Česko – Slovensko 8:0 (kon.)
koniec
Česko
8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Slovensko
cz Streda 29.08.2018, 14:00 • Akademie Red Bull, Salcburk • Turnaj štyroch krajín (U16)
Partner:
     
    59:56
    Nemusela to být pravda, protože Alex Kotásek se vydal ještě do posledního českého úniku, ve kterém přestřelil slovenské břevno.
    58:10 P. MORAVEC - 8:0
     
    58:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nevadí, protože osmý zářez přidává jiný člen druhé formace. David Jiříček střílel od modré čáry a mezi kruhy kotouč tečoval PETR MORAVEC. Ďuris měl tak zakrytý výhled, že se nestihl vrátit do branky, kam puk jen tak dojel – 8:0! Asistence: David Jiříček, Lukáš Pajer.
     
    57:46
    Druhou metou může být hattrick pro jednoho z adeptů. Matouš Menšík po něm teď sahal hodně vehementně, ale neuspěl ani z úniku, ani z další pěkné akce!
     
    57:24
    Filip Maláč dělá všechno pro to, aby udržel čisté konto. Slováky teď výborně vychytal a ti dostali kotouč do branky až po přerušení, takže zbytečně.
     
    55:09
    Po dlouhých minutách musel zasahovat Maláč, a to rovnou hodně krkolomně. Tečovanou střelu vytáhl ramenem, načež rozhodčí přerušil hru pro vysokou hůl Slováků.
     
    52:14
    Slovenská rozehrávka je znovu velmi špatná a spoluhráč vybojoval puk pro Lukáše Pajera. Ten z několika metrů mířil spíše doprostřed branky, kde čekal gólman.
    51:41 Trestné střílení
     
    51:41
    Jel ho ale celkem pochopitelně sám Soukup. Naznačil kličku do bekhendu, načež si puk stáhl zpátky, ale Ďuris udržel u tyčky beton s lapačkou. Stav se tak nemění.
     
    51:41
    Dominik Soukup byl v úniku faulován a rozhodčí nařizují trestné střílení! To už podle nových pravidel může jet kdokoli.
     
    51:17
    Autor posledního gólu a krásné akce Jakub Brabenec (CZE) neprostřelil slovenský blok a aby následně uvolnil spoluhráči cestu, vysekl soupeři hůl z ruky. To je vůbec první samostatné české vyloučení v zápase.
     
    49:53
    Marek Brada schytal zákrok tělem, který už rozhodně nepatřil do kolonky čistých hitů, neboť šel na nohy. To znamená podražení pro Maroše Mešára (SVK) a třetí českou přesilovku.
    46:26 BRABENEC - 7:0
     
    46:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Slováky možná trochu krutý gól, ale když nemají rychlé nohy, tak zkrátka nemají... Poslední dvě minuty se český tým dost trápil a v obranném pásmu kupil jednu špatnou nahrávku za druhou. Nakonec ale odrazil puk ven a JAKUB BRABENEC si prohodil slovenského zadáka. V úniku se zbavil i druhého, jehož posadil na zadek, a pak nejspíš po ledě procpal puk pod Ďurisem do branky – 7:0! Bez asistence.
     
    42:10
    Jakub Kos napálil z levé strany tyčku, pak byl v další šanci před brankou tuším Jakub Brabenec.
    41:17 P. MORAVEC - 6:0
     
    41:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kanonáda pokračuje hned po přestávce! Češi se chvilku bránili, tím ale Slováky trochu ukolébali a ti se pak nestačili vrátit proti přečíslení. Po pravé straně ho táhl PETR MORAVEC, který se nerozpakoval, zakončil sám, a to přesně – 6:0! Asistence: Lukáš Pajer, Ondřej Cubo.
    39:28 SZTURC - 5:0
     
    39:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hakenovi svěřenci přidávají krátce po skončení přesilovky pátý gól do šatny! I když dlužno dodat, že tentokrát hodně šťastný. Z nulového úhlu nahodil kotouč před branku GABRIEL SZTURC a gólman Ďuris si ho sám srazil za záda – 5:0! Asistence: Jakub Kos, Petr Gajda.
     
    39:13
    Filip Maláč parádně rozehrál akci, která vedla až k přečíslení tři hráčů. Jakub Brabenec ji zakončoval sám a trefil boční síťku!
     
    37:24
    Alexander Remeš zase vydoloval kotouč a v útočném pásmu ho hákoval Libor Nemec (SVK), takže jdeme na druhou přesilovku. Rozhodčí k tomu navrch udělil ještě osobní desítku za protesty Šimonu Grochovi.
    36:03 SVOZIL - 4:0
     
    36:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    V pravý čas! Čeští mladíci chtějí odmítnout pochybnosti a přidávají čtvrtou trefu. Matouš Menšík zase sebral Slovákům puk a v úniku byl seknutý, takže rozhodčí držel zvednutou pravici. Po nějakých deseti sekundách výhody se na modré čáře opřel do Pajerovy nabídky STANISLAV SVOZIL a z první se trefil opravdu krásně, do růžku brány Ďurise, který přes hráče nic neviděl – 4:0! Asistence: Lukáš Pajer.
     
