Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Švajčiarsko – Švédsko 0:5 (kon.) | USA – Fínsko 6:2 (kon.)
Kanada – Slovensko sk 4:2 (kon.) | Fínsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švajčiarsko sk 5:3 (kon.)
koniec
Slovensko
5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Švajčiarsko
Streda 08.08.2018, 23:10 • Rogers Place Edmonton, Alberta • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Sledovali sme veľmi divokú tretiu tretinu, najprv sa Švajčiarom podarilo opäť vyrovnať a potom dokonca aj strhli vedenie na svoju stranu. Mrázik však rýchlo odpovedal na vedúci švajčiarsky gól a potom sa k nemu pridal aj Chromiak a opäť sme tak viedli o jeden gól. Michal Mrázik potom v závere dal svoj druhý gól v tomto zápase do prázdnej bránky a rozhodol tak o víťazstve Slovenska nad Švajčiarskom 5:3! Výborný výkon však hlavne podal brankár Kozel, ktorý toho veľa pochytal a aj jemu môžme vďačiť, že skončíme v skupine tretí a budeme hrať o konečné piate miesto proti Česku, čo bude určite veľmi zaujímavý súboj.

    S týmto konštatovaním sa lúčim, dobrú noc praje Miroslav Revaj. (01:33:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Už sa tak len toto stretnutie dohráva, Slovensko bude hrať na tomto podujatí o konečné piate miesto.
    59:15 Michal Mrázik (SVK) - 5:3
     
    59:15
    Slovensko dalo gól!
    Je rozhodnuté! Najprv sa snažil dostať puk do prázdnej bránky Chromiak, ale z tesnej blízkosti trafil len konštrukciu bránky. Dostal sa však k odrazenému puku, presnou prihrávkou našiel MICHALA MRÁZIKA a ten dáva gól na 5:3!
    Asistencia: Martin Chromiak.
     
    59:02
    Veľa času Švajčiarom neostáva, hrajú však v našom pásme.
     
    58:34
    Je tomu naozaj tak, ale súpera do tlaku nepúšťame, šikovne sme sa dokázali oslobodiť a nazbierať tak veľmi cenné sekundy.
     
    58:24
    Oddychový čas Švajčiarsko! Tréner súpera si berie oddychový čas a keďže sa bude vhadzovať v našom pásme, Ruppelt zrejme ostane na striedačke.
     
    57:42
    Švajčiarsko sa snaží o rýchlu odpