Česko – Nemecko 1:0 (kon.)
koniec
Česko
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Nemecko
cz Piatok 17.08.2018, 17:30 • Zimní stadion Piešťany • Turnaj piatich krajín (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Výhra nad Američany, porážka v prodloužení se Slováky. Česká vystoupení na turnaji pěti zemí do 17 let v Piešťanech nám jasně ukazují, že tady nemá nikdo nic jistého a na papírové předpoklady se nedá spoléhat.

    Naše hokejisty dnes čeká třetí zápas ve třech dnech, a to proti týmu, který rovněž oba první dva dny hrál a oba zápasy dokonce vyhrál – tedy Německu. Krásný hokej nečekáme, únava i špatný led určitě udělají svoje.
     
    Na rozdíl od úvodního duelu s Američany byli ve včerejším derby Češi lepším týmem, zhruba od 35. minuty až do konce měli výrazně víc gólových šancí než soupeř. Od obratu z 1:2 na 3:2 ale žádnou nevyužili, naopak v 56. minutě Slováci vyrovnali a pak rozhodli po české chybě šest sekund před koncem prodloužení.

    Slovensko – Česko 4:3 po prodloužení (1:1, 1:2, 1:0 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 15. Kašlík (Stacha, Putala), 32. Kašlík (Kolenič, Ketner), 56. Kašlík (Stacha), 65. Ketner – 19. Bláha (Chlubna), 36. Myšák (Cikhart, Konečný), 39. Cikhart (Chlubna, Myšák).

    Němci za sebou mají také dva hodně rozdílné přiběhy, ale oba s vítěznou tečkou. Po vítězné přestřelce 7:5 se Slovenskem sehráli mnohem defenzivnější bitvu se Švýcary. Znovu jim pomohl skvělý start, po první třetině opět vedli 3:0, a Švýcarsko pak v naprosto vyrovnané partii nedokázalo víc než snížit šest minut před koncem.

    Švýcarsko – Německo 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)

    Branky a nahrávky: 54. Bieri – 4. Tschwanow (Reichel, Stützle), 15. Reichel (Elias, Menner), 16. Elias (Stützle, Reichel).
     
    Navzdory včerejší porážce mohou čeští hokejisté v Piešťanech dál pomýšlet na nejvyšší příčky, situaci mají dokonce ve vlastních rukou. Pokud by dnes zvítězili za tři body a v neděli jakkoli porazili Švýcarsko, pak by turnaj vyhráli bez ohledu na všechny ostatní výsledky. Ale teď samozřejmě myslí jenom na dnešní zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Myšák (A), Konečný, Cikhart – Chlubna (A), Gut (C), Malát – Simon, Rouha, Malý – Janda, T. Handl, Kaplan – Koláček. Trenér: Karel Beran.

    Německo: Lunemann (Tiefensee) – Szuber, Menner, Schwaiger (A), Tuchel, Geuss, Pilu, Glötzl, Geibel – Reichel, Stützle (C), Elias (A) – Herrman, Volek, Diebolder – Borzecki, Petersen, Danzer – Bartuli, Miller, Zbraranski. Trenér: Thomas Schädler.

    Rozhodčí: Orolin, Snášel – Rojík, Stanzel.
     
    Čeští trenéři znovu sáhli k několika drobným změnám v sestavě. Do prvního útoku postavili k Cikhartovi s Myšákem Jakuba Konečného, místo něj putuje do druhého Tomáš Chlubna. Do třetího se posunul Jakub Malý, zpět v sestavě je Martin Janda a třináctým útočníkem je pro dnešek Josef Koláček.

    Zároveň pokračuje i rotace brankářů, do klece se vrací Jan Bednář, který předevčírem vychytal vítězství nad Spojenými státy.
     
    Stejně jako včera nastupuje náš celek v bílých dresech. Vůbec poprvé na turnaji je v utkání veden jako domácí tým. Co ale zůstává úplně při starém, to je střídačka na pravé straně z pohledu hlavní tribuny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Němci začínají hned po 11 sekundách zakázaným uvolněním.
     
