Slovensko – Česko sk 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Slovensko
4:3 (1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)
Česko
cz Štvrtok 16.08.2018, 17:30 • Zimní stadion Piešťany • Turnaj piatich krajín (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Podruhé vás zdravím ze slovenských Piešťan. Čeští hokejisté do 17 let včera zahájili turnaj pěti zemí parádním počinem, když porazili Američany 3:2. Jak ale sami podotkli, slavilo se do půlnoci a teď už je všechno zapomenuto. Existuje jenom jediné: dnešní druhý zápas proti domácím Slovákům.
     
    Jak vůbec vypadal včerejší zápas? Naši hokejisté se hned ve druhé minutě ujali vedení zásluhou Ondřeje Baláže, ale jinak úvodní třetinu prohráli na střely 5:16 a děkovat museli gólmanovi Janu Bednářovi.

    Potom dokonce vstřelil druhý gól Tomáš Chlubna, ale Američané do čtyř minut vyrovnali. Za stavu 2:2 však rozhodl ve 46. minutě Robin Kaplan, který tak skóroval při své premiéře v reprezentaci.

    USA – Česko 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

    Branky a nahrávky: 29. Dzhaniyev (Samoskevich), 31. Hanas (Schweitzer) – 2. Baláž (Myšák, Konečný), 27. Chlubna (Myšák), 46. Kaplan (Hampl, Simon).

    Česká sestava: Bednář – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Chlubna, Myšák, Cikhart – Janda, Gut, Malát – Simon, Rouha, Kaplan – Malý, Konečný, Koláček – T. Handl.

    Slováci sehráli na samotný úvod turnaje bláznivou partii s Německem. Kuriózní je, že prohrávali od deváté sekundy až do konce, a přitom měli k bodům hodně blízko. Stav 0:3 snížili na 2:3, 3:6 na 5:6, ale závěrečná power-play jim nevyšla a prohráli 5:7.

    Slovensko – Německo 5:7 (0:3, 3:3, 2:1)

    Branky a nahrávky: 23. Šimko (Krajč), 24. Kašlík (Ejem), 30. Krajč (Mastič, Šimko), 50. Krajč (Mastič, Jamrich), 54. Kolenič (Hajas, Kašlík) – 1. Elias (Reichel), 9. Reichel (Szuber, Stützle), 18. Herrman (Danzer, Volek), 26. Reichel (Geibel), 35. Reichel (Stützle, Menner), 35. Stützle (Reichel, Elias), 60. Menner (Elias, Szuber).
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Sihelský (Latkóczy) – Putala, Stacha, Ketner, Hajas, Bakala, Fatul, Ejem, Haborák – Kolenič, Nemec, Kašlík (C) – Mastič, Jamrich, Krajč (A) – Lukošik, Šimko, Rehák (A) – Tvrdoň, Ragan, Litavec. Trenér: Ján Lipianský.

    Česko: Čajan (Bednář) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Chlubna (A), Myšák (A), Cikhart – Konečný, Gut (C), Malát – Simon, Rouha, Kaplan – Malý, T. Handl, Koláček – Janda. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodčí: Konc, Goga – Frimmel, Gegáň.
     
    Čeští trenéři udělali po včerejšku v sestavě dvě změny: Na pravém křídle druhého útoku bude hrát Jakub Konečný, na centru čtvrtého Tobiáš Handl. Pozice třináctého útočníka tentokrát patří Martinu Jandovi. A do branky pochopitelně nastoupí Pavel Čajan, jenž bude chtít navázat na včerejší představení Jana Bednáře.
     
    Musím říct, že když za sebou zazní Kde domov můj a Nad Tatrou sa blýska, má to něco do sebe. A to jsem zažil společný stát ani ne dva roky. Myslím, že dneska to bude derby jako řemen!
     
    Přestávky budou nově trvat 18 minut, aby stihl zamrznout led. I teď je poněkud mokrý, ale už jdeme na věc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Češi se hned vydali za nahozeným pukem, u modré čáry ale vracel Tomáš Chlubna puk nepřesně a dostal se do středního pásma.
     
    00:44
    Byl to tuším Jan Cikhart, kdo dostal před branku výtečnou nahrávku na střelu z první. Tu vyrazil Sihelský maskou a rozhodčí přerušil hru.
     
    01:26
    Poprvé se do útoku dostali i Slováci, Matej Kašlík ovšem z pravého kruhu nedokázal projít přes českou defenzívu až k brance.
     
