Cardiff – Arsenal 2:3 (kon.) | Burnley – Manchester United 0:2 (kon.) | Watford – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:2 (0:2)
Manchester United
Nedeľa 02.09.2018, 17:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Odo mňa je to pre dnešok všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok nedele.

    Do čítania, priatelia. (18:56:20)
     
    Červení diabli vyhrávajú druhý raz v tejto sezóne Premier League. Na Turf Moor porážajú domáce Burnley po dvoch zásahoch Lukakua 2:0. Hostia pritom mohli pohodlne zvíťaziť aj väčším rozdielom, to by však Lukaku nesmel zahodiť dve megašance a Pogba by musel skórovať z penalty.

    Burnley si nevypracovalo čistú príležitosť, aj preto zostávajú The Clarets predposlední so ziskom jediného bodu. Manchester United sa posúva na desiatu priečku vďaka šiestim získaným bodom.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Defenzíva Manchestru dnes bola fantastická, hostia si domov odvezú tri body.
     
    90+3
    Posledná šanca pre Burnley na zdramatizovanie duelu zostáva nevyužitá. Vydra predlžoval loptu za seba, tam však nebol nikto v bordovom.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Eric Bailly.
     
    90+1
    Matěj Vydra vybojoval roh v súboji s Victorom Lindelöfom. Rýchla rozohrávka nakrátko, center na zadnú žrď a hlavička Sama Vokesa donútila k reflexívnemu zákroku Davida de Geu! Perfektný reflex preukázal teraz Španiel aj na dorážku Vydru, zakončenie českého borca ale šlo nad bránu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Slabučký pokus Barnesa, de Gea si už stavia loptu na malé vápno.
     
    90
    Jonathan Moss ponechal výhodu po zákroku na Lukakua, Paul Pogba ale prepadol cez nohu Meeho. Ten mal mať z môjho pohľadu na konte už červenú kartu.
     
    89
    Joe Hart rozohráva narýchlo po nepresnej strele United, čoskoro vstúpime do záverečnej minúty riadneho hracieho času.
     
    88
    Lukaku s Herrerom odviedli penzum práce pri prechode do útoku. Futbalisti Burnley už nevládzu, po nabitom programe ich čaká zrejme ďalšia prehra.
     
    87
    Tak napokon nie, ani priamy kop, ani karta, ale vhadzovanie. Nuž, nie som si istý, či toto bolo posúdené správne. Čuduje sa tomu i José Mourinho.
     
    86
    Ben Mee jednoznačne nestačí silovo na Lukakua! Obranca Burnley padol na zem nezavinene, pritom zasiahol loptu a minimálne mal obdržať žltú kartu! Nestalo sa tak, bude to voľný kop pre Manchester.
     
    85
    David de Gea sa už s výkopom z "päťky" nikam neponáhľa. Hosťom zostalo k dispozícii ešte jedno striedanie, z obrancov by mohol nastúpiť Eric Bailly, prípadne i Ashley Young.
     
    84
    Svojho debutu za Burnley sa dočkal i Čech Matěj Vydra. Útočník z krajiny našich susedov prichádza na záverečných ani nie desať minút.
     
    84
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Chris Wood, prichádza Matěj Vydra.
     
    83
    Hrá sa zo strany na stranu, Pogba mohol rozhodnúť o troch bodoch, to by však jeho strela z otočky musela mieriť viac k tyči.
     
    82
    Nákop na prednú žrď narobil The Clarets mierne problémy, no bola z toho kontra. Striedajúci Sam Vokes sa zavesil do vzduchu a hlavou nachádza len rukavice de Geu!
     
    81
    Hostia z Manchestru ale kontrolujú loptu aj napriek oslabeniu. Paul Pogba ju podržal v šestnástke súpera, prihral ju na Lukakua. Rana Belgičana bola zrazená na roh.
     
    80
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Dwight McNeil, prichádza Ashley Barnes.
     
    79
    Čo teraz zahodil Romelu Lukaku! Neskutočný prienikový pas za obranu od Pogbu, Lukaku predbehol vysileného Bena Meeho, obišiel kľučkou i Harta, no Mee sa ešte raz stihol vrátiť a možno aj mierne nedovoleným spôsobom odstavil Lukakua od lopty. Druhá penalta to nebude, iba odkop od brány.
     
    78
    Čaká nás ešte zaujímavá záverečná štvrťhodina. Hostia nepremenili penaltu a o dve minúty neskôr už hrali v desiatich!
     
    77
    Posilnenie obrany United, ihneď na to si ale domáci podkúrili pomalou "malou domov". Joe Hart poslal loptu radšej na istotu za postrannú čiaru.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Ander Herrera.
     
