru, no podľa videorozhodcu sa mu to nepodarilo.
     
    37:17
    Luka Gračnar si pripisuje na konto úspešný zákrok po bekhendovej strele domáceho obrancu Kukleva. Tesne predtým sme však videli aj nepríjemný pád Patrika Svitanu, ktorý sa len ťažko dvíha z ľadovej plochy.
     
    36:51
    Teraz sme videli zaujímavú situáciu, po ktorej rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Dve minúty za podrazenie dostáva obranca Ján Ťavoda, no menší trest za filmovanie si pôjde odsedieť aj Rastislav Gašpar.
     
    36:29
    Teraz mali hostia dve dobre šance v priebehu pár sekúnd. Najskôr Radomír Heizer netrafil bránu súpera a následne z tesnej blízkosti neuspel ani pohotovou strelou Jindřich Abdul.
     
    36:03
    Igor Mogogin teraz narazil Marcela Petrana na mantinel, no v hre sa pokračovalo ďalej. Využil to Rastislav Gašpar, ale jeho strelu z otočky kryje slovinský brankár Luka Gračnar. Nasleduje reklamná pauza.
     
    35:30
    Domáci hokejisti teraz nemohli hrať, pretože bol signalizovaný ofsajd. Každopádne, zatiaľ sú bližšie k trojbodovému zisku hostia spod Tatier, pre ktorých by to bolo už štvrté víťazstvo za sebou.
     
    34:17
    Poprad dal gól!
    Tak sme sa pod Poľanou predsa len dočkali úvodného gólu. Do vedenia sa dostávajú zverenci Romana Stantiena a to zásluhou útočníka PETRA BJALONČÍKA. Ten sa prešiel do útočného pásma po pravej strane, pretlačil sa cez brániaceho hráča pred bránu a prekonal Romana Petríka. Asistencia: Matúš Paločko.
     
    33:32
    Pekná akcia na strane hostí. Peter Bjalončík dostal peknú prihrávku do priestoru medzi kruhov. Pohotovo vystrelil cez brániaceho hráča, ale Roman Petrík predviedol rýchlosť svojich betónov.
     
    32:20
    Teraz pre zmenu musel reflexívne zasahovať Roman Petrík. Od modrej čiary strieľal zrejme Daniel Brejčák a po sérii odrazov puk smeroval na bránu. Domáci brankár bol ale pozorný a puk vykopol betónom.
     
    31:53
    Luka Gračnar predviedol jeden z tých lepších zákrokov. Michal Murček prenechal puk Ladislavovi Ščurkovi, ten strieľal z dobrej pozície medzi kruhmi, ale Slovinec na dvakrát puk dostal pod svoju lapačku.
     
    31:24
    Jozef Tibenský zapracoval v útočnom pásme. Následne našiel na modrej čiare osamoteného obrancu Martina Šimona, ale jeho strela smerovala vysoko nad bránu popradského celku.
     
    30:36
    A je tu ďalšie prerušenie. Dominik Jendroľ strieľal od modrej čiary, ale trafil len jedného z popradských hráčov. Od neho putoval puk na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať pred slovinským gólmanom.
     
    30:05
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Divákom na tribúnach sa predvedená hra jedného či druhého tímu príliš nepáči, čo dávajú najavo svojim piskotom. Zápasu by rozhodne prospel prvý gól.
     
    29:37
    Lukáš Paukovček sa individuálne nepresadil proti presile súperových hráčov. Následne rozvinul rýchly brejk po ľavej strane Radovan Puliš, ale strelou švihom trafil len chrániče gólmana Luku Gračnara.
     
    28:30
    Ani domáci hokejisti nedokázali využiť presilovku piatich proti trom. Navyše, teraz unavená pätica hráčov nemôže striedať, pretože zverenci Josefa Tureka sa previnili voči pravidlám icingom.
     
    27:46
    V závere presilovej hry to pred popradským bránkoviskom poriadne horelo. Po nevydarenej strele Jozefa Sládka sa snažili dorážať Radovan Puliš s Ladislavom Ščurkom, ale obaja z tesnej blízkosti minuli bránu súpera.
     
    27:12
    Detva ešte pokračuje v početnej výhode, ale zatiaľ sa nevie usadiť v útočnom pásme. Ďalšiu útočnú akciu musí začínať iba zo stredného pásma.
     
    26:40
    V čase, keď Patrik Svitana skončil na ľad sa dostal k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie Rastislav Gašpar. Pálil z prvej, ale Luka Gračnar sa včas presunul a puk chytá do svojho náručia.
     
    26:24
    Detva zatlačila súpera, ale zatiaľ sme sa úvodného gólu nedočkali. Martin Chovan najskôr trafil len zadný mantinel a následne puk ideálne nesadol ani obrannému kolegovi Petrovi Hraškovi.
     
