Poprad – Dunaújváros sk 8:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
8:4 (2:0, 4:2, 2:2)
Dunaújváros Steel Bulls
Streda 05.09.2018, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Vyšehradský pohár
Partner:
     
    V poslednej časti hry sme videli štyri góly. Za Poprad v tretej tretine skórovali Mlynarovič a Bondra, za hostí sa presadili Tóth a Azari. Dnes sme v rámci zápasu Vyšehradského pohára videli poriadny gólový uragán, napokon Poprad zdolal súpera 8:4 a získal druhé víťazstvo do tabuľky pohára.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:12:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Hostia predviedli trochu nepochopiteľný ťah, v závere ešte odvolali brankára. Radomír Heizer sa rútil sám, no fauloval ho René Léránt a dostáva trest za hákovanie.
     
    59:16
    Marek Zagrapan sa pretlačil medzi kruhy a odtiaľ ešte chcel zakončovať, no puk mu na hokejku veľmi nesadol.
     
    58:25
    Popradčania majú puk v moci za vlastnou bránkou a ešte sa snažia vytvoriť nejakú akciu. Václav sa presadil po pravom krídle a nakoneic sa mu aj podarilo zamestnať Garbacza.
     
    57:08
    Paukovček zabrzdil za pravým kruhom a premiestnil puk smerom k Bjalončíkovi, ktorý bol dobre rozbehnutý, no takisto bol dobre rozbehnutý aj protihráč, ktorý mu napokon nedovolil spracovať túto prihrávku.
     
    56:31
    Takáč prekorčuľoval po pravom krídle a dostal sa poza bránku a nenápadne to skúšal prihrávkou pred bránu. Tam síce mal spoluhráča, no veľmi na to nezareagoval.
     
    55:09
    Zápas sa nám už dostáva do polohy, kedy je o víťazovi zrejme rozhodnuté. Teoretická šanca na strelenie štyroch gólov tu pre hostí ešte je, no pri aktuálnom nasadení oboch tímov to zrejme možné nie je.
     
    54:27
    Svitana posunul na ľavý kruh Mlynarovičovi, ktorý to dával popred bránkovisko na Borisa Martančíka. Ten už bol v stopercentnej šanci, no zblízka sa mu nepodarilo prekonať Garbacza a trafil žŕdku!
     
    53:17
    Franssila vypálil tvrdo od modrej čiary. Jeho delovka skončila na Rýchlikovi, ktorý puk podržal. Ešte predtým však predchádzajúca tvrdá strela trafila priamo do ruky obrancu Artursa Saliju, ktorý okamžite zhodil rukavice a začal sa zvíjať na ľade. Vyzeralo to naozaj bolestivo, už aj odišiel z ľadu priamo do kabíny, kde ho rýchlo ošetria.
     
    52:44
    Bondra pri mantineli v obrannom pásme vybojoval puk a poslal ho okamžite preč cez celé klzisko, keďže domáci hrajú v oslabení.
     
    52:01
    Artem Josaffov sa snažil využiť medzeru v popradskej defenzíve a napokon sa aj pretlačil až do samostatného zakončenia. Rýchlika však strelou na betóny nezaskočil!
     
    51:33
    Poprad dal gól!
    Ďalší gól v sieti maďarského tímu. Hostia zlyhali pri rozohrávke, DÁVID BONDRA si to namieril pred bránu a prekvapil aj brankára Garbacza!
    Bez asistencie.
     
    51:18
    Dunaújváros získava presilovú hru. Marek Zagrapan dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    50:37
    Zagrapan smeroval do útočného pásma a pred modrou posunul puk na krídlo Abdulovi. Pri následnom prechode do útočnej tretiny sa navzájom predbehli a bol z toho ofsajd.
     
    49:35
    Ťavodova šikovná strela od modrej skončila v lapačke brankára Garbacza, ktorý puk u seba podržal a dal znamenie, aby bola hra prerušená.
     
    48:57
    Azari sa prebojoval medzi kruhy a odtiaľ sa snažil šikovnou strelou prekvapiť Rýchlika. Popradský brankár bol pripravený a zasiahol svojím betónom.
     
