Orange 20 – Lipt. Mikuláš 1:5 (kon.)
koniec
HK Orange 20
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Streda 12.09.2018, 17:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga (SR) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HK Orange 20 a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Zápas sa začína o 17:00.

    Fanúšikovia slovenského hokeja sa konečne dočkali, naplno sa už rozbieha aj naša najvyššia hokejová súťaž – Tipsport Liga. Priemerovo v nej budú pôsobiť aj dve maďarské mužstvá Miškolc a Budapešť. Súťaž tak spoločne s Orange 20 bude mať 13. účastníkov, do štvrťfinále postúpi priamo šesť najlepších celkov, ďalšie štyri v poradí budú hrať osemfinále, predposledný celok sa zachráni v súťaži a posledný bude hrať baráž o udržanie sa.

    HK Orange 20:
    Naši mladíci už majú za sebou odohraté tri stretnutia v rámci Tipsport Ligy. Svoje tohtoročné účinkovanie v našej najvyššej hokejovej súťaži otvorili na ľade v Detve a podľahli domácemu celku 4:0. Následne ich čakalo stretnutie v Žiline, kde po divokej prestrelke podľahli mladíci z Orange 20 5:3 a sériu zápasov vonku ukončili na ľade Nových Zámkov, kde mladíci podľahli tesne 3:1 a zanechali tak veľmi dobrý dojem.
    Slovenská dvadsiatka bude ešte pôsobiť aj v St. Nicolaus 1. lige, kde už má svoj prvý zápas v novom ročníku odohratý. Orange 20 podľahlo nováčikovi z Martina na jeho ľade 7:2.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš:
    Liptovský Mikuláš musel hrať v minulej sezóne o udržanie sa v najvyššej súťaži. Baráž však napokon s veľkým prehľadom zvládol, Liptovský Mikuláš bol najlepším celkom v štvorčlennej skupine. V novej sezóne však budú na Liptove určite vyššie ciele, minimálne play-off by si Liptovský Mikuláš rád zahral. Príprava pre Liptovský Mikuláš však úspešná nebola, v šiestich zápasoch nevyhral ani raz, keď zaznamenal dve prehry po predĺžení, dve remízy a dve prehry.

    Mladíci sú v každom zápase v pozícii outsidera, ale vedia aj prekvapiť a v každej sezóne nejaké body nazbierajú. Prvýkrát v novej sezóne sa Orange 20 predstaví na domácom ľade v Piešťanoch a tak uvidíme, či budeme svedkami aj nejakého prekvapenia.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Orange 20: Kostelný (Pavločko) – Štefanka, Švec, Maňák, Golian, Brincko, Boldižár, Romaňák, Nahálka – Havrila, Kollár, Fafrák – Džugan, Giertl, Urbánek – Svitana, Köver, Mriglot – Lunter, Čenka, Zahradník

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Nádašdi, Mezovský, Kurali, Suchý, Nemec, Horváth, Bača, Korím – Kriška, Ri. Huna, Ró. Huna – Heikkilä, Piatka, Sukeľ – Lichanec, Lištviak, Števuliak – Žiak, Uhrík, Vybiral

    Rozhodca: Róbert Müllner, Vladimír Baluška – Peter Šefčík, Michal Orolin – Jozef Vrábel (video)
     
    Prajem príjemné hokejové popoludnie! Mladíci z HK Orange 20 odohrajú svoje tretie stretnutie v rámci nového ročníka hokejovej Tipsport Ligy. Včera sa predstavili na ľade Nových Zámkov, kde po bojovnom výkone podľahli domácemu celku 3:1. Dnes ich teda čaká prvé domáce vystúpenie v Piešťanoch a ich súperom budú hokejisti Liptovského Mikuláša. Naše mladé nádeje majú v posledných dňoch veľmi nabitý program, ale určite im to pomôže v príprave na decembrové MS do 20 rokov v Kanade. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, nasledovať ešte bude štátna hymna a po nej sa môže prvá tretina naplno rozbehnúť. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvá tretina tohto stretnutia sa naplno rozbehla, úvodný buly patrilo domácim mladíkom, ktorí odohrajú toto stretnutie v modrých dresoch. Liptovský Mikuláš nastupuje v bielej kombinácii.
     