    35:22
    Krátký slovenský tlak zakončila přihrávka zpoza branky na nehlídaného Libora Nemce. Zakončoval ke druhé tyčce, kam Maláč bleskově vykopl pravý beton!
     
    33:25
    Oba týmy už byly kompletní, když Stanislav Svozil nabídl puk před prázdnou branku Janu Půčkovi. Ten se k němu ale nestihl narovnat ideálně a poslal ho těsně vedle!
     
    31:01
    Znovu budeme sledovat hru čtyři na čtyři. Sebastian Jasečko (CZE) i Daniel Chovaniak (SVK) dostali po dvou minutách za hrubost, respektive držení.
     
    26:31
    Slováci se po českém zaváhání dostali do přečíslení a Filip Maláč si připisuje první těžký zákrok utkání. Antoniu Ožvaldovi výtečně zmenšil úhel a jeho zakončení schoval ve výstroji.
    21:08 MENŠÍK - 3:0
     
    21:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Minutu po návratu z kabin vede česká reprezentace už o tři góly! Obránce Sebastian Jasečko vydatně podporoval ofenzívu a po jeho práci se před brankou dostal k puku MATOUŠ MENŠÍK. Jihlavský špílmachr si ho bleskově stáhl na bekhend a pověsil do růžku, takže skóruje dnes podruhé – 3:0! Asistence: Petr Moravec, Sebastian Jasečko.
     
    19:20
    Brabenec ještě zůstal na ledě a po krásné nabídce napříč brankovištěm trefil z téměř nulového úhlu břevno!
    19:02 BRABENEC - 2:0
     
    19:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skutečně jenom na chvíli, protože teď už je na světě zasloužený druhý gól českého týmu! Slováci odrazili Smolkův pokus od mantinelu, ale absolutně nestihli reagovat na Bradovu zadovku, která našla mezi kruhy JAKUBA BRABENCE. Ďuris už byl tak zalezlý, že na jeho střelu neměl nárok – 2:0! Asistence: Marek Brada, René Smolka.
     
    17:59
    A moc k němu nechybělo, Dominik Soukup střílel z pravé strany a kotouč propadl gólmanovi za záda ke druhé tyčce. Tam se před prázdnou klecí natahoval Petr Moravec, bohužel i jemu pár čísel scházelo!
     
    16:10
    Oba týmy už hrály v plném počtu, ale Slováci špatně vystřídali. Takže nás čeká první přesilová hra! Trest odpyká Marek Šramaty (SVK).
     
    15:36
    Bohužel nejsem schopný říct od koho, ale kapitán Dominik Soukup dostával na pravou stranu přihrávku před prázdnou branku. Byla jen o kousek delší, než by potřeboval.
     
    13:49
    Petr Gajda (CZE) a Daniel Chovaniak (SVK) jsou vyloučeni za hrubost, čeká nás hra čtyř proti čtyřem.
     
    12:08
    Martin Ryšavý nejdřív tečoval střelu od modré a potom se natahoval po dorážce, k volnému puku před odkrytou svatyní mu chybělo možná deset či dvacet čísel!
     
    09:59
    Matouš Menšík zase sebral váhavým Slovákům puk, obtáčel se kolem gólmana a už už sahal po druhé trefě. V poslední chvíli po něm ale skočil obránce a další radosti zabránil!
     
    08:05
    Už to neplatí. Jakub Brabenec přejel modrou čáru a zadovkou přenechal puk Jakubu Kosovi, který střílel z mezikruží. Dobrou akci národního týmu však zblokoval obránce.
    06:30 MENŠÍK - 1:0
     
    06:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, aktivnější česká reprezentace jde v sedmé minutě do vedení! Lukáš Pajer rozjel přečíslení a i když Češi měli ponechanou výhodu, už už se zdálo, že gólman puk udrží. Na brankovišti ale doráželi dva parťáci a byl to MATOUŠ MENŠÍK, kdo kotouč dotlačil za čáru a může slavit první gól šestnáctky v sezóně – 1:0! Asistence: Lukáš Pajer, Petr Moravec.
     
    03:07
    První gólová šance českého týmu, Alexander Remeš vysunul do úniku Dominika Soukupa, ale ten nedokázal Ďurise z bezprostřední blízkosti překonat!

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 7. Menšík (Pajer, P. Moravec), 20. Brabenec (Brada, Smolka), 22. Menšík (P. Moravec, Jasečko), 37. Svozil (Pajer), 40. Szturc (Kos, Gajda), 42. P. Moravec (Pajer, Cubo), 47. Brabenec, 59. P. Moravec (Jiříček, Pajer)


    Česko: Maláč (Král) – Jasečko, Svozil (A), Cubo, D. Moravec, Jiříček, Kunst, Smolka – Ryšavý (A), Soukup (C), Remeš – Pajer, P. Moravec, Menšík – Szturc, Brabenec, Kos – Kotásek, Půček, Gajda – Brada. Trenér: Petr Haken.
    Slovensko: Ďuris (Eliaš) – Kapičák, Groch (A), Kocúr, Chovaniak, Miklovič, Š. Nemec, Mešár – Ožvald, L. Nemec, Bačo (A) – Migila, Géci, Šramaty (C) – Húževka, Babeliak, Svitač – Demek. Trenér: Radoslav Hecl.

    Rozhodca: Kontschieder – Huber, Priller.