    48:12
    Martančík prihral pred bránku puk Bjalončíkovi, ktorý to skúsil zblízka, no tesne vedľa nasmeroval strelu. Garbacz išiel do rozkľaku a aspoň takto si poistil situáciu.
     
    47:08
    Karlsson vypálil od modrej čiary. Jeho delovka smerovala tesne vedľa gólmana Garbaczu, ktorý ju ale pre istotu hokejkou ešte jemne stečoval.
     
    46:16
    Václav si prebral prihrávku na pravom kruhu a ešte sa chcel otočkou vyhnúť protihráčovi, no napokon sa zrazili. O puk prišiel a už ďalej domáci v akcii nepokračovali.
     
    45:31
    Azari šikovnou prihrávkou posunul puk medzi kruhy Westerlingovi, ktorý to skúšal, no napokon strelu poslal len do hokejky popradského gólmana.
     
    45:05
    Heizer prihral pred bránku Matúšovi Paločkovi, ktorý to skúsil strelou švihom, no jeho zakončenie smerovalo mimo Garbaczovej brány.
     
    44:29
    Útočnú akciu chceli založiť hokejisti Dunaújvárosu, no nedomysleli už jej začiatok. Rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    43:31
    Salija to strieľanou prihrávkou šikovne myslel na Martančíka, ktorý bol v blízkosti brány, no nepodarilo sa mu už správne zasiahnuť puk.
     
    42:40
    Dunaújváros dal gól!
    Ďalší gól v sieti popradského gólmana. ZSOLT AZARI ostal popradskými obrancami zabudnutý na útočnej modrej čiare, prebral si prihrávku a šikovnou strelou pomedzi betóny prekonal Rýchlika.
    Asistencia: Péter Németh.
     
    41:47
    Daniel Brejčák prekorčuľoval poza Garbaczovu bránu a dostal sa až pred bránkovisko, no odtiaľ gólmana Dunaújvárosu napokon neprekvapil.
     
    40:42
    Dunaújváros dal gól!
    Hostia odpovedajú tretím gólom v tomto zápase a už sú z toho desaťgólové hody! GERGELY TÓTH šikovne prekorčuľoval po ľavom krídle a z úrovne ľavého kruhu prekvapil Rýchlika strelou ponad lapačku!
    Asistencia: Zsolt Azari.
     
    40:11
    Poprad dal gól!
    Kamzíci hneď v úvode tretej tretiny prichádzajú s ďalším gólom. Svitana si vychutnal hosťujúcu defenzívu, prekorčuľoval poza bránu a naservíroval pred bránku SAMUELOVI MLYNAROVIĆOVI, ktorý jednoduchou dorážkou z prvej zavŕšil svoj hetrik!
    Asistencie: Patrik Svitana, Lukáš Kozák.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry sa nám to gólovo rozbehlo. Domáci sa dokázali presadiť až štyrikrát. Postupne skórovali Mlynarovič, Takáč, Zagrapan, Abdul a za hostí dali gól Szabó a Azari.
    Druhá tretina sa začne približne o 19:39.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Boris Martančík si spracoval puk na ľavom krídle, presunul sa ku kruhu a odtiaľ švihom preveril gólmana Garbacza. Brankár Dunaújvárosu bol pripravený a strelu bezpečne zachytil.
     
    39:16
    Brejčákovo nahodenie puku spoza ľavého kruhu mierilo až na plexisklo. Potom si puk na modrej spracoval Ťavoda a poslal ho späť na spoluhráčov.
     
    38:47
    Szabóva strela od modrej čiary mierila tesne vedľa bránky gólmana Rýchlika, ktorý bol na toto zakončenie pripravený, no nemusel ani zasahovať.
     
    37:40
    Simon Karlsson mal už gól na hokejke na ľavom kruhu a podarilo sa mu šikovne vystreliť po krížnej prihrávke. Jeho zakončenie však skončilo napokon iba na rýchlo presúvajúcom sa Garbaczovi.
     
