Šurany – Nitra 1:1 (3:5 po pen.)
koniec po penal. (3:5)
ŠK Šurany
1:1 (0:0)
FC Nitra
Streda 08.08.2018, 17:00 • ŠK Šurany • Slovenský pohár - Slovnaft cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Nitra s odretými ušami postupuje do tretieho kola. Aj keď mala v zápase viacej šancí, tak sa dlho trápila. V 85. minúte poslal celok z Fortuna ligy do vedenia Andrej Fábry a zdalo sa o všetkom rozhodnuté. V 90. minúte však kapitán domácich Tvrdoň po veľkej chybe obrany súpera vyrovnal na 1:1 a o postupujúcom tak museli rozhodovať penalty. V nich za domácich zaváhal práve Tvrdoň a kedže všetci futbalisti Nitry boli úspešne tak ďalej postupuje fortunaligista. Šurany však predviedli veľmi sympatický výkon a neboli ďaleko od prekvapenia. Nitra teda prvýkrát v novej sezóne zvíťazila, snáď jej to pomôže aj v lige.

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:05:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    5. séria
    3:5
    Machovec bol úspešný a tak posiela Nitru do tretieho kola Slovnaft cupu!
     
    4. séria
    3:4
    Kapitán domáceho celku zlyháva! Tvroň vyrovnával stav zápasu, ale teraz Šípoša neprekonal, mladý brankár Nitry smerom strely uhádol.
     
    4. séria
    3:4
    Cherednychenko s veľkým prehľadom premenil penaltu, 4:3 pre Nitru.
     
    3. séria
    3:3
    Kružlík poslal brankára do opačnej strany, penalty sú teda zatiaľ vyrovnané.
     
    3. séria
    2:3
    Taiwo s obrovským šťastím premenil svoj pokus, keďže sa lopta od tyčky dostala do brány, futbalistom Nitry muselo pekne odľahnúť.
     
    2. séria
    2:2
    Halás si takisto poradil, zatiaľ teda nikto nezaváhal.
     
    2. séria
    1:2
    Cvik síce smer strely uhádol, ale Šimončič posiela Nitru do vedenia.
     
    1. séria
    1:1
    Situácia sa zopakovala, Brath vyrovnáva.
     
    1. séria
    0:1
    Andrej Fábry si vybral opačnú stranu ako brankár Cvik a tak posiela Nitru do vedenia.
     
    Začína penaltový rozstrel.
     
    Fantastický záver prvého polčasu videli diváci v Šuranoch, Nitra sa síce dostala krátko pred koncom do vedenia gólom Andreja Fábryho, ale na 1:1 vyrovnal Tvrdoň a o postupujúcom tak budú rozhodovať penalty.
     
    90+3
    Druhý polčas sa skončil.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Tvrdoň (ŠK Šurany).
    90+1. TVRDOŇ - 1:1
     
    90+1
    Šurany dávajú gól!
    Je vyrovnané! Domáci sa nevzdali, bojovali až do samotného konca a odmenou im je vyrovnávajúci gól! Obrana Nitry spravila hrubú chybu, nechala prepadnúť loptu za seba na JOZEFA TVRDOŇA, ktorý postupoval sám na brankára Šípoša, ktorého sa mu podarilo prekonať a kapitán domácich prináša Šuranom obrovskú radosť – 1:1!
     
    90
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa už čoskoro naplní a tak sme zvedaví, koľko ešte hlavný rozhodca FIlip Glova nadstaví.
     
    89
    Žltú kartu dostáva A. Procháczka (ŠK Šurany).
     
    88
    Švajda mohol vyrovnať! Blaho našiel presnou prihrávkou svojho spoluhráča, prvý menovaný postupoval na bránu súpera, ale jeho zakončenie z vnútra pokutového územia ide tesne vedľa Šípošovej brány. Nitra tak mala obrovské šťastie!
     
    87
    Predsa len sa domáci ešte tlačia do zakončenia, už hrajú na jednu kartu, nič iné im ani neostáva. Nitra sa však úspešne bráni, hostia majú predsa len viacej skúseností.
     