    00:16
    Hostia sa ihneď presunuli do útočného pásma, ale veľký boj o puk dopadol lepšie pre Orange 20. Mladíci sa snažia už takisto o prechod do útočného pásma.
     
    01:30
    Brankár Kislitsyn s prvým zákrokom v tomto zápase, ale musel riešiť len ľahké nahodenie pred jeho brankár a puk tak schoval v lapačke. Mladíci získavajú buly v útočnom pásme.
     
    01:30
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Kislitsyn – 2 min., zdržiavanie hry / zašľapovanie puku).
     
    01:36
    Tak toto je veľmi zaujímavý úvod stretnutia, brankár hostí Kislitsyn dostáva dve minúty za zdržiavanie hry, aj toto je výklad nových pravidiel, ktorých sa dotkla naša Tipsport Liga.
     
    02:05
    Mladíci sa až teraz poriadne usadili v útočnom pásme, ale nepodarilo sa im ešte preveriť brankára hosťujúceho celku. Hostia tak oslabenie zatiaľ zvládajú úspešne.
     
    02:30
    Orange 20 stále v útočnom pásme, ale zakončenia sú nepresné, prípade tečované do bezpečia. Dopredu sa teraz v oslabení dostáva aj Litovský Mikuláš.
     
    03:14
    Plynú posledné sekundy početnej prevahy mladíkov, ktorí sa ešte poriadne do zakončenia nedostali, na druhej strane však musel zasahovať brankár Kostelný.
     
    03:30
    Hostia v plnom počte.
     
    04:06
    V úvode stretnutia sme zatiaľ nič zaujímavého nevideli, aj keď domáci celok hral v početnej prevahe. Liptáci sa už skúšajú pretlačiť do útočného pásma a prebrať tak naplno úlohu favorita.
     
    05:01
    Liptovský Mikuláš sa musí presunúť do svojho pásma, kedže dlhá prihrávka napokon znamenala len zakázané uvoľnenie. Rozhodcovia ihneď napomínajú, že to buly treba hodiť skorej a nie to zbytočne zdržiavať.
     
    05:23
    Zatiaľ to je sympatický úvod zo strany mladíkov, Štefanka nahadzoval puk od modrej, ale nikto zo spoluhráčov tento jeho pokus tečovať nedokázal.
     
    05:50
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Korím – 2 min., podrazenie).
     
    06:05
    Mladíci tak znova hrajú v početnej prevahe a ihneď sa usadzujú v útočnom pásme. Za predvedenú hru by si teraz domáci celok gól už zaslúžil, ale príležitosť na skórovanie Orange 20 ešte nemal.
     
    06:50
    Hokejisti v modrých dresoch sú usadení pred súperovou bránkou, Kislitsyn už musel aj dvakrát zasahovať. Polovička presilovky domácim uplynula.
     
    07:35
    Druhá presilovka v tomto zápase sa čoskoro bude končiť. Liptovský Mikuláš je stále pod tlakom, ale domácim sa ešte nepodarilo vypracovať si nádejnú príležitosť na skórovanie.
     
    07:49
    Sekundu pred koncom domácej presilovky musel zasahovať v domácej bráne Kostelný. Riešil len ľahké nahodenie, ale hru radšej pred dotierajúcimi hokejistami Liptovského Mikuláša prerušil.
     
    07:50
    Hostia v plnom počte.
     
    08:25
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Nemec – 2 min., sekanie).
     
    08:35
    Tak to je už neuveriteľné! V krátkej dobe tu je tretia presilovka pre mladíkov, toto je veľká nedisciplinovanosť zo strany hosťujúceho mužstva. Orange 20 je však stále v presilovke neškodný.
     
    08:56
    Navyše sa Lištviak po rýchlom protiútoku dostal do zakončenia na bránku domácich, Kostelný bol však pozorný. Mladíci sa pokúšajú o návrat do útočného pásma.
     
    09:25
    Domácim stále nevychádza hra v početnej výhode, čo je veľká škoda. Mohli sa už dostať aj do vedenia, čo by súpera dokázalo dosť znervózniť.
     
