Česko – Ukrajina 1:2 (kon.) | Wales – Írsko 4:1 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (1:1)
Ukrajina
Štvrtok 06.09.2018, 20:45 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 1
     
    Hostia z Ukrajiny dnes gólovo udreli v závere oboch polčasov a domov si povezú tri body! Aj druhé dejstvo ponúklo lepšiu hru Ukrajiny, ktorá mala častejšie loptu na svojich kopačkách a držala domácich neraz pod tlakom. Ale, pohroziť dokázali aj futbalisti českej reprezentácie a pár nádejných pozícii si dokázali vytvoriť. Domácim ten jeden bod dlho držal v nádeji brankár Vaclík, ktorý predvediol hneď niekoľko dôležitých zákrokov. V nadstavenom čase druhého polčasu však práve on spravil veľkú chybu spoločne s Brabcom, keď sa nedohodli pri centrovanej lopte a Zinčenko zabezpečil pre Ukrajinu tri body. Výhra hosťujúcej reprezentácie je určite zaslúžená, ale domáci siahali na aspoň jeden bod, o ktorý prišli na záver stretnutia.

    Vstup do Ligy národov teda lepšie vyšiel ukrajinskej reprezentácii, ktorá získava do tabuľky tri body a už sa musí koncentrovať na stretnutie proti slovenskej reprezentácii, ktoré sa odohrá v nedeľu v Lvove o 15:00 a odohrá sa bez prítomnosti divákov!

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého večera, takisto aj dobrú noc a úspešný posledný pracovný deň, ktorý vás zajtra čaká. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:02:29)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Olexandr Zinčenko (UKR) - 1:2
     
    90+3
    Ukrajina dala gól!

    Tak predsa len sa Ukrajina dočkala aj druhého zaslúženého gólu a dotiahne toto stretnutie do víťazného konca! Česká reprezentácia zahrávala rohový kop, ktorý však realizovala veľmi zle a dopredu išli hostia. Pred pár chvíľami domáci ďakovali Vaclíkovi, ale tento gól ide na jeho triko. Centrovaná lopta smerovala pred domácu bránu, proti nej išiel Vaclík a aj Brabec, ktorí si nezakričali a tak sa zrazili. Lopta následne dopadla k nepokrytému OLEXANDROVI ZINČENKOVI a ten ju upratal do siete – 1:2!
     
    90+2
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Jan Sýkora, prichádza Tomáš Hořava.
    90+1. Tomáš Vaclík (CZE)
     
    90+1
    Vaclík zachránil domácu reprezentáciu! Cygankov napriahol k strele spoza pokutového územia, jeho pokus ešte niekto tečoval, ale Vaclík predviedol výborný zákrok. Zinčenko sa následne pokúsil v páde o dorážku, ale Vaclík bol úspešný aj druhýkrát a zachránil tak jeden bod pre českú reprezentáciu!
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o tri minúty!
    89. Stanislav Tecl (CZE)
     
    89
    Riadny hrací čas sa čoskoro naplní, očakávať však určite môžme aj nejaké tie minúty navyše.
     
    88
    Rozhodnúť toto stretnutie však mohla domáca reprezentácia! Kadeřábek vyslal presný prízemný center pred bránu súpera, do zakončenia sa dokázal prebiť Tecl, ale loptu napálil len do bočnej siete! Nuž, takéto šance by sa mali premieňať.
     
    87
    Hušbauer sa snažil nájsť svojou prihrávkou Kadeřábeka, ale tejto snahe chýbala presnosť a tak lopta končí len u brankára Pjatova. Kapitán Ukrajiny rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    86
    Záver riadneho hracieho času sa blíži, polčasový výsledok 1:1 sa nemení. Vyzerá to teda čoraz reálnejšie na deľbu bodov, s ktorou hostia zrejme tak spokojní nebudú.
     
    85
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Roman Jaremčuk, prichádza Jevhen Selezňov.
     
    84
    Obaja tréneri spravili zatiaľ po dve výmeny, majú tak k dispozícii ešte jednu. Sme však aj zvedaví, či sa niekto pokúsi otvoriť hru a rozhodnúť toto stretnutie.
     
    83
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Stanislav Tecl.
     