    25:47
    Aj domáci hokejisti dostanú šancu dvojnásobnej početnej výhody. Na trestnú lavicu si totiž k Patrikovi Svitanovi sadá aj obranca Marcel Petran. Ten sa previnil voči pravidlám podrazením.
     
    25:12
    Detva hrá zatiaľ presilovku veľmi dobre. Tlačí súpera vo svojom obrannom pásme a dostáva sa aj k strelám. Luka Gračnar teraz musel zasahovať po prudkej bombe Matúša Chovana.
     
    24:39
    Domácim hokejistom sa naskytá šanca na strelenie gólu v presilovej hre. Dve minúty za napadnutie dostáva útočník prvej formácie hostí Patrik Svitana.
     
    23:36
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože domáci sa nedostali do útočnej tretiny v súlade s pravidlami. Detva zatiaľ neohrozila slovinského brankára počas druhého dejstva zápasu.
     
    22:57
    Prvú veľkú šancu zápasu pod Poľanou mal Matúš Paločko. Po nepresnej strele domáceho hráča sa dostal puk na jeho hokejku. Od modrej čiary smeroval sám na bránu, ale jeho pokus vyrazil pravým betónom brankár Petrík.
     
    22:08
    Hostia sa dostali do brejku troch proti dvom. Napokon to zobral na seba Marek Zagrapan, ale jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude po ľavej ruke Romana Petríka.
     
    21:38
    Teraz musel zasahovať aj domáci brankár Roman Petrík. Po prihrávke Dávida Bondru nahadzoval puk na bránu Marcel Petran, ale našiel len náručie detvianskeho gólmana.
     
    21:05
    Ladislav Ščurko po ľavej strane zaviezol puk do útočného pásma. Následne prihrávkou do druhej vlny našiel spoluhráča, ale následný strelecký pokus smeroval vedľa brány Luku Gračnara.
     
    20:35
    Aj začiatok druhej tretiny je poriadne rozháraný. Poprad sa hneď po pár sekundách previnil zakázaným uvoľnením, no domáci následne pokazili svoju akciu nepresnou prihrávkou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina dnešného zápasu góly nepriniesla. Poprad mal dokonca k dispozícii presilovku o dvoch mužov, no nedokázal Detvu potrestať za jej nedisciplinovanosť. Šancí bolo ako šafránu, snáď ani jednu nemožno považovať za stopercentnú. Verme, že v druhom dejstve sa obraz hry zlepší. My sa prihlásime opäť približne o 18:25 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:29
    Ešte v závere prvej tretiny sa hra presťahuje do útočného pásma Detvy. Zverenci Romana Stantiena sa totiž oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia. Aj preto sa snažia trošku ešte naťahovať čas.
     
    18:51
    Detva sa dostala do šance, ale Radovan Puliš namiesto strely zbytočne volil prihrávku na obsadeného spoluhráča. Pred Lukom Gračnarom bolo poriadne rušno a zakončenie by bolo rozhodne lepšou voľbou.
     
    18:24
    Domáci hokejisti presilovú hru nevyužili. Po jej skončení sa však predsa len črtala šanca pre Viktora Fekiača, no zozadu ho čistým a elegantným spôsobom odzbrojil Lukáš Paukovček.
     
    17:44
    Tak až v druhej polovici presilovky sa dostali domáci k dvom strelám od modrej čiary. Brankár Luka Gračnar ale postupne zlikvidoval strely Petra Hraška a tiež ďalšieho obrancu Jozefa Sládka.
     
    17:15
    Detva má za sebou viac než minútu svojej presilovej hry. Zatiaľ sa prakticky nedokázala ani len usadiť v obrannom pásme súpera. Poprad sa bráni bez najmenších problémov.
     
    16:08
    Detva si zahrá svoju prvú presilovku v dnešnom meraní síl. Na trestnú lavicu síce nerád, no musel odísť Dávid Bondra, ktorý sa podľa názoru rozhodcov previnil voči pravidlám sekaním.
     
    15:34
    Teraz pochválime hokejistov Detvy za aktívne napádanie. Popradčania dokonca prišli o puk vo vlastnej tretine, no našťastie, že tým nedarovali šancu domácemu celku pod vedením Josefa Tureka.
     
    14:52
    Patrik Svitana teraz nedokázal zachytiť prudkú kolmú prihrávku na útočnú modrú čiaru. Stihol však tečovať puk, čím zabránil aspoň zakázanému uvoľneniu zverencov Romana Stantiena.
     
    14:21
    Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo pred domácou bránou. Po vyhranom buly Patrik Svitana šikovne posunul puk na obrancu Artursa Saliju, ale jeho pokus dokázal zneškodniť Roman Petrík.
     