    00:32
    Nebezpečná první lajna soupeře měla na hokejce první gól. Stützleho první střelu Bednář vyrazil, pak německý útočník nabídl puk před úplně prázdnou bránu Reichlovi, ale ten díkybohu trefil jenom tyčku!
     
    01:31
    Na druhé straně střílel Sebastián Malát, pokus z mezikruží zablokovali clonící obránci. Tohle byl včera náš velký problém.
     
    02:05
    Možná jste se hnedka chtěli zeptat na jméno, které jsem zmínil ve druhém příspěvku. Ano, je to příbuzný. Lukas Reichel je synovcem Roberta Reichla a bratrancem Kristiana, a asi vás úplně nepřekvapí ani to, že na dresu nosí číslo 22.
     
    02:57
    ...a ještě že je to taky velmi nadaný hokejista. Mezitím se Němci dopustili dalšího icingu a Češi vzápětí pronikli do pásma v ofsajdové pozici.
     
    03:29
    Jakub Konečný byl při průniku do útočné třetiny sám proti třem nebo čtyřem soupeřům. Přesto se Češi v pásmu udrželi, ale opravdu jen na chvilku.
     
    03:55
    Reichel nestihl nahozený puk, před ním totiž sprintovala česká dvaadvacítka – Ondřej Baláž. Třetí icing Němců.
     
    04:20
    O chvíli později se ve hře potkaly pro změnu dvě sedmičky. Václav Svach (CZE) podrazil unikajícího Floriana Eliase a budeme hrát první oslabení.
     
    04:50
    Už dva kotouče letěly přes všechny čáry, česká střídačka posílá do hry čerstvou čtveřici.
     
    05:41
    Baláž s Malátem nedali Němcům šanci, aby od modré čáry dostali puk před branku.
     
    05:59
    Tahle německá formace se v útočné třetině spíš jenom hledala, naši se zatím brání víceméně bez jakýchkoli potíží.
     
    06:37
    Češi jsou kompletní, Bednář nemusel zasahovat. Ani přikrytí kotouče po ráně Geusse se mu do zákroků počítat nebude, protože se k němu odrazil od zadního mantinelu.
     
    06:48
    Josef Koláček sebral Němcům puk a vydal se dopředu, v útoku ho přenechal Michalu Rouhovi. Ten věděl, že nemá čas na vymýšlení, tak vypálil, ale branku netrefil tak o metr.
     
    07:45
    Dlouhá česká rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    08:00
    Češi se okamžitě vydali dopředu, Jan Myšák zkoušel objet pásmo podél mantinelu. Tam mu ale vystavil stopku německý zadák, a to podle všeho v mezích pravidel.
     
    08:34
    Do nahození Tuchela nestačil jeho spoluhráč sáhnout, a tak si Jan Bednář připsal velmi snadný zákrok. Od megašance v první minutě nemusel řešit vůbec nic vážného, na druhou stranu německý gólman Lunemann se nudí úplně. Bohužel.
     
    09:13
    Nazdařbůh poslal puk od modré Václav Svach, spoluhráči ho ale ještě vybojovali a vrátili na modrou čáru. Tam Tomáši Chlubnovi o kousek utekl do středního pásma, takže se píská ofsajd.
     
    09:58
    Národní tým vybojoval kotouč v obranném pásmu a pak moc nechybělo, aby Lukáš Stehlík mohl založit přečíslení dva nebo tři na jednoho. Bohužel mu ale puk utekl.
     
    10:35
    Protiútok Němců zastavil ofsajd.
     
    11:04
    Maxmilian Miller naštěstí neprotlačil puk kolem tyčky před branku, kde by to už hodně zavánělo. Následně vyhazujeme na zakázané uvolnění.
     
    11:08
    Rychlá střela po buly a zákrok Jana Bednáře. V českém čtvrtém útoku je nakonec Josef Koláček, na svou šanci jako třináctý útočník čeká Martin Janda.
     
    11:35
    Ondřej Baláž nahodil puk od modré čáry a Lunemannovi clonili hned dva Češi. I proto mu střela projela jenom těsně vedle tyčky!
     
