Chabarovsk – HC Slovan sk 3:2 (kon.) | Vladivostok – Riga 2:3 (1:3 po s.n.) | Red Star Kunlun – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
Helsinki – Metallurg Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 1:5 (kon.) | S.Moskva – Čeljabinsk 6:1 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Streda 19.09.2018, 11:30 • Platinum Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Poriadny závar pred domácou bránkou, azda všetci hosťujúci hráči sa vrhli za pukom pred súperovu bránku, ale ten končí pod ležiacim Alikinom, takže ani z toho nieje gól!
     
    59:34
    Oddychový čas domácich! Veľký nápor Slovana prerušuje timeout domácich.
     
    59:18
    Oddychový čas hostí! Logický ťah slovenského trénera, ešte je tu nejaký čas niečo vymyslieť. Amur to už bude chcieť len ubrániť.
     
    59:10
    Veľká šanca na vyrovnanie! Švarného pokus vyrazil domáci brankár len pred seba, ale Lampera ho nedokázal upratať do siete! Domáci mali teraz aj kus šťastia.
     
    59:00
    Marek Čiliak je na striedačke, Slovan to skúša so šiestimi hráčmi na ľadovej ploche a okamžite sa presúva do útočného pásma!
    58:37 Vjačeslav Ušenin (CHA) - 3:2
     
    58:37
    Chabarovsk dal gól!

    Tak to je veľká smola pre hosťujúci celok, domáci dávajú tesne pred koncom tretej tretiny možno aj rozhodujúci gól tohto stretnutia! Amur sa usadil v útočnom pásme, spoza bránky prišla prihrávka pred Čiliaka, ale slovenský brankár stihol včas zasiahnúť. Meszároš sa následne snažil vyhodiť puk do bezpečia, ale len ho prihral na hokejku VJAČESLAVA UŠENINA a ten presnou strelou prekonáva Čiliaka – 3:2!
     
    55:23
    A na druhej strane tu bola takisto gólová príležitosť! Skvelý útočný výpad sa snažil zakončiť gólom Lunter, po výbornej prihrávke od Lapmera, ale v dobrej pozícii tesne minul domácu bránku.
     
    54:51
    Rozhodnúť toto stretnutie však mohli domáci hokejisti! Amur sa skvelo natlačil pred bránku belasých a Čiliak výborným zákrokom podržal svoj celok a stále tak platí nerozhodný stav 2:2!
    48:01 Mário Lunter (SBA) - 2:2
     
    48:01
    Slovan Bratislava dal gól!

    Je vyrovnané! Veľká aktivita hosťujúceho tímu konečne prináša druhý gól v Alikinovej sieti a začíname tak v tomto stretnutí odznova. Slovan pokračoval vo svojom ťažení v útočnom pásme, hostia sa výborne natlačili pred bránku súpera a vo veľkom zmätku dostal MÁRIO LUNTER puk za Alikinov chrbát – 2:2! Nebol to zrovna výstavný gólový kúsok, ale podstatné je že puk skončil v domácej bránke.
     
    47:07
    Vyrovnanie mal teraz na hokejke Řepík! Hosťujúci hokejista získal parádnu prihrávku pred domácu bránku, položil si Alikina, ale svoj blafák nedotiahol do úspešného konca a puk napálil na zadný mantinel!
     
    43:21
    Nebezpečenstvo pred domácou bránkou! K puku sa dostal Taffe, ktorý pálil veľmi zaujímavo a Alikin vyrazil tento pokus len pred seba. Okamžite sa k dorážke dostával Řepík, ale situácia ako pri prvom góle sa nezopakovala, Filippi znemožnil kanonierovi belasých skórovať.
     
    40:56
    Ale aj úvodná veľká šanca v tretej tretine patrí domácim hokejistom! Filippi si dobre zbehol pred bránku súpera, jeho zakončenie Čiliak len tesne vyrazil vedľa tyčky!
     
    38:54
    Teraz však vynikajúco zasiahol brankár Alikin! Najprv výborne zapracoval betónom pri strele Řepíka, potom si poradil aj so zakončením Virtu!
     
    38:49
    Veľký závar pred domácou bránkou! Virta v dobrej pozícii bránku minul a Klokovo nahodenie na poslednú chvíľu dostala obrana domácich do bezpečia.
     
    34:256
    Nebezpečenstvo na druhej strane! Opäť musel Marek Čiliak výrazne zasahovať, ale puk znova sa svoj chrbát nepustil, slovenský brankár je dnes veľkou oporou svojho tímu. Popugajev sa dostal k odrazenému puku, ale Čiliak v páde betónom vyrazil puk do bezpečia!
     