    83
    Hrošie sa to však kopnúť asi nedalo. Malinovskyj sa chopil realizácie spomínaného priameho kopu, ale loptu poslal nikam do divákov za Vaclíkovou bránou.
     
    82
    Marlos prenikal s loptou pred pokutové územie a Brabec ho posiela nedovolene k zemi. Nuž, toto bude zaujímavý priamy kop, hlavne Vaclíka čaká náročná situácia.
     
    81
    Ukrajina sa cez postupnú rozohrávku prebojovala na útočnú polovicu, k strele sa odhodlal Cygankov, ale Vaclík mal dobrý výhľad a tento jeho pokus kryje.
     
    80
    Niečo málo cez desať minút, ak zarátame aj nadstavený čas, ostáva do konca tohto stretnutia. Zatiaľ to vyzerá na deľbu bodov v Uhorskom Hradišti, ale stať sa ešte môže čokoľvek. Nechajme sa prekvapiť.
     
    79
    Schick sa chcel uvoľniť, ale postranný rozhodca mu to nedovolil. Bol to ofsajd českého reprezentanta a tak sa lopta vracia na ukrajinské kopačky.
     
    78
    Domáci sa pokúšali o rýchly útočný výpad, ale pokazila im to nepresná prihrávka z kopačky Hušbauera. Ukrajina sa tak dostáva k autovému vyhadzovaniu na svojej polovici ihriska.
     
    77
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Jevhen Konopljanka, prichádza Viktor Cygankov.
     
    75
    Ako som však spomínal, znenazdania vedie udrieť aj domáci reprezentanti. Bolo tomu tak aj pri tejto akcii Shicka, ktorého hlavičkový pokus smeroval len do stredu brány, kde stál brankár Pjatov.
     
    74
    Dnešné stretnutie sleduje 7974 divákov.
    73. Tomáš Vaclík (CZE)
     
    73
    A nebyť Vaclíka, hostia sa aj mohli dostať do vedenia! Konopljanka to namieril parádne k tyčke, ale český brankár sa natiahol čo to šlo a zabránil gólu vo svojej sieti! Následne sa ešte niekto z ukrajinských futbalistov dostal k dorážke, ale Vaclík ho úspešne eliminoval.
     
    72
    Veľa času do konca tohto stretnutia neostáva. S remízou by domáci mali byť určite spokojní, ale hostia naopak dúfajú, že to ešte dokážu zlomiť. Vo futbale je však možné všetko, hrá sa do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    71
    Stále však musíme konštatovať, že lepšie hrá Ukrajina, ktorá je veľmi aktívna smerom dopredu. Česká republika ale vie udrieť aj takto nečakane, čo by mohlo na hostí platiť.
     
    70
    Bořil vysunul krásnou prihrávkou Zmrhala, ten následne centroval pred ukrajinskú bránu, ale Kadeřábekovi sa nepodarilo úspešne zakončiť, trafil len dobre postaveného Stepanenka! Nuž, toto aj mohlo skončiť gólom v sieti hostí, celá situácia sa zrodila veľmi nečakane.
     
    69
    Táto chyba v zadných radoch mohla pre domácich dopadnúť veľmi škaredo. Zinčenko sa pretlačil v pokutovom území až do zakončenia, ale mieril vedľa Vaclíkovej brány. Traja zadáci českej reprezentácie len vyčítavo pozerali jeden na druhého.
    68. Olexandr Zinčenko (UKR)
     
    68
    Stále je však častejšie pri lopte Ukrajina, ktorá má veľkú chuť po víťazstve a odniesť si domov tri body. Finálna váza ale nieje dnes najlepšou stránkou Ukrajiny.
     
    67
    Ale určite musí podotknúť, že oba reprezentačné výbery pristúpili k tomuto stretnutí naozaj s plnou vážnosťou. Predsa len, už to nieje obyčajné prípravné stretnutie, ale hrá sa o niečo konkrétne. Aj z Ligy národov sa dá dostať na európsky šampionát.
     
    66
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Andrij Jarmolenko, prichádza Olexandr Zinčenko.
     