    75
    Parádna lopta na úroveň malého vápna, Burnley mohlo skorigovať, to by však jeden z domácich futbalistov nesmel prehlavičkovať bránu de Geu!
     
    74
    Žažltilo sa i pred očami Lukakua, ktorý možno aj z frustrácie nedovolene atakoval Bardsleyho pri posledne rozbiehajúcej sa akcii.
     
    74
    Žltá akrta pre Shawa za ukončenie nádejného ataka Lennona, k zákroku došlo ani nie dvadsať centimetrov pred šestnástkou United!
     
    74
    Romelu Lukaku zatiaľ nestrieľa hattrick! Po kontre ho aj druhý raz vychytal Joe Hart! Dobré pokrytie lopty od Belgičana, skúsenejší brankár ale drží svoj tím v hre!
     
    73
    Nehralo sa vyše minútu, no podstatnejšie je, že hostia budú dohrávať v desiatich a po nepremenenej penalte sú jednoznačne na koni domáci!
     
    71
    Avšak Marcus Rashford vidí priamu červenú! Rashford reagoval na neskorý sklz Bardsleyho dotykom hlavy protihráča, hlavný rozhodca je nekompromisný.
     
    71
    Phil Bardsley vidí za svoju reakciu žltú kartu.
     
    71
    Začala sa nám záverečná dvadsaťminútovka a začala sa nám potýčkou. Manchester získal rohový kop, po ňom sa ale do seba zaplietli Rashford s Bardsleym.
     
    70
    Aj túto štandardku zvládli domáci, ktorí vďaka zákroku Harta zostávajú v zápase.
     
    69
    Paul Pogba už s tradičným pomalým rozbehom, Joe Hart uhádol smer lopty aj jej výšku a penaltu Francúza vychytal! Lopta letala k pravej tyči, anglický gólman je hrdinom okamihu, bude sa ale kopať roh.
     
    68
    Bola nariadená penalta v prospech Manchestru po faule Aarona Lennonna na Marcusa Rashforda! Skúsený futbalista si pomáhal rukami, Jonathan Moss neváhal ani sekundu.
     
    67
    Prvý center odvrátený, nasledoval reparát. Lopta mierila na vzdialenejšiu tyč, kam si nabiehal Chris Smalling. Urastený stopér dobehol loptu príliš neskoro, aj preto jeho hlavička nemohla skončiť gólom.
     
    66
    Mierny piskot si vyslúžili hráči hostí, aj za tvrdý faul na domáceho futbalistu. Napriek tomu vhadzovali práve borci z Manchestru. Luke Shaw sa dostal do streleckej pozície a z uhla donútil Harta vyraziť jeho ranu na roh.
     
    65
    Nákop na prednú žrď nemal potrebnú presnosť, The Clarets zostávajú pri lopte.
     
    64
    Rohový kop pre Burnley FC, zahrá ho Dwight McNeil po odvrátení Shawa.
     
    63
    Wood tiesnený Smallingom hlavičkuje len do rukavíc de Geu, lopta by však aj tak mierila mimo brány.
     
    62
    Do konca zápasu zostáva niečo vyše polhodina, v druhom polčase stále čakáme na väčšiu príležitosť jedného či druhého mužstva.
     
    61
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Marcus Rashford.
     
    60
    Jack Cork ešte na konci minúty stihol vypáliť, jeho rana ale letela vysoko, vysoko nad.
     
    60
    Charlie Taylor zblokoval ranu Alexisa spoza šestnástky, o pár sekúnd neskôr sa píska faul Victora Lindelöfa v stredovom kruhu.
     
    59
    Aaron Lennon sa dostal cez Shawa a poslal jemnú loptu na hranicu malého vápna. Tam sa už nenechal z miery vykoľajiť Fellaini.
     
    58
    Pred aktívnym Alexisom zasahol sklzom Bardsley. Angličan stihol odkopnúť loptu pred hladným ofenzívnym univerzálom v službách United.
     
    57
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Jeffrey Hendrick, prichádza Sam Vokes.
     
    56
    Sánchezov "koníček" po centri z pravej strany sa odrazil od zeme, čo ho riadne spomalilo. Joe Hart so zákrokom desať minút od začiatku druhého polčasu.
     