    02:15
    Od modré čáry střílel Jakub Naar a Sihelský vyrazil puk tak trochu zvláštně nad sebe, že dopadl kousek vedle brankoviště. Musel po něm vzápětí hnedka skočit.
     
    02:37
    Josef Koláček se v rohu třetiny díky svému napadání dostal ke kotouči, ale po pěti sekundách ho zase odevzdal.
     
    03:14
    Na modré čáře se do rány opřel Ondřej Baláž. Jeden ze slovenských hráčů poklekl, aby ji s jistotou zastavil.
     
    03:47
    Na druhé straně dostal trochu víc prostoru, než by bylo ideální, Jakub Kolenič, nicméně byl už v příliš velkém úhlu a Čajan si tyčku pohlídal.
     
    04:23
    Další dobrá nabídka na střed pro Cikharta, jemuž bohužel v okamžiku střely sjel kotouč z čepele.
     
    04:25
    A po slovenském protiútoku je tady první vyloučení aktivnějšího českého týmu. Ondřej Baláž (CZE) je potrestán za sekání.
     
    04:57
    Už dvakrát se Češi osvobodili, podruhé se jim to povedlo zásluhou pohotového Jakuba Malého.
     
    05:21
    A teď Jakub Malý na pravém kruhu velmi dobře vyklekl pokus Koleniče, puk si to namířil do ochranné sítě.
     
    05:29
    První ostrý zákrok Pavla Čajana. Richard Nemec skvěle tečoval střelu od modré a český gólman musel rychle vykopnout špici levého betonu!
     
    05:58
    V oslabení vyvezl kotouč Sebastián Malát, nahodil ho na brankáře, a pak hned dojel. Takže vybojoval cenné útočné vhazování.
     
    06:28
    Národní tým nedostal puk ze třetiny, alespoň je už kompletní. Ale musí se ještě bránit.
     
    06:59
    A pořád. Pohotový blok přihrávky zpoza branky předvedl Dominik Vacík.
     
    07:18
    Teď už je kotouč na druhé straně ihriska a česká střídačka může obměnit poměrně utahanou pětici.
     
    08:01
    Brankář Sihelský sice na střelu Václava Svacha nemohl vidět, ale clonící hráči ji v pohodě odrazili.
     
    08:33
    Slováci se utrhli do přečíslení dva na jednoho, ale Marek Bláha se hráči s kotoučem vrhl ukázkově pod nohy a víceméně ho tak dovezl až do rohu.
     
    08:54
    Po zakázaném uvolnění domácích se vhazovalo před Sihelským, z dalšího souboje vylétl kotouč mezi diváky. Těch tu bude odhadem kolem čtyř až pěti stovek.
     
    09:26
    Češi jsou stále v útlumu. Dostali sice hru z pásma, ale Jan Myšák zvládl puk jen posunout od sebe, místo aby se mu povedlo založit akci.
     
    09:50
    Teď už se mu zadařilo lépe a na konci byla střela Baláže od modré čáry. Dopadla jako spousta předchozích – slovenským blokem.
     
    10:15
    Mezi slovenskými beky se protáhl Jakub Konečný a málo mu chybělo, aby byl opravdu sám. Jak ho soupeři stínovali, dostal se do nepříznivého úhlu a zkoušel zakončit s hokejkou za tělem. Už to ale byla hodně těžká pozice.
     
    10:48
    Další rychlá akce, tentokrát po levé straně. Dlouhý pas dostal na hokejku Robin Kaplan, seřídil mířidla a vypálil, jenže Lipianský se nenechal proděrovat.
     
    10:57
    Po ráně Talafy si slovenský obránce sám zkopl puk na branku, nicméně gólman u něj byl dřív než dorážející Jakub Malý.
     
    11:40
    Čeští mladíci dál okupují slovenskou třetinu. Nedokáží si ale vypracovat žádnou střelu z nadějnější pozice.
     
    12:01
    A tak to zase zkusil litvínovský ranař Baláž. Kotouč šel hodně vedle, následně ho Slováci poslali na zakázané uvolnění.
     
    12:13
    Janu Cikhartovi si před branku najížděli dva parťáci. Byl tam ale i soupeř, a ten přihrávku do zajímavé pozice zastavil.
     