    64
    Rohové kopy zatiaľ nič zaujímavého v tomto zápase neponúkajú, výnimku netvoril ani tento. Čo však musíme uznať, že v posledných chvíľach začínajú byť nebezpečnejší aj domáci futbalisti.
    63. Jan Bořil (CZE)
     
    63
    Videli sme krásne prenesenie hry na Bořila, ktorý ostal sám pred pokutovým územím, vylepšil si streleckú pozíciu a vypálil na bránu súpera! Mieril len tesne vedľa, ale Pjatov radšej zasiahol a tak domáci ešte získavajú rohový kop.
     
    61
    No, pohroziť však dokázali teraz aj domáci reprezentanti, ale vzrušenie bolo zbytočné, jednalo sa o ofsajd. Hušbauerov center sa dostal k zabudnutému Kadeřábekovi, ktorého zakončenie ide mimo bránu, ale bolo to ako som spomínal z ofsajdu.
     
    60
    Česká republika zvláda tieto štandardné situácie výborne a ani teraz súpera do zakončenia nepustila. Po hodine hry teda platí aj naďalej stav 1:1, s čím musia byť domáci určite spokojný, kedže lepšie hrá určite súper.
     
    59
    Jarmolenko ukázal dobrý nábeh pred pokutové územie, lopta však skorej bola u Brabca, ktorý ju radšej odkopáva na rohový kop. Ukrajina môže pokračovať vo svojom nápore aj naďalej.
     
    58
    Ukrajina ešte zahrávala rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Obraz hry je však stále identický tomu z prvého polčasu, čo je nápor hostí a tak sa domáci musia mať stále na pozore v zadných radoch.
     
    57
    Veľa nechýbalo, len malinký kúsok, aby Jarmolenko poslal Ukrajinu do vedenia! Ten sa takisto dostal do zakončenia z vnútra pokutového územia, jeho pokus k vzdialenejšej tyči ešte pohladil končekmi prstov Vaclík a dostáva loptu do bezpečia!
     
    56
    Schick sa ocitol s loptou v pokutovom území a skúšal to strelou z prvej, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Pjatov. Ten si tak pripisuje ďalší úspešný zákrok, veľa roboty dnes veru nemal.
     
    55
    Hosťujúca reprezentácia podáva v tomto stretnutí veľmi sympatický výkon. Často majú domáci v obrane veľké problémy a to hlavne s bránením Jarmolenka či Konopljanku. Slovensko tak veru nebude na Ukrajine čakať nič jednoduché.
     
    54
    Ukrajinu potom čaká ďalšie stretnutie v rámci Ligy národov v nedeľu, keď doma privíta slovenskú reprezentáciu! Česká reprezentácia bude naopak hrať prípravné stretnutie proti Rusku.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Tomáš Souček (Česká republika).
     
    52
    Domáci reprezentanti sa pokúšajú o vysoké napádanie, ale hostia zatiaľ výrazné chyby nerobia, až na ten otvárací gól zápasu. Uvidíme, ako sa teda bude ďalej toto stretnutie vyvíjať.
     
    51
    Ukrajina sa však snaží nadviazať na svoju hru z prvého polčasu, čo bolo časté držanie loptu na kopačkách a dostávať súpera pod tlak. Sledujeme tak, ako sa hostia snažia o postupný prechod do útoku.
    50. Jevhen Konopljanka (UKR)
     
    50
    Prvých päť minút druhého dejstva tak bolo veľmi zaujímavých, skóre sa mohlo meniť na oboch stranách. Sme hlavne zvedaví na hru českej reprezentácie, ktorá v prvom polčase veru nebola nijak impozantná.
     
    49
    Situáciu na druhej strane musíme označiť takisto za gólovú! Skvelý prechod do útoku v podaní ukrajinskej reprezentácie, Jarmolenko sa šikovne vyhol ofsajdu a v pokutovom území našiel presnou prihrávkou Konopljanku, ale jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa brány a tak stav 1:1 platí aj naďalej!
     
    48
    Až doteraz sme si museli počkať na vážnejšiu situáciu pred ukrajinskou bránou po tom góle z piatej minúty! Česká republika zahrávala rohový kop, o ktorý sa postaral Sýkora. Po skrumáži v pokutovom území sa do zakončenia dostal nový muž na ihrisku Zmrhal, ale sám pred brankárom Pjatovom zaváhal!
    47.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácej reprezentácii. Tréner Karel Jarolím spravil do druhého dejstva aj jednu zmenu, bola to ofenzívna výmena.
     