    32:11
    Veľká šanca pre domáci celok! Potěchin si krásne stiahol puk a ocitol sa sám pred Čiliakom, slovenský brankár si však pripisuje ďalší výborný zákrok a drží tak Slovan nad vodou!
     
    30:01
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme Amur Chabarovsk (Nikita Popugajev – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Lukáš Klok – 2 min., hrubosť).
    27:57 Alexandr Gorškov (CHA) - 2:1
     
    27:57
    Chabarovsk dal gól!

    Tak som to zakríkol! Veľká aktivita domáci logicky vyústila v gól a Amur sa prvýkrát v tomto zápase dostáva do vedenia. Slovan nezvládol buly v obrannom pásme, po vydarenej kombinácii sa puk dostal na hokejku ALEXANDRA GORŠKOVA a ten bol už v tejto situácii nezaváhal – 2:1!
    Asistencia: Gleb Korjagin, Valentin Pjanov.
     
    26:02
    Ďalší skvelý zákrok Mareka Čiliaka! Gorškov sa opäť dostal k puku a to po laxnom bránení obrancov hosťujúceho tímu, natlačil sa až pred bránku, ale slovenského brankára sa mu prekonať nepodarilo!
     
    23:45
    V závere presilovky tu bola veľká šanca pre domácich dostať sa do vedenia, Marek Čiliak však výborne zapracoval svojim betónom pri tyčke a puk do svojej bránky nepustil!
     
    21:54
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Rudolf Červený – 2 min., sekanie).
     
    17:37
    Vylúčenie v tíme Amur Chabarovsk (Denis Kuzmin – 2 min., sekanie).
     
    16:56
    A domáci sa mohli dostať aj do vedenia! Golubev sa natlačil pred bránku súpera, ale Čiliak si pripisuje ďalší úspešný zákrok, ktorým podržal svoj celok!
    16:34 Igor Rudenkov (CHA) - 1:1
     
    16:34
    Chabarovsk dal gól!

    Dlho sa hostia z vedenia neradovali, domácim sa podarilo pomerne rýchlo vyrovnať! Amur ubránil tkal súpera a okamžite vyrazil do útočného pásma, puk za svojou bránkou vybojoval Řepík, ale zle vyhodil puk priamo na hokejku IGORA RUDENKOVA a ten z tesnej blízkosti prekonáva Čiliaka – 1:1!
    14:08 Řepík (SBA) - 0:1
     
    14:08
    Slovan Bratislava dal gól!

    Máme tu otvárací gól tohto stretnutia, ktorý sa podarilo vsietiť hosťujúcemu celku, čo je možno troška prekvapenie, ale hrá sa predsa len na góly! Belasí založili rýchly protiútok, z uhla nahadzoval puk na bránku súpera Taffe a presným tečom sa prezentoval MICHAL ŘEPÍK, ktorý tak pokračuje vo svojej gólovej kanonáde – 0:1!
    Asistencia: Jeff Taffe.
     
    13:16
    Prvý náznak väčšej príležitosti pre hosťujúci celok! Sersen výborne potiahol puk do útočného pásma a hľadal svojou prihrávkou Lišku, druhý menovaný mal pred sebou odkrytý priestor, ale nedokázal puk ideálne zasiahnuť!
     
    09:14
    Po skončení presilovky ešte Amur pokračoval vo svojom tlaku a opäť mal Čiliak plné ruky a nohy práce! Bolo tam viacero nahodení a nebyť slovenského brankára, tak nešťastný teč Taffeho by aj skončil vo vlastnej sieti.
     
    06:26
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Eric Gelinas – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    02:26
    Prvá veľká šanca však patrí domácim hokejistom! Amur sa dobre rozostavil v útočnom pásme a pred bránkou hosťujúceho tímu vznikol poriadny závar, ale Zohorna nedokázal prekonať Čiliaka!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 17. Rudenkov, 28. Gorškov (Pjanov, Koriagin), 59. Vj. Ušenin – 15. Řepík (Taffe), 49. Lunter


    Amur Chabarovsk: Alikin (Kašík) – Kolář (C), Kondratěv (A), D. Vorobjov, Turbin, Jordán, Koriagin, Kuzmin – Pjanov, Gorškov, T. Zohorna – Filippi, Rudenkov, Popugajev – Golubev (A), Vj. Ušenin, Potěchin – Železkov, Veličkin, Gizdatullin.
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gelinas, Grman, Klok, Jánošík (A), Meszároš, Baranov, Švarný – Taffe, Virta, Řepík – Sukel' (A), Rau, Červený – Chipchura, Liška, Lamper – Lunter, Buc, Hrnka.

    Rozhodca: Alexander Sergeyev, Sergei Gusev – Yakov Palei, Alexander Sysuyev