    12:41
    Dlouhou a vysokou českou rozehrávku zastavili Slováci tak, že se dopustili přihrávky rukou, a vhazuje se u jejich modré čáry.
     
    12:58
    Sebastián Malát chtěl co nejvíc zrychlit hru, nicméně jeho pas po modré se vykutálel z útočné třetiny. Naši to ale zkoušejí znovu, teď jsou dost aktivní.
     
    13:40
    Dopředu si puk píchl Michal Gut, a to byla ideální chvilka pro jeho spoluhráče, aby vystřídali. I proto pochopitelně Gut v útoku nic extra vymyslet nemohl.
     
    14:17
    Po dlouhé době je v akci Pavel Čajan. Když od modré střílel Marco Ejem, mohl mít zakrytý výhled, ale vyhlédl a kotouč schoval naprosto přesným zákrokem do lapačky.
     
    14:31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci byli v útočném pásmu po dlouhé době asi na dvacet sekund, ale i to jim stačilo, aby se ujali vedení. Mezi kruhy zůstal volný MATEJ KAŠLÍK a i když mu napoprvé český sok sekl do hokejky, stejně zůstal u puku. Pak vystřelil a trefil se do růžku tak přesně, že to snad ani sám nečekal – 1:0! Asistence: Marko Stacha, Marek Putala.
    14:31 KAŠLÍK - 1:0
     
    15:12
    V rychlém průniku prokázal pohotovost Dominik Vacík, jenž nepustil přihrávku před branku. Myslím ale, že tam proti najetému hráčovi už sprintoval druhý český zadák.
     
    15:57
    Slováci cítí povzbuzení, mezi beky pronikl Jakub Ragan, jenž tentokrát už dostal přesný puk na teč. Z první ho naštěstí poslal vedle.
     
    16:30
    Až nyní Češi odpovídají. Přes obránce vypálil Michal Gut a hned mířil za dorážkou, jenže slovenská defenzíva kotouč odpálila rychleji.
     
    17:23
    V souboji jeden na jednoho chtěl Robin Kaplan udělat kličku na střed, při té mu ale sjel kotouč z hokejky.
     
    17:48
    Čeští forvardi se hodně dobře perou o puk a Slováci mají s jejich forčekingem potíže. Bohužel to ale k ničemu dalšímu nevede. Teď vystřelil alespoň Michal Simon, zasáhl proti němu však obránce.
     
    18:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda! Čeští mladíci přece jenom v posledních střídáních zvýšili tempo a dočkali se odměny v podobě vyrovnání! Tomáš Chlubna přiťukl puk na modré čáře MARKU BLÁHOVI, který se do něj opřel z první. Trefil se krásně a brankář se lapačkou natahoval k tyčce marně – 1:1! Asistence: Tomáš Chlubna.
    18:30 BLÁHA - 1:1
     
    19:14
    Útočí pro změnu Slováci, ale celá česká pětice předvádí velmi dobrou práci a hru drží výhradně u mantinelu.
     
    19:53
    Michal Gut se umně vyhnul bodyčeku soupeře a pak zvolil přihrávku napříč celým pásmem na Jakuba Konečného. Ten bohužel nezpracoval prudký kotouč ideálně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Podle očekávání nesledujeme takový ofenzivní festival jako včera, což je jedině dobře pro naše nervové soustavy. České sedmnáctce co do aktivity patřila rozhodně větší část třetiny, Slováci také měli dobrou pasáž. Do vedení se ale dostali poměrně z čistého nebe díky Mateji Kašlíkovi, naštěstí pak větší tlak našich borců vedl k vyrovnání Marka Bláhy.

    I přes poměrně slušný výkon mají Češi hodně málo střel, které by prošly až na gólmana. Slováci zatím vyklekávají na jedničku. Naši hokejisté určitě budou chtít razantně zvýšit tlak do branky.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:18.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Slovensko – 6
    Česko – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Tomáš Chlubna se hned po buly vydal za pukem a tvrdě ho napálil na Sihelského. Podle časoměřičů utekly dokonce jen dvě sekundy.
     
    20:15
    Matej Kašlík se vydal na druhou stranu, dopředu mu najížděl Jakub Kolenič. Slovenský kapitán ale vyslal spíš fotbalový centr než přihrávku, s tímhle nešlo vůbec nic dělat.
     
    20:47
    Bohužel následuje druhé české oslabení, Jan Cikhart (CZE) je vyloučen za podražení.
     