    10:25
    Hostia v plnom počte.
     
    11:24
    Tri oslabenie v krátkom slede dokázali hostia bezpečne ustáť, preberajú puk na svoje hokejky a skúšajú niečo vymyslieť. Až na tie vylúčenia, sa hra nijak výrazne neprerušuje.
     
    11:31
    Hosťujúci Števuliak pálil smerom na domácu bránku, ale veľmi nepresne a hostia tak puk strácajú. Mladíci pokračujú v sympatickej hre, ale výrazne sa trápia v útočnej tretine.
     
    12:36
    Na druhej strane sa to teraz snažil zmeniť Luntner, ale takisto nemieril presne. Obaja brankári sú teda zatiaľ bez práce, riešia len ľahké nahodenia na svoju bránku.
     
    13:06
    Liptovský Mikuláš sa usadil v útočnom pásme a začína vytvárať veľký tlak na domácu bránku. Takýto obraz hry sa očakával počas celého stretnutia, ale aj tak to výrazná prevaha zo strany hostí nieje.
     
    13:31
    Veľmi aktívne hral pred súperovou bránkou Richard Huna, ale nedokázal už nič zaujímavého vymyslieť. Mladíci tak ustáli prvý väčší nápor svojho súpera.
     
    13:55
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Golian – 2 min., držanie).
     
    14:05
    Svoju prvú presilovku v tomto zápase hrajú už aj hostia, ktorí sa ihneď presunuli do útočného pásma. Mladíci sa snažia o vysoké dostupovanie súpera.
     
    14:38
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Liptákom sa podarilo narozdiel od domácich využiť svoju prvú presilovku v tomto zápase a ujímajú sa tak vedenia o jeden gól! Pred domácou bránkou vznikol poriadny zmätok, nikým nekrytý JAKUB SUKEĽ sa výborne zorientoval a dorazil puk za Kostelénho chrbát – 0:1!
    Asistencia: Maroš Piatka, Radoslav Suchý.
     
    15:38
    Veľmi dôležitý gól pre hosťujúci celok, ktorý im môže pomôcť troška upokojiť dianie na ľade. Podstatné je, že sa Liptovský Mikuláš trikrát ubránil v početnej výhode a následne sám udrel z presilovky.
     
    15:42
    Veľa nechýbalo a domáci mohli prehrávať o dva góly! Pekná súhra hosťujúceho celku, Vybiral našiel presnou prihrávkou Baču, ale ten nedokázal v dobrej pozícii pred domácou bránkou skórovať, obrana súpera mu dobre postavil hokejku.
     
    16:31
    Na druhej strane sa však na pozore musel mať brankár Kislitsyn, keďže Giertl si prebral veľmi dobrú prihrávku, ale jeho zakončenie švihom neprešlo až do súperovej bránky.
     
    16:54
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Lištiak – 2 min., hákovanie).
     
    17:05
    Štvrté vylúčenie na hosťujúcej strane, to sa hrá ešte len prvá tretina! Mladíci tak majú šancu krátko pred koncom prvého dejstva vyrovnať, ale zatiaľ to zo strany domácich v útoku nieje najlepšie.
     
    17:54
    Orange 20 usadené v útočnom pásme, ale mladíkom sa nedarí vyprodukovať presné strely. Liptáci sú však pod menším tlakom a musia sa tak mať na pozore.
     
    18:18
    Mohlo byť vyrovnané! Najprv sa do veľkej šance dostal Kollár, ale Kislitsyn úspešne zasiahol. Krátko potom sa o ďalšie zakončenie postaral Fafrák, ale ten zase nemieril presne.
     
    18:51
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Fafrák – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    18:54
    Hostia v plnom počte. Začína sa presilovka Liptovského Mikuláša!
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina tohto stretnutia priniesla jeden presný zásah, postaral sa oň v početnej výhode Sukeľ. Mladíci hrali až štyri presilové hry v prvej tretine, ale ani z jednej nedokázali dať gól. Celkovo sa domáci celok v útoku trápil, ale Kollár mal na hokejke vyrovnanie v početnej výhode. Druhú tretinu bude ešte Liptovský Mikuláš dohrávať v početnej výhode, začne sa približne o 17:45.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Ešte pripomeniem, že hostia budú dohrávať svoju presilovku z konca prvej tretiny.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina sa tak už naplno rozbehla, buly v prospech Liptovského Mikuláša, ktorý sa snaží v početnej prevahe preniknúť do útočnej tretiny.
     