    46
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Michael Krmenčík, prichádza Jaromír Zmrhal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba reprezentačné celky sa vrátili späť na trávnik, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Stretnutie v Uhorskom Hradišti medzi Českou republikou a Ukrajinou sa začalo s takmer 15-minútovým oneskorením. V prvom polčase sme sa však určite nenudili, napokon z toho boli dva presné zásahy. Česká republika zaznamenala famózny vstup do zápasu, keď už v piatej minúte poslal domácich do vedenia svojim gólom Schick. To je však všetko, čo môžme o domácej reprezentácii povedať. Od toho momentu mali loptu na kopačkách takmer výlučne futbalisti Ukrajiny a Jaremčuk sa dočkal aj hattricku, ale len v štatistike zahodených šancí a nie tých gólových. Veľká prevaha hostí však bola v gól pretavená v správny čas, gól do šatne v nadstavenom čase zaznamenal po peknej akcii Konopljanka a vyrovnal na predbežných 1:1!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:05.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Ukrajina dala gól!

    Zaslúžené vyrovnanie Ukrajiny prichádza v ten pravý čas, je z toho gól do šatne! Futbalisti v žltých dresoch stále obliehali pokutové územie súpera, Marlos vymyslel výbornú prihrávku pred pokutové územie na Jarmolenka, ten krásnymi kľučkami zblbol obranu domáceho tímu a loptu poslal na nepokrytého JEVHENA KONOPLJANKU, ktorý vyrovnáva presnou strelou na 1:1!
    45+1. Jevhen Konopljanka (UKR) - 1:1
     
    45
    Prvý polčas sa ešte predĺži o tri minúty!
     
    44
    Blíži sa však záver riadnej hracej doby, určite sa však niečo nadstaví. Nápor Ukrajiny stále trvá, ale vedenie 1:0 domácej reprezentácie je stále v platnosti.
     
    43
    Ako som teda spomínal, pri lopte je stále Ukrajina a snaží sa vymyslieť ďalší útočný výpad. Domáci však bránia s desiatimi hráčmi svoje pokutové územie a tak to hostia majú veľmi náročné sa presadiť.
    42. Tomáš Vaclík (CZE)
     
    42
    A nemyslel to vôbec zle! Krásne sa mu podarilo obstreliť obranný múr súpera, ale jeho pokus k tyčke vyráža brankár Vaclík do bezpečia. Registrujeme ak štvrtú šancu ukrajinskej reprezentácie v prvom polčase.
     
    41
    Teraz to bude priamy kop pre hosťujúcich futbalistov a bude to z veľmi zaujímavej pozície. Malinovskyj si túto štandardnú situáciu vybojoval a zrejme si ju aj sám rozohrá.
     
    40
    Približne päť minúť nám ostáva do konca oneskoreného prvého polčasu. Ukrajina je pri lopte a snaží sa vyrovnať ešte pred prestávkou. Zrejme budeme sledovať nápor tejto reprezentácie až do konca prvého dejstva.
     
    39
    Hrá sa však na góly a o ten zatiaľ jediný sa postaral Patrick Schick, ktorý je veľkou nádejou pre český futbal. Momentálne pôsobí v drese AS Rím a veľa si od neho sľubujú aj v českej reprezentácii.
     
    38
    Česká republika aj naďalej úspešne bráni svojho súpera, ale ich vedenie už dávnejšie platiť nemuselo, ihneď po domácim góle spálil Jaremčuk tri tutové šance.
     
    37
    Bořil je už späť v hre a tak môže ďalej pomáhať svojim spoluhráčom s bránením veľkého náporu súpera. Pomaly sa blížime do záverečnej časti prvého polčasu a pokračuje dobíjanie domácich hradieb.
     
    36
    Ukrajina musí ďalší útočný výpad zakladať až od svojho brankára Pjatova, ktorý nemusel stále nič vážneho riešiť a nepripísal si ešte žiaden zákrok. Čo je však podstatné, loptu zo svojej siete už vyberať musel.
     