    37:18
    Marcel Petran napriahol za pravým kruhom a svoju hokejku počas jeho strely zlomil. Úlomok skončil aj v tvári protihráča, no vyzerá byť v poriadku.
     
    36:26
    Kozák nabíjal po modrej čiare Salijovi, ktorý poslal na bránu tvrdú delovku, no gólman Garbacz bol pripravený.
     
    35:35
    Bjalončík vyštartoval dopredu po ľavom krídle, vrátil puk dozadu na Lukáša Paukovčeka. Ten chcel okamžite páliť, no puk mu dobre nesadol.
     
    34:48
    Jaborník sa snažil prepracovať po osi ihriska až pred bránku, no veľmi sa mu to nepodarilo. Na opačnú stranu potom vykorčuľoval Dávid Bondra a vypálil z ľavého kruhu. Gólman Garbacz bol pripravený.
     
    33:36
    Salija posunul pred bránku Mlynarovičovi, ktorý sa to snažil dávať na Heizera medzi kruhy, no tomu to veľmi nevyšlo a už veľmi Garbacza neprekvapil.
     
    32:55
    Salija dával krížnu prihrávku Mlynarovičovi, ktorý to skúšal ešte z ľavého kruhu vrátiť medzi kruhy, no tam už bol v tej chvíli prehustený priestor.
     
    32:11
    Bjalončík sa prepracoval po pravom krídle a pred bránku naservíroval Salijovi, ktorý to skúšal hneď z prvej, no brankár Garbacz bol pripravený.
     
    31:38
    Po príchode Ťavodu budú domáci hrať ďalšiu presilovku. Miika Franssila si posedí dve minúty za seknutie.
     
    31:13
    Karlsson si neporadil v súboji s protihráčom, no napokon puk v obrannom pásme získal Mlynarovič a poslal ho preč cez všetky čiary.
     
    30:08
    Sledujeme ďalšie vylúčenie na domácej strane. Ján Ťavoda dostáva dve minúty za krosček.
     
    29:35
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti znovu navyšujú vedenie a vidíme už ôsmy gól v tomto stretnutí. JINDŘICH ABDUL jednoducho povedané exhibične prešiel až k brankárovi Garbaczovi, ktorého šikovným blafákom na bekhend prekonal. Garbacz mal betóny prikrátke.
    Asistencia: Marcel Petran.
     
    29:11
    Jemnú strelu Jonasa Westerlinga spoza pravého kruhu brankár Rýchlik našiel vo svojom výstroji a bezpečne zakročil a puk u seba podržal.
     
    28:27
    Artem Josaffov sa snažil nahadzovať puk od modrej čiary, no gólmana Rýchlika tentokrát ani nezamestnal. Strelu ešte predtým zblokovali popradskí obrancovia.
     
    28:03
    Presilová hra pre Dunaújváros. Matúš Paločko dostáva dve minúty za držanie.
     
    27:40
    Dunaújváros dal gól!
    Steel Bulls strieľajú ďalší gól a ani zápas nie je v polovici a už sme videli 7 gólov! Na ľavý kruh sa šikovne prebojoval ZSOLT AZARI a čerstvého Romana Rýchlika v popradskej bránke pohodlne prekonal.
    Asistencia: Péter Németh.
     
    27:19
    Hra sa nám poriadne rozprúdila a najmä gólovo. I keď sa nehrá v nejakom veľkom nasadení, no aj napriek tomu sledujeme gólové hody.
     
    26:30
    Striedanie brankára prebieha aj na domácej strane. Luka Gračnara strieda mladý junior Roman Rýchlik.
     
    26:30
    Dunaújváros dal gól!
    Máme tu však zníženie od maďarského súpera popradských kamzíkov. Popradčania trochu zaspali pred bránkou a dôraznejší boli hráči Dunaújvárosu. Z menšej skrumáže sa dokázal najlepšie presadiť KORNÉL SZABÓ!
    Asistencia: Jaakko Turtiainen.
     
    25:42
    Gergely Tóth dostáva 10 minút za nešportové správanie ihneď po popradskom góle.
     