    20:26
    Mladíci to však svojmu súperovi neumožnili a založili dokonca aj rýchly brejk. Do zakončenia sa však domáci nedostali, dopredu vyrážajú hostia.
     
    20:42
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Hosťujúci celok využíva aj svoju druhú presilovku v tomto zápase! Liptovský Mikuláš sa usadil v útočnom pásme, na modrej získal puk TOMÁŠ NÁDAŠDI, ktorý si ešte netrúfol na strelu a prihrával puk pred bránku, následne ho získal späť a z vylepšenej pozícii krásne prestrelil brankára Kostelného – 0:2!
    Asistencia: Róbert Huna, Richard Huna.
     
    21:42
    Favorit stretnutia teda vyhráva o dva góly, ale stále nieje koniec stretnutia. Mladíci výrazne vo výkone za súperom nezaostávajú, ale musia vylepšiť hru v útočnom pásme.
     
    22:06
    Liptáci však už pomaličky preberajú réžiu hry na svoje hokejky a dokážu súpera aj zavrieť v jeho obrannom pásme. Brankár Kostelný musel opustiť svoju bránku a predviesť dobrú prácu s hokejkou.
     
    22:48
    Mladíci však určite svoje zbrane neskladajú, ale súper ich už tak často do útoku nepúšťa. Uvidíme, ako sa bude toto stretnutie vyvíjať ďalej, hostia sú určite zatiaľ spokojní.
     
    23:07
    Domáci sa pokúsili o rýchly prechod do útočného pásma, ale je z toho len zakázané uvoľnenie. Buly v obrannom pásme Orange 20, čo hosťom vyhovuje.
     
    24:14
    Po strate puku sa dvadsiatka snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, Liptáci majú teraz problémy s prechodom do útočného pásma. Hostia sa však nemusia nikam ponáhľať, vyhrávajú o dva góly a držia aj čisté konto.
     
    25:02
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Boldižár – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    25:12
    Liptovský Mikuláš rozbieha svoju tretiu presilovku v tomto zápase, ale mladíci sa dokázali rýchlo oslobodiť.
     
    26:02
    Prvú polovicu oslabenia domáci celok bez problémov ustál, hostia sa do zakončenia ešte nedostalo. Orange 20 je však už pod tlakom, Kostelný sa musí mať na pozore.
     
    26:19
    Sukeľ to skúšal zaujímavou strelou, ale puk sa cez obrancov na bránku nedostal. Liptovský Mikuláš zviera svojho súpera, ale stále sa mu nedarí v tejto početnej výhode presne zakončiť.
     
    27:02
    Domáci v plnom počte.
     
    27:52
    Liptáci ešte ťažili z tej početnej výhody, Števuliak nahadzoval puk na Kostelného, ale brankár domácich hru prerušuje. Následne vznikla pred bránkou menšia mela, o robotu tak mali postarané rozhodcovia.
     
    28:21
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Rýchly brejk a zároveň aj prečíslene hosťujúceho celku, VLADIMÍR VYBIRAL sa rozhodol pre zakončenie na domáceho brankára, Kostelný dokázal puk ešte vyraziť. K dorážke sa však dostal už spomínaný Vybiral a tentokrát bol úspešný, keď prepasoval puk za Kostelného chrbát – 0:3!
    Bez asistencie.
     
    29:21
    Vyzerá to, že je o osude stretnutia rozhodnuté. Liptáci už jasne dominujú na ľade a domácich k ničomu nepúšťajú. Prvú tretinu hrali mladíci veľmi dobre, ale tá druhá im zatiaľ vôbec nevychádza.
     
    30:28
    Stále však ešte nieje koniec stretnutia, ale dvadsiatka toho veľa v útočnom pásme zatiaľ nepredviedla. Keby sa však domácim podarilo streliť gól, mohlo by to byť ešte zaujímavé.
     
