Španielsko – Nigéria 2:1 (kon.) | Francúzsko – Severná Kórea 1:0 (kon.)
koniec
Španielsko
2:1 (2:0)
Nigéria
cz Štvrtok 16.08.2018, 16:00 • Stade Guy-Piriou, Concarneau • MS U20 ženy • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:55:49)
     
    Zápas sledovalo 1 829 diváků.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 13:9.
     
    Je dobojováno. Španělky se nakonec mohly o výsledek obávat. V sedmapadesáté minutě totiž na rozdíl jediné branky snížila Peace Efihová a od té chvíle byly Nigerijky mírně na koni a snažily se o srovnání. Ovšem Španělky hrály zejména v obraně velmi dobře a nakonec své těsné vedení uhájily až do konce. Radují se tak z postupu do semifinále a jsou tak stále ve hře o pohár mistryň světa. Pro Nigerijky naopak pouť tímto šampionátem končí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Je to tak, hned po jeho zahrání se míč dostal do pokutového území a hlavní sudí pak okamžitě ukončuje toto čtvrtfinále.
     
    90+3
    Jsme v nastavené třetí minutě utkání a španělské hráčky tak stále drží postup do semifinále. A vybojovaly rohový kop. Vypadá to, že by o svůj těsný náskok už přijít neměly.
     
    90+2
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Pinaová, přichází Sierraová.
     
    90+1
    Zatím drží Španělky míč na útočné polovině a vypadá to, že ho jen tak ze svých kopaček nepustí.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat ještě tři minuty navíc. Nigerijky tak mají poslední šanci na to, aby dokázaly své manko dorovnat.
     
    89
    Nigerijky se pokouší narušit rozehru Španělek na jejich polovině. Zatím se jim to nedaří. Ovšem hráčky Španělska si znovu koledovaly o ztrátu míče a únik soupeřek.
     
    88
    Znovu si španělské hráčky zahrávaly s ohněm. Po jejich nepřesných rozehrávkách mohly jít do další akce Nigerijky. Na poslední chvíli ale nebezpečí uhasila Pujadasová.
     
    87
    Menayová chybovala v rozehrávce a míč se dostal k jedné z obránkyň Nigérie. Ta ho zakopla za postranní čáru. Další autové vhazování pro Španělsko.
     
    87
    Okekeová dokázala clonit nabíhající Navarrové a do zakončení ji tak nepustila. Míč má ve své moci Nnadozieová, která si už diriguje spoluhráčky, aby jim mohla balon poslat zpět.
     
    86
    V hlavičkovém souboji neuspěla Bellová a Nigérie se tak do šance nedostala. Do ní naopak míří na druhé straně Španělky.
     
    85
    Střelecký pokus Ajibadeové ale skončil mimo tři tyče. Následovat tak bude odkop od branky Thomasové.
     
    85
    Nestalo se tak. Hráčky Nigérie totiž balon získaly zpět na své kopačky a operují před španělskou brankou.
     
    84
    Na vlastní polovině vybojovaly Španělky autové vhazování. U míče by tak měly zůstat i nadále.
     
    83
    Eva Navarrová dostala pas za obranu Nigérie a ocitla se tváří v tvář brankářce Nigérie, ale nakonec se nedokázala dostat k žádné střele.
     
    82
    Imová dostala zajímavou přihrávku na pravou stanu od Ajibadeové a mohla jít do blízkosti branky Thomasové. Sudí však odpískala ofsajd, který zřejmě nebyl. Nicméně u míče jsou španělské hráčky a míří do útoku.
     
    82
    Nigerijky stále žijí a jsou Španělkám na dostřel jediné branky. Své poslední síly tak patrně vrhnou k tomu, aby se pokusily srovnat. Zatím však precizní obranu španělského týmu nemohou obejít.
     
