Košice – Orange 20 6:1 (kon.)
koniec
HC Košice
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
HK Orange 20
Štvrtok 20.09.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri priamom prenose z ďalšieho, tentokrát vloženého kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily budú medrať HC Košice a mladíci z projektu HK Orange 20.

    Košičania prežívajú vydarený vstup do novej sezóny. Na svojom konte majú tri odohrané zápasy, pričom vo všetkých bodovali naplno. V tabuľke im tak patrí priebežné druhé miesto so stratou troch bodov na prvé Nové Zámky – avšak tie už majú úvodné stretnutie s HK Orange 20 odohrané. Oceliari sa tak dnes môžu na priebežného lídra dotiahnuť.

    Posledné tri zápasy Košíc:

    HC Košice – HKM Zvolen 5:2
    HC 07 Detva – HC Košice 1:4
    HC Košice – DVTK Jegesmedvék Miškovec 6:3

    Hráči HK Orange 20 zatiaľ s výsledkami spokojní byť nemôžu. V rámci najvyššej hokejovej súťaže Slovenska odohrali doposiaľ päť zápasov, no nebodovali ani raz. So skóre 9:25 sú tak podľa očakávaní na chvoste tipsportligovej tabuľky, patrí im trináste miesto.

    Posledné tri zápasy HK Orange 20:

    DVTK Jegesmedvék Miškovec – HK Orange 20 8:4
    HK Orange 20 – MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:5
    HC 07 Nové Zámky – HK Orange 20 3:1
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Pretnar, Dudáš (C), Čížek, Koch, McDowell, Pulli, Lenďák – Netík, Brophey, Kafka – Spilar (A), Suja (A), Hričina – Haščák, Galamboš, Šoltés – Žitný, Krajňák, Klíma

    HK Orange 20: Pavličko (Kostelný) – Brincko, Švec, Maňák (A), Golián, Boldižár, Kupec, Romaňák, Nahálka – Urbánek, Kollár (C), Fafrák (A) – Džugan, Köver, Juščák – Lunter, Giertl, Havrila – Zahradník, Čenka, Svitana

    Rozhodca: M. Korba, Orolin – Bogdaň, Gajan.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Zápas sa začal. Úvodné buly vyznelo lepšie v prospech domácich Oceliarov, ktorí sa budú chcieť čo najrýchlejšie presunúť pred svätyňu stráženú Danielom Pavličkom.
     
    00:49
    Napokon to ale boli mladíci, ktorí útočili ako prví. Od modrej puk nahadzoval Švec, trafil ale len hradbu tiel pred Habalom, a tak sa to ako strela na bránku nerátalo.
     
    01:30
    Košičania si teraz nerozumeli v kombinácii a puk poslali len na hokejky svojho súpera. Za Pavličkom už operuje Kupec, ktorý sa snaží niečo vymyslieť.
     
    01:58
    Až teraz sa Košičania dostali do šance. Výborne si počkal Šoltés, ktorý puk poslal medzi kruhy prichádzajúcemu Pullimu. Ten to skúsil bez prípravy, Pavličko ale svoje betóny včas sklepol.
     
    02:41
    Zaujímavá strela priletela aj z pozície ľavého obrancu. Pred bránkou ešte operoval Žitný, ktorý chcel puk tečovať, to sa mu však nepodarilo. Pavličko reflexívne vyráža.
     
    03:27
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., držanie).
     
    04:01
    Košice sa dokázali pomerne rýchlo oslobodiť a puk na niekoľko sekúnd podržali za bránkou súpera. Odtiaľ ho už vyváža Fafrák.
     
    04:30
    Mladíkom to teraz nevyšlo ani po pravom krídle. Oceliari ich zatlačili do rohu klziska, odkiaľ hokejisti z tímu Orange 20 strieľať nemohli. Habal zatiaľ prácu nemal.
     
    05:01
    Navyše puk teraz letí až k Pavličkovi.
     
    05:50
    Už tam hostia nedokázali vymyslieť nič, vylúčený Fín Pulli sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu. S pukom na hokejke bude teraz operovať Tomáš Hričina.
     
    06:17
    Hričina prihrávkou napokon našiel spoluhráča na ľavom krídle, ktorý mu chcel puk vrátiť. Medzičasom bol ale košický útočník výborne prikrytý, a tak nebolo z črtajúcej sa šance nič.
     
