Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Švajčiarsko – Švédsko 0:5 (kon.) | USA – Fínsko 6:2 (kon.)
Kanada – Slovensko sk 4:2 (kon.) | Fínsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švajčiarsko sk 5:3 (kon.)
koniec
Slovensko
5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Švajčiarsko
Streda 08.08.2018, 23:10 • Rogers Place Edmonton, Alberta • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    59:15 Michal Mrázik (SVK) - 5:3
     
    59:15
    Slovensko dalo gól!
    Je rozhodnuté! Najprv sa snažil dostať puk do prázdnej bránky Chromiak, ale z tesnej blízkosti trafil len konštrukciu bránky. Dostal sa však k odrazenému puku, presnou prihrávkou našiel MICHALA MRÁZIKA a ten dáva gól na 5:3!
    Asistencia: Martin Chromiak.
    56:55 Martin Chromiak (SVK) - 4:3
     
    56:55
    Slovensko dalo gól!
    Asi stom to trocha privolal, dostávame sa opäť do vedenia o jeden gól! Naši mladíci sa usadili v útočnom pásme, po peknej kombinácii sa do strely oprel MARTIN CHROMIAK a posiela Slovensko do vedenia 4:3!
    Asistencie: Dominik Sojka, Michal Mrázik.
    52:50 Michal Mrázik (SVK) - 3:3
     
    52:50
    Slovensko dalo gól!
    Podarilo sa nám však bleskovo odpovedať a sme späť v hre o tretie miesto v skupine! K puku sa dostal v útočnom pásme MICHAL MRÁZIK a ten presnou strelou do hornej časti bránky prekonáva švajčiarskeho brankára – 3:3!
    Asistencia: Martin Chromiak.
    52:16 Simon Knak (SUI) - 2:3
     
    52:16
    Švajčiarsko dalo gól!

    Žiaľ, prvýkrát v tomto stretnutí prehrávame a gól dostávame vo veľmi dôležitej časti zápasu! Švajčiari sa dobre usadili v našom pásme, rozobrali si našu dezorientovanú obranu a SIMON KNAK po presnej prihrávke pred bránku posiela svoj tím prvýkrát v tomto zápase do vedenia – 2:3!
    Asistencie: Yves Stoffel, Théo Rochette.
    44:46 Simon Knak (SUI) - 2:2
     
    44:46
    Švajčiarsko dalo gól!

    Bleskovo využitá presilovka nášho súpera a stav zápasu je opäť vyrovnaný! Švajčiari ukázali ako je dôležité vyhrať buly, prišla spätná prihrávka, k puku sa dostal SIMON KNAK a ten presnou strelou prekonáva Patrika Kozela – 2:2!
    Asistencie: Inaki Baragano, Théo Rochette.
    35:22 Maxim Čajkovič (SVK) - 2:1
     
    35:22
    Slovensko dalo gól!
    Znova sa dostávame do vedenia o jeden gól! Je to troška nečakané, kedže tempo teraz diktovalo Švajčiarsko, ale ideme do vedenia 2:1! K puku sa dostal jeden z veľkých talentov MAXIM ČAJKOVIČ a presnou strelou prekonáva prekvapeného Ruppelta!
    Asistencie: Artur Turanský, Matej Ilenčík.
    21:20 Cédric Fiedler (SUI) - 1:1
     
    21:20
    Švajčiarsko dalo gól!

    Skvelý vstup Švajčiarska do druhej tretiny! Náš súper vyhral buly v našom obrannom pásme, k puku sa dostal CÉDRIC FIEDLER. a takou nenápadnou strelou, ktorá mu však sadla ideálne vyrovnáva na 1:1!
    Asistencia: Sebastian Bardh.
    12:47 Dominik Jendek (SVK) - 1:0
     
    12:47
    Slovensko dalo gól!
    Konečne nám to tam padlo! Slovenskí mladíci sa dostali k puku vo vlastnom pásme a ihneď sa pustili do útoku, Eliáš od mantinelu vyslal presnú prihrávku pred súperovu bránku a DOMINIK JENDEK len vložil hokejku a puk posiela za Ruppeltov chrbát, Slovensko vyhráva 1:0!
    Asistencia: Juraj Eliaš.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 13. Jendek (Eliaš), 36. Čajkovič (Turanský, Ilenčík), 53. Mrázik (Chromiak), 57. Chromiak (Sojka, Mrázik), 60. Mrázik (Chromiak) – 22. Fiedler (Bardh), 45. Knak (Baragano, Rochette), 53. Knak (Stoffel, Rochette)


    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Haščák, Turanský, Čajkovič – Valigura, Škultéty, Volko – Kormúth, Eliaš, Jendek.
    Švajčiarsko: Ruppelt (Fatton) – Delémont, Baragano, Huber, Villa, Schweizer, Landolt, Fuchs – Stoffel, Rochette, Knak – Andersson, Bardh, Marchand – Fiedler, Dähler, Schwenninger – Hasler, Schläpfer, Bouchareb.