    21:03
    Naše sestava okamžitě dostala puk přes celé hřiště. Hoší, bojovat, se teď hlasitě ozývá stadionem v Piešťanech.
     
    21:30
    Samuel Krajč narazil na protivníka, s nímž se bojuje hodně těžko – tedy kaluž. Přesto se Slováci usazují ve třetině.
     
    21:55
    Ale bylo to opravdu jen na chvilku, už se Češi osvobodili a díky práci Sebastiána Maláta mohli i vystřídat.
     
    22:37
    Obrovská chyba jednoho z beků, který měl puk bezpečně na hokejce, a přesto ho nedokázal vyhodit. Slováci proto zůstali v pásmu a s blokem musel přispěchat Jakub Malý.
     
    23:14
    Národní tým už hraje v plném počtu, v oslabení nedopustil žádnou vážnější situaci.
     
    23:35
    Robin Kaplan brousí levý mantinel, teď svedl velký bruslařský souboj, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Stihl to, i když opravdu velmi těsně.
     
    24:05
    Hra se rychle přesouvá ze strany na stranu bez ohrožení branky, teď se čeští mladíci dopustili ofsajdu.
     
    24:49
    Marek Bláha přenechal v útoku kotouč Josefu Koláčkovi, který z levého kruhu vypálil. Střela těsně minula slovenskou klec.
     
    25:25
    Jan Myšák přejel útočnou modrou a mohl vyslat Jana Cikharta, na toho ale byla přihrávka dlouhá! Velká škoda.
     
    26:03
    Slováci teď ale taky byli nebezpeční a tentokrát měli Češi velké štěstí, že Mário Jamrich o kousek nedosáhl na kotouč mezi kruhy!
     
    26:34
    Hra nabrala na velkých obrátkách. Český kontr táhl Michal Gut, situace ale skončila v rohu pásma a ani další střela od modré neprošla.
     
    27:25
    Češi pokračovali v náporu, jenže zase jenom u mantinelu. K ohrožení branky se nedostaly. Dlužno říct, že obě defenzívy dnes pracují velmi dobře.
     
    27:33
    Třetí oslabení. Michal Rouha (CZE) přibrousil u mantinelu a odchází pykat za krosček.
     
    28:00
    Jeden kotouč letěl přes všechny čáry, vzápětí zastavuje Jakuba Šimka odpískaný ofsajd.
     
    28:32
    Michal Gut táhl se spoluhráčem přečíslení dva na jednoho. Českému kapitánovi se ale vrhnul pod nohy protihráč, jenž zblokoval jeho střelu.
     
    29:05
    Češi ale hráli fantastické oslabení. Proč hráli? Protože do čtyř jdou poprvé i Slováci! Sebastián Malát už už pronikal dopředu, když ho nedovoleně zadržel Denis Bakala (SVK). 27 sekund se bude hrát ve čtyřech.
     
    29:14
    Vacík to zkusil od modré čáry, Sihelský natáhl levý beton k tyčce a pak po volném kotouči skočil rybíčku.
     
    29:25
    Následující výhoz Slováků, nebo lépe řečeno pokus o dlouhou rozehru, končí zakázaným uvolněním.
     
    29:35
    Češi jsou kompletní a startují svou první početní výhodu v zápase.
     
    30:02
    Také česká sestava si nahrála nepřesně a Slováci snadno vyhodili.
     
    30:34
    Jeden ze Slováků se už už vydával dopředu, když situaci zachránil parádním skokem Marek Bláha!
     
    30:51
    Při dalším českém průniku do pásma překročil mez pravidel Robin Kaplan (CZE). Odchází na trestnou lavici za nedovolené bránění, takže přesilovka začne za chvilku Slovákům.
     
    31:18
    Už začala, přesto se naši bojovníci ještě udrželi v útočném pásmu a donutili soupeře k zakázanému uvolnění.
     
    31:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci přesilovku využívají a podruhé jdou do vedení. Češi jim ale tenhle gól nabídli úplně sami. Z útoku se s pukem dostali do vlastní třetiny, aby našetřili čas, když soupeř po icingu střídal. Pak ale naše čtveřice trestuhodně nevyhodila kotouč a vzápětí za to pyká. MATEJ KAŠLÍK namířil svou střelu přesně ke vzdálenější tyčce a slaví druhou trefu zápasu – 2:1. Asistence: Jakub Kolenič, Oliver Ketner.
    31:52 KAŠLÍK - 2:1
     
    32:52
    Odpověď mohl připravit Sebastián Malát, jenž pronikl do útoku po levé straně. Nebyl v příliš výhodném úhlu, a tak si Sihelský jeho vysokou střelu pohlídal.
     