    35
    Centrovaná lopta skončila na tvári domáceho Bořila, ktorý je teda poriadne otrasený a za postrannou čiarou ho kriesia lekári. Vyzerá byť však v poriadku a do hry by sa mal vrátiť.
     
    34
    Nedovolene k zemi bol poslaný Jarmolenko a vybojoval pre svoj tím zaujímavý priamy kop. Vaclík si teda stavia početný múr, českú defenzívu teraz čakajú náročné povinnosti.
     
    33
    Vráťme sa však späť k futbalu. Obraz hry sa po tom úvodnom góle domácej reprezentácie nijak nemení, častejšie je pri lopte Ukrajina, ktorá poriadne zviera svojho súpera. Podstatné je ale skóre, ktoré hovorí v prospech domácich.
     
    32
    Chvíľu sa aj nehralo, spomínaný ukrajinský fanúšik si tam zrejme zabudol aj jednu z topánok. Nuž, teraz mu určite chýbať nebude, ale horšie to bude, keď vytriezvie.
     
    31
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, domáci odvrátili loptu do bezpečia. Zaujal však jeden z ukrajinských fanúšikov, ktorý vbehol na trávnik. Usporiadateľská služba ho doslova tiahla po zemi preč, tento priaznivec futbalu to pravdepodobne prehnal s vodkou a pôjde si pekne pospať do bezpečia.
     
    30
    Kapitán českej reprezentácie s výborným defenzívnym zákrokom. Malinovskyj sa dostával v pokutovom území do zakončenia, ale Gebre Selassie odvracia loptu na rohový kop. Ukrajina ešte reagovala ruku domáceho futbalistu, ale neuspela.
     
    29
    Ďalšia presná kombinácia hostí na útočnej polovici, Marlos našiel presnou prihrávkou Konopljanku, ktorý sa poriadne oprel do zakončenia, ale trafil len brániaceho hráča.
     
    28
    Útočné akcie zo strany hosťujúceho celku pribúdajú, teraz sa však nepresným zakončením prezentoval Stepanenko. Vaclík sa pripravuje k rozohrávke od svojej brány.
     
    27
    Po kratšej dobe sme sledovali rýchly brejk domáceho tímu, ale bol z toho len útočný faul a lopta sa teda vracia na ukrajinské kopačky. Česko bude skôr dúfať, že udrží tesné vedenie aj do polčasovej prestávky. Okrem gólu už žiadnu strelu na bránu súpera nevyslalo.
     
    26
    Marlos sa teraz rozhodol pre center do pokutového územia súpera a veľa nechýbalo, aby sa Jarmolenko dostal do zakončenia. Ukrajina teraz pritlačila domácich a ihneď z toho mohla byť aj gólová situácia.
     
    25
    Otázne stále aj je, ako to bude s osvetlením na štadióne. Kvôli tejto technickej vade sa posúval začiatok stretnutia, behom rozcvičky dvakrát svetlá nefungovali. Snáď nás už nič podobné pri sledovaní tohto stretnutia nepostihne.
    24. Marlos (UKR)
     
    24
    Už sme sa dostali za polovicu tohto dejstva, k videniu bol rýchly zásah domácej reprezentácie či tri šance Jaremčuka. Skóre zápasu je však stále 1:0, čo domácim plne vyhovuje.
     
    23
    Teraz sa však už brankár Vaclík musel mať na pozore. K lopte sa dostal Marlos a vyskúšal to strelou zo strednej vzdialenosti. Lopta ešte nepríjemne podskočila, ale nová akvizícia španielskej Sevilly bola v domácej bráne úspešná.
     
    22
    Máme teraz možnosť sledovať kombináciu ukrajinskej reprezentácie, ktorá má celkom dosť otvoreného priestoru, ale hosťom nevychádza podľa predstáv finálna fáza. Jaremčuk je tak zatiaľ smoliarom zápasu, mal dva góly na hlave a jeden na kopačke.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Josef Hušbauer (Česká republika).
     
    20
    Domáca reprezentácia to naopak skúša cez postupnú rozohrávku, ktorá však takisto moc úspešná nieje. Česku to ale určite neprekáža, podstatné je, že dokáže držať hru ďalej od svojej brány.
     