    80
    Ajibadeová se obtočila kolem jedné ze Španělek, nakonec se zpět na míč nedostala. Ten naopak získaly Španělky a míří s ním do akce.
     
    80
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Orozová, přichází Fernándezová.
     
    78
    Vzápětí pak Nigerijky unikly až před velké vápno. Tam však příliš dlouho váhaly se střelou, až se nechaly o balon připravit. Do akce tak jdou znovu španělské hráčky.
     
    76
    Pinaová byla při svém pokusu o průnik do pokutového území zastavena, hlavní sudí však naznačuje, že bylo vše v rámci pravidel. Hra tak pokračuje dále s míčem na kopačkách Španělska.
     
    75
    Míč se pak dostal na bližší tyč, tam si ho ale už ohlídala Catalina Thomasová, která tak bude mít k dispozici další odkop od své branky.
     
    74
    Nyní bylo velmi rušno před španělskou brankou, obrana balon srazila za zadní čáru a Nigerijky budou zahrávat rohový kop.
     
    73
    Ajibadeová málem unikla středem hřiště. Jenže na španělské polovině poslala nečistě k zemi Egurrolaovou a také ona dostává žlutou kartu.
     
    72
    První žlutá karta na španělské straně, nevybíravého zákroku se dopustila Egurrolaová a hlavní sudí okamžitě vytahuje kartónek žluté barvy.
     
    71
    Claudia Pinaová posílala přízemní přihrávku do pokutového území, Efihová však dokázala balon zachytit a odkopla ho mimo ohrožení vlastní branky.
     
    70
    Patricia Guijarrová hlavičkovala centrovaný míč v pokutovém území, ovšem byla v ofsajdu, takže i kdyby se dokázala trefit, branka by neplatila.
     
    69
    Imová poslala střelu z velké dálky, její lob však skončil jen vysoko nad španělskou brankou. Odkop od ní tak provede Catalina Thomasová.
     
    68
    Následná akce Nigerijek skončila neúspěšnou střelou a do akce se pak vydaly zase Španělky. Ty v posledních chvílích nabírají na tempu, potřebovaly by k jistotě vsítit další branku.
     
    67
    Na druhé straně se do střely opřela Maite Orozová, po její ráně vznikla v pokutovém území skrumáž, ve které se nejlépe zorientovala Nnadozieová a poté ukryla míč v rukavicích.
     
    66
    Další nepřesnost Španělek. Ty si špatně přihrály a Efihová mohla unikat po levé straně. Nakonec však míč skončil v zámezí a následuje tak autové vhazování pro Nigérii.
     
    65
    Navarrová vysunula skrze obranu Nigérie unikající Bonmatiovou, druhá jmenovaná však nemohla střílet. Nnadozieová byla u míče dříve a dostala ho pod kontrolu.
     
    64
    Ta svým odkopem poslala balon mezi své spoluhráčky, které už míří na polovinu Nigérie.
     
    63
    K Ajibadeové letěl míč a ta se s ním mohla dostat do běhu. Ten ji ale odskočila blíže k němu nakonec měla Catalina Thomasová.
     
    62
    A na druhé straně dostala pěknou přihrávku Aitana Bonmatiová, jenž ji ovšem zužitkovat nedokázala. Na španělské straně tak začíná panovat mírná nejistota. Celkem, který je v posledních chvílích na koni a aktivnější, je tak Nigérie.
     
    61
    Španělky si znovu zkomplikovaly situaci, když ztratily míč a do akce se tak vydaly opět Nigerijky. Ty však branku Thomasové neohrozily.
     
    59
    Nigerijky notně ožily a i nyní se dostaly do zajímavé šance. Tu však zastavila pozorná obrana Španělek a ta nedovolila soupeřkám srovnat.
    57. Peace EFIHOVÁ - 2:1
     
    57
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Nigerijky snižují na rozdíl jediné branky a rázem je tak stále o co hrát. Ajibadeová střílela z levé strany na Thomasovou, která vyrazila míč pouze před sebe. Tam byla připravena PEACE EFIHOVÁ, jenž pohotovou střelou dorazila míč do odkryté její branky. – 2:1.
     