    33:14
    Těsné a řekl bych i přísné zakázané uvolnění domácí reprezentace.
     
    33:26
    A je tady už páté oslabení našeho týmu. Jan Myšák (CZE) je vyloučen za držení.
     
    33:41
    Už se zdálo, že do čtyř půjdou znovu i Slováci, rozhodčí ukazoval jednomu z hráčů nedovolené bránění. Domácí se ale hodně zlobili a sudí po společné konzultaci trest odvolali, což se pochopitelně zase nelíbilo našemu týmu.
     
    33:53
    Bomba Samuela Reháka z pravé strany trefila chumel hráčů před bránou. Slováci teď kombinují hodně nebezpečně.
     
    34:14
    Pavel Čajan pokryl přízemní teč Adama Lukošika a vzápětí už jeho spoluhráči odpálili kotouč do bezpečí.
     
    34:39
    Tentokrát na branku prošla schovaná, a hlavně tečovaná střela Reháka. I tu pohotový Pavel Čajan vyrazil do rohu.
     
    35:13
    Za slovenskou obranu si najel Jakub Konečný, který měl na hokejce vyrovnání. V sólu chtěl zvednout puk do bližšího rúžku, ale netrefil ho dobře!
     
    35:13
    Na trestnou putuje Richard Nemec (SVK) za pozdní dohrání...
     
    35:28
    ...Češi už jsou kompletní a jdou na přesilovku. Mimochodem, právě jsme viděli zbrusu nový druh trestu.
     
    36:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! Také čeští reprezentanti využívají přesilovou hru a ještě poměrně rychle podruhé vyrovnávají! Od modré čáry vystřelil Ondřej Baláž a puk tečovali nejdřív Konečný a pak i Cikhart. Proto byl Sihelský mimo svou pozici a JAN MYŠÁK na brankovišti trefil dorážkou ze vzduchu prázdnou svatyni – 2:2! Asistence: Jan Cikhart, Jakub Konečný.
    36:00 MYŠÁK - 2:2
     
    36:35
    Samuel Krajč v přečíslení díkybohu nestřílel, ale nahrával na kolegu, který už byl v tu chvíli obsazený.
     
    37:14
    Češi pokračují v aktivitě, ale musejí si dávat pozor na zadní vrátka, neboť soupeř uniká do hodně nebezpečných protiútoků. To je i daň za to, že naši obránci se ochotně zapojují do útočení a neustupují.
     
    37:35
    Práce pro Čajana, pohlídal si střelu Marca Ejema od modré čáry a nedopustil dorážku.
     
    38:05
    Slovenskému forvardovi se na levém mantinelu připletl do cesty čárový rozhodčí, a když se k tou přidal dojíždějící Vacík, jeho akce skončila.
     
    38:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase jdeme do vedení a atraktivní pasáž končí naštěstí v té "správné" brance! Znovu se o to postarala první formace, v přečíslení totiž Chlubna vybídl JANA CIKHARTA, jenž se z levého kruhu trefil naprosto přesně do růžku! Krásná střela – 2:3! Asistence: Tomáš Chlubna, Jan Myšák.
    38:27 CIKHART - 2:3
     
    39:22
    Češi mocně chtějí čtvrtý kousek ještě do pauzy. Michal Gut k němu měl po povedeném slalomu z pravé strany velmi blízko, ale na Sihelského nevyzrál!
     
    39:36
    Vysoká hůl zastavuje pokračující český nápor.
     
    39:52
    Michal Simon jenom těsně minul kotouč před brankou a pak přestřelil od modré čáry Jan Hampl!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    No, díky poslední pětiminutovce už se na to dívá líp! Zápas se rozjel a ve druhé třetině jsme viděli několik šancí na obou stranách, které plynuly z chyb či riskování soupeře. Přesně to byl i případ další vedoucí trefy Kašlíka, ale v závěru třetiny naši mladíci soupeře výrazně zatlačili.