    19
    Ukrajina nemá dôvod vyčkávať a tak sa po zisku loptu presunula na útočnú polovicu. Konopljanka sa snažil preniesť hru pred pokutové územie, čo sa mu však nepodarilo.
     
    18
    Realizácia priameho kopu nebola napokon úspešná, Hušbauerov center na Gebre Selassieho sa odrazil späť k adresátovi, ale ten bol len v postavení mimo hru.
     
    17
    Po dlhšej dobe tu však bol celkom úspešný ofenzívny výpad domáceho tímu, ktorý získava svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Ukrajina sa teda po dlhšej dobe bude musieť brániť.
     
    16
    Kombinácie sa teraz reprezentantom Ukrajiny nedarí, domáci teda pohodlne držia svoje vedenie. Česko to skúša hlavne cez rýchly brejky, ale tie sa končia nikde v strede poľa.
     
    15
    Opäť sa tak k lopte dostáva hosťujúca reprezentácia, ktorá musí stále doháňať ten tesný náskok súpera. Po štvrťhodine hry tak Česká republika stále vyhráva gólom Schicka 1:0!
     
    14
    Krmenčík potiahol loptu až pred pokutové územie, následne padol na zem a dožadoval sa faulu na jeho osobu. Hlavný rozhodca Taylor je však iného a správneho názoru, toto faul nebol.
     
    13
    Hostia sa po krátkej dobe opäť pokúsili o ofenzívny výlet, ale Jarmolenko si nepostrážil svoje postavenie a je tak z toho len ofsajd. Domáci získavajú loptu na svojej polovici, snažia sa založiť útočnú akciu.
     
    12
    Teraz sa tempo zápasu troška upokojilo, ale stále je pri lopte ukrajinská reprezentácia. Paradoxne, ten rýchly gól domácich futbalistov viacej naštartoval súpera a Česko sa musí báť o svoje tesné vedenie.
     
    11
    Štadión v Uhorskom Hradišti je celkom slušne zaplnený, do Česka si naša cestu aj početná fanúšikovská skupina Ukrajiny, ktorá sa snaží tvoriť výbornú atmosféru. Predbežné skóre ich však určite neteší.
    10. Roman Jaremčuk (UKR)
     
    10
    Jaremčuk mohol dať aj hattrick v tomto zápase a to sa hrá len desiata minúta! Výborný prechod hosťujúcej reprezentácie do pokutového územia, parádna prihrávka smerovala práve na Jaremčuka, ale ten sám pred bránou zakončil katastrofálne a loptu posiela opäť len mimo domácu bránu!
     
    9
    Futbalisti v žltých dresoch stále pokračujú vo svojej aktivite, snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať. Šance na to už aj boli, ale s domácim hralo aj šťastie, podobne ako pri ich otváracom góle.
     
    8
    Znova tá istá situácia, ale ani teraz sa skóre zápasu nemení! Jaremčuk opäť nebezpečne hlavičkoval, ale vedľa domácej brány. No, vyzerá to na poriadne živé stretnutie z oboch strán.
     
    7
    A mohlo byť aj vyrovnané, veľké šťastie pre domácu reprezentáciu! Na výborný center si v pokutovom území vyskočil Jaremčuk, ale jeho hlavička ide tesne vedľa Vaclíkovej brány!
    6. Roman Jaremčuk (UKR)
    6. Roman Jaremčuk (UKR)
     
    6
    Pomerne rýchly gól, ale stále je do konca dostatok času. Ukrajina sa už snaží o rýchlu odpoveď, ihneď po rozohrávke v stredovom kruhu sa presúva na súperovu polovicu.
    5. Patrik Schick (CZE) - 1:0
     
    5
    Česko dalo gól!

    Výborný vstup domácej reprezentácie do tohto stretnutia, už v štvrtej minúte otvárajú zverenci Karla Jarolíma skóre a dostávajú sa do vedenia o jeden gól! Parádnu prihrávku do pokutového územia dostal PATRIK SCHICK, ktorý síce bol mierne z uhla, ale skvelou strelou pod brvno prekonáva Pjatov – 1:0! No, kapitán hostí a brankár v jednej osobe si tento gól určite za klobúk nedá.
     
