Cardiff – Arsenal 2:3 (kon.) | Burnley – Manchester United 0:2 (kon.) | Watford – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:2 (0:2)
Manchester United
Nedeľa 02.09.2018, 17:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Eric Bailly.
     
    90+1
    Matěj Vydra vybojoval roh v súboji s Victorom Lindelöfom. Rýchla rozohrávka nakrátko, center na zadnú žrď a hlavička Sama Vokesa donútila k reflexívnemu zákroku Davida de Geu! Perfektný reflex preukázal teraz Španiel aj na dorážku Vydru, zakončenie českého borca ale šlo nad bránu.
     
    86
    Ben Mee jednoznačne nestačí silovo na Lukakua! Obranca Burnley padol na zem nezavinene, pritom zasiahol loptu a minimálne mal obdržať žltú kartu! Nestalo sa tak, bude to voľný kop pre Manchester.
     
    84
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Chris Wood, prichádza Matěj Vydra.
     
    82
    Nákop na prednú žrď narobil The Clarets mierne problémy, no bola z toho kontra. Striedajúci Sam Vokes sa zavesil do vzduchu a hlavou nachádza len rukavice de Geu!
     
    80
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Dwight McNeil, prichádza Ashley Barnes.
     
    79
    Čo teraz zahodil Romelu Lukaku! Neskutočný prienikový pas za obranu od Pogbu, Lukaku predbehol vysileného Bena Meeho, obišiel kľučkou i Harta, no Mee sa ešte raz stihol vrátiť a možno aj mierne nedovoleným spôsobom odstavil Lukakua od lopty. Druhá penalta to nebude, iba odkop od brány.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Ander Herrera.
     
    75
    Parádna lopta na úroveň malého vápna, Burnley mohlo skorigovať, to by však jeden z domácich futbalistov nesmel prehlavičkovať bránu de Geu!
     
    74
    Žažltilo sa i pred očami Lukakua, ktorý možno aj z frustrácie nedovolene atakoval Bardsleyho pri posledne rozbiehajúcej sa akcii.
     
    74
    Žltá akrta pre Shawa za ukončenie nádejného ataka Lennona, k zákroku došlo ani nie dvadsať centimetrov pred šestnástkou United!
     
    74
    Romelu Lukaku zatiaľ nestrieľa hattrick! Po kontre ho aj druhý raz vychytal Joe Hart! Dobré pokrytie lopty od Belgičana, skúsenejší brankár ale drží svoj tím v hre!
     
    71
    Avšak Marcus Rashford vidí priamu červenú! Rashford reagoval na neskorý sklz Bardsleyho dotykom hlavy protihráča, hlavný rozhodca je nekompromisný.
     
    71
    Phil Bardsley vidí za svoju reakciu žltú kartu.
     
    69
    Paul Pogba už s tradičným pomalým rozbehom, Joe Hart uhádol smer lopty aj jej výšku a penaltu Francúza vychytal! Lopta letala k pravej tyči, anglický gólman je hrdinom okamihu, bude sa ale kopať roh.
     
    68
    Bola nariadená penalta v prospech Manchestru po faule Aarona Lennonna na Marcusa Rashforda! Skúsený futbalista si pomáhal rukami, Jonathan Moss neváhal ani sekundu.
     
    61
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Marcus Rashford.
     
    57
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Jeffrey Hendrick, prichádza Sam Vokes.
     
    52
    Taktický faul pri kontre hostí, postaral sa oň mladík Dwight McNeil.
     
    44
    Manchester United dal gól!
    Napokon je to druhý gól pre hostí, druhý presný zásah zaznamenal ROMELU LUKAKU. Krátke prihrávky medzi Shawom a Alexisom znamenali vytvorenie priestoru. O chvíľu na to sa k lopte dostal Jesse Lingard, ktorý vystrelil. Rana bola však zblokovaná, čo pomýlilo celú obranu na čele s Hartom. Lopta sa odrazila priamo na nohu Lukakua, ktorý bez zaváhania rozvlnil sieť Burnley aj po druhý raz!
     
    36
    Lukaku mohol pridať druhý presný zásah, to by však z prečíslenia nemohol trafiť ruky padajúceho Joea Harta. Veľmi dobrý zákrok bývalého hráča Manchestru City!
     
    27
    Manchester United dal gól!
    Obliehanie šestnástky úspešné. Alexis Sánchez dostal na hranici pokutového územia priestor na center, videl voľného spoluhráča a už letela lopta. ROMELU LUKAKU stál presne na ofsajdovej línii a razantnou hlavičkou posiela hostí do vedenia!
     
    18
    Center Charlieho Taylora de Gea iba boxoval. Bolo z toho vhadzovanie, po ktorom sa do úniku dostal Phil Bardsley, toho stiahol na zem meter pred pokutovým územím Alexis Sánchez, za čo vidí reprezentant Čile žltú kartu!
     
    3
    Jesse Lingard s prvou technickou koncovkou! Zakončenie pravačkou len o niekoľko centimetrov minulo ľavú žrď Hartovej brány.

    Viktor Kalinács

    Góly: 27. R. Lukaku, 44. R. Lukaku

    Karty:   52. McNeil (BLY), 71. Bardsley (BLY) – 18. Alexis Sánchez (MAN), 74. Shaw (MAN), 74. R. Lukaku (MAN)   71. Rashford (MAN)

    Nepremenená penalta: 69. P. Pogba (MAN), brankár Hart zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13.
    Burnley FC: Hart – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Lennon, A. Westwood, Cork, McNeil (80. Barnes) – Hendrick (57. Vokes) – Wood (84. Vydra).
    Náhradníci: Heaton – Lowton, S. Ward, K. Long, Vokes, Barnes, Vydra.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Lindelöf, Shaw – Fellaini, N. Matić, P. Pogba (90+2. Bailly) – Lingard (76. A. Herrera), R. Lukaku, Alexis Sánchez (61. Rashford).
    Náhradníci: Grant – Bailly, Young, Fred, A. Herrera, Rashford, Martial.

    Rozhodca: Jonathan Moss