    První útok z toho vytěžil góly Jana Myšáka a Jana Cikharta. Tak snad to naše borce nakopne a vedení už jakýmkoli způsobem udrží! Je ale znát, že Slováci jsou na derby hodně namotivovaní a hrají výtečně.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:11.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Slovensko – 7 (13)
    Česko – 5 (12)
     
    Abychom nezapomněli, šestnácté narozeniny dnes slaví kapitán české reprezentace Michal Gut. Má tady na zábradlí dokonce i transparent s přáním, ke kterému se samozřejmě přidávám. Tak tedy všechno nejlepší, mistře!
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 392 diváků. A musím říct, že slyšet jsou oba tábory. Českých příznivců sem dorazilo hodně a kluky výborně podporují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Louže v útočném rohu pásma pomohla Tomáši Chloubovi, který se k puku dostal jako slepý k houslím. V rychlosti a ve vodě s ním ale nic nevymyslel.
     
    40:57
    S technikou se naštěstí nesrovnal ani Jakub Kolenič. Zpoza brány dostal parádní příhrávku do strany a kdyby měl hokejku na druhou stranu, troufnu si říct, že by Čajanovi nedal žádnou šanci.
     
    41:49
    Češi forčekují do slovenské rozehrávky. Byly z toho dvě střely od modré čáry, i když spíše šlo o hodně nepřesná nahození.
     
    42:23
    Slováci už se osvobodili, kotouč je dál na českých hokejkách.
     
    42:39
    Na Rouhovu přihrávku si sjížděl Robin Kaplan, kotouč mu šel jenom kousek za hokejku.
     
    43:02
    Před brankou se svého strážce zbavil Michal Rouha a střílel bekhendem, puk ale zvedl vedle růžku slovenské klece!
     
    43:15
    A další výbornou pozici neproměnil Michal Simon, kolega ze třetího útoku. Puk se dotkl slovenské střídačky, takže český tlak může pokračovat.
     
    43:59
    Útočné pásmo si pro sebe rezervoval ofenzivní obránce Marek Bláha, nakonec kotouč přenechal Tobiášovi Handlovi. Ten se dobře zkoušel spolehnout na to, že Sihelský nic neuvidí přes Koláčka, ale brankář nakonec puk stejně zastavil.
     
    44:36
    Na druhé straně zvolili Slováci jen letmé nahození na Pavla Čajana. Češi vstoupili do třetí třetiny velmi dobře, jenom takhle pokračovat.
     
    45:06
    Marek Bláha s Václavem Svachem si vyměnili kotouč, dlouhou rozehrávku pak ale poslali na zakázané uvolnění, takže se bude vhazovat znovu před Čajanem.
     
    45:28
    Malát dobře pozdržel hru, aby spoluhráči mohli vystřídat. Potom se Češi bohužel do útočného pásma nedostali tak rychle, aby se na kotouči udrželi.
     
    46:11
    Michal Simon v již osvědčené spolupráci našel Michala Rouhu, jehož střelu na druhou tyčku vytáhl Sihelský s vypětím všech síl!
     
    46:23
    V pravý čas jdeme na přesilovku! Mário Jamrich (SVK) je vyloučen za hákování.
     
    46:51
    Jedna Balážova rána minula branku, pak neseřídil mířidla přesně ani Jan Myšák. Co z toho bude?
     
    47:13
    Hodně zajímavou přesilovku ukončuje český faul. Tedy tak to alespoň viděl hlavní rozhodčí. Jakub Konečný (CZE) inkasuje dvě minuty za hákování. 4 na 4.
     
    47:29
    To je špatné, budeme hrát 1:44 ve třech. Za sekání je vyloučen Michal Gut (CZE), který při tom ale sám utrpěl nějaký šrám a odchází do šatny. Trest za něj odpyká Robin Kaplan.
     
    47:46
    Češi přežili kritický moment před brankou, ale další asi budou následovat...
     
    48:04
    Krajč z levého kruhu přestřelil a naše trojice vyhazuje.
     
    48:23
    Teď už Slováci hrají v pěti proti třem.
     
    48:38
    Marek Bláha skvěle vybojoval puk a ještě moc nechybělo, aby vyslal dopředu Maláta.
     
    49:00
    Čajan vyráží střelu Mateje Kašlíka, jemuž nedovolil hattrick.
     
    49:27
    A když už jsou Češi ve čtyřech, Pavel Čajan chytl a nepustil ránu Samuela Krajče!
     