    86
    Sme tak ešte zvedaví, či sa domácim podarí vyrovnať, ale Nitra si už zrejme tento výsledok postráži. Škoda, mohli sme byť svedkami zaujímavých pokutových kopov, ale ešte domáci celok neodpisujme.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Šurany: z ihriska odchádza Mojko, prichádza P. Procháczka.
    85. A. FÁBRY - 0:1
     
    85
    Nitra dala gól!

    Je tu vytúžený gól nášho fortunaligistu a Nitra sa krátko pred koncom druhého polčasu ujíma tesného vedenia o jeden gól! V pokutovom území prišiel skvelý center na ANDREJA FÁBRYHO, ktorý si úspešne prebral loptu a presnou strelou prekonáva Cvika – 0:1!
     
    85
    Chovanec centroval do pokutového územia domácich, chrbtom k bráne zakončoval Taiwo, takže jeho pokus nebol presný. Nitra začína poriadne tlačiť, ale stále to neprináša vytúžený gól.
     
    84
    Z tribún prichádza pre Šurany povolený doping, zatiaľ to teda vyzerá, že o postupujúcom budú rozhodovať penalty. Trápenie Nitry v novej sezóne stále pokračuje.
     
    83
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal Simončič, ale ani kapitán Nitry nestrhol vedenie svojho celku na jeho stranu. Črtá sa nám tak prekvapivý výsledok.
     
    82
    Švajda padá v pokutovom území a domáci si ihneď pýtajú penaltu! Filip Glova však necháva v hre pokračovať, veľmi sporná situácia, ktorá však pre Nitru dopadla dobre.
     
    80
    Cherednychenko pokazil čo sa len dalo! S loptou sa dostal do pokutového územia, skvelo mu nabiehal Taiwo, ale Cherednychenkova prihrávka bola tak slabá, že skončila u obrancoch domáceho tímu.
     
    79
    Procháczka centroval do pokutového územia hostí, ale Nitra dostáva loptu do bezpečia a črtá sa rýchly brejk nášho fortunaligistu.
     
    78
    Veľa nechýbalo a domáci sa mohli dostať do vedenia! Fantasticky zahratý priamy kop od Bratha a lopta končí na zadnej tyčke, na odrazenú loptu našťastie stihol reagovať brankár Šípoš! To by bola pre Nitru pohroma.
     
    77
    Domáci futbalisti zahrávali aj ďalší rohový kop, ale ani ten zmenu skóre nepriniesol. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti druhého polčasu.
     
    76
    Brath zahrával rohový kop domáceho celku, ale jeho center sa podarilo hosťom upratať do bezpečia. Šurany však ešte ostávajú na útočnej polovici, domáce tribúny začínajú ožívať.
     
    75
    Čas sa začína pomaly krátiť, Šurany stále držia dobrý výsledok a čakáme tak na prvý presný zásah. V prípade pokutových kopov nebude nikto favoritom, tam to je proste lotéria.
     
    74
    Striedanie v tíme ŠK Šurany: z ihriska odchádza Turan, prichádza A. Procháczka.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Charizopulos, prichádza Kotrík.
     
    71
    Ďalšie zakončenie z kopačky Charizopulosa, ale ani v tomto prípade sa Cvik nemusel nijak činiť a bude to len odkop od brány domáceho celku.
     
    70
    Nitra sa stále trápi vo svojom zakončí, Charizopolus nemieril v tomto prípade opäť presne a Cvik si s rozohrávkou od brány dáva načas.
     
    68
    Hlavný rozhodca Filip Glova dal pokyn na občerstvenie. Obaja tréneri tak môžu aj rozdať pokyny svojim zverencom, hlavne Ivan Galád je veľmi aktívny.
     
    67
    Ani zakončenie do Šimončiča nebolo presné a Cvik sa chystá k ďalšiemu odkopu od jeho brány. S pribúdajúcim časom sa môže prejavovať na strane Nitry nervozita.
     
    65
    Chobot získal loptu v pokutovom území, výborne sa zbavil obrany súpera, presnou prihrávkou našiel Taiwa, ale ten v ďalšej veľkej šanci zlyhal a jeho slabé zakončenie končí u brankára Cvika!
     
    64
    Nitra je síce častejšie pri lopte a snaží sa dostávať súpera pod tlak, ale ak sa aj dostane do zakončenia, tak buď dobre zasiahne brankár Cvik, alebo defenzíva Šurian.
     
    62
    Nasledoval tak ešte rohový kop hosťujúceho celku, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Vyzerá to ešte na poriadnu drámu, Šurany však nemajú čo stratiť.
    61. Taiwu neprekonal domáceho brankára
     
    61
    Taiwo mohol byť spasiteľom Nitry! Prebral si dobrú prihrávku za domácu obranu, postupoval na brankára Cvika, ale následne už tiesnený nedokázal Cvika prekonať, brankár domácich je tak veľko oporou svojho tímu.
     
    60
    Hodina z tohto zápasu už uplynula a zatiaľ môžme hovoriť o trápení fortunaligového celku. Je však ešte dostatok času, aby Nitra rozhodla o svojom postupe v riadnom hracom čase.
     
    59
    Tvrdoňov center smeroval až do pokutového územia a tam sa na pozore musel mať brankár Šípoš, ale loptu si prebral do svojich rukavíc.
     
    58
    Pokračujeme už ďalej, k lopte sa dostali domáci futbalisti a po prechode na útočnú polovicu získavajú priamy kop. Nitra sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    57
    Hra je prerušená, jeden z domácich futbalistov ostáva ležať na trávniku a prebehne tak ďalšie ošetrenie. Šurany vidia zrejme šancu na postup cez pokutové kopy, budú sa tak snažiť využiť každé zdržiavanie hry.
     
    56
    Zakrátko hostia ešte zahrávali rohový kop, v pokutovom území vznikol menší zmätok, ale obrana domácich dostáva loptu do bezpečia.
     
    55
    Cherednychenko je po svojom príchode na trávnik veľmi aktívny, ale toto jeho zakončenie z veľkej vzdialenosti bolo nepresné. Spoluhráči mu tak vyčítajú, že mal radšej prihrávať.
     
    54
    Striedanie v tíme ŠK Šurany: z ihriska odchádza Kacír, prichádza Lontoš.
     
    53
    Ten už nič zaujímavého neponúkol, domáci sa bez problémov ubránili a získavajú loptu na svoje kopačky. Šurany sa teraz snažia upokojiť hru.
     
    52
    Na druhej strane však prišla pekná akcia Nitry, Andrej Fábry našiel presnou prihrávkou Chovanca, ktorý sa dostal s loptou až do pokutového územia, ale jeho spätnú prihrávku upratali domáci na rohový kop.
     
    51
    Šurany sa po zisku lopty pokúsili o rýchly útočný výpad, Kacír však už loptu do pokutového kopu nedostal, Šípoš však pod tlakom loptu len odkopáva do bezpečia.
     
    50
    Cherednychenko sa teraz ocitol v ofsajde a tak Nitra nemohla v útočnom ťažení pokračovať. Ak by sa zápas skončil nerozhodným výsledkom, o postupujúcom do ďalšieho kola budú rozhodovať pokutové kopy.
     
    49
    Nitra sa už usadila na útočnej polovici a snaží sa o dobíjanie domácej defenzívy. Šurany predvádzajú sympatický výkon, domáci vedia pohroziť cez rýchle brejky.
     
    48
    Nový muž na ihrisku Cherednychenko vybojoval pre Nitru priamy kop, ale hostia ho nezahrali najlepšie a tak je pri lopte opäť domáci celok. Šurany tak aj naďalej držia prekvapivý výsledok.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovala Nitra. Uvidíme, kedy sa fortunaligovému celku podarí streliť veľmi potrebný gól a či vôbec, možno budeme svedkami prekvapenia.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Guláš, prichádza Cherednychenko.
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza M. Fábry, prichádza Chobot.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    V prvom polčase sme napokon gól nevideli a tak Šurany úspešne vzdorujú Nitre. Domáci futbalisti mali aj jednu príležitosť na skórovanie, ale priamy kop Tvrdoňa úspešne zneškodnil Šípoš. Aj brankár domácich Cvik si pripísal úspešné zákroky, Nitre sa teda nepodarilo pokoriť defenzívu domácich a tak ich čaká táto úloha v druhom polčase, ktorý sa začne približne o 18:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Prvý polčas sa predlžuje o dve minúty!
     
    45
    Brath bol v pokutovom území hosťujúceho celku veľmi nebezpečný, poriadne tam prevetral obranu súpera, ale jeho zakončenie už bolo nepresné.
     
    44
    Spomínaný Fábry teraz fauloval a domáci získavajú loptu v strede poľa. Šurany tak ešte môžu v závere prvého polčasu skúsiť niečo vymyslieť.
     
    43
    Ani zakončenie od Fábryho nebolo úspešné, išlo len vedľa domácej brány a Cvik tak opäť uvedie loptu do hry svojim výkopom.
     