    25:42
    Poprad dal gól!
    Brankár Garbacz sa v bráne ani nestihol poriadne ohriať a už aj inkasoval. Šikovne to spravila dvojica domácich, ktorí prekorčuľovali až popred bránku, Bondra posunul pred bránku MAREKOVI ZAGRAPANOVI, ktorý už len ponad Garbaczov betón zvýšil na 5:0!
    Asistencie: Dávid Bondra, Simon Karlsson.
     
    24:58
    Výmena na brankárskom poste u Dunaújvárosu! Peter Ševela odchádza z klziska a vymení ho Maté Garbacz.
     
    24:58
    Poprad dal gól!
    Početná výhoda domácich je ihneď využitá! Salija nabil po modrej čiare Petranovi, ktorý prudko vypálil a jeho strelu ešte tečoval zblízka SAMUEL TAKÁČ.
    Asistencie: Marcel Petran, Arturs Salija.
     
    24:35
    Presilová hra pre Poprad. Tamás Erdélyi dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    24:14
    Svitana nabíjal krížom na pravý kruh Joonovi Ervingovi, ktorý prudko delovkou pálil, no iba preprášil betóny gólmana Ševelu. Táto dvojica si to potom z rovnakých pozícií zopakovala a opäť to bola iba delovka, ktorú Ševela vyrazil.
     
    23:41
    Poprad dal gól!
    Šikovná kombinácia trojice Popradčanov. Hráči Dunaújvárosu ostali zabudnutí na útočnej modrej, Václav si prevzal puk na pravom krídle, pokračoval ku kruhu a odtiaľ dal medzi kruhy Bjalončíkovi, ktorý na ľavé krídlo predĺžil SAMUELOVI MLYNAROVIČOVI a ten pohodlnou strelou trochu pod hornú žrď skóroval!
    Asistencie: Peter Bjalončík, Rastislav Václav.
     
    23:14
    Turtiainen pálil spoza ľavého kruhu. Jeho delovka bola prudká, no gólman Luka Gračnar si s ňou opäť bez problémov poradil.
     
    22:54
    Petran získal puk v obrannom pásme a promptne ho poslal von cez celé klzisko až k brankárovi Dunaújvárosu.
     
    22:01
    Útočné pásmo sa pokúšal získať Henrich Jaborník, ktorý zabrzdil na ľavom kruhu, no okamžite pri ňom bol obranca Karlsson. Vzal mu puk a oslobodil Poprad.
     
    21:28
    Prvá presilová hra pre hostí. Peter Bjalončík dostáva dve minúty za nešportové správanie.
     
    21:16
    Gergely Tóth prenikol po ľavom krídle a dostal sa k streleckému pokusu z ľavého kruhu. Jeho zakončenie smerovalo priamo na Gračnara, ktorý bol určite rád, že si znovu siahol na puk. Zákrok predviedol istý.
     
    20:51
    Kozákova prihrávka na modrú čiaru skončila pri Ervingovi, ktorý tvrdo vystrelil, no brankár Ševela bol opäť pozorný. Kamzíkom sa potom podarilo vytvoriť ďalšiu streleckú príležitosť. Zblízka sa k delovke dostal Mlynarovič, no taktiež gólmana Dunaújvárosu neprekonal.
     
    20:16
    Popradčania začali druhú tretinu ešte s viac ako minútovou presilovkou. Svitana zatiahol puk do pásma, Kozák sa presunul medzi kruhy a okamžite po jeho prihrávke pálil. Brankár Ševela odolal.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine sme videli vcelku pokojný hokej, Dunaújváros veľa toho hokejového nepredviedol. Popradčania diktovali tempo zápasu a presadili sa dvakrát. V 15. minúte skóroval Mlynarvič a v záverečných sekundách tretiny navýšil na 2:0 Kozák.
    Druhá časť hry sa začne približne o 18:48.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Poprad dal gól!
    Popradčania prvú presilovku využívajú a po prvom polčase vedú! Výbornú krížnu prihrávku si od Svitanu spracoval LUKÁŠ KOZÁK, ktorý to z pravého kruhu napálil vyššie do stredu brány a Ševela bol na túto delovku prikrátky!
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    19:16
    Dvojnásobná početná výhoda pre Poprad. Jonas Westerling dostáva dve minúty za seknutie.
     