    49:34
    Puk je ve středním pásmu a Češi kompletní. Neskutečně důležitý okamžik, naši hokejisté to odbojovali na jedničku!
     
    50:04
    A vzápětí mohli naopak zvýšit vedení. Jan Myšák těsně přestřelil a potom i Robin Kaplan, jehož nechali Slováci samotného před brankou!
     
    51:01
    Útočnému páru Michal Rouha – Michal Simon je odpískáno velmi těsné postavení mimo hru. Jinak by z toho bylo přečíslení dva na jednoho.
     
    51:17
    A vzápětí rozhodčí nechali bez povšimutí jasný faul Marca Ejema, který skočil jednomu z Čechů na záda. Tady opravdu nechápu, na co čekali.
     
    51:37
    Naši hokejisté už dobruslovali protiútok Slováků, kteří se navrch provinili ofsajdovým přejezdem do pásma. Akci táhl výtečně hrající kapitán Kašlík.
     
    51:53
    Konečně! Marko Stacha (SVK) podrazil Sebastiána Maláta a Češi dostávají možnost přiblížit se vítězství. Do akce jde první lajna!
     
    52:12
    Au. Chlubnovi vůbec nesedla těžká rána z levého kruhu, před brankou potom dorážel Jakub Konečný, tedy čtvrtý útočník v této speciální formaci.
     
    52:36
    Češi si teď dávají spíše přihrávky na brusle...
     
    53:02
    ...křižný pas Myšáka na Chlubnu nemohl také skončit střelou.
     
    53:20
    Do první rány lehl Balážovi obětavý protivník, pak náš dělostřelec trefil snad spoluhráče před brankou!
     
    53:53
    A už se Slováci osvobodili. To je škoda, tenhle tlak jsme měli přetavit v uklidňující trefu.
     
    54:10
    Domácí hrají v plném počtu, přesto se naši vrátili do útoku. Nabídka Václava Svacha od modré se hodně zajímavě odrážela před brankovištěm, ale Slováci ji pak odpálili do rohu.
     
    54:32
    Michal Rouha výborně zastavil slovenskou rozehrávku ve středním pásmu a vydal se dopředu, nicméně potom se naše sestava neudržela ve třetině.
     
    54:46
    Slováci se dostali k nahození, které musel Čajan schovat do lapačky. Čas hraje samozřejmě pro nás!
     
    55:03
    Český výhoz byl tečovaný, takže se zakázané uvolnění nemůže pískat.
     
    55:26
    Naši hokejisté rozehrávají. Zatím soupeře nepouštějí do žádného náporu.
     
    55:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jenže Slováci i přesto vyrovnávají. Úplně z ničeho. A je to znovu MATEJ KAŠLÍK, který završuje hattrick. Kapitán domácích vystřelil puk od levého hrazení a protože měl Čajan před sebou několik hráčů, viděl hodně špatně a střela mu prošla ke druhé tyčce – 3:3. Asistence: Marko Stacha.
    55:50 KAŠLÍK - 3:3
     
    56:32
    Jan Cikhart mohl českému týmu vrátit vedení, před brankou ale nedokázal dorazit kotouč za dezorientovaného Sihelského!
     
    56:59
    Slovensko, Slovensko, se teď hlasitě ozývá z tribun. Češi ale musí pokračovat s vědomím, že ve třetí třetině jsou kromě dvojnásobného oslabení jednoznačně lepší!
     
    57:41
    Ani slovenské vyhození nekončí icingem. Hra je teď hodně rozháraná, ale náš tým zase zvyšuje obrátky.
     
    58:12
    Rouha se Simonem nevybojovali střeleckou pozici. Rozehráváme zase zpoza vlastní branky.
     
    58:52
    Richard Nemec dojel svou vlastní vyraženou střelu a pod tělem Čajana ji poslal naštěstí vedle branky!
     
    59:24
    Češi útočí. Naposledy? V akci je první útok.
     
    59:53
    Jan Myšák na hranici vysoké hokejky zastavil slovenskou akci, sám rozehrál a nakonec z toho byla obrovská šance Tomáše Chlubny, který s pukem na bekhendu okroužil branku. Pak ale narazil na natažený beton Sihelského!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Velká škoda, Češi ztratili bod. Od poloviny zápasu byli na ledě rozhodně lepším mužstvem, ale chyběl jim čtvrtý gól, kterým by Slováky asi už zlomili. Potom naopak Kašlík absolutně z ničeho vyrovnal, takže jdeme do prodloužení.
     
