Česko – Ukrajina 1:2 (kon.) | Wales – Írsko 4:1 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (1:1)
Ukrajina
Štvrtok 06.09.2018, 20:45 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 1
     
    Hostia z Ukrajiny dnes gólovo udreli v závere oboch polčasov a domov si povezú tri body! Aj druhé dejstvo ponúklo lepšiu hru Ukrajiny, ktorá mala častejšie loptu na svojich kopačkách a držala domácich neraz pod tlakom. Ale, pohroziť dokázali aj futbalisti českej reprezentácie a pár nádejných pozícii si dokázali vytvoriť. Domácim ten jeden bod dlho držal v nádeji brankár Vaclík, ktorý predvediol hneď niekoľko dôležitých zákrokov. V nadstavenom čase druhého polčasu však práve on spravil veľkú chybu spoločne s Brabcom, keď sa nedohodli pri centrovanej lopte a Zinčenko zabezpečil pre Ukrajinu tri body. Výhra hosťujúcej reprezentácie je určite zaslúžená, ale domáci siahali na aspoň jeden bod, o ktorý prišli na záver stretnutia.

    Vstup do Ligy národov teda lepšie vyšiel ukrajinskej reprezentácii, ktorá získava do tabuľky tri body a už sa musí koncentrovať na stretnutie proti slovenskej reprezentácii, ktoré sa odohrá v nedeľu v Lvove o 15:00 a odohrá sa bez prítomnosti divákov!

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého večera, takisto aj dobrú noc a úspešný posledný pracovný deň, ktorý vás zajtra čaká. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:02:29)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Olexandr Zinčenko (UKR) - 1:2
     
    90+3
    Ukrajina dala gól!

    Tak predsa len sa Ukrajina dočkala aj druhého zaslúženého gólu a dotiahne toto stretnutie do víťazného konca! Česká reprezentácia zahrávala rohový kop, ktorý však realizovala veľmi zle a dopredu išli hostia. Pred pár chvíľami domáci ďakovali Vaclíkovi, ale tento gól ide na jeho triko. Centrovaná lopta smerovala pred domácu bránu, proti nej išiel Vaclík a aj Brabec, ktorí si nezakričali a tak sa zrazili. Lopta následne dopadla k nepokrytému OLEXANDROVI ZINČENKOVI a ten ju upratal do siete – 1:2!
     
    90+2
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Jan Sýkora, prichádza Tomáš Hořava.
    90+1. Tomáš Vaclík (CZE)
     
    90+1
    Vaclík zachránil domácu reprezentáciu! Cygankov napriahol k strele spoza pokutového územia, jeho pokus ešte niekto tečoval, ale Vaclík predviedol výborný zákrok. Zinčenko sa následne pokúsil v páde o dorážku, ale Vaclík bol úspešný aj druhýkrát a zachránil tak jeden bod pre českú reprezentáciu!
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o tri minúty!
    89. Stanislav Tecl (CZE)
     
    89
    Riadny hrací čas sa čoskoro naplní, očakávať však určite môžme aj nejaké tie minúty navyše.
     
    88
    Rozhodnúť toto stretnutie však mohla domáca reprezentácia! Kadeřábek vyslal presný prízemný center pred bránu súpera, do zakončenia sa dokázal prebiť Tecl, ale loptu napálil len do bočnej siete! Nuž, takéto šance by sa mali premieňať.
     
    87
    Hušbauer sa snažil nájsť svojou prihrávkou Kadeřábeka, ale tejto snahe chýbala presnosť a tak lopta končí len u brankára Pjatova. Kapitán Ukrajiny rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    86
    Záver riadneho hracieho času sa blíži, polčasový výsledok 1:1 sa nemení. Vyzerá to teda čoraz reálnejšie na deľbu bodov, s ktorou hostia zrejme tak spokojní nebudú.
     
    85
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Roman Jaremčuk, prichádza Jevhen Selezňov.
     
    84
    Obaja tréneri spravili zatiaľ po dve výmeny, majú tak k dispozícii ešte jednu. Sme však aj zvedaví, či sa niekto pokúsi otvoriť hru a rozhodnúť toto stretnutie.
     
    83
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Stanislav Tecl.
     
    83
    Hrošie sa to však kopnúť asi nedalo. Malinovskyj sa chopil realizácie spomínaného priameho kopu, ale loptu poslal nikam do divákov za Vaclíkovou bránou.
     
    82
    Marlos prenikal s loptou pred pokutové územie a Brabec ho posiela nedovolene k zemi. Nuž, toto bude zaujímavý priamy kop, hlavne Vaclíka čaká náročná situácia.

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Schick – 45+1. Konopljanka, 90+3. Zinčenko

    Karty:   21. Hušbauer (CZE), 53. Souček (CZE)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 3:11. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 20:8.
    Česko: Vaclík – Kadeřábek, Kalas, Gebre Selassie (C), Brabec, Bořil – Souček, Sýkora (90+2. Hořava), Hušbauer – Schick (83. Tecl), Krmenčík (46. Zmrhal).
    Náhradníci: Koubek, O. Kolář – Tecl, Trávník, Hořava, Jankto, Řezník, Petrák, Coufal, Novák, Zmrhal.

    Ukrajina: Pjatov (C) – O. Karavajev, Rakyckyj, Kryvcov, Matvijenko – Jarmolenko (66. Zinčenko), Malinovskyj, Stepanenko, Konopljanka (77. Cygankov) – Marlos – Jaremčuk (85. Selezňov).
    Náhradníci: Bojko, Lunin – Burda, Chačeridi, Selezňov, Bujalskij, Curikov, Cygankov, Sydorčuk, Zinčenko, Makarenko, Dančenko.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Lee Betts (všetci Anglicko)