    42
    Hostia pokračujú v dobíjaní domácej brány, ale skóre zápasu sa nemení ani ku koncu prvého polčasu. Uvidíme, čo prinesú záverečné minúty tohto dejstva.
     
    40
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, pri lopte sú domáci futbalisti. Nitra tak pridáva na svojej aktivite, do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút.
     
    39
    Ďalšia šanca fortunaligistu! Guláš si prebral v pokutovom území skvelú prihrávku, následne sa troška z uhla dostal pred domáceho brankára, ale ten včas vybehol a loptu dostáva na rohový kop!
     
    38
    Druhá veľká šanca Nitry, ale teraz si výborný zákrok pripísal Cvik! Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dostal Taiwo, ale Cvik výborne zasiahol na bránkovej čiare!
     
    37
    Charizopulos znova zakončoval a obrana domácich odvracia loptu na rohový kop. Šurany pred koncom prvého polčasu pod tlakom, Nitra pokračuje v útočnom ťažení.
     
    36
    Priamy kop rozohral kapitán Tvrdoň, presným centrom našiel Švajdu, ale ten zakončoval z ofsajdu. K lopte sa tak dostáva Nitra a favorit zápasu sa presúva na útočnú polovicu.
     
    35
    Šurany sa snažia o rýchlu odpoveď a zo strany súpera prišiel nedovolený zákrok v strede poľa. Domáci tak získavajú priamy kop a môžu skúsiť pohroziť.
    34. Charizopulos vo veľkej šanci
     
    34
    Veľa však teraz nechýbalo a hostia mohli otvoriť skóre stretnutia! V pokutovom území domáceho celku sa dostal do zakončenia Charizopulos, ale Cvikovu bránu prestrelil!
     
    33
    To sa domácemu celku aj podarilo, Nitra sa tak teraz musí brániť. Okamžite tu je tak odozva z domácich tribún, takáto hra sa fanúšikom Šurian páči.
     
    32
    Dlhá prihrávka smerovala len k brankárovi Cvikovi, ktorý už stihol loptu rozohrať na svojich spoluhráčov. Šurany sa teda snažia o prechod na útočnú polovicu.
     
    31
    Polhodina z toho stretnutia už uplynula, stále sme presný zásah nevideli. Šurany stále predvádzajú sympatický výkon, obrana je pozorná a domáci vedia aj pohroziť rýchlymi brejkmi.
     
    30
    Hra bola teraz prerušená, jeden z domácich futbalistov ostal ležať na trávniku a bolo potrebné jeho ošetrenie. Oba tímy sa tak zatiaľ občerstvili a môžme pokračovať v prvom polčase.
     
    29
    Ten však nič zaujímavého neponúkol a pri lopte je tak už Nitra. Hosťom sa však teraz nedarí v prechode do útoku, Šurany dobre obsadili stred poľa.
     
    28
    Boli sme svedkami nedovoleného zákroku zo strany Fábriša, ktorý zatiahol ručnú brzdu pri brejku domácich. Šurany tak získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Fabiš (FC Nitra).
     
    26
    Domáci sa snažia po zisku lopty vyrážať do rýchlych protiútokov, ale obrana Nitry hrá už takisto veľmi pozorne a súpera do zakončenia nepúšťa.
     
    24
    Favorit zápasu tak už preberá réžiu hry, ale stále sme presný zásah nevideli a Nitra ani nemala žiadnu šancu na ohrozenie Cvikovej brány. Šurany však pri troche šťastia mohli prekvapivo vyhrávať.
     
    23
    Prvý polčas tohto stretnutia už plynie ďalej, pri lopte je Nitra, ktorá však ďalší útok musí zakladať až od svojej brány. Znova zrejme budeme svedkami dobíjania domácej defenzívy.
     
    22
    Jeden z domácich futbalistov si vyžiadal ostrenie po nedovolenom zákroku a hlavný rozhodca Filip Glova dal pokyn na občerstvenie sa v týchto silných horúčavách.
     
    21
    Guláš sa snažil odcentrovať do pokutového územia domácich, ale obrana Šurian bola pozorná a dostáva loptu do bezpečia. Nitra ešte ostáva usadená na útočnej polovici.
     
    20
    Brankár Cvik sa chystá k ďalšej rozohrávke od svojej brány, kedže center z ľavej strany bol veľmi nepresný. Uvidíme ako to bude s pribúdajúcim časom a takýmto výsledkom, ktorý Nitre určite nevyhovuje.
     