    56
    Tempo hry na straně Španělek mírně opadlo. Nicméně stále mají španělské fotbalistky navrch. Nyní operují před nigerijskou brankou, ale obrana je dokázala zastavit.
     
    55
    Hřiště zkrápí déšť a terén je tak už mírně podmáčen. Nyní podklouzla jedna z Nigerijek. Ta je ale v pořádku a už je na nohou.
     
    54
    Hra pokračuje dále, Nigérie zatím nestřídala. Efihová se pak marně natahovala po míči, který ji utekl od kopačky a do akce se tak její spoluhráčky nedostaly.
     
    53
    Je to tak, hráčka Nigérie je odnášena na nosítkách a s největší pravděpodobností pro ni dnešní čtvrtfinále předčasně skončilo.
     
    52
    Záhy se zranila nigerijská hráčka, která už je v péči lékařů. A vypadá to, že budou muset na řadu přijít nosítka.
     
    51
    Na Navarrovou letěl balon z pravé strany, ovšem ta ho nedokázala zachytit. Španělská akce tak měla pouze a jen jepičí život.
     
    50
    Po dvojím střídání Nigérie šly do útoku právě nigerijské hráčky, které však tentokráte před brankou španělského týmu nic nevymyslely.
     
    49
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Mondayová, přichází Imová.
     
    49
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Igboamaluová, přichází Bellová.
     
    48
    Efihová se dostala do další šance, střílela z pravé strany, ovšem bylo to z ofsajdové pasti.
     
    47
    Další útok Nigerijek musela hasit obrana Španělska. Nigerijky nastoupily do druhého poločasu rozhodně lépe, než do toho prvního.
     
    46
    Okekeová se dostala před brankou Thomasové k zajímavé střele. Ta byla sice tečována, ale španělský brankářka dokázala míč ukrýt to rukavic.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 5 – 0
     
    První poločas je za námi. V něm měly jasnou převahu hráčky Španělska, které už ve třinácté minutě otevřely skóre zásluhou Aitany Bonmatiové. Ta se v závěru prvního poločasu trefila podruhé z volného přímého kopu, míč zřejmě přešel brankovou čáru, ovšem hlavní sudí rozpažila. V nastavené třetí minutě však prostřelila Nnadozieovou Patricia Guijarrová a dala tak klid do španělských řad. Uvidíme, co nám přinese další poločas, který začne přibližně v 17:05.
     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+2. Patricia GUIJARROVÁ - 2:0
     
    45+2
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A tam se dostal na kopačku PATRICIE GUIJARROVÉ, jenž pak z dorážky propálila Nnadozieovou, která tak musí lovit míč ze své sítě dnes již podruhé. Nejprve chtěla hlavní sudí pískat penaltu pro hru rukou Nigérijek, ale nakonec branku uznala, penalta se tak kopat nebude – 2:0.
     
    45+2
    Maite Orozová byla hráčkou, která tuto standardní situaci zahrála a nacentrovala míč do pokutového území.
     
    45+1
    Okekeová se tvrdě opřela do Guijarrové, která se s bolestivou grimasou skácela k zemi. Další volný přímý kop pro španělský celek.
     
    45
    Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.
     
    44
    Po další střele Španělek zasahoval obrana Nigérie, poté balon odkopla daleko od své branky Nnadozieová.
     
    43
    Španělky mají souvislý tlak i v závěru prvního poločasu. Ovšem stav na ukazateli skóre je 1:0. Svou převahu tak nedokázaly zúročit další brankou.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Efihová (Nigérie).
     
    40
    Španělky tuto situaci velmi trpce nesly a směrem k hlavní rozhodčí se pořádně zlobily. Následně pak se dostaly do další dobré šance, kterou ale opět ve druhý gól nepřetavily.
    39. Neuznaný gól Bonmatiové.
     