    12:15
    Německý kapitán Tim Stützle sahal hokejkou u tyče po přihrávce zpoza branky, ale český zadák mu ji zablokoval. Tam by Bednář asi nestihl být.
     
    12:57
    Druhá česká formace útočí, před branku se ale Gut s Chlubnou nedostali.
     
    13:13
    Zhruba třetí českou střelu v zápase vyslal Michal Gut, víceméně ale jenom otestoval pozornost Niklase Lunemanna, který puk napoprvé přikryl v náručí.
     
    13:42
    Následuje druhé české oslabení. Tobiáš Handl (CZE) je vyloučen za faul kolenem, kterým se provinil na útočné modré čáře.
     
    14:04
    Menner se naštěstí s pukem dostal ze střelecké pozice, potom u mantinelu přibrousil Baláž a naši se snaží šetřit vteřiny.
     
    14:16
    Nakonec kotouč získali Němci a Stützle pálil z první od modré čáry. Bednář se přesunul včas a kotouč udržel pod rukou.
     
    14:45
    Nyní se náš protivník špatným pasem sám dostal ze třetiny, už se v ní ale usadil znovu.
     
    15:04
    Čeští mladíci dokázali puk vyvézt za modrou, pak o něj ovšem zase rychle přišli.
     
    15:36
    Pumelenice Fabrizia Piluho od modré čáry minula českou svatyni, Bednář ji podle všeho očima pozorně hlídal.
     
    16:04
    Češi jsou v plném počtu. Jakmile z ledu sleze elitní německý útok, tak náš tým nemá sebemenší potíže.
     
    16:48
    Chyba v rozehrávce neměla pro český tým negativní důsledky, nicméně na kotouči se bohužel znovu neudržel. Střelu Bartuliho z pravého kruhu musel Bednář přizvednout do ochranné sítě.
     
    17:17
    Už je tady zase elitní německé komando, Stützle se krásnou stahovačkou zbavil soupeře, ale pak svou střelu poslal jen do boční konstrukce.
     
    17:30
    Jeden z forvardů v černo-žlutém se zpoza české klece navezl do brankoviště a rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    17:56
    Fabian Hermann tečoval střelu od modré čáry a Bednář musel reflexivním zákrokem rukou vyrazit puk nad branku!
     
    18:29
    A znovu Herrmann v akci, teď vyjel s kotoučem z pravé strany do mezikruží, ovšem jeho střelu přizvedl český bek vysoko nad.
     
    19:07
    Michalu Rouhovi odpustil čárový rozhodčí ofsajd, spoluhráč na středu mu rozhodně přejel modrou čáru. Ale dobře pro nás. Němci vyhazují na icing.
     
    19:39
    Na hranici českého brankoviště dorážel Ludwig Danzer, Bednář si ale na ledě všechny mezírky pohlídal a puk nepustil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Čeští hokejisté odehráli takřka celou první třetinu v útlumu, je znát, že hrají třetí zápas ve třech dnech. Ale Němci jsou na tom úplně stejně, takže to nemůže být výmluva. Soupeř byl jasně aktivnější a lepší, stav 0:0 je výbornou zprávou pro naši reprezentaci, která má ještě dost času na to, aby se zvedla. Což nutně potřebuje.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:15.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 3
    Německo – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Česká pětice se hned usadila v útočné třetině. Nejdřív nabízel puk křižnou přihrávkou Jakub Konečný, potom střílel od modré Dominik Vacík, jenže ani jedno z toho na branku neprošlo.
     
    21:25
    Stützle centroval z levé strany na volného Reichla, český bek naštěstí přihrávku zastavil.
     
    21:45
    Justin Volek (GER) je velmi, ale opravdu velmi přísně vyloučen za nafilmovaný pád. Takže i Češi si zahrají první přesilovku.
     
    22:16
    Dvakrát střílel Jan Myšák, nebezpečné parametry měla první situace hned po buly. Z mezikruží nicméně trefil Lunemanna jen "do desítky".
     