    19
    Šurany založili postupný útočný výpad a po nedovolenom zákroku získali priamy kop. Ten domáci futbalisti rozohrali nakrátko a snažia sa čo najdlhšie hrať s loptou na súperovej polovici.
     
    18
    Sledovali sme zakončenie z veľkej vzdialenosti, ale tento pokus bol nepresný a Cvik sa pripravuje k ďalšiemu výkopu od svojej brány.
     
    17
    Domáci zatiaľ predvádzajú dobrý výkon, súpera z Nitry do vyloženej šance nepustili a sami už dvakrát pohrozili. Uvidíme, ako dlho to celku zo štvrtej ligy vydrží.
     
    16
    Šurany momentálne čakajú na každú chybu súpera a ihneď sa potom pokúšajú o rýchly protiútok. Dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli, pokračuje dobíjanie obranných múrov domáceho tímu.
     
    15
    Častejšie je už pri lopte Nitra, ale dnes čaká fortunaligový celok poriadne dobíjanie domácej obrany. Favoritovi zápasu by pomohlo, keby sa mu podarilo čo najskôr skórovať.
     
    14
    Útočné výpady sa stále striedajú na oboch stranách, zatiaľ sú teda papierové prognózy len niekde v rovine teórie. Šurany si tento zápas užívajú a neboja sa púšťať aj do riskantnejších akcií.
     
    12
    Priaznivci na tribúne sa zatiaľ bavia futbalom, domáci futbalisti podávajú sympatický výkon a zatiaľ sú vyrovnaným súperom veľkému favoritovi. Prvý polčas je však stále len niekde v úvode.
     
    11
    Favorit zápasu je pri lopte a ihneď sa usadil na útočnej polovici. Nitra sa snaží odpovedať na tie šance domácich, ale obrana Šurian je pozorná a zatiaľ súpera do žiadneho zakončenia nepustila.
     
    10
    Rohový kop fortunaligový celok ubránil a získava loptu na svoje kopačky. No, domáce Šurany mali jednu zaujímavú situáciu na skórovanie a Šípoš musel dvakrát zasahovať. Zaujímavý úvod zápasu.
    9. Šípoš úspešne zasiahol
     
    9
    Šípoš musel vytiahnuť výborný zákrok! Spomínaný priamy kop zahrával domáci kapitán Tvrdoň, jeho priama strela na bránu bola veľmi nebezpečná, ale brankár Nitry bol pozorný a loptu vyráža na rohový kop!
     
    8
    Kacír získal loptu a potiahol ju až na útočnú polovicu, tam sa mu podarilo celkom vycvičiť obranu súpera a po nedovolenom zákroku získavajú Šurany ďalší priamy kop. Sympatická hra domácich futbalistov.
     
    7
    Priamy kop sa Nitre podarilo ubrániť, ale nasledoval rohový kop domácich futbalistov. Po ňom prišlo zakončenie hlavou, ale len do stredu brány a Šípoš si tak pripísal prvý zákrok v tomto zápase. Domáci priaznivci to ocenili potleskom.
     
    6
    Pekná útočná akcia domácich futbalistov a po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície. Nitra sa teda bude musieť brániť.
     
    5
    Nitra je už znova pri lopte a presúva sa na útočnú polovicu. Domáci tak budú zrejme pod ďalším náporom súpera, podobné obrázky hry by sme mali v tomto stretnutí sledovať dosť často.
     
    4
    Ani rohový kop na tom nič nezmenil a pri lopte sú domáce Šurany. Futbalisti v červenom zvolili postupný útok, ale cez obranu súpera sa dnes budú zrejme len ťažko presádzať.
     
    3
    Centrovanú loptu sa domácim futbalistom podarilo postrážiť, ale Nitra ešte získava rohový kop. Sledujeme tak úvodný nápor favorita zápasu, ale zatiaľ sme výraznejšiu šancu nezaznamenali.
     
    2
    Nitra sa po zisku lopty okamžite presunula na útočnú polovicu a Charizopulos bol nedovolene poslaný k zemi. Fortunaligový celok získava priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti ktorí odohrajú toto stretnutie v červených dresoch, Nitra odohrá pohárové stretnutie v dresoch bielej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Filip Glova spoločne so svojimi asistentmi Jánom Pozorom a Martinom Vitkom privádzajú oba celky na hraciu plochu, prvý polčas sa čoskoro začne.

