Kazachstan – Gruzínsko 0:2 (kon.) | Arménsko – Lichtenštajnsko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Andorra 0:0 (kon.)
Gibraltar – S. Macedónsko 0:2 (kon.)
koniec
Kazachstan
0:2 (0:0)
Gruzínsko
cz Štvrtok 06.09.2018, 16:00 • Astana Arena (Astana) • Liga národov UEFA - Liga D • Skupina 1
     
    88
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Murtazajev, přichází Seidachmet.
     
    84
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Kazaišvili, přichází Chocholava.
     
    81
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Islamchan, přichází Zainutdinov.
     
    76
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Kuat, přichází Turysbek.
     
    75
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Čakvetadze, přichází Okriašvili.
    74. Sergij MALIJ - 0:2
     
    74
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Po ubráněném rohu zaveleli hosté k brejku. Z levé strany vápna zakončujícího Kazaišviliho Erić vychytal, jenže gólmanem vyražený míč si do vlastní sítě srazil nešťastník SERGIJ MALIJ.
    69. Giorgi ČAKVETADZE - 0:1
     
    69
    Gruzie právě vstřelila branku!
    V síti končí teprve druhá střela letící mezi tři tyče! Výborně to udělal GIORGI ČAKVETADZE. Od levého rohu šestnáctky si po čáře potáhl míč ke středu pokutového území a odtamtud krásně vymetl pravou šibenici. Líp to trefit nešlo!
     
    65
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Kvilitaia, přichází Gvilia.
     
    59
    Už to vypadalo, že se Merebašvili (Gruzie) objeví v gólovce! Po přijetí nabídky do pravé části vápna postupoval vstříc bráně, balon mu ale na poslední chvíli odkopl vracející se Murtazajev.
     
    45+1
    Kuat (Kazachstán) ještě uprostřed hřiště stihl nepřiměřeně atakovat Merebašviliho, což sudí nemohl přehlédnout. Žlutá karta je dostačujícím trestem.
     
    32
    Nakonec Kazachstán, který si dokonce vypracoval obrovskou šanci! Kuat hlavičkoval do prázdné brány po špatném vyhodnocení gólmana Lorii, toho na brankové čáře dokonale zastoupil kolega z obrany Navalovski.
    25. Kankava (GRU)
     
    25
    Aktivitou oplývající hosté způsobili další rozruch! Merebašvili přijal přihrávku za obranu, ale kvůli dotírajícímu soupeři nedokázal zakončit. O to se následně snažil Kankava, jenže jeho pokus zastavil těsně před brankovou čárou vracející se obránce. To už v době, kdy byl vyběhnuší Erić úplně vyšachován ze hry.
     
    21
    A našli ho. Ze střední vzdálenosti se do balonu opřel Kvekveskiri (Gruzie), který Eriće pořádně protáhl střelou k levé brankové konstrukci!
     
    7
    K nařízené standarce se před pokutovým územím postavil Islamchan (Kazachstán). A nemířil vůbec špatně! Jeho povedený obstřel obranné zdi jen o chlup minul levou tyč.
     
    6
    Fauloval také Navalovski (Gruzie). Bez zjevné snahy hrát míč skolil rozběhnutého Sčetkina a už na začátku klání si prohlédl žlutě zbarvený kartonek.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 69. Čakvetadze (Kazaišvili), 74. Malij (vla.)

    Karty:   45+1. Kuat (KAZ) – 6. Navalovski (GRU)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:12.
    Kazachstan: Erić – Bejsebekov, Postnikov, Malij, Šomko (C) – Žukov, Islamchan (81. Zainutdinov), Kuat (76. Turysbek), Mužikov, Murtazajev (88. Seidachmet) – Sčetkin
    Náhradníci: Plotnikov, Nepohodov – Mirošničenko, Vorogovskij, Narzildajev, Tunggyšbajev, Turysbek, Sujumbajev, Seidachmet, Zainutdinov, Abiken, Logviněnko. Trenér: Stanimir Stoilov.

    Gruzínsko: Loria – Kakabadze, Kverkvelia, Kašia, Navalovski – Kvekveskiri, Merebašvili, Kankava (C) – Kazaišvili (84. Chocholava), Kvilitaia (65. Gvilia), Čakvetadze (75. Okriašvili)
    Náhradníci: Kvaschvadze, Kupatadze – Chocholava, Kiteišvili, Okriašvili, Katčarava, Aburjania, Tabidze, Papunašvili, Arabidze, Gvilia, Jigauri. Trenér: Vladimír Weiss.

    Rozhodca: Meler – Eyisoy, Komurcuoglu (všichni Turecko)