    39
    Ten zahrála Bonmatiová a míč se odrazil od břevna směrem do branky a Španělky se radovaly. K údivu všech však hlavní sudí rozpažuje a branku neuznává. Podle záběrů to však vypadá, že balon za brankovou čarou byl!
     
    37
    Menayová poslala dlouhým nákopem míč z vlastní poloviny až před nigerijskou branku. Nnadozieová pak udělala velkou chybu, když se dostala za velké vápno a zahrála míč rukou. Dostává tak žlutou kartu a Španělky mají velmi nebezpečný volný přímý kop k dispozici.
     
    36
    Jenže ty přes středovou čáru neprošly a to znamenalo jediné, další nebezpečí před Nnadozieovou, která se musela ve svém brankovišti zase činit.
     
    35
    Španělky si tak dlouho hrály s míčem, až se samy vystavily ofsajdové pasti a to postranní sudí neuniklo. U balonu tak budou pro následující chvíle opět Nigerijky.
     
    33
    Igboamaluová se snažila zakončit, zakopla však patrně o drn v trávě a z další akce Nigérie tak nic nebylo. Na opačnou stranu pak jdou zase Španělky.
     
    32
    Další zákrok Nnadozieové, která míč ukryla do rukavic a následně pak ho odkopla daleko od své brány.
     
    31
    Další náznak akce Nigerijek, po jejich střele však míč skončil jen vysoko nad brankou Španělska. Následuje tak pouze odkop od branky Thomasové.
     
    29
    Akce na obou stranách, ovšem ani jeden celek se do přesnějšího zakončení nedostal.
     
    27
    Z ní ale nezapršelo a po několika odrazech balon doputoval na kopačky Nigerijek a ty se hned snaží projít opět na polovinu španělského týmu.
    26. Faul na Pinaovou v pokutovém území.
     
    26
    V pokutovém území pak byla sražena k zemi Pinaová a Španělky se dožadovaly penalty. Hlavní sudí však ukazuje, že pokutový kop nařizovat nebude, ač by zřejmě měla.
     
    26
    Po faulu nigerijské reprezentace následuje nebezpečný volný přímý kop pro Španělsko. Nutno ale podotknout, že se o faul nejednalo. Španělský tým tak přišel zadarmo k této standardní situaci.
     
    25
    Menayová se snažila uniknout po levé straně, v cestě ji však stála Okekeová, jenž zakopla míč do zámezí. Následuje tak autové vhazování pro Španělsko.
     
    24
    Duruová špatně nacentrovala balon do velkého vápna, ten se dostal pouze ke Candele Andújarové a ta sama pak okamžitě zakládá další akci pro své spoluhráčky.
     
    23
    Španělky se opět dostaly do dobré střelecké pozice, ovšem Pinaová volila místo přihrávky na volnou spoluhráčku střelu skrz nigerijskou obranu a ta se jí příliš nepovedla. Míč skončil jen na noze jedné z Nigerijek.
     
    21
    Po zahrání volného přímého kopu Nigerijky branku Španělska příliš neohrozily a hned na to pak jdou do akce znovu jejich soupeřky.
     
    21
    Předtím ale došlo ještě k nucenému střídání. Zraněnou Lucíu Rodríguezovou nahradila Eva Navarrová.
     
    21
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Rodríguezová L., přichází Navarrová.
     
    19
    Přichází faul na španělské straně a volný přímý kop pro nigerijský tým.
     
    18
    Série nepřesností na obou stranách. Nigerijky pak získaly balon a dostávaly se do zakončení. Po chybném odkopu Menayové málem u brankářky Thomasové zakončovala jedna z Nigerijek. Pro španělský tým to ale dopadlo dobře.
     
    17
    Znovu to však bylo bez jakékoli střely před brankou Thomasové a Španělky tak mohou zamířit po jejím odkopu do další útočné akce.
     
    16
    Další aktivita španělského týmu. Nyní ale Španělky přišly o míč a do akce se tak velmi rychle řítí Nigerijky.
     
    15
    Andújarova se dostala k další střele, tu tentokráte zlikvidovala Nnadozieová a hned odkopla míč do bezpečí.
    13. Aitana BONMATIOVÁ - 1:0
     
    13
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Zaslouženě jde španělský celek do vedení. Ten je po celou dobu velmi aktivní a nyní to dokázal zúročit. AITANA BONMATIOVÁ si seběhla těsně na střed na hranici velkého vápna a svou střelou pak umístila míč přesně k levé tyči – 1:0.
     
    12
    Špatný centr od Menayové zachytila Ajibadeová a hned na to založila další akci Nigérie. Z levé strany pak pálila Amoová, její pokus skončil na hrudi jedné ze španělských obránkyň.
     
    11
    Hráčky Nigérie se ubránily další akci Španělek a pokusí se tak projít na jejich polovinu. Bude to však znovu velmi těžké.
     
    10
    Obrana Španělska dobře zapracovala před Thomasovou a nedovolila, aby nigerijský ji jakkoli ohrozil. V útoku tak už jsou zase její spoluhráčky.
     
    10
    Candela Andújarrová centrovala míč z levé strany do pokutového území, Nigerijky ho však dostaly do své moci a následuje tak odkop od branky Nnadozieové.
     
    9
    Před brankou Thomasové ale nic nevymyslely a znovu tak Španělky otáčejí hru na opačný konec hřiště.
     
    8
    Po zisku míče Nnadozieové ho právě nigerijská brankářka odkopne daleko od své branky. Její spoluhráčky tak míří do útoku.
     
    7
    Další náznak španělské akce končí zmarem. Nicméně hráčky v červených dresech jsou zatím jasně aktivnějším týmem a hraje tak převážně na nigerijské polovině.
     
    7
    Claudia Pinaová kličkovala v pokutovém území a hledala si dobrou pozici ke střele, ovšem zamotala se do svých kliček a hned na to také její tým balon ztrácí.
     
    6
    Ten rozehrála z pravé strany Menayová, která poté poslala balon nad zdí a ten skončilo pouze v náruči nigerijské brankářky Nnadozieové.
     
    5
    Bonmatiová poslala centr před velké vápno, tam si nabíhala Andújarrová. Byla ale faulována a následuje volný přímý kop pro španělský celek.
     
    4
    Patricia Guijarrová dobře nezpracovala míč a málem o něj i přišla. Ovšem její spoluhráčka ji zastoupila a udržela balon na nigerijské polovině.
     
    3
    Pinaová poslala dlouhý nákop od vlastní branky, k míči se ale bleskově dostaly Nigerijky a otočily tak hru na opačnou stranu. Ovšem obrana Španělska je moc daleko nepustila.
     
    2
    K další střele se napřahovala stejná hráčka, tentokráte se ale vystavila ofsajdové pasti, což postranní sudí neuniklo.
     
    1
    Okamžitě je ale soupeřky obraly o balon a míří rychle do brejku. Carmen Menayová se uvolnila a poté poslala míč na Andújarovou, druhá jmenovaná však svou střelu poslala mimo.
     