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový podvečer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Dnes sa odohrajú ďalšie zápasy v rámci Slovnaft cupu, do hry sa dostávajú aj fortunaligové mužstvá. Šurany tak dnes na domácej pôde čaká veľký futbalový sviatok, keďže sa stretnú s FC Nitra. O favoritovi tak nieto pochýb, ale pohárové zápasy sú vždy pre takéto celky špecifické a vedia sa upnúť k veľkým výkonom, snáď budeme svedkami zaujímavého stretnutia. Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov, tesne pred výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Šurany: Cvik – Blaho, Kružlík, Turan, Mojko, Brath, Tvrdoň (C), Halás, Švajda, Kacír, Vašek

    Náhradníci: Fehervári, A. Procháczka, Černák, Lontoš, Švajda, P. Procháczka, Jurík

    FC Nitra: Šípoš – Fabiš, A. Fábry, Chovanec, Guláš, Šimončič (C), Machovec, Taiwo, M. Fábry, Farkaš, Charizopulos

    Náhradníci: Hroššo – Kotrík, Chobot, Macho, Kuník, Vestenický, Cherednychenko

    Rozhodca: Filip Glova – Ján Pozor, Martin Vitko
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá ŠK Šurany a FC Nitra. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:00.

    Cez týždeň nás čakajú aj ďalšie zápasy v Slovnaft cupe, do hry už zasiahnu aj tímy z Fortuna ligy a pre niektoré celky z nižších súťaží to môže byť veľký futbalový sviatok. Ten sa práve odohrá v Šuranoch, kam pricestuje Nitra.

    ŠK Šurany:
    Domáci futbalisti momentálne pôsobia v IV. lige sk.JV, ktorú riadi ZsFZ. Nižšie súťaže sa rozbehli ešte len minulý víkend a tak Šurany majú v lige odohraný len jeden zápas. Ten domácemu celku nevyšiel, keďže podľahol na pôde Imeľu 3:1 a tak nezačal sezónu úspešne. Šurany však už absolvovali prvé kole v pohári a to práve proti Imeľu, kde svojho ligového kolegu zdolali 3:2 a môžu sa tak tešiť na domáci futbalový sviatok. môžu hrať uvoľnene a užiť si toto stretnutie.

    FC Nitra:
    Minuloročný nováčik Fortuna ligy sa pohodlne udržal v našej najvyššej súťaži a dokonca hral aj kvalifikáciu o prvé predkolo Európskej ligy, tá mu však nevyšla. Nitra má za sebou zatiaľ len dva stretnutia v novej ligovej sezóne, prvé domáce kolo musela preložiť. Zatiaľ sa však Nitre nedarí, zaznamenala prehru 2:1 v Žiline a cez víkend neúspešne pokrstila nový štadión v zápase s Dunajskou Stredou, aj keď Nitra vyhrávala 2:0, napokon podľahla DAC 2:3.

    O favoritovi zápasu tak nemôže byť pochýb, ale história si pamätá aj výsledky, kde celky z nižšej súťaže vyradili fortunaligistu. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 90+1. Tvrdoň – 85. A. Fábry

    Karty:   89. A. Procháczka (SRN), 90+2. Tvrdoň (SRN) – 27. Fabiš (NIT)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    0:1   Andrej Fábry (NIT)
    1:1   Brath (SRN)
    2. séria:
    1:2   Šimončič (NIT)
    2:2   Halás (SRN)
    3. séria:
    2:3   Taiwo (NIT)
    3:3   Kružlík (SRN)
    4. séria:
    3:4   Cherednychenko (NIT)
    3:4   Tvrdoň (SRN)
    5. séria:
    3:5   Machovec (NIT)


    ŠK Šurany: Cvik – Blaho, Kružlík, Turan, Mojko, Brath, Tvrdoň (C), Halás, Švajda, Kacír, Vašek
    Náhradníci: Fehervári, A. Procháczka, Černák, Lontoš, Švajda, P. Procháczka, Jurík

    FC Nitra: Šípoš – Fabiš, A. Fábry, Chovanec, Guláš, Šimončič (C), Machovec, Taiwo, M. Fábry, Farkaš, Charizopulos
    Náhradníci: Hroššo – Kotrík, Chobot, Macho, Kuník, Vestenický, Cherednychenko

    Rozhodca: Filip Glova – Ján Pozor, Martin Vitko

    Diváci: 965