    Hraje se samozřejmě tři na tři, pět minut. Za Ćechy začínají Myšák, Konečný a Baláž.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Slovensko – 7 (20)
    Česko – 7 (19)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:23
    Baláž se s pukem na hokejce klidně vrátil z pásma, aby naplánoval další akci.
     
    60:44
    Jan Myšák krásně ukolébal slovenskou trojici, jeho střelu na druhý růžek pak ale vytáhl Sihelský ramenem!
     
    60:53
    Už zaútočili i Slováci a Čajan si teď nemohl dovolit, aby mu střela vypadla.
     
    61:22
    Domácí tým rozehrává ze svého obranného pásma.
     
    61:40
    Češí výborně napadali a byla z toho nepřehledná situace před brankou. Michal Gut potom z otočky vypálil mimo.
     
    62:03
    Puk pro naši trojici, která začíná od vlastní branky.
     
    62:29
    Michal Rouha mohl zápas ukončit, před brankou zůstal úplně sám a svou střelu propasíroval skrz betony Sihelského. Slováci ale odpálili puk z brankové čáry, to je neskutečné!
     
    62:56
    Znovu Rouha a pak ani Simon neproměnili další šance. Ale Češi to chtějí mnohem víc.
     
    63:19
    Jan Myšák se s pukem odvážně vydal od hrazení přímo na bránu, kde vlivem zákroku obránce smetl gólmana a zároveň posunul bránu. Máme útočné buly.
     
    63:19
    Tedy až po nutné úpravě ukotvení slovenské branky.
     
    63:19
    Jdeme hrát. Naši nemohou na nic čekat, mají jedinou vidinu – rozhodnout zápas v prodloužení, ve kterém soupeře mačkají v kleštích.
     
    63:27
    Buly ale vyhráli Slováci, kteří jsou u puku.
     
    63:42
    Mateje Kašlíka zastavuje ofsajd a vhazovat se bude dokonce v obranném pásmu Slováků. Na ledě Malát, Gut a Baláž.
     
    63:45
    Další vhazování pro domácí tým.
     
    64:02
    Teď mají kotouč na hokejkách Češi, Michal Gut s ním krouží napříč ledovou plochou.
     
    64:27
    Nyní ho dopředu zatáhl Baláž...
     
    64:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Češi měli poslední puk ve své moci, ale pak ve středním pásmu fatálně propadli a pustili do samostatného úniku OLIVERA KETNERA, jenž svůj bekhendový blafák šest sekund před koncem prodloužení velmi šťastně protlačil za čáru. Slováci vítězí 4:3. Bez asistence.
    64:54 KETNER - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči utkání jsou vyhlášeni Marek Bláha a Marko Stacha.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Slovensko – 3 (23)
    Česko – 5 (24)
     
    Bohužel. Čeští hokejisté do 17 let v Piešťanech berou proti domácímu týmu jenom bod za prohru v prodloužení, přestože od poloviny zápasu byli jasně lepší. Turnaj ale ještě nekončí a naši musí zvednout hlavy, protože se nic vážného neděje.
     
    Třetí zápas nás čeká zítra znovu od 17:30 proti Němcům, kteří jsou tady dosud stoprocentní. Budu se s vámi těšit znovu na počtenou, příjemný zbytek večera do Česka. (19:57:49)

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 15. Kašlík (Stacha, Putala), 32. Kašlík (Kolenič, Ketner), 56. Kašlík (Stacha), 65. Ketner – 19. Bláha (Chlubna), 36. Myšák (Cikhart, Konečný), 39. Cikhart (Chlubna, Myšák)


    Slovensko: Sihelský (Latkóczy) – Putala, Stacha, Ketner, Hajas, Bakala, Fatul, Ejem, Haborák – Kolenič, Nemec, Kašlík (C) – Mastič, Jamrich, Krajč (A) – Lukošik, Šimko, Rehák (A) – Tvrdoň, Ragan, Litavec. Trenér: Ján Lipianský.
    Česko: Čajan (Bednář) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Naar, Hampl, Talafa – Chlubna (A), Myšák (A), Cikhart – Konečný, Gut (C), Malát – Simon, Rouha, Kaplan – Malý, T. Handl, Koláček – Janda. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodca: Konc, Goga – Frimmel, Gegáň.

    Diváci: 392