    06:20
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:39
    Daniel Jakub Pavličko si na svoje konto pripísal piaty úspešný záktok v zápase. Následne sa vhadzovalo po jeho ľavici, kde boli Košičania opäť úspešnejší.
     
    07:05
    Giertlovi vyhodenie puku nevyšlo, Košice sa ale napokon vyšachovali aj bez pomoci súpera. Prihrávka pred bránkovisko bola čitateľná, puk tak odletel rýchlo preč.
     
    07:20
    Švec strávil niekoľko sekúnd v rohu klziska, odkiaľ napokon rozohral na svojich spoluhráčov. Tí sa po ľavom krídle snažili preniknúť pred Habala, napokon sa im to ale nepodarilo.
     
    08:33
    Zápas v Steel Aréne zatiaľ veľa svetlých momentov nepriniesol. Hra sa teraz presúva zo strany na stranu, je to ale bez častejšej streľby oboch mužstiev.
     
    09:06
    Individuálne to skúšal Šoltés, ktorý si nakorčuľoval medzi kruhy. Teraz to ale mierne s razanciou prehnal, puk napokon nabral výšku a zapadol až na zadný mantinel.
     
    09:50
    Zblokovaný pokus Dudáša, oba celky budú striedať počas hry. Tá sa dlhší čas neprerušovala.
     
    10:11
    Puk pred bránkou hľadal Žitného. Gólová pozícia to nebola, Oceliari ale budú maťvýhodu vhadzovania v útočnej tretine. Puk sa ľadu dotkne po ľavici gólmana Pavlička.
     
    11:06
    Brophey bol teraz hokejkou súpera mierne potiahnutý, hlavní arbitri ale nechali hru plynúť. Rozhodcovia zatiaľ vstupujú do zápasu minimálne, aj preto sa hrá pomerne svižný hokej.
     
    12:02
    Košice dali gól!
    Jeden z mladíkov teraz stratil hokejku, celá formácia si ich následne veľmi umne povymieňala. Ani to jej ale nestačilo, Košičania si vytiahli Pavlička z bránky a skórovali. Postaral sa o to TOMÁŠ HRIČINA. Asistencie: Klemen Pretnar, Gabriel Spilar.
     
    12:37
    Na opačnej strane klziska sa po dlhšom čase prezentoval úspešným zákrokom Habal.
     
    13:16
    Zakončenie Klímu z hranice kruhu Pavličko príliš nevidel, napriek tomu puk reflexívne betónom vykopol späť do hry. Oceliari ostanú kombinovať v pásme svojho súpera.
     
    13:31
    Košice dali gól!
    Čo napokon znamená aj ich druhý presný zásah. ROMAN ŽITNÝ si položil Pavlička a popri jeho tele pohodlne upravil na 2:0 v prospech domácich Košíc. Asistencie: Tomáš Klíma, Martin Krajňák.
     
    14:34
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    14:55
    Košičania sa rýchlo oslobodili. Puk navyše letel na bránku HK Orange 20, a tak musel ísť Daniel Jakub Pavličko do kolien a puk vykopnúť k mantinelu.
     
    15:08
    HK Orange 20 dalo gól!
    Mladí Slováci strieľajú kontaktný gól. V útočnej tretine rozostavili svoj presilovkový formát, na konci ktorého bol gólový BORIS BRINCKO. Asistencie: Enrik Švec, Andrej Kollár.
     
    15:56
    Róbert Džugan si nakorčuľoval do strednej tretiny, odkiaľ to chcel skúsiť individuálnym výpadom. Puk sa mu ale od čepele odrazil, a tak bolo po aktivite hostí.
     
    16:40
    Pekný moment, mladíkom sa črtalo prečíslenie dvoch proti jednému. Finálna prihrávka ale napokon gólovú šancu nepriniesla, Habal mohol ostať pokojný.
     
    17:30
    Netík posielal puk na modrú čiaru, po ktorej si to ešte Košičania rozhodili. Napokon hľadali práve skúseného Tomáša Netíka, jeho pokus defenzíva HK Orange 20 zblokovala do ochrannej siete.
     
    17:30
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    18:20
    Enrik Švec dokorčuľoval nahodený košický puk a po ľavom krídle sa pokúsil o prienik do pásma. Chýbala mu ale podpora zo strany jeho spoluhráčov, ktorí sa rozhodli striedať počas hry.
     
    19:01
    Je tu záverečná minúta prvej tretiny.
     