    18:50
    Tretie vylúčenie na strane oceľových býkov. Martin Saluga dostáva dve minúty za seknutie.
     
    18:47
    Ďalšiu dieru v defenzíve hostí sa snažil potrestať Patrik Svitana, ktorý si puk spracoval na modrej čiare, smeroval až ku bráne, položil si Ševelu, no nedokázal už zakončiť ponad jeho na ľade ležiace ruky!
     
    18:25
    Josaffov sa medzi kruhmi ukazoval Törökovi, ktorý ho hľadal. Dunaújváros to v útočnom pásme trochu pohybovo rozbehol, no napokon táto prihrávka neprenikla.
     
    17:14
    Jaakko Turtiainen smeroval dopredu po stredovej osi, no ďalej sa už veľmi nedostal. Prenikol ešte cez útočnú modrú, no potom nemal dostatočnú podporu od spoluhráčov a aj kvôli tomu bol ihneď odzbrojený.
     
    16:29
    Erving sa s pukom dostal do útočného pásma, presunul Václavovi na ľavý kruh a ten už okamžite posielal na bránu. Ševela jemne vyrazil a ešte sa v akcii trochu pokračovalo. Napokon to skončilo Kozákovou strelou od modrej, ktorú Ševela dokázal skrotiť a udržať.
     
    15:37
    Od modrej čiary sa k strele dostal Miika Franssila, no bolo to skôr len také slepé nahodenie, na ktoré síce Gračnar siahol, ale nemal veľa práce.
     
    14:56
    Tak toto bola celkom zaujímavá tutovka aj pre hostí. Po pravom krídle vykorčuľoval Azari a pred bránku poslal puk Tamásovi Lencsésovi. Jeho pokus z prvej napokon letel tesne vedľa, ale Gračnara poriadne roztiahol.
     
    14:23
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú do vedenia v tomto stretnutí. Puk si na ľavom kruhu spracoval SAMUEL MLYNAROVIČ a perfektnou rýchlou strelou švihom zavesil pod hornú žrď!
    Asistencie: Marcel Petran, Arturs Salija.
     
    13:54
    Miika Franssila sa prebojoval dopredu po stredovom kruhu a dostal sa k streleckému pokusu, ktorý smeroval mimo Gračnarovej bránky. Popradčania sa medzitým už opäť nasťahovali do pásma.
     
    13:02
    Výborná spolupráca domácich. Zagrapan posunul na ľavý kruh prudko na Svitanu, ktorý ešte pred bránkou našiel úplne voľného Jindřicha Abdula a ten šikovnou strelou z prvej trafil len plexisklo. V obrane Dunaújvárosu sú ale poriadne diery.
     
    12:23
    Ďalšia presilová hra pre Podtatrancov. Péter Németh dostáva menší trest za seknutie.
     
    12:20
    Bjalončík aktívne napádal v priestore kruhov a podarilo sa mu získať puk na tom ľavom. Presunuil puk ihneď medzi kruhy Paukovčekovi, ktorý však strelu poslal priamo na Ševelove betóny.
     
    11:45
    Po dlhšom čase si brankár Gračnar zachytil. Musel vytiahnuť svoju vyrážačku po strele Dávida Szaba spoza pravého kruhu. Ihneď však po zákroku už mali puk na hokejkách jeho spoluhráči.
     
    11:16
    Dávid Bondra jednoducho prekorčuľoval po ľavom krídle, nabral vysokú rýchlosť a zbavil sa obrancov súpera. Jeho zakončenie zblízka napokon gólman Peter Ševela pohotovo lapačkou zneškodnil.
     
    11:07
    Okrem gólmana Ševelu nie sú hráči Dunaújvárosu príliš pohybliví. Z ich strany zatiaľ nesledujeme nejaké veľké nasadenie, Gračnar mal asi len jeden zákrok a zatiaľ tam v tej bráne chladne.
     