    4
    Centrovaná lopta bola ľahkou korisťou pre hosťujúci celok, ale Česká republika ešte ostáva usadená na útočnej polovici. Ukrajina tak hneď v úvode musela prepnúť na obranný režim.
     
    3
    Svoj prvý útočný výpad v zápase už stihla absolvovať česká reprezentácia. Krmenčík sa snažil postihnúť loptu pred pokutové územie, ale bol faulovaný. Získava pre svoj tím priamy kop, ktorý môžme označiť ako skrátený rohový.
     
    2
    Ukrajina sa snaží o prienik na útočnú polovicu pomocou krátkych prihrávok, ale momentálne hostia kombinujú pri svojej bráne. Domáca reprezentácia ihneď vysoko napáda a snaží sa získať loptu na svoje kopačky.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril Ukrajine, ktorá odohrá toto stretnutie v žltých dresoch. Domáca reprezentácia sa o prvé body v novej Lige národov pobije v červených dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tak sme sa snáď dočkali! Oba tímy sú už nastúpené na hracej ploche, vypočujeme si štátne hymny a stretnutie sa môže začať. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Hráči oboch celkov sú na ihrisku a aspoň sa snažia trocha ešte rozcvičiť a zakopať si s loptou. Technické problémy stále bránia tomu, aby sa toto stretnutie mohlo začať.
     
    Začiatok zápasu je teda momentálne nejasný! Ostatné stretnutia v rámci Ligy národov sa už začali, ich textové prenosy nájdete na našej stránke. Akonáhle budeme mať nové informácie ohľadom tohto stretnutia, budeme vás informovať.
     
    Stále sa čaká na príchod oboch celkov a rozhodcov na trávnik. Určite sa tak stretnutie začne s menším oneskorením, môžu za to už spomínané technické problémy.
     
    Tesne pred výkopom sú na štadióne technické problémy! Už po druhýkrát vypadlo na štadióne osvetlenie, ale malo by to už byť v poriadku. Začiatok zápasu sa teda môže troška posunúť.
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Dnešný deň bude opäť prepisovať európsku futbalovú históriu, pretože sú na programe prvé zápasy v rámci novovzniknutej Ligy národov. My v tomto prenose zavítame do Uhorského Hradišťa, kde na miestnom futbalovom štadióne privíta domáce Česko svojho súpera, ktorým dnes bude Ukrajina. Jedná sa o stretnutie v rámci Ligy B a skupiny 1, v ktorej okrem týchto dvoch reprezentácii pôsobí aj slovenská reprezentácia. Našu skupinu teda zaháji stretnutie medzi Českou republikou a Ukrajinou, ktoré sa už o malú chvíľu začne. Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov, ktoré pod vedením Karla Jarolíma respektíve Andrija Ševčenka zabojujú o prvé body v Lige národov. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni z Anglicka, konkrétne Anthony Taylor ako hlavný, ktorému na čiariach budú asistovať Gary Beswick a Adam Nunn. Všetko je tak už na úvodný výkop pripravené, tesne pred jeho realizáciou sa vám prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Česká republika: Vaclík – Kadeřábek, Kalas, Gebre Selassie (C), Brabec, Bořil – Souček, Sýkora, Hušbauer – Schick, Krmenčík

    Náhradníci: Koubek, O. Kolář – Tecl, Trávník, Hořava, Jankto, Řezník, Petrák, Coufal, Novák, Zmrhal

    Ukrajina: Pjatov (C) – O. Karavajev, Rakyckyj, Kryvcov, Matvijenko – Jarmolenko, Malinovskyj, Stepanenko, Konopljanka – Marlos – Jaremčuk

    Náhradníci: Bojko, Lunin – Burda, Chačeridi, Selezňov, Bujalskij, Curikov, Cygankov, Sydorčuk, Zinčenko, Makarenko, Dančenko

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn (všetci Anglicko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá Českej republiky a Ukrajiny. Zápas sa začína o 20:45.

    Momentálne prebieha vo futbale reprezentačná prestávka a to teda znamená, že sa do hry dostávajú národné mužstvá svojich krajín. Priemerovo sa odštartuje nový projekt na reprezentačnej úrovni, konkrétne Liga národov.