    19:18
    Košice dali gól!
    Košičania napokon strieľajú ešte jeden gól. MARCEL HAŠČÁK vyslal strelu švihom, s čím teraz Daniel Jakub Pavličko príliš nerátal. Gólman mladíkov bol nachytaný na hruškách, stav sa preto upravuje na 3:1. Asistencia: Dávid Šoltés.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a slovenským reprezentačným projektom HK Orange 20. Po 20 minútach hry sa do šatní odíde za stavu 3:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 12:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Prestávka je už minulosťou, odštartovala nám prostredná časť riadnej hracej doby. Po úvodnom vhadzovaní v stredovom kruhu sa puku ujali Košičania, ktorí teraz budú premýšľať, ako sa dostať pred bránku svojho súpera.
     
    20:45
    Dudáš puk posunul Pretnarovi, ten ho po krídle dostal pred Pavlička. Tam sa ešte útočné rady Košíc snažili prihrať si, napokon z toho bude vhadzovanie.
     
    21:33
    Suja vybojoval puk pre Hričinu, ktorý ho dostal do pásma. Prišlo tam aj zakončenie, to však gólové parametre nemalo. Každopádne, bude z toho buly pred bránkou hostí. Hra sa teraz pomerne často prerušuje.
     
    22:37
    Lenďákova krížna prihrávka našla Klímu, ktorý po mantineli posúval spoluhráčom. Napokon sa mu to nepodarilo, defenzíva mladých Slovákov bola rýchlejšia.
     
    22:49
    Zakončenie od modrej presvišťalo až k zadnému mantinelu. Košičania sú teraz aktívnejší, príliš veľa hokejovej krásy ale nepredvádzajú.
     
    23:20
    Habal je na striedačke, avizuje sa vylúčenie v tíme hostí.
     
    23:21
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Dávid Romaňák – 2 min., držanie).
     
    24:05
    Košice dali gól!
    Oceliari zatiačili na svojho súpera a obranné rady mladíkov tento fakt nezvládli. Gól bol len otázkou času, napokon mohol ruky nad hlavu zodvihnúť TOMÁŠ NETÍK. Presilovku tak využívajú aj domáci. Asistencie: Petr Kafka, Klemen Pretnar.
     
    24:05
    Zmena v bráne hostí. Daniel Jakub Pavličko v dnešnom zápase konči, medzi tromi žrďami ho nahradí Jakub Kostelný.
     
    24:05
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (2 min. – zdržiavanie hry / posunutá bránka).
     
    24:37
    Košičania zatiaľ počas tejto presilovky nevymysleli nič, hrá sa prevažne v strednom pásme.
     
    25:16
    Teraz už Oceliari kombinujú pred Kostelným. Prišla tam aj jedna pekná akcia s takmer gólovou strelou, puk však napokon do siete nepadol.
     
    26:38
    Pomerne dlho bol teraz puk zašliapnutý v rohu ľadovej plochy. Rozhodcovia si napokon počkali na pád Košičana a až potom sa rozhodli hru prerušiť.
     
    26:38
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    27:00
    Lukáš Lunter videl, že prihrávku spoluhráča nemá šancu dokorčuľovať, preto si šetril sily. Košičania využili hybridné zakázané uvoľnenie a poľahky sa presunú pred Kostelného.
     
    27:25
    Gólman projektu HK Orange 20 navyše hru prerušil, a tak ho čaká ďalšie vhadzovanie pred jeho bránkou. Tentokrát puk padne na ľad po pravej ruke Jakuba Kostelného.
     
    28:30
    Zakončenie od modrej gólman šikovne a včas vytesnil do bezpečnej zóny, odkiaľ sa mladí Slováci mohli presunúť pred Habala. To sa im ale napokon nepodarilo – budú sa opäť brániť.
     
    28:49
    Oba celky ale striedajú počas hry. Tá v ostatných minútach poriadne stratila na svojom tempe.
     
    29:28
    Košice dali gól!
    Neprekonaný dnes nebude ani tretí gólman, ktorý do hry zasiahol. Jakub Kostelný musel teraz skloniť hlavu a vytiahnuť puk zo siete, do ktorej ju poslal obranca a dočasný košický kapitán MARTIN DUDÁŠ. Asistencie: Tomáš Klíma, Martin Lenďák.
     
    29:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Klemen Pretnar – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    30:30
    Puk je ďaleko od bránky Vladislava Habala, mladíci sa zatiaľ počas tejto presilovky útočne neprezentovali.
     