    10:36
    Brejčák prenechal puk na pravom kruhu Svitanovi, ktorý to ešte strelou švihom skúšal smerom na bránu Dunaújvárosu, no Ševela bol pripravený a dokázal strele odolať.
     
    09:37
    Paločkova krížna prihrávka skončila na hokejke Heizera, ktorý ju však nedostal pred seba, ale na úroveň svojich korčúľ. Ocitli sa pri ňom hneď maďarskí hokejisti, ktorí ho odzbrojili.
     
    09:12
    Peter Bjalončík sa ešte zdržal na útočnej modrej čiare a urobil dobre. Dostal prihrávku od Brejčáka a okamžite po polotočke trielil na bránku. Jeho šikovnú strelu švihom gólman Ševela našiel na svojej hrudi.
     
    08:39
    Karlsson prenechal puk medzi kruhmi Bjalončíkovi, ktorý sa ocitol v dobrej pozícii, ale napokon z tesnej blízkosti nedokázal Ševelu prekvapiť.
     
    07:50
    Svitana krížnou prihrávkou šikovne nabil Kozákovi, ktorý napálil do predbránkového priestoru, v ktorom bol dobre postavený Abdul a jemným tečom usmernil puk na Ševelove betóny!
     
    07:28
    Svitana nabil Joonovi Ervingovi medzi kruhy. Erving poslal prudkú delovku smerom na bránu, no tá bola zrazená hosťujúcimi hráčmi smerom na ochrannú sieť.
     
    06:44
    Mlynarovič už z ľavého kruhu videl na opačnej strane uvoľneného Takáča, ktorý si pohybom hokejkou pýtal prihrávku. Aj k nemu šla, no dotkla sa ešte aj Ševelovho betónu.
     
    06:08
    Do prečíslenia sa vysunul Jonas Westerling spoločne s Josaffovom, ale napokon z toho nič nebolo. Dobre sa vrátil Salija a zlikvidoval prienik hostí.
     
    05:43
    Presilová hra pre kamzíkov. Jaakko Turtiainen dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    05:38
    Bondrova prihrávka Abdulovi za bránku bola síce presná, ale futbalisti Dunaújvárosu boli pozorní v obrane a nedovolili domácim zakončiť.
     
    04:40
    Kozák iba jemne posunul Ervingovi, ktorý nahodil puk smerom do útočného pásma a Popradčanom sa podarilo aspoň na chvíľu získať útočné pásmo.
     
    03:57
    Martin Saluga sa dostal k puku medzi kruhmi a snažil sa ho poslať priamo pred bránku. Gračnar už šiel do rozkľaku, no jeho obrancovia mu pomohli, zablokovali smerujúci puk, a tak zasahovať nemusel.
     
    03:21
    Ťavoda poslal puk po mantineli, no hokejisti Dunaújvárosu dokázali popradských kamzíkov poslať iba po rohoch. Už majú puk na hokejkách práve oni.
     
    02:47
    Paukovček posunul puk na modrú čiaru Salijovi, ktorý iba jemne nahadzoval do predbránkového priestoru, no brankár Ševela pozorne kontroloval situáciu a zbytočne sa nenamáhal, keď nemusel.
     
    02:04
    Abdul sa dostal spoločne s Martančíkom a Karlssonom do zaujímavého prečíslenia. Domáci však z neho veľa nevyťažili, Abdulova prihrávka neprešla na hokejky jeho spoluhráčov a hráči Dunaújvárosu sa stihli vrátiť v hojnom počte.
     
    01:25
    Mark Mate Nagy sa snažil spracovať si prihrávku na ľavom krídle, no veľmi sa mu to nepodarilo. Napokon puk získali Popradčania za vlastnou bránou.
     
    01:12
    Abdul posúval puk z rohu klziska pred bránku Zagrapanovi, ktorý si už lepšiu šancu nevytvoril, no dokázal jemne aspoň trochu ohroziť Ševelu.
     
    00:53
    Svitana bojoval pri mantineli o puk spoločne s Gergelym Tóthom. Popradský hokejista síce neuspel, Tóth vnikol do pásma, ale bolo z toho postavenie mimo hry.
     