    1
    O úvodní výkop se postaraly fotbalistky Nigérie a už s míčem na svých kopačkách míří poprvé na útočnou polovinu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráčky obou celků už nastupují na hrací plochu a po vyslechnutí státních hymen bude moci duel začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Thomasová – Rodríguezová L., Pujadasová, Aleixandriová, Menayová – Bonmatiová, Egurrolaová, Guijarrová – Andújarová, Pinaová, Orozová
    Náhradníci: Rodríguezová M. – Battleová, Sierraová, Rábanová, Fernándezová, Ramosová, Rubiová, Garcíaová, Mariaová, Pauletaová

    Nigérie: Nnadozieová – Famuditiová, Ologbosereová, Okekeová C., Duruová – Efihová, Ucheibeová, Igboamaluová, Amoová, Mondayová – Ajibadeová
    Náhradníci: Okekeová O. – Saikiová, Ogbonnaová, Saheedová, Imová, Sundayová, Ezekielová, Oduekeová, Bellová, Akarekorová

    Rozhodčí: Čchin Liang – Cchuej Jung-mej, Fang Jen (Čína).
     
    Nigérie

    Africká kvalifikace se hrála "pavoukem", v němž Nigérie postupně zdolala Tanzánii (3:0, 6:0), Maroko (1:1, 5:1) a v rozhodujícím dvojzápase jasně přehrála Jihoafrickou republiku (2:0, 6:0).

    Na světových šampionátech této věkové kategorie Nigérie hrála už dvakrát finále, v letech 2010 i 2014 ale pokaždé nestačila na Německo.

    Právě s Německem Nigerijky rozehrály své vystoupení v základní skupině D a znovu prohrály bez vstřelené branky (0:1). Následně porazily Haiti díky proměněné penaltě 1:0 a rozhodující zápas o postup hrály proti Číně. Potřebovaly uhrát alespoň bod, přičemž od závěru prvního poločasu prohrávaly 0:1 a vytoužený postupový bod dokázaly trefit až v páté minutě nastavení druhého poločasu.
     
    Španělsko

    Španělky se na světový šampionát kvalifikovaly díky triumfu na loňském ME do 19 let v Severním Irsku, kde ve finále porazily Francii 3:2.

    Tehdy se nejlepší střelkyní stala Patricia Guijarrová a té se skvěle daří i na tomto světovém šampionátu, když v základní skupině už vstřelila 4 branky, což ji v tabulce střelkyň řadí do čela po boku Američanky DeMelové a Mexičanky Ovalleové, pro obě už ale turnaj skončil.

    Španělsko se účastnilo skupiny C a na úvod zdolalo Paraguay 4:1, poté porazilo Japonsko 1:0 a v přímém zápase o postup uhrálo remízu v dramatické koncovce s USA 2:2, když Američanky dotáhly dvoubrankové manko v posledních deseti minutách, potřebovaly ale zvítězit a to už nedokázaly.
     
    Hezké odpoledne při sledování přenosu úvodního zápasu čtvrtfinále MS fotbalistek do 20 let, favorizované Španělky vyzvou Nigérii.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 13. Bonmatiová, 45+2. Guijarrová – 57. Efihová

    Karty:   72. Egurrolaová (ESP) – 37. Nnadozieová (NIG), 41. Efihová (NIG), 45+1. Okekeová (NIG), 73. Ajibadeová (NIG)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 13:9.
    Španielsko: Thomasová – Rodríguezová L. (21. Navarrová), Pujadasová, Aleixandriová, Menayová – Bonmatiová, Egurrolaová, Guijarrová – Andújarová, Pinaová (90+2 Sierraová), Orozová (80. Fernándezová)
    Náhradníci: Rodríguezová M. – Battleová, Sierraová, Rábanová, Fernándezová, Ramosová, Rubiová, Garcíaová, Mariaová, Pauletaová

    Nigéria: Nnadozieová – Famuditiová, Ologbosereová, Okekeová C., Duruová – Efihová, Ucheibeová, Igboamaluová (49. Bellová), Amoová, Mondayová (49. Imová) – Ajibadeová
    Náhradníci: Okekeová O. – Saikiová, Ogbonnaová, Saheedová, Imová, Sundayová, Ezekielová, Oduekeová, Bellová, Akarekorová

    Rozhodca: Čchin Liang – Cchuej Jung-mej, Fang Jen (Čína)

    Diváci: 1 829