    O formáte Ligy národov:
    Ako bolo spomenuté je to nový projekt, ktorý organizuje UEFA a nahradí systém priateľských zápasov. Reprezentačné tímy sú rozdelené do štyroch líg podľa výkonnosti a z nich sa bude potom ďalej postupovať či zostupovať. Samotné ligy sú potom rozdelené do štyroch skupín o troch či štyroch tímoch. Osem najlepších tímov z líg sa potom stretne v baráži o štyri postupová miesta na ME. Určite je to teda atraktívny formát, ktorý nahradzuje priateľské zápasy a je tak o čo teda hrať. Uvidíme, ako sa napokon táto novinka uchytí.

    Česká republika:
    Futbalisti tejto krajiny nezažívajú najšťastnejšie obdobie. V kvalifikácii na MS v Rusku sa im vôbec nedarilo, keď v skupine C obsadili až tretie miesto za Nemeckom a Severným Írskom s 15 bodmi a stratou štyroch bodov na druhé miesto. Obe stretnutie s Nemeckom naši susedia prehrali a so Severným Írskom doma remizovali a vonku zrejme v kľúčovom zápase o druhé miesto svojmu súperovi podľahli. Podstatná však bola aj prehra respektíve remíza s Azerbajdžanom či remíza v Nórsku. Pri reprezentačnom tíme aj naďalej ostáva ako tréner Karel Jarolím, ktorý sa tak pokúsi svoj tím doviesť na Euro 2020 či už cez kvalifikácie, alebo práve vďaka úspechu v Lige národov. Po neúspešnej kvalifikácii tak Česká republika odohrala až šesť prípravných stretnutí a darilo sa jej celkom úspešne, keď až v štyroch zápasoch dokázala zvíťaziť.

    Ukrajina:
    Aj Ukrajina chýbala na nedávnom skončenom svetovom šampionáte v Rusku. Nepodarilo sa jej dostať cez kvalifikačnú skupinu I, kde takisto obsadila až tretie miesto za Islandom a Chorvátskom. Táto skupina však bola veľmi vyrovnaná a bodový rozdiel medzi jednotlivými mužstvami nebol vysoký. Na druhé Chorvátsko stratila Ukrajina len tri body, ale práve s týmto tímom Ukrajina dvakrát prehrala. Tréner Ukrajiny, ktorým je Andrij Ševčenko, sa teda pokúsi dostať svoj tím na EURO 2020. Ukrajina po neúspešnej kvalifikácii odohrala päť prípravných zápasov, z ktorých tri vyhrala a dva remizovali. Posledná forma je tak veľmi úspešná, uvidíme, ako tomu bude v ostrých zápasoch.

    Liga národov UEFA – Liga B (Skupina 1)
    Spoločne s Českom a Ukrajinou bude v tejto skupine pôsobiť aj Slovensko. Určite nás tak čakajú veľmi zaujímavé stretnutia a môžme túto skupinu označiť za veľmi vyrovnanú.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Schick – 45+1. Konopljanka, 90+3. Zinčenko

    Karty:   21. Hušbauer (CZE), 53. Souček (CZE)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 3:11. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 20:8.
    Česko: Vaclík – Kadeřábek, Kalas, Gebre Selassie (C), Brabec, Bořil – Souček, Sýkora (90+2. Hořava), Hušbauer – Schick (83. Tecl), Krmenčík (46. Zmrhal).
    Náhradníci: Koubek, O. Kolář – Tecl, Trávník, Hořava, Jankto, Řezník, Petrák, Coufal, Novák, Zmrhal.

    Ukrajina: Pjatov (C) – O. Karavajev, Rakyckyj, Kryvcov, Matvijenko – Jarmolenko (66. Zinčenko), Malinovskyj, Stepanenko, Konopljanka (77. Cygankov) – Marlos – Jaremčuk (85. Selezňov).
    Náhradníci: Bojko, Lunin – Burda, Chačeridi, Selezňov, Bujalskij, Curikov, Cygankov, Sydorčuk, Zinčenko, Makarenko, Dančenko.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Lee Betts (všetci Anglicko)