    55
    Charlie Taylor zabránil Lingardovi v šprinte za gólom. Veľkú rolu v tejto akcii odviedol Paul Pogba.
     
    54
    Centrovaná lopta sa hosťom vôbec nevydarila, napriek všetkému zostáva Manchester pri lopte.
     
    53
    Alexis Sánchez získava vôbec prvý roh duelu po zaváhaní obrany Burnley. Loptu nezastavil ani Joe Hart.
     
    52
    Taktický faul pri kontre hostí, postaral sa oň mladík Dwight McNeil.
     
    51
    Charlie Taylor už s azda tretím centrom, ktorý skončil priamo v náručí de Geu. Centrovanie ľavému obrancovi Burnley veľmi nejde.
     
    50
    Faul na Alexisa od Phila Bardsleyho. Jemný faul nezostal bez povšimnutia.
     
    49
    Zisk lopty v strede poľa, domáci futbalisti sa z obrannej fázy prehupli do útočnej.
     
    48
    The Clarets vedia, že musia začať viac útočiť, inak sa s bodovým ziskom z tohto duelu môžu rozlúčiť. Prvé minúty druhého dejstva to aj naznačujú.
     
    47
    Sean Dyche povzbudzuje svojich zverencov k väčšiemu držaniu lopty a v prípade jej straty k pressingu.
     
    46
    Po zmene strán zatiaľ bezo zmien. Okamžite sme boli svedkami štandardky Burnley, hlavičkou ju ale odvrátil do bezpečia Matić.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Favorit tohto duelu hrá presne tak, ako sa očakávalo. Skúsene, loptu drží na svojich kopačkách a dal aj dva góly. Oba presné zásahy zaznamenal Romelu Lukaku, Joe Hart nemal nárok.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    44
    Manchester United dal gól!
    Napokon je to druhý gól pre hostí, druhý presný zásah zaznamenal ROMELU LUKAKU. Krátke prihrávky medzi Shawom a Alexisom znamenali vytvorenie priestoru. O chvíľu na to sa k lopte dostal Jesse Lingard, ktorý vystrelil. Rana bola však zblokovaná, čo pomýlilo celú obranu na čele s Hartom. Lopta sa odrazila priamo na nohu Lukakua, ktorý bez zaváhania rozvlnil sieť Burnley aj po druhý raz!
     
    43
    Dwight McNeil sa dostal ku guľatému nezmyslu zhruba dvanásť metrov pred pokutovým územím United. Strelu tohto hráča ešte tečoval Wood, de Gea bol ale pozorný.
     
    42
    Alexis Sánchez sa napriahol k zakončeniu spoza šestnástky, trafil však iba brániaceho hráča. Lopta zostala v hre, pred Hartom sa k nej načahoval Lingard, avšak na prihrávku Lukakua bol prikrátky.
     
    41
    Zlá prihrávka Alexisa ale všetko skazila, vhadzovať bude Burnley.
     
    40
    Hostia na chvíľu kombinujú len na deliacej čiare a pripravujú si postavenie na postupný útok.
     
    39
    Paul Pogba sa prebíjal lopte v pokutovom území, padol v ňom, ale hlavný rozhodca ponechal hru plynúť. To vyvolalo vlnu nevôle medzi fanúšikmi The Clarets.
     
    38
    Blíži sa nám záver polčasu, Manchester opäť na polovici súpera.
     
    37
    Po nedovolenom zákroku pri postrannej čiare zahrával voľný kop práve Hart. Lopta sa nejakým spôsobom dostala až ku Jamesovi Tarkowskemu, proti ktorému ale bola dvihnutá zastávka signalizujúca ofsajd.
     
    36
    Lukaku mohol pridať druhý presný zásah, to by však z prečíslenia nemohol trafiť ruky padajúceho Joea Harta. Veľmi dobrý zákrok bývalého hráča Manchestru City!
     
    35
    Luke Shaw na ofenzívnom výlete na ľavom krídle. Reprezentant Anglicka sa dostal do veľkého vápna, vystrelil, no Joe Hart nemohol byť prekvapený touto koncovkou.
     
    34
    Lukaku vrátil pätičkou prihrávku Valenciovi, no pri dvojici strážcov bolo nemožné sa k lopte znovu dostať.
     
    33
    Matić bol obohraný Lennonom, ktorý si vypomohol narážačkou s Woodom. Spätný pass už taký precízny nebol, zachytil ho v defenzíve pracujúci Fellaini.
     
    32
    Opäť tu bol nákop z ľavej strany od Taylora, skončil len na hlave Fellainiho. Červení diabli vyčkávajú na odpoveď domácich borcov.
     
    31
    V súboji dvoch Chrisov si Smalling pridržal Wooda, faul sa ale nepíska. Nepáči sa to zjavne domácemu manažérovi, ktorý gestikuluje k štvrtému rozhodcovi.
     