    13:09
    Teraz sa vyznamenal slovinský brankár Luka Gračnar. Rastislav Gašpar nahadzoval od modrej čiary puk pred bránu, tam ho výborne tečoval Jakub Žilka, ale napriek tomu sa mu nepodarilo otvoriť skóre zápasu.
     
    12:27
    Zakázané uvoľnenie na strane domáceho celku. Obom mužstvám by teraz prospela reklamná prestávka, pretože naďalej vidíme množstvo nepresností v kombináciách na oboch stranách ihriska.
     
    11:49
    Radovan Puliš sa snažil presadiť individuálne, ale na ďalší gól v priebiehajúcej sezóne si bude musieť ešte počkať. Proti presile súperových hráčov nemal veľa šancí na úspech.
     
    11:25
    Hostia sa dostali do brejku troch proti dvom, pričom útok podporili hneď dvaja obrancovia. Daniel Brejčák najskôr trafil brániaceho hráča a následne Arturs Salija nasmeroval puk len na ochrannú sieť.
     
    10:39
    Hostia sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak musela byť hra prerušená. Po ofsajde sa bude vhadzovať v strednom písme, bližšie k bráne Romana Petríka.
     
    09:53
    Teraz sme svedkami viacerých nepresností na oboch stranách. Popradčanov presilovky dostali do hernej pohody a teraz sa tlačia oni viac do koncovky. Skóre je však naďalej bezgólové.
     
    09:25
    Kamzíci mali dobrý úsek počas svojej presilovky, ale nepodarilo sa im prekonať Romana Petríka. Teraz už musia útočiť proti kompletnej pätici hokejistov Detvy, ktorí sa ubránili už trom presilovkám.
     
    08:34
    Domáci hokejisti sa dostávajú z najhoršieho, pretože na ľad naskakuje Rastislav Gašpar. Poprad pokračuje v presilovke, ale musí začínať zo svojho obranného pásma.
     
    07:49
    Hostia si teraz dobre rozpohybovali brániacu sa trojicu domácich hokejistov. K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Lukáš Kozák, ale jeho zakončenie bolo zblokované.
     
    07:21
    Veľká komplikácia pre domáci celok. Skúsený Ladislav Ščurko dostáva dve minúty za podrazenie, čo znamená, že hostia budú hrať viac než minútu presilovú hru o dvoch hráčov.
     
    06:55
    Poprad začal presilovku veľmi dobre a brankár Roman Petrík sa musel mať na pozore. Nebezpečne pálil Samuel Mlynarovič a následne strelou z medzi kruhov aj reprezentant Patrik Svitana.
     
    06:34
    Poprad prvú presilovku nevyužil, no dostane ďalšiu šancu na strelenie gólu v početnej výhode. Domáci totiž boli na ľade v šestici, a tak dostávajú trest za hráčsku lavicu. Trest si odsedí Rastislav Gašpar.
     
    05:50
    Hokejisti Detvy sú na začiatku zápasu pri streleckej chuti. Teraz vystrelil spoza obrancu Ladislav Ščurko, ale trafil len hruď súperovho brankára. Nasledovať tak bude prvá reklamná prestávka.
     
    05:34
    Luka Gračnar sa musel mať na pozore, pretože strelou spoza obrancu preveril jeho pozornosť Jozef Tibenský. Puk ale mieril len do betónov slovinského gólmana v službách Popradu.
     
    05:05
    Maroš Surový štvrtej formácie predvádza veľmi dobré striedania počas oslabenia. Aj teraz podporil útok domáceho celku, dostal sa aj k strele, ale tú zblokoval obranca Daniel Brejčák.
     
    04:21
    Arturs Salija sa po vyhranom vhadzovaní dostal k strele, ale trafil len zadný mantinel. Domáci hokejisti to následne využili a posielajú puk až za bránu popradského gólmana Luku Gračnara.
     
    03:43
    V úvode presilovej hry hostí sa prekvapujúco dostali do zakončenia hráči Detvy. Maroš Surový prenikol do útočného pásma, vystrelil švihom a puk namieril do lapačky brankára Luku Gračnara.
     
    03:27
    Poprad si zahrá prvú presilovú hru dnešného zápasu. Menší trest za hákovanie dostáva po faule na prenikajúceho Lukáša Paukovčeka domáci obranca Peter Hraško.
     
    03:00
    V domácej bráne napokon dostal prednosť Roman Petrík a nie Dominik Riečický ako bolo písané. Pred chvíľou si pripísal na konto úspešný zákrok, keď ho strelou švihom preveril obranca Joona Erving.
     
    02:15
    Druhá formácia domáceho celku sa udržala dlhší čas v útočnom pásme. Od modrej čiary prudko pálil obranca Jozef Sládok, ale ten iba zostrelil jedného z brániacich popradských hráčov.
     