    22:45
    Němci se pak dvakrát osvobodili, tak to Myšák zkusil naposled, a to sám středem. Až poslední protivník mu kotouč nataženou hokejkou vypíchl.
     
    23:16
    Na led skočila druhá formace a Michal Gut už zvládl z levé strany projet až před branku. Snažil se zakončit mezi betony Lunemanna, ale ten je včas secvakl! První česká gólovka zápasu.
     
    23:47
    Pokus ofenzivního beka Marka Bláhy se neujal, Němci se osvobozují a už hrají v plném počtu.
     
    24:31
    Jakub Naar se stihl včas vrátit k mantinelu, německá přihrávka z levé strany neměla příliš šancí na úspěch. Naši ale potřebují pokračovat v aktivitě, k níž jim pomohla přesilovka.
     
    25:34
    Nyní to byl vytáhlý forvard Tobiáš Handl, kdo sáhl do německé kombinace po rychlém průniku do pásma. Přesnost teď schází na obou stranách.
     
    25:44
    České střídání končí odpískaným ofsajdem.
     
    26:33
    Další možnost, kterou už bychom potřebovali využít. David Diebolder (GER) zbytečně dohrál soupeře a pyká za napadení.
     
    27:03
    Důrazní Němci obrali váhavé české útočníky u mantinelu o kotouč, povedlo se jim to i vzápětí před střídačkou.
     
    27:36
    Soupeř ušetřil vteřinky, když zašlápl puk v rohu naší třetiny. Český tým ho pak nepřesnou rozehrávkou zase odevzdal.
     
    28:31
    Konečně přišla střela. Ondřej Baláž vypálil od modré a to byla tradiční chvilka pro Konečného s Cikhartem, aby ji zkusili tečovat. Povedlo se to myslím prvnímu jmenovanému, ale Lunemann stejně zasáhl.
     
    28:54
    Jinak se Čechům v početní výhodě nevedlo podle představ a teď už musí hrát zase do plných.
     
    29:38
    Václav Svach se v souboji jeden na jednoho nenechal rozhodit Michaelem Bartulim, ale dlužno přiznat, že ten na něj nevymyslel vůbec nic.
     
    30:11
    Michal Gut si na útočné modré čáře klepl o přihrávku do jízdy Svachovi. Němci ovšem stáli v cestě a do takové šance ho nemohli pustit.
     
    30:42
    Tomáš Chlubna přenechal Janu Cikhartovi, původně to vypadalo skoro na přečíslení. Střelu druhého jmenovaného zblokoval obránce.
     
    31:23
    Jdeme po krůčkách, ale opravdu se zlepšujeme. Handl v přečíslení zakombinoval s Kaplanem, bohužel ani tentokrát nepustili pozorní Němci kotouč před branku.
     
    32:08
    Na druhé straně musel zasahovat i Jan Bednář, ale ve druhé třetině má zatím velkou pohodu.
     
    32:40
    Češi teď už tlačí svého soupeře. Z velkého úhlu netrefil branku obránce Jakub Naar, potom u tyčky vybojoval puk Konečný a snažil se ho zasunout po ledě. Lunemann byl na zemi včas.
     
    32:58
    Kotouč zamířil mimo ledovou plochu a český tým má k dispozici útočné vhazování.
     
    33:21
    Pokus Jakuba Malého od modré čáry nepustili Němci na svého brankáře a vzápětí se vydali dopředu. Tam vydrželi sotva pět vteřin a už se zase brání.
     
    34:10
    Chlubna vracel Josefu Koláčkovi, ani ten v úprku dopředu nevyzrál na výborně pracující německou defenzivu. Hru přerušuje až na druhé straně snadný zásah lapačkou Jana Bednáře.
     
    34:45
    Marek Bláha našlápl dopředu a před branku si mu najížděl Michal Gut. Bláha mu do ohně posílal kotouč, jenže český kapitán byl zezadu blokován a mohl maximálně čekat, zda se od něj puk neodrazí do odkryté svatyně.
     