    30
    Burnley očividne nie je vo svojej koži, môže za to aj vypadnutie z Európskej ligy. The Clarets sa bránia ďalšiemu ataku súpera.
     
    29
    Tlak zúročený, United opäť v útoku. Na pravú stranu sa dostal Pogba, ktorý bude centrovať pred už prekonaného Harta.
     
    27
    Manchester United dal gól!
    Obliehanie šestnástky úspešné. Alexis Sánchez dostal na hranici pokutového územia priestor na center, videl voľného spoluhráča a už letela lopta. ROMELU LUKAKU stál presne na ofsajdovej línii a razantnou hlavičkou posiela hostí do vedenia!
     
    26
    Ničím nevýrazné obdobie zápasu, centre domácich borcov vo väčšine prípadov končia v rukaviach brankára Manchestru.
     
    25
    Veľmi zlá prihrávka Lukakua na Alexisa, Belgičan sa za to už ospravedlňuje.
     
    24
    Matić neukontroloval loptu pred veľkým vápnom súpera, prišla tak prihrávka na osamoteného Wooda. Aj Victor Lindelöf si ale zastal svoju pozíciu a útočníka The Clarets obral o loptu.
     
    23
    Chris Smalling si urobil svoju robotu pri strážení Wooda, de Gea tak bude v polovici prvého polčasu vykopávať od svojej svätyne.
     
    22
    Sean Dyche, manažér Burnley, sa prizeral nevydarenej štandardke svojho mužstva. Nepodarená bola i kontra hostí, ktorú ťahal Pogba, lopta skončila mimo ihriska.
     
    21
    Romelu Lukaku si pri naskakovaní na loptu pomohol faulom, čo neuniklo pozornosti Jonathana Mossa. Ofenzívny faul, Joe Hart už vyháňa spoluhráčov na územie Manchestru.
     
    20
    Dvadsať minút ubehlo ako voda, tlak hostí bol postupne otupený. Je zaujímavé taktiež sledovať, že Marouane Fellaini nehrá pod hrotom, ako je uňho zvykom, ale skôr pred defenzívnou štvoricou.
     
    19
    Dwight McNeil sa postavil k exekúcii priameho kopu. Ťažko povedať, čo teraz tento futbalista zamýšľal, no vôbec sa mu to nevydarilo. Snaha o vysoký center, možno pokus o ohrozenie brány, fakt netuším. Guľatý nezmysel skončil na tribúne.
     
    18
    Center Charlieho Taylora de Gea iba boxoval. Bolo z toho vhadzovanie, po ktorom sa do úniku dostal Phil Bardsley, toho stiahol na zem meter pred pokutovým územím Alexis Sánchez, za čo vidí reprezentant Čile žltú kartu!
     
    17
    Domácim sa podarilo odcentrovať pred de Geu, tam si však svoju robotu urobil Victor Lindelöf.
     
    16
    Paul Pogba si zo stredu poľa zbehol až pred Harta, kde očakával center Lingarda. Lopta letela z ľavého krídla, avšak Pogbu nenašla.
     
    15
    O atmosféru sa starajú najmä hosťujúci fanúšikovia, ktorí skandujú meno svojho klubu.
     
    14
    Dlhý nákop do veľkého vápna po obrannej hlavičke chytá de Gea. Španiel okamžite rozohral na Alexisa, ten však v súboji s Bardsleym fauloval, bývalý hráč Manchestru si pri páde navyše nepríjemne udrel hlavu.
     
    13
    Toto bol faul Shawa na Aarona Lennona. Skúsený krídelník bol faulovaný vo vzdušnom súboji, hlavný arbiter túto situáciu posúdil správne.
     
    12
    Kombinácia po osi Matić – Valencia – Lingard sa končí centrom z pravého krídla. Polovysoký center bez problémov spacifikoval Hart.
     
    11
    Brankár Burnley sa s rozohrávkou neponáhľal, dlhý výkop však skončil len na kopačkách futbalistov v jemne ružovej.
     
    10
    Aktívny Lingard to znovu skúšal techicky. Koncovka spoza šestnástky tentoraz mala od úspechu výrazne ďaleko.
     
    9
    Favorit jasne tlačí, Hart vyčaroval zákrok na bránkovej čiare po jemnom teči Lingarda. Odchovanec akadémie United ale reagoval na prihrávku Valenciu iba z ofsajdu.
     
