Chabarovsk – HC Slovan sk 3:2 (kon.) | Vladivostok – Riga 2:3 (1:3 po s.n.) | Red Star Kunlun – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
Helsinki – Metallurg Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 1:5 (kon.) | S.Moskva – Čeljabinsk 6:1 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Streda 19.09.2018, 11:30 • Platinum Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretiu tretinu začal Slovan veľmi aktívne a odmenou mu bol vyrovnávajúci gól Lunter zo 49. minúty. Následne sa hra vyrovnala a útočné výpady sme sledovali na oboch stranách, podobne pribúdali aj zaujímavé situácie. V rozhodujúcej chvíli však udreli domáci, keď necelú minútu pred koncom tretej tretiny rozhodol toto stretnutie Ušenin gólom na 3:2! Belasí ešte odvolali brankára a vytvorili si veľký tlak, ktorý však domáci aj vďaka Alkinovi ubránili a dva body tak ostávajú v Platinum Aréne. Skvelý výkon dnes predviedol v bránke hosťujúceho celku aj Čiliak, ktorý pochytal veľké šance domácich. Slovan nezvládol hlavne druhú tretinu, ale inak by si aspoň ten bod zaslúžil.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (13:52:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Poriadny závar pred domácou bránkou, azda všetci hosťujúci hráči sa vrhli za pukom pred súperovu bránku, ale ten končí pod ležiacim Alikinom, takže ani z toho nieje gól!
     
    59:46
    Rudenkov to skúsil cez celé klzisko, chcel tak rozhodnúť gólom do prázdnej bránky. Neporadilo sa mu to a je z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    59:38
    Opäť pálil na domácu bránku Gelinas, ale pozorný Alikin puk kryje. Veľký nápor belasých pokračuje, domáci odolávajú úspešne.
     
    59:34
    Oddychový čas domácich! Veľký nápor Slovana prerušuje timeout domácich.
     
    59:34
    Po úspešnom buly sa k strele dostal Gelinas, jeho pokus vyrazil domáci brankár na ochrannú sieť. Tlak hosťujúceho tímu pokračuje, ale plynnú posledné sekundy tretej tretiny.
     
    59:18
    Oddychový čas hostí! Logický ťah slovenského trénera, ešte je tu nejaký čas niečo vymyslieť. Amur to už bude chcieť len ubrániť.
     
    59:10
    Veľká šanca na vyrovnanie! Švarného pokus vyrazil domáci brankár len pred seba, ale Lampera ho nedokázal upratať do siete! Domáci mali teraz aj kus šťastia.
     
    59:00
    Marek Čiliak je na striedačke, Slovan to skúša so šiestimi hráčmi na ľadovej ploche a okamžite sa presúva do útočného pásma!
    58:37 Vjačeslav Ušenin (CHA) - 3:2
     
    58:37
    Chabarovsk dal gól!

    Tak to je veľká smola pre hosťujúci celok, domáci dávajú tesne pred koncom tretej tretiny možno aj rozhodujúci gól tohto stretnutia! Amur sa usadil v útočnom pásme, spoza bránky prišla prihrávka pred Čiliaka, ale slovenský brankár stihol včas zasiahnúť. Meszároš sa následne snažil vyhodiť puk do bezpečia, ale len ho prihral na hokejku VJAČESLAVA UŠENINA a ten presnou strelou prekonáva Čiliaka – 3:2!
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:15
    Bucovo nahodenie na domácu bránku musel Alikin podržať vo svojej lapačke. Slovan môže pokračovať ešte vo svojej aktivite, blíži sa záver tretej tretiny.
     
    55:46
    Predsa len v závere stretnutia sledujeme útočné výpady z oboch strán, aktéri zápasu sa neboja útočiť aj vo väčšom počte. Sledujeme teraz naozaj skvelý hokej.
     
    55:23
    A na druhej strane tu bola takisto gólová príležitosť! Skvelý útočný výpad sa snažil zakončiť gólom Lunter, po výbornej prihrávke od Lapmera, ale v dobrej pozícii tesne minul domácu bránku.
     
    54:51
    Rozhodnúť toto stretnutie však mohli domáci hokejisti! Amur sa skvelo natlačil pred bránku belasých a Čiliak výborným zákrokom podržal svoj celok a stále tak platí nerozhodný stav 2:2!
     
    53:32
    Opäť sa však útoky striedajú na oboch stranách a ťažko teraz niečo predpovedať. Zrejem to už oba tímy nechajú na predĺženie, nikto z aktérov nijak obzvlášť neriskuje.
     
    52:13
    Gólom povzbudený Lunter sa aktívne prebíjal pred domácu bránku, ale až k zakončeniu sa nedostal. Slovan ešte môže ostať v útočnom pásme, domáci sú pod menším tlakom.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 17. Rudenkov, 28. Gorškov (Pjanov, Koriagin), 59. Vj. Ušenin – 15. Řepík (Taffe), 49. Lunter


    Amur Chabarovsk: Alikin (Kašík) – Kolář (C), Kondratěv (A), D. Vorobjov, Turbin, Jordán, Koriagin, Kuzmin – Pjanov, Gorškov, T. Zohorna – Filippi, Rudenkov, Popugajev – Golubev (A), Vj. Ušenin, Potěchin – Železkov, Veličkin, Gizdatullin.
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gelinas, Grman, Klok, Jánošík (A), Meszároš, Baranov, Švarný – Taffe, Virta, Řepík – Sukel' (A), Rau, Červený – Chipchura, Liška, Lamper – Lunter, Buc, Hrnka.

    Rozhodca: Alexander Sergeyev, Sergei Gusev – Yakov Palei, Alexander Sysuyev