    31:05
    Mladíci sa tak ešte snažia pretlačiť do útočného pásma, ale na obranu súpera zatiaľ nijak nevyzreli. Kislitsyn si tak dnes môže robiť zálusk na čisté konto, ale ešte je predčasné to zrejem vôbec spomínať.
     
    31:41
    Na druhej strane musel zasahovať Kostelný, ale s ľahkým nahodením si poradil úspešne. Liptáci teda ešte zostanú v útočnom pásme, ale potrebujú vyhrať buly.
     
    32:31
    Zo strany dvadsiatky však môžme vidieť veľkú bojovnosť a obetavosť, proste to, čo zdobí mladých hokejistov. Ešte ich teda zrejme nemusíme predčasne v tomto zápase odpisovať, ale v útoku to stále nieje tak ako by malo.
     
    33:20
    Richard Huna sa rozhodol pre individuálnu akciu, dostal sa až pred súperovu bránu, ale slabé zakončenie končí v lapačke brankára Kostelného.
     
    34:02
    Mladíkom sa podarilo po dlhšej dobe preniknúť do útočného pásma, po dobrej prihrávke sa o zakončenie na bránku pokúšal Kollár, ale nemieril presne.
     
    34:48
    Horváth sa na druhej strane už do zakončenia dostal, ale Kostelný bol pozorný. Nebola to zrovna najľahšia situácia, ale domáci brankár si s ňou poradil.
     
    35:07
    Pomaličky sa blíži záver aj prostrednej časti zápasu, hostia pohodlne držia svoje vedenie o tri góly a smerujú za úspešným štartom do novej sezóny.
     
    35:17
    Predsa len, zápasy s našou dvadsiatkou sú len také doplnkové v súťaži a majú pomôcť mladíkom s prípravou na MS do 20 rokov. Liptovský Mikuláš bude čakať ostrá previerka až v piatok, keď sa naša Tipsport Liga už naplno rozbehne.
     
    36:22
    Aj záverečné minúty druhej tretiny sa odohrávajú v obrannom pásme domácich, zrejme takéto obrázky hry už uvidíme až do samotného koncu stretnutia.
     
    37:06
    Strelecký pokus Urbánka bol tečovaný na ochrannú sieť a tak mladíci ešte získavajú buly v útočnom pásme. Po dlhšej dobe sa tak bude hrať aj v pásme Liptákov.
     
    37:41
    Kurali sa dostal k puku na modrej čiare, nemieril vôbec zle, ale Kostelný bol pripravený a vyráža tento pokus do bezpečia. Liptáci ešte ostávajú v útočnom pásme.
     
    38:30
    Na krátku dobu sme sledovali, ako sa útočné výpady striedali na oboch stranách, ale záver tretiny opäť patrí hosťujúcemu celku.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    39:16
    Kislitsyn po dlhej dobe s presným zákrokom, puk sa ešte od hosťujúceho brankára odrazil k mladíkom, ale hra je už prerušená.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa začala rýchlym gólom Liptákov, keď dokázali využiť svoju dohrávanú presilovku z hokejky Nádašdiho. Od tohto momentu už Liptovský Mikuláš napĺňal úlohu favorita a dostával domácich pod tlak. V 29. minúte zakončil rýchle prečíslenie Vybiral a tak po dvoch tretinách vyhrávajú hostia o tri góly a vyzerá to už len na dohrávanie tretej tretiny. Začne sa približne o 18:31.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Posledná tretia tretina sa teda už začala, buly v prospech Liptovského Mikuláša. Hostia vedú o tri góly a už to tak vyzerá, že to bezpečne ukontrolujú.
     
    40:34
    HK Orange 20 dalo gól!

    Asi som to zakríkol! Mladíci sa dočkali svojo prvého gólu v tomto stretnutí, keď dokázali ubrániť nápor súpera a vydali sa tak do útočného pásma. Od mantinelu nahodil puk ADRIAN GOLIAN na súperovu bránku a ten padol za Kislitsyna, ktorý nemá zrovna čisté svedomie pri tomto inkasovanom góle – 1:3!
    Asistencia: René Svitana, Jakub Köver.
     
    41:34
    Zrejme nás tak ešte čaká zaujímavá posledná tretina, ale vedenie hostí je stále celkom dostatočné. Uvidíme, či sa mladíkom podarí vsieť aj ďalší presný zásah, ktorý by toto stretnutie viacej zdramatizoval.
     
    42:08
    Hostia sa však snažia prinavrátiť vedenie o tri góly, Uhríkove zakončenie však Kostelný bezpečne kryje. Liptáci ešte získavajú buly v útočnom pásme.
     
    43:14
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Liptáci znova vedú o tri góly! Puk za svojou bránkou mali síce mladíci, ale laxná strata puku ich stojí veľmi draho. Za Kostelného bránkou predviedli výbornú robotu bratia Hunovci, puk sa dostal na modrú čiaru k MÁRIOVI KURALIMU a ten parádnou strelou prekonáva domáceho brankára – 1:4!
    Asistencia: Richard Huna, Róbert Huna.
     
    43:49
    Hosťujúci celok tak zatiaľ žiadnu drámu nepripúšťa, dáva svoj štvrtý gól a smeruje za prvými troma bodmi v novej sezóne. Tretia tretina sa ešte poriadne ani nerozbehla a už sme videli dva góly.
     
    44:46
    Ďalšie zaváhanie za vlastnou bránkou v podaní domáceho celku, Lištviak sa následne dostal aj do zakončenia, ale vo veľkej šancu nedokázal namieriť presne!
     
    44:55
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Giertl – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Števuliak – 2 min., nešportové správanie).
     
    45:05
    Momentálne tak prebieha hra štyri na štyri, ktorá je veľmi opatrná z oboch strán. Uvidíme, či pri takomto počte hráčov na ľadovej ploche príde aj niečo zaujímavé.
     
    45:55
    Polovička z oboch trestov už uplynula, Liptáci boli na malú chvíľu usadení v útočnom pásme, ale nepodarilo sa im presne zakončiť.
     
    46:55
    Oba tímy hrajú v plnom počte!
     
    47:52
    Po dlhšej dobe sme sledovali zakončenie na bránku hosťujúceho celku, Kollárov pokus však nijak úspešný nebol, ale mladíci aspoň získavajú buly v útočnom pásme.
     
    48:29
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Svitana – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    48:39
    Nasleduje však presilovka hostí, takže sa mladíci musia znova brániť. Liptáci sa naopak budú snažiť navýšiť svoje vedenie.
     
    49:25
    Kurali našiel presnou prihrávkou Suchého, ale jeho zakončenie končí vo výstroji domáceho brankára Kostelného.
     
    50:02
    Početná výhoda Liptákov sa bude čoskoro končiť, ale hostia sa stále držia v útočnom pásme. Mladíci pod veľkým tlakom, ale zatiaľ toto oslabenie zvládajú.
     
    50:13
    Ďalší úspešný zákrok si pripisuje brankár domáceho tímu Kostelný, hostia ešte získavajú buly v útočnom pásme. Ostávajú posledné sekundy tejto presilovky.
     
    50:29
    Domáci v plnom počte.
     
    50:57
    Hostia ešte ťažia z početnej výhody, Richard Huna nebezpečne pálil od mantinelu, ale puk sa na bránku domácich nedostal. Tlak Liptákov však stále pretrváva.
     
    51:06
    Veľmi dlhé striedanie domácich prerušuje brankár Kostelný, ktorý si pripisuje ďalší presný zákrok. Zrejme už takýto obraz hry bude platiť až do konca stretnutia.
     
    51:37
    Víťazstvo hostí je už teda jasnou záležitosťou, ostáva dohrať posledné minúty tohto stretnutia. Favorit zápasu tak napokon naplnil svoju úlohu.
     
    52:16
    Mezovský nachytaný a usvedčený v ofsajde. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    52:31
    Kislitsyn prikryl puk pod svoju lapačku a radšej tak hru prerušuje. Domáci získavajú buly v útočnom pásme, môže sa tak pokúsiť ešte niečo vymyslieť.
     
    52:49
    Sledujeme dobrú pasáž hry našej dvadsiatky, Kislitsyn musel znova hru prerušiť. Domáci hrajú agresívne pred bránkou súpera, škoda že tomu tak nebolo počas celého stretnutia.
     