    8
    Luke Shaw neodcentroval z ľavej strany, Red Devils budú aspoň vhadzovať.
     
    7
    Dlhá lopta i na druhej strane. Hnal sa za ňou Alexis Sánchez, pozične zahral na jednotku Joe Hart.
     
    6
    Hostia teraz kombinujú na vlastnej polovici a zakladajú postupný atak.
     
    5
    Prvý útok za sebou má i Burnley. Dlhá lopta na hrot útoku, Hendrick ani Wood ju nedokázali spracovať. David de Gea ju pošle do poľa.
     
    4
    Po faule na hostí zahrával Manchester štandardku. Burnley odvrátilo nákop, lopta sa nakoniec dostala k Shawovi. Strela ľavého obrancu United končí pevne v náručí Harta.
     
    3
    Jesse Lingard s prvou technickou koncovkou! Zakončenie pravačkou len o niekoľko centimetrov minulo ľavú žrď Hartovej brány.
     
    2
    Domáce Burnley v tradičnej bordovej farbe spoločne s modrou.
     
    1
    Výkop patril hosťom z Manchestra, ktorí na Turf Moor krstia vonkajšiu sadu dresov v jemne ružovej.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Burnley FC: Hart – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Lennon, A. Westwood, Cork, McNeil – Hendrick – Wood.
    Náhradníci: Heaton – Lowton, S. Ward, K. Long, Vokes, Barnes, Vydra.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Lindelöf, Shaw – Fellaini, N. Matić, P. Pogba – Lingard, R. Lukaku, Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Grant – Bailly, Young, Fred, A. Herrera, Rashford, Martial.

    Rozhodca: Jonathan Moss.
     
    Burnley FC

    Veľké prekvapenie minulého ročníka má za sebou zlý štart do sezóny. Burnley vďaka siedmej priečke z minulej sezóny mohlo zabojovať o Európsku ligu, lenže nezvládlo play-off a na pôsobenie na európskej scéne bude môcť zabudnúť.

    The Clarets sú navyše na predposlednom mieste v Premier League so ziskom jediného bodu za remízu so Southamptonom z prvého hracieho víkendu. Nasledovali prehry s Watfordom i Fulhamom. Za Burnley hrá i český forward Matěj Vydra, ten však na svoju šancu v najlepšej lige sveta stále čaká.

    Do domáceho stretnutia určite nezasiahnu Defour, Gudmundssona a brankár Pope, otázny je zásah Bradyho i Lindegaarda.
     
    Manchester United

    Zverenci Josého Mourinha neprežívajú ideálny štart do nového ročníka. Po domácom triumfe nad Leicestrom 2:1, prišla prehra v Brightone 2:3 a ešte jedna na Old Trafford proti Tottenhamu. Práve proti Spurs Manchester preukázal dobrú hru v prvom dejstve, no výsledkovo to bolo katastrofálne.

    Výsledky tak odsunuli United na priebežnú trinástu priečku s tromi bodmi a negatívnym skóre 4:7. Napriek všetkému zostávajú hostia nami sledovaného merania síl jasnými favoritmi.

    V stretnutí s Tottenhamom sa po necelej hodine hry zranil stopér Jones, ktorý bude tímu chýbať zhruba štyri týždne. Do tréningu konečne zasiahol aj iný stopér, Argentínčan Rojo, na zápasovú nomináciu to však nebude. Po dlhotrvajúcich zraneniach odohrali v piatok duel za rezervu brankár Romero, ale i letná posila na kraj obrany Dalot. Aj v ich prípade však platí, že v nedeľu sa do zostavy určite nepozrú.
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom prenose zo štvrtého kola anglickej Premier League. Víkend pred reprezentačnou prestávkou nám uzavrie duel medzi Burnley a Manchestrom United.

    Stretnutie sa začne o 17:00.

    Viktor Kalinács

    Góly: 27. R. Lukaku, 44. R. Lukaku

    Karty:   52. McNeil (BLY), 71. Bardsley (BLY) – 18. Alexis Sánchez (MAN), 74. Shaw (MAN), 74. R. Lukaku (MAN)   71. Rashford (MAN)

    Nepremenená penalta: 69. P. Pogba (MAN), brankár Hart zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:13.
    Burnley FC: Hart – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Lennon, A. Westwood, Cork, McNeil (80. Barnes) – Hendrick (57. Vokes) – Wood (84. Vydra).
    Náhradníci: Heaton – Lowton, S. Ward, K. Long, Vokes, Barnes, Vydra.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Lindelöf, Shaw – Fellaini, N. Matić, P. Pogba (90+2. Bailly) – Lingard (76. A. Herrera), R. Lukaku, Alexis Sánchez (61. Rashford).
    Náhradníci: Grant – Bailly, Young, Fred, A. Herrera, Rashford, Martial.

    Rozhodca: Jonathan Moss