    31:27
    Pokúšali sa o to až teraz. Giertl ale dostaol príliš ťažký puk na to, aby si ho dokázal spracovať ešte pred mantinelom. Zatiaľ je to bez vážnejšej strely.
     
    31:47
    Oceliari sú už v pätici.
     
    32:40
    Václav Čížek videl, že za nim nekorčuľuje žiaden z hostí. V pokoji si preto počkal na odpískanie zakázaného uvoľnenia. Nasleduje buly pred Kostelným.
     
    33:40
    Patrik Koch nemal komu prihrať, preto využil na odraz mantinel. Košičania ešte následne posunuli ďalej pred pásma, tam operovala len defenzíva HK Orange 20.
     
    33:50
    Jakub Kostelný vystrel ruku a chytil puk do svojej lapačky. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    33:50
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Jakub Köver – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    34:20
    Košičania posielali prihrávku za kruhy, čo mladíci v drese súpera výborne prečítali. Puk bol tak následne vytesnený do stredného pásma.
     
    35:56
    Táto presilovka domácim absolútne nevyšla. HK Orange 20 sa výborne bránil a domáci celok nepustil prakticky k žiadnemu lepšiemu zakončeniu.
     
    36:30
    Pomaly sa blíži koniec druhej tretiny. Tá má výrazne nižšie tempo, ako tomu bolo v prípade jej predchodkyne. Vyhovuje to Košiciam, ktoré si držia pohodlné vedenie a kráčajú tak k zisku ďalších troch bodov.
     
    37:59
    Košičania vystrúhali na ľade niekoľko ideálnych kružníc, každopádne, na defenzívu slovenských mladých reprezentantov to neplatilo. Jakub Kostelný hru prerušil, fanúšikovia Oceliarov mu tlieskajú.
     
    38:49
    Kollárovi puk od čepele odskočil, pred modrou čiarou ho už nezachytil. Dostali sa k nemu Košice, ktoré ho podržali za Habalom. Oba celky tak mali dosť času a priestoru na prestriedanie.
     
    39:30
    Záverečných 30 sekúnd druhej tretiny.
     
    39:42
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Klemen Pretnar – 2 min., podrazenie).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne nám ohlásiila záver prostrednej časti riadnej hracej doby. V tej nám ostáva posledných 20 minút, ešte predtým ale hokejisti odkorčuľujú na 18-minútovú prestávku.

    Pomer stirel po 2. tretine: 27:15

    Tretia tretina sa začne približne o 19:18.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Hlavný arbiter odštartoval vhodením puku záverečnú, tretiu tretinu. Budeme zvedaví na to, či sa ešte bude skóre výraznejšie meniť, alebo pôjde len o prípadné kozmetické úpravy.
     
    40:49
    HK Orange 20 ešte dohráva svoju presilovú hru, aj preto teraz Vladislav Habal čelil zakončeniu od modrej čiary. Puk vykopol späť do hry a pripísal si tak ďalší úspešný zákrok.
     
    41:40
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marcel Haščák – 2 min., podrazenie).
     
    42:30
    Oceliari sa zatiaľ dobre bránia, navyše, v plnej permanencii teraz musel byť Kostelný. Okolo jeho bránky to teraz len tak svišťalo.
     
    42:44
    Zaujímavý teč Tomáša Hričinu, ktorý mohol znamenať šiesty gól v sieti hostí. Napokon ale puk priestor troch žrdí nezasiahol – dopadol len na zadný mantinel.
     
    43:58
    Sily na ľadovej ploche sa vyrovnali. Hrá sa pred Kostelným, a tak sa zdá, že Košičania už nebudú mať problém postrážiť si dnešný výsledok.
     
    44:10
    Sieť sa po teči Jakuba Suju zatrepotala. V hale to len tak zahučalo, diváci ten puk už videli v bránke. Napokon ale po bočnej sieti skĺzol k mantinelu.
     
    44:55
    Bránka Kostelného opustila svoje miesto, bude sa vylučovať.
     
    44:55
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Martin Kupec – 2 min., sekanie).
     
    45:20
    Veľká šanca pre Martina Dudáša. K tomu sa dostal puk vykopnutý Kostelným, už však bol v protipohybe, a preto nedokázal zakončiť do odkrytej časti bránky.
     