    00:12
    Úvodné buly vyhrali hokejisti Dunaújvárosu. Po pravom krídle sa snažil akciu potiahnuť Westerling, no dostal sa len na modrú čiaru k pripravenému Ervingovi.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Popradčania odohrajú tento zápas v netradičných sivých dresoch určených pre prípravné zápasy, Tatranský pohár a Vyšehradský pohár a hostia sa predstavia v dresoch bielych s červenými prvkami.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Gračnar (Rýchlik) – Brejčák (A), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda – Svitana (C), Mlynarovič (A), Václav – Bondra, Zagrapan, Abdul – Bjalončík, Paukovček, Martančík – Takáč, Heizer, Paločko

    Dunaújváros Steel Bulls: Ševela (Garbacz) – Léránt, Franssila, Mestyán, Hruby, Erdélyi, Jaborník (A), D. Szabó, Lencsés (A) – V. Török, Westerling, Josaffov – Azari (C), Tóth, Saluga – Nagy, K. Szabó, Turtiainen – Makovics, Németh, Pinczés

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Šoltés, Stanzel.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Vyšehradského pohára medzi HK Poprad a Dunaújváros Steel Bulls. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti majú po víkende za sebou úspešný Tatranský pohár, ktorý sa im podarilo v konkurencii piatich tímov po štyroch rokoch získať pre svojich fanúšikov a svoj klub. Poprad na turnaji zdolal v základnej skupine Miškolc 3:1, podľahol Vítkoviciam po nájazdoch 5:6 a so štyrmi bodmi sa dostal do finálového duelu, v ktorom porazil HC Orli Znojmo 4:1. Kvalitne obsadený Tatranský pohár určite dostatočne preveril rozbehnutých kamzíkov, ktorí zažijú vo Vyšehradskom pohári 2018/19 druhé vystúpenie. V tom úvodnom porazili Ferencváros 1:3 a získali prvé tri body. Káder Popradčanov je už viacmenej kompletný, čaká sa možno ešte na jedného útočníka, no aj na Tatranskom pohári Poprad ukázal, že má tím na to, aby túto sezónu mohol preniknúť minimálne do semifinále play-off.

    Dunaújváros Steel Bulls
    Maďarský tím Dunaújváros Steel Bulls alebo skrátene DAB má za sebou už dve stretnutia v tohtoročnom Vyšehradskom pohári. Obe odohral proti slovenským zástupcom. Nitre podľahol 0:3 a Novým Zámkom 2:3. Naposledy sa DAB predstavil v prípravnom zápase proti Dubnici 31. augusta, ktorej podľahol prekvapivo 6:2. Káder minuloročného štvrťfinalistu maďarskej Erste Ligy tvoria prevažne maďarskí hokejisti. V tíme sa nachádza aj slovenský obranca Henrich Jaborník, dvaja fínski útočníci Jaakko Turtiainen a Oula Uski a takisto aj tretí fínsky hráč, obranca Miika Franssila.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 15. Mlynarovič (Petran, Salija), 20. Kozák (Svitana), 24. Mlynarovič (Bjalončík, Václav), 25. Takáč (Petran, Salija), 26. Zagrapan (Bondra, Karlsson), 30. Abdul (Petran), 41. Mlynarovič (Svitana, Kozák), 52. Bondra – 27. K. Szabó (Turtiainen), 28. Azari (Németh), 41. Tóth (Azari), 43. Azari (Németh)


    HK Poprad: Gračnar (27. Rýchlik) – Brejčák (A), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda – Svitana (C), Mlynarovič (A), Václav – Bondra, Zagrapan, Abdul – Bjalončík, Paukovček, Martančík – Takáč, Heizer, Paločko
    Dunaújváros Steel Bulls: Ševela (25. Garbacz) – Léránt, Franssila, Mestyán, Hruby, Erdélyi, Jaborník (A), D. Szabó, Lencsés (A) – V. Török, Westerling, Josaffov – Azari (C), Tóth, Saluga – Nagy, K. Szabó, Turtiainen – Makovics, Németh, Pinczés

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Šoltés, Stanzel