    01:38
    Boli sme svedkami prvého prerušenia dnešného zápasu, keďže hostia si nerozumeli v rozohrávke a dopustili sa zakázaného uvoľnenia. Po buly pálil od modrej čiary Dominik Jendroľ, ale bránu minul.
     
    00:46
    Podtatranci chybovali vo vlastnom obrannom pásme a takmer za to pykali. V prečíslení sa dostal k strele z ľavej strany Rastislav Gašpar, ale Luka Gračnar predviedol dobrý zákrok betónom.
     
    00:19
    Do prvého náznaku šance sa dostal hosťujúci obranca Lukáš Kozák. Ten strieľal z priestoru medzi kruhov, ale jeho nedôrazný pokus nesmeroval medzi tri žrde domácej brány.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Riečický (Petrík) – Hraško, Mat. Chovan, Jendroľ, Sládok, Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Šimon – Gašpar, Magogin, Žilka – Ščurko, Murček, Puliš – Tibenský, Valent, Milý – Král, V. Fekiač, Surový.

    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Kozák, Salija, Brejčák, Petran, Erving, Ťavoda, Fabian, Karlsson – Svitana, Mlynarovič, Koyš – Zagrapan, Paukovček, Bondra – Takáč, Heizer, Abdul – Paločko, Bjalončík, Macík.

    Rozhodcovia: Peter Jonák, Marton Németh – Roman Výleta, Roland Sipos – Juraj Konc st.
     
    Príjemný podvečer prajem všetkým hokejovým fanúšikom. Najvyššia slovenská súťaž má dnes na programe kompletnú porciu zápasov siedmeho kola. My sa v tomto textovom prenose pozrieme do Detvy, ktorá na domácom ľade privíta HK Poprad.

    HC 07 DETVA

    Hokejisti Detvy figurujú v tabuľke na deviatom mieste so ziskom deviatich bodov. Po úvodných dvoch výhrach sa im prestalo dariť a z predošlých piatich stretnutí dokázali zdolať len maďarský Miškovec. Počas tohto týždňa sa predstavili v Nových Zámkoch, ktorým však podľahli 0:2. V záverečnom dejstve výrazne prestrieľali domáceho favorita, no bez gólov sa jednoducho vyhrať nedá. Najproduktívnejším hráčom mužstva je skúsený Radovan Puliš s bilanciou 2+5. Podľa odborníkov je dnes favoritom Poprad, no paradoxne lepšie štatistiky pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade má Detva. Tá doposiaľ využila viac než 15% presiloviek a v oslabení inkasovali len päťkrát zo 46 prípadov. V minulom ročníku si obe mužstvá zmerali sily šesťkrát, no len dvakrát sa podarilo uspieť hráčom spod Poľany.

    HK POPRAD

    Hokejistom Popradu patrí so ziskom jedenástich bodov zatiaľ siedme miesto tabuľky, no oproti prvej štvorke odohrali o zápas menej. V posledných troch prípadoch sa tešili z víťazstva, keď postupne zdolali Žilinu, dobyli Košice a naposledy ukoristili víťazstvo nad Zvolenom 3:2 po samostatných nájazdoch. Pred novou sezónou bola rozbitá elitná formácia Dávid Buc, Patrik Svitana a Dávid Bondra, keďže prvý menovaný si to namieril do Slovana Bratislava. Tréner Roman Stantien napokon aj zvyšnú dvojicu rozdelil a zdá sa, že sa s tým najlepšie vyrovnal majster sveta v hokejbale Svitana. Ten je jasným lídrom produktivity popradského celku s troma gólmi a šiestimi asistenciami. Hostia by dnes mali nastúpiť prakticky v plnej sile, keďže chýba len zranený Peter Kundrík. Poprad má veľmi vyrovnanú brankársku dvojicu. Štatisticky má o niečo navrch Tomáš Vošvrda, ktorého úspešnosť zákrokov je skoro 96%.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 35. Bjalončík (Paločko), 44. Bondra (t.s.), 59. Bjalončík (Erving)


    HK DOXXbet Detva: Petrík (Riečický) – Hraško, Mat. Chovan, Jendroľ, Sládok, Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Šimon – Gašpar, Magogin, Žilka – Ščurko, Murček, Puliš – Tibenský, Valent, Milý – Král, V. Fekiač, Surový.
    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Kozák, Salija, Brejčák, Petran, Erving, Ťavoda, Fabian, Karlsson – Svitana, Mlynarovič, Koyš – Zagrapan, Paukovček, Bondra – Takáč, Heizer, Abdul – Paločko, Bjalončík, Macík.

    Rozhodca: Peter Jonák, Marton Németh – Roman Výleta, Roland Sipos – Juraj Konc st.