Poprad – Dunaújváros sk 8:4 (kon.)
koniec
HK Poprad
8:4 (2:0, 4:2, 2:2)
Dunaújváros Steel Bulls
Streda 05.09.2018, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Vyšehradský pohár
Partner:
     
    V poslednej časti hry sme videli štyri góly. Za Poprad v tretej tretine skórovali Mlynarovič a Bondra, za hostí sa presadili Tóth a Azari. Dnes sme v rámci zápasu Vyšehradského pohára videli poriadny gólový uragán, napokon Poprad zdolal súpera 8:4 a získal druhé víťazstvo do tabuľky pohára.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:12:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Hostia predviedli trochu nepochopiteľný ťah, v závere ešte odvolali brankára. Radomír Heizer sa rútil sám, no fauloval ho René Léránt a dostáva trest za hákovanie.
     
    59:16
    Marek Zagrapan sa pretlačil medzi kruhy a odtiaľ ešte chcel zakončovať, no puk mu na hokejku veľmi nesadol.
     
    58:25
    Popradčania majú puk v moci za vlastnou bránkou a ešte sa snažia vytvoriť nejakú akciu. Václav sa presadil po pravom krídle a nakoneic sa mu aj podarilo zamestnať Garbacza.
     
    57:08
    Paukovček zabrzdil za pravým kruhom a premiestnil puk smerom k Bjalončíkovi, ktorý bol dobre rozbehnutý, no takisto bol dobre rozbehnutý aj protihráč, ktorý mu napokon nedovolil spracovať túto prihrávku.
     
    56:31
    Takáč prekorčuľoval po pravom krídle a dostal sa poza bránku a nenápadne to skúšal prihrávkou pred bránu. Tam síce mal spoluhráča, no veľmi na to nezareagoval.
     
    55:09
    Zápas sa nám už dostáva do polohy, kedy je o víťazovi zrejme rozhodnuté. Teoretická šanca na strelenie štyroch gólov tu pre hostí ešte je, no pri aktuálnom nasadení oboch tímov to zrejme možné nie je.
     
    54:27
    Svitana posunul na ľavý kruh Mlynarovičovi, ktorý to dával popred bránkovisko na Borisa Martančíka. Ten už bol v stopercentnej šanci, no zblízka sa mu nepodarilo prekonať Garbacza a trafil žŕdku!
     
    53:17
    Franssila vypálil tvrdo od modrej čiary. Jeho delovka skončila na Rýchlikovi, ktorý puk podržal. Ešte predtým však predchádzajúca tvrdá strela trafila priamo do ruky obrancu Artursa Saliju, ktorý okamžite zhodil rukavice a začal sa zvíjať na ľade. Vyzeralo to naozaj bolestivo, už aj odišiel z ľadu priamo do kabíny, kde ho rýchlo ošetria.
     
    52:44
    Bondra pri mantineli v obrannom pásme vybojoval puk a poslal ho okamžite preč cez celé klzisko, keďže domáci hrajú v oslabení.
     
    52:01
    Artem Josaffov sa snažil využiť medzeru v popradskej defenzíve a napokon sa aj pretlačil až do samostatného zakončenia. Rýchlika však strelou na betóny nezaskočil!
     
    51:33
    Poprad dal gól!
    Ďalší gól v sieti maďarského tímu. Hostia zlyhali pri rozohrávke, DÁVID BONDRA si to namieril pred bránu a prekvapil aj brankára Garbacza!
    Bez asistencie.
     
    51:18
    Dunaújváros získava presilovú hru. Marek Zagrapan dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    50:37
    Zagrapan smeroval do útočného pásma a pred modrou posunul puk na krídlo Abdulovi. Pri následnom prechode do útočnej tretiny sa navzájom predbehli a bol z toho ofsajd.
     
    49:35
    Ťavodova šikovná strela od modrej skončila v lapačke brankára Garbacza, ktorý puk u seba podržal a dal znamenie, aby bola hra prerušená.
     
    48:57
    Azari sa prebojoval medzi kruhy a odtiaľ sa snažil šikovnou strelou prekvapiť Rýchlika. Popradský brankár bol pripravený a zasiahol svojím betónom.
     
    48:12
    Martančík prihral pred bránku puk Bjalončíkovi, ktorý to skúsil zblízka, no tesne vedľa nasmeroval strelu. Garbacz išiel do rozkľaku a aspoň takto si poistil situáciu.
     
    47:08
    Karlsson vypálil od modrej čiary. Jeho delovka smerovala tesne vedľa gólmana Garbaczu, ktorý ju ale pre istotu hokejkou ešte jemne stečoval.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 15. Mlynarovič (Petran, Salija), 20. Kozák (Svitana), 24. Mlynarovič (Bjalončík, Václav), 25. Takáč (Petran, Salija), 26. Zagrapan (Bondra, Karlsson), 30. Abdul (Petran), 41. Mlynarovič (Svitana, Kozák), 52. Bondra – 27. K. Szabó (Turtiainen), 28. Azari (Németh), 41. Tóth (Azari), 43. Azari (Németh)


    HK Poprad: Gračnar (27. Rýchlik) – Brejčák (A), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda – Svitana (C), Mlynarovič (A), Václav – Bondra, Zagrapan, Abdul – Bjalončík, Paukovček, Martančík – Takáč, Heizer, Paločko
    Dunaújváros Steel Bulls: Ševela (25. Garbacz) – Léránt, Franssila, Mestyán, Hruby, Erdélyi, Jaborník (A), D. Szabó, Lencsés (A) – V. Török, Westerling, Josaffov – Azari (C), Tóth, Saluga – Nagy, K. Szabó, Turtiainen – Makovics, Németh, Pinczés

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Šoltés, Stanzel