Česko – Nemecko 1:0 (kon.)
koniec
Česko
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Nemecko
cz Piatok 17.08.2018, 17:30 • Zimní stadion Piešťany • Turnaj piatich krajín (U17)
Partner:
     
    59:53
    Němci si berou oddechový čas, ale Lunemann je zpátky ve své kleci.
     
    59:53
    Ofsajd českého týmu nám teď vůbec nevadí, protože se sedm sekund před sirénou bude vhazovat na útočné modré čáře!
     
    59:48
    Němci to zkouší bez gólmana, Jan Cikhart přestřeluje prázdnou bránu!
     
    58:07
    Pozor, Ćeši nebezpečně ztratili kotouč, ale proti Petersenovi zasáhl Bednář naprosto suverénně betonem.
     
    51:23
    Nebezpečně střílel z mezikruží Jakub Borzecki, pak se opíral do puku znovu. Česká defenzíva s Bednářem zatím drží, ale je pod tlakem.
     
    49:21
    Ještě že tak. V zadní pozici se do puku opřel Manner a před brankou operovala dvojička, která ho mohla omylem či úmyslně ztečovat do branky. Naštěstí projel těsně vedle.
     
    44:17
    Martin Janda našel od hrazení před brankou Tobiáše Handla. Ten tam měl ještě parťáka, ale rozhodl se pro střelu z otočky. Lunemann chytá!
     
    41:12
    Obrovská česká šance! Michal Gut se po pravé straně dostal k brankové čáře, odkud vybídl ke druhému gólu Sebastiána Maláta. Ten se mohl gólmana zeptat, kam to chce, ale zakončil mu přímo do lapačky! To je škoda.
     
    39:53
    Ještě mohl druhý gól přidat Jan Cikhart. Na levé straně si najel na Myšákovu přihrávku, německou klec potom ale přestřelil.
     
    39:17
    Druhý náznak něčeho nadějného v podání Němců ve druhé třetině. Ludwig Danzer v akci dva na jednoho střílel, vzdálenější tyčku minul.
     
    37:12
    Ve hře je i Martin Janda, právě on posílal z dálky nabídku na teč Robinu Kaplanovi. Možná musel zasáhnout i Lunemann vyrážečkou.
    BALÁŽ - 1:0
     
    35:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně! Česká reprezentace ve druhé třetině převzala otěže hry do vlastních rukou a na světě je zasloužená odměna. Ostatní hráči operovali kolem branky a na modré čáře zůstal ONDŘEJ BALÁŽ, který tvrdou ranou prostřelil všechno před sebou včetně brankáře – 1:0! Asistence: Marek Bláha, Sebastián Malát.
     
    34:45
    Marek Bláha našlápl dopředu a před branku si mu najížděl Michal Gut. Bláha mu do ohně posílal kotouč, jenže český kapitán byl zezadu blokován a mohl maximálně čekat, zda se od něj puk neodrazí do odkryté svatyně.
     
    32:40
    Češi teď už tlačí svého soupeře. Z velkého úhlu netrefil branku obránce Jakub Naar, potom u tyčky vybojoval puk Konečný a snažil se ho zasunout po ledě. Lunemann byl na zemi včas.
     
    31:23
    Jdeme po krůčkách, ale opravdu se zlepšujeme. Handl v přečíslení zakombinoval s Kaplanem, bohužel ani tentokrát nepustili pozorní Němci kotouč před branku.
     
    28:31
    Konečně přišla střela. Ondřej Baláž vypálil od modré a to byla tradiční chvilka pro Konečného s Cikhartem, aby ji zkusili tečovat. Povedlo se to myslím prvnímu jmenovanému, ale Lunemann stejně zasáhl.
     
    26:33
    Další možnost, kterou už bychom potřebovali využít. David Diebolder (GER) zbytečně dohrál soupeře a pyká za napadení.
     
    23:16
    Na led skočila druhá formace a Michal Gut už zvládl z levé strany projet až před branku. Snažil se zakončit mezi betony Lunemanna, ale ten je včas secvakl! První česká gólovka zápasu.
     
    21:45
    Justin Volek (GER) je velmi, ale opravdu velmi přísně vyloučen za nafilmovaný pád. Takže i Češi si zahrají první přesilovku.
     
    21:25
    Stützle centroval z levé strany na volného Reichla, český bek naštěstí přihrávku zastavil.
     
    19:39
    Na hranici českého brankoviště dorážel Ludwig Danzer, Bednář si ale na ledě všechny mezírky pohlídal a puk nepustil.
     
    17:56
    Fabian Hermann tečoval střelu od modré čáry a Bednář musel reflexivním zákrokem rukou vyrazit puk nad branku!
     
    17:17
    Už je tady zase elitní německé komando, Stützle se krásnou stahovačkou zbavil soupeře, ale pak svou střelu poslal jen do boční konstrukce.
     
    13:42
    Následuje druhé české oslabení. Tobiáš Handl (CZE) je vyloučen za faul kolenem, kterým se provinil na útočné modré čáře.
     
    11:35
    Ondřej Baláž nahodil puk od modré čáry a Lunemannovi clonili hned dva Češi. I proto mu střela projela jenom těsně vedle tyčky!
     
    04:20
    O chvíli později se ve hře potkaly pro změnu dvě sedmičky. Václav Svach (CZE) podrazil unikajícího Floriana Eliase a budeme hrát první oslabení.
     
    00:32
    Nebezpečná první lajna soupeře měla na hokejce první gól. Stützleho první střelu Bednář vyrazil, pak německý útočník nabídl puk před úplně prázdnou bránu Reichlovi, ale ten díkybohu trefil jenom tyčku!

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 36. Baláž (Bláha, Malát)


    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Myšák (A), Konečný, Cikhart – Chlubna (A), Gut (C), Malát – Simon, Rouha, Malý – Koláček, T. Handl, Kaplan – Janda. Trenér: Karel Beran.
    Nemecko: Lunemann (Tiefensee) – Szuber, Menner, Schwaiger (A), Tuchel, Geuss, Pilu, Glötzl, Geibel – Reichel, Stützle (C), Elias (A) – Herrman, Volek, Diebolder – Borzecki, Petersen, Danzer – Bartuli, Miller, Zbraranski. Trenér: Thomas Schädler.

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Rojík, Stanzel.

    Diváci: 100