    53:01
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Uhrík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    53:11
    Mladíci ešte hrajú v záverečnej časti stretnutia presilovku, môžu sa tak aspoň pokúsiť prikrášliť konečný výsledok. Úspešne sa už usadili v útočnom pásme.
     
    53:29
    Teraz sú však z neho vyhnaní, hostia aj v oslabení sa neboja zaútočiť. Kostelný radšej hru prerušuje po strele Sukeľa.
     
    54:01
    Liptáci stále hrozia aj v početnej nevýhode, Kostelný musel dvakrát výrazne zasahovať. Vyzerá to, ako to bola presilovka hostí a nie domáceho tímu.
     
    55:01
    Hostia v plnom počte.
     
    55:49
    Liptovský Mikuláš sa ešte dokázal znova usadiť v útočnom pásme, ale domáci blokujú všetky strely do bezpečia. Ostáva dohrať posledné minúty tohto stretnutia.
     
    56:14
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Boldižár – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    56:24
    Presilovka na záver stretnutia pre hosťujúci celok a tak sme zvedaví, či sa ešte bude meniť aj skóre. Liptáci sa už usadili v útočnom pásme.
     
    56:39
    Mladíci získali puk a okamžite ho vyvážajú do bezpečia. Bol tu aj náznak založenia útočnej akcie v oslabení, ale nestalo sa tak.
     
    57:14
    Polovica z tejto početnej výhody hostí uplynula, mladíci úspešne držia hru ďaleko od svojej brány. Toto oslabenie tak zvládajú, treba si natrénovať aj takéto situácie.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a teda už aj samotného stretnutia!
     
    58:14
    Domáci v plnom počte.
     
    59:01
    Vybiral v ofsajde, hra sa presunie do stredného pásma. Ostáva dohrať necelú poslednú minútku.
     
    59:16
    Predsa len ešte bolo veľmi veselo pred domácou bránkou, ale Kostelný a aj celá obrana domácich hrá pozorne. Liptáci sú však stále pri puku.
     
    59:38
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Záverečná aktivita hosťujúceho celku ešte prináša jeden gól v sieti Kostelného! Sledovali sme krásnu súhru Liptákov, parádna prihrávka od Baču smerovala na VLADIMÍRA VYBIRALA, ktorý dáva aj svoj druhý gól v tomto stretnutí – 1:5!
    Asistencia: Matej Bača, Lukáš Žiak.
     
    Koniec zápasu.
     
    Aj tretia tretina ponúkla presné zásahy, rýchlym gólom je otvorili mladíci, keď sa po ľahkom nahodení puku presadil Golian. Hostia však rýchlo odpovedali gólom Kuraliho a zaslúžené víťazstvo Liptákov podčiarkol piatym gólom Vybiral, ktorý sa v tomto stretnutí blysol dvoma presnými zásahmi. Mladíci z HK Orange 20 tak prehrávajú svoje prvé stretnutie na domácim ľade v novej sezóne Tipsport Ligy, keď podľahli Liptovskému Mikulášu 1:5!

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:11:52)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 41. Golian (Svitana, Köver) – 15. Sukeľ (Piatka, Suchý), 21. Nádašdi (Ró. Huna, Ri. Huna), 29. Vybiral, 44. Kurali (Ri. Huna, Ró Huna), 60. Vybiral (Bača, Žiak)


    HK Orange 20: Kostelný (Pavločko) – Štefanka, Švec, Maňák, Golian, Brincko, Boldižár, Romaňák, Nahálka – Havrila, Kollár, Fafrák – Džugan, Giertl, Urbánek – Svitana, Köver, Mriglot – Lunter, Čenka, Zahradník
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Nádašdi, Mezovský, Kurali, Suchý, Nemec, Horváth, Bača, Korím – Kriška, Ri. Huna, Ró. Huna – Heikkilä, Piatka, Sukeľ – Lichanec, Lištviak, Števuliak – Žiak, Uhrík, Vybiral

    Rozhodca: Róbert Müllner, Vladimír Baluška – Peter Šefčík, Michal Orolin – Jozef Vrábel (video)