    46:05
    Mladíci sa oslobodili, puk je pri Habalovi.
     
    46:13
    Opäť tam bol Hričinov pokus o teč, opäť puk zapadol priamo do lapačky pripraveného Kostelného. Vhadzovať sa tak bude pred jeho svätyňou.
     
    46:57
    Táto presilová hra ostala nevyužitá. Košičania počas nej mali viacero svetlých momentov i dobrých zakončení, Jakub Kostelný ale nezaváhal a všetky z nich pochytal.
     
    47:38
    Dlhší čas sa neprerušovalo, čo sa prejavilo aj na ubúdajúcich silách oboch formácií. Ako Košice, tak aj HK Orange 20, sa tak rozhodli striedať počas hry.
     
    48:49
    Marcel Haščák už možno mohol strieľať, napriek tomu sa rozhodol prihrať spoluhráčovi. Tomu ale puk cez čepeľ prepadol, a tak nebolo z tejto šance Košíc nič.
     
    49:07
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech Oceliarov. Čaká nás buly po pravici Vladislava Habala.
     
    49:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., podrazenie).
     
    50:03
    Košice dali gól!
    Košičania sa presadzujú aj počas vlastného oslabenia. Po ľavej strane sa do pásma presunul TOMÁŠ KLÍMA, ktorý zavŕšil gólový poltucet v sieti HK Orange 20.
     
    50:51
    Puk letí ku Kostelnému, ten ho pristavuje pre svojich spoluhráčov.
     
    51:16
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Lenďák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    52:21
    Tento puk nebol pre Habala vôbec jednoznačný. Nahodenie od modrej bolo totiž dobre tečované, a tak mal český gólman v službách Košíc čo robiť, aby ho udržal v hre.
     
    52:22
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Michal Juščák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    53:30
    Medzičasom sa Lenďák zapojil opäť do hry, začala sa tak skrátená presilová hra Oceliarov. Tí sú ale usadení len pred vlastným gólmanom.
     
    54:49
    Haščákovi puk viackrát prekĺzol popod čepeľ, napriek tomu Košičania ostali v pásme. Dobre pálil Hričina i jeho spoluhráči, Jakub Kostelný ale predviedol niekoľko skutočne kvalitných zákrokov.
     
    55:56
    Dudáš vyhral osobný súboj v rohu klziska, kde aj našiel svojich spoluhráčov. Tí sa ale smerom dopredu príliš neponáhľali, potrebovali totiž prestriedať.
     
    56:40
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Košičania si v útočnej tretine skúšajú rôzne kombinácie, mladíci sa ale výborne bránia a puk často posielajú do stredného pásma.
     
    56:44
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Dávid Boldižár – 2 min., držanie).
     
    57:40
    Haščák prihrával do dobrej pozície Šoltésovi, ten bol okamžite zdvojený a jeho hokejka bola zablokovaná. Fantastická práca defenzívy HK Orange 20.
     
    58:05
    Prebiehajú posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:30
    Haščák teraz volil kolmicu až za bránkovisko, následne to sám skúsil švihom. Trafil len jedného z obetavých hráčov hostí.
     
    59:20
    Už sú tu záverečné sekundy zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa dnešný zápas vloženého kola v ktorom si sily merali HC Košice a slovenský reprezentačný projekt HK Orange 20. V košickej Steel Aréne sme sa prekvapenia nedočkali a po výhre v pomere 6:1 berú všetky tri body Oceliari.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 43:26

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:51:02)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 13. Hričina (Pretnar, Spilar), 14. Žitný (Klíma, Krajňák), 20. Haščák (Šoltés), 25. Netík (Kafka, Pretnar), 30. Dudáš (Klíma, Lenďák), 51. Klíma – 16. Brincko (Švec, Kollár)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Pretnar, Dudáš (C), Čížek, Koch, McDowell, Pulli, Lenďák – Netík, Brophey, Kafka – Spilar (A), Suja (A), Hričina – Haščák, Galamboš, Šoltés – Žitný, Krajňák, Klíma
    HK Orange 20: Pavličko (25. Kostelný) – Brincko, Švec, Maňák (A), Golián, Boldižár, Kupec, Romaňák, Nahálka – Urbánek, Kollár (C), Fafrák (A) – Džugan, Köver, Juščák – Lunter, Giertl, Havrila – Zahradník, Čenka, Svitana

    Rozhodca: M. Korba, Orolin – Bogdaň, Gajan