    35:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně! Česká reprezentace ve druhé třetině převzala otěže hry do vlastních rukou a na světě je zasloužená odměna. Ostatní hráči operovali kolem branky a na modré čáře zůstal ONDŘEJ BALÁŽ, který tvrdou ranou prostřelil všechno před sebou včetně brankáře – 1:0! Asistence: Marek Bláha, Sebastián Malát.
    BALÁŽ - 1:0
     
    36:29
    Jakub Naar se už několikrát vydal na útočný výlet, také on má podporu ofenzivy v krvi. Ani teď ale nenašel místo u tyčky, když byl ve velkém úhlu.
     
    37:12
    Ve hře je i Martin Janda, právě on posílal z dálky nabídku na teč Robinu Kaplanovi. Možná musel zasáhnout i Lunemann vyrážečkou.
     
    37:34
    Bekhendový pokus Kaplana si gólman také pohlídal. Puk nejdřív vyrazil do vzduchu, odkud ho bez potíží sebral lapačkou.
     
    38:04
    Češi museli startovat zase z vlastní třetiny, ale nedopadlo to vůbec zle. Rouha se Simonem mohli ujet do přečíslení, jenže skákavý puk a nedočkavý parťák udělali svoje – ofsajd.
     
    38:46
    Škoda! Naše pětice spustila dobrou rotaci, Tomáš Chlubna si krásně vybruslil na modrou čáru. Pak ale napálil jen clonícího soupeře do brusle.
     
    39:17
    Druhý náznak něčeho nadějného v podání Němců ve druhé třetině. Ludwig Danzer v akci dva na jednoho střílel, vzdálenější tyčku minul.
     
    39:40
    Kotouč byl zašlápnut v rohu českého pásma. Rozhodčí situaci vyhodnotili tak, že hru posílají do střední třetiny.
     
    39:53
    Ještě mohl druhý gól přidat Jan Cikhart. Na levé straně si najel na Myšákovu přihrávku, německou klec potom ale přestřelil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tohle už bylo v podání českého týmu mnohem, mnohem lepší. Neztratil trpělivost a i když se mu dvě přesilovky příliš nepovedly, od té doby zůstal v sedle a Němce postupně víc a víc přehrával. Logickým vyústěním byla trefa zadáka Ondřeje Baláže.

    Sil viditelně nemá ani jeden z týmů nazbyt, ale pokud by Češi pokračovali stejně i ve třetí části, bylo by to velmi dobré. Dá se však očekávat, že i Němci se ještě zvednou.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:57.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 8 (11)
    Německo – 4 (13)
     
    Zápasu oficiálně přihlíží 100 diváků, i když bych řekl, že jich tady je o něco víc.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Úvodní třetinu načali Němci zakázaným uvolněním, tu třetí ofsajdem.
     
    40:33
    Kaluže na ledě zpomalily postup Jana Myšáka kupředu, jinak by z toho mohla být velmi nadějná pozice.
     
    41:12
    Obrovská česká šance! Michal Gut se po pravé straně dostal k brankové čáře, odkud vybídl ke druhému gólu Sebastiána Maláta. Ten se mohl gólmana zeptat, kam to chce, ale zakončil mu přímo do lapačky! To je škoda.
     
    41:51
    Herrmann se u puku neudržel, na druhou stranu se tak vydal Tomáš Chlubna. Nakonec do puku spíš jen tak plácl a branku netrefil.
     
    42:32
    Velmi dobrá práce třetího útoku zajistila vhazování pro ten první, který jde na led. Němci totiž vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    42:46
    Už se náš soupeř osvobodil a nahodil puk dopředu. Jan Bednář výborně přečetl situaci a prokázal, že s hokejkou umí, když kotouč vyhodil o mantinel z pásma.
     
    43:19
    Akci Jana Myšáka zakončoval Dominik Vacík, jenž se do jeho zadovky opřel na modré čáře z první. Střela mu ale vůbec nesedla a puk víceméně jenom lízl.
     
    43:42
    Po souboji u hrazení v německé třetině vykazuje sudí hru do neutrální zóny.
     
    44:17
    Martin Janda našel od hrazení před brankou Tobiáše Handla. Ten tam měl ještě parťáka, ale rozhodl se pro střelu z otočky. Lunemann chytá!
     
    44:33
    Clonící hráči nepustili Malátův pokus mezi tři tyče, a to už se Němci dostávají do útoku.
     
    44:59
    Elias naštěstí nenarýsoval Stützlemu přihrávku přesně, potom Němci vrátili puk na modrou čáru, kde se s ním Szuber vrátil o pár čísel do středního pásma. Takže ofsajd.
     
    45:15
    Třetí útok v akci, Jakub Malý si šikovně obhodil protivníka na modré čáře. Nemohl ale jet až k brance, tak rovnou vystřelil na druhý růžek, kde ale měl Lunemann rameno.
     
    45:48
    Protiútok černo-žlutých skončil tak vysokou přihrávkou, že by ji na bránu nezvládl usměrnit ani Jan Koller. Německý forvard zvládl jen zahrát hodně vysokou hokejkou.
     
    46:50
    Ani české kombinace v posledních minutách nejsou příliš přesné, Tobiáš Handl nyní ve středním pásmu nezpracoval přihrávku do jízdy.
     
    47:37
    Myšák přiťukl kotouč Marku Bláhovi, který se s nim chtěl vydat přes modrou čáru. Byl ale velmi dobře hlídaný, takže do pásma už přejel bez puku, který mu soupeř vypíchl.
     
    47:59
    Vzápětí Češi vyhazují na icing.
     
    48:15
    Jakub Konečný dojel dlouhou rozehrávku, potom se z druhé strans zkoušel vytočit před branku Tomáš Chlubna. Odvážnému pokusu nechybělo zas tak moc, ale obránce s brankářem si situaci nakonec pohlídali.
     
    48:32
    A na zakázané uvolnění posílají puk pro změnu naši západní sousedé.
     
    48:43
    Teď je zase střídá česká reprezentace, jíž opět s rozehrávkou vypomohl Jan Bednář.
     
    48:56
    Hra se nám hodně kouskuje, teď je to pro změu ofsajd českého týmu.
     
    49:21
    Ještě že tak. V zadní pozici se do puku opřel Manner a před brankou operovala dvojička, která ho mohla omylem či úmyslně ztečovat do branky. Naštěstí projel těsně vedle.
     
    49:43
    Stützleho nabídku od mantinelu chytá Bednář a přerušuje hru.
     
    50:31
    Jakub Naar zblokoval přihrávku před branku a na ledě teď spíš kulhá. Ale bojuje. Držíme puk u mantinelu...
     
    51:01
    ...Naar ho nakonec vyhodil, česká teč ale přišla ještě před červenou čarou, takže rozhodčí odpískal icing. Střídající hráči musejí zpátky na led, kromě lehce zraněného Naara, který se ale jistě rychle oklepe.
     
    51:23
    Nebezpečně střílel z mezikruží Jakub Borzecki, pak se opíral do puku znovu. Česká defenzíva s Bednářem zatím drží, ale je pod tlakem.
     
    52:13
    Až teď jsme se z něj vymanili a na německou aktivitu můžeme zase zkusit najít odpověď.
     
    52:40
    Na led se průběžně dostává i čtvrtá formace, teď míří zpět na střídačku. Němci nahodili puk na Bednáře, který se krátce podíval, jestli by ho nemohl rozehrát. Nemohl, tak přerušil hru.
     
    53:29
    Naar už je zase fit a na ledě. Rozehrál akci pro Jana Cikharta, který vyslal puk z hokejky u levého hrazení. Obránce ho zblokoval několik metrů vedle branky.
     
    54:12
    Cikhart už neměl sil nazbyt, takže když se dostal k puku a Němci střídali, nepřipadalo v úvahu, že by se bezhlavě vydal dopředu. Jen od červené nahodil a těsně přestřelil břevno.
     
    54:55
    Škoda špatného vyhození, zakázané uvolnění znamená buly po Bednářově levé ruce. Snad se nám nestane to co včera.
     
    55:19
    Němci zahráli ve středním pásmu vysokou holí, takže Češi mohli vrátit puk dozadu a rozehrát. Utkání by chtěli dohrát aktivně, to je jasné.
     
    55:45
    Teď to zvládají velmi dobře a pomáhají si chytrými nahozeními na zadní mantinel.
     
    56:06
    Do obrany se pak zvládli vrátit včas. Rozehrává Německo ze své třetiny.
     
    56:31
    Bednář si s hokejkou věří víc a víc, nyní poslal puk o plexisklo, nakonec ho ale německý zadák na modré zastavil.
     
    56:56
    Někdo v chumlu na kruhu tečoval střelu Szubera, tím ji naštěstí ale zpomalil a Jan Bednář se nenechal překvapit. Chvilka ho dělí od první nuly v reprezentaci!
     
    57:24
    Pro změnu ve středovém kruhu vyhrál šťouchanou o kotouč Michal Gut. Dopředu se vydal po boku pokrytého Chlubny, tak vypálil a přestřelil růžek.
     
    57:48
    Ofsajd Německa. Tak jako v posledních minutách by to šlo, vydržet!
     
    58:07
    Pozor, Ćeši nebezpečně ztratili kotouč, ale proti Petersenovi zasáhl Bednář naprosto suverénně betonem.
     
    58:43
    Eliasovi klepli Češi do hokejky, takže po přihrávce zpoza brány nestřílel přesně. Němci rozehrávají znovu od své klece.
     
    59:16
    Útočí Jan Myšák, naši teď budou chtít kotouč udržet v rohu pásma soupeře.
     
    59:36
    Myšákovu střelu z pravého kruhu kryje Lunemann vyrážečkou.
     
    59:48
    Němci to zkouší bez gólmana, Jan Cikhart přestřeluje prázdnou bránu!
     
    59:53
    Ofsajd českého týmu nám teď vůbec nevadí, protože se sedm sekund před sirénou bude vhazovat na útočné modré čáře!
     
    59:53
    Němci si berou oddechový čas, ale Lunemann je zpátky ve své kleci.
     
    59:53
    Tak se omlouvám, máme dokonce útočné buly!
     
    Konec zápasu.
     
    Paráda! Dneska se nikdo nebude ptát na skóre. Důležité je jenom vítězství. Němci byli lepší první třetinu, ale potom převzali otěže do svých rukou Češi. Na tři body jim stačil gól Ondřeje Baláže ze 36. minuty, naprosto poctivou hrou pak výsledek udrželi a Jan Bednář slaví první čisté konto v národním týmu!
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Tim Stützle a Jan Bednář. Náš gólman to dneska neměl tolik těžké jako předevčírem, ale rozhodně si cenu zaslouží. Diváci i spoluhráči to bouřlivě ocenili.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 4 (15)
    Německo – 8 (21)
     
    Česká sedmnáctka tak po třech dnech vede tabulku turnaje pěti zemí v Piešťanech se sedmi body na kontě a hokejisté slaví s rodiči za skandování "Kdo neskáče, není Čech!"

    Zítra si kluci konečně odpočinou, než se vrhnou na poslední souboj. Turnaj zakončí v neděli od 11 hodin soubojem se Švýcary a už teď víme, že jakékoli vítězství bude národnímu týmu stačit k prvenství na turnaji. Tak držte palce! Příjemný zbytek večera do Česka. (19:31:25)

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 36. Baláž (Bláha, Malát)


    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Myšák (A), Konečný, Cikhart – Chlubna (A), Gut (C), Malát – Simon, Rouha, Malý – Koláček, T. Handl, Kaplan – Janda. Trenér: Karel Beran.
    Nemecko: Lunemann (Tiefensee) – Szuber, Menner, Schwaiger (A), Tuchel, Geuss, Pilu, Glötzl, Geibel – Reichel, Stützle (C), Elias (A) – Herrman, Volek, Diebolder – Borzecki, Petersen, Danzer – Bartuli, Miller, Zbraranski. Trenér: Thomas Schädler.

    Rozhodca: Orolin, Snášel – Rojík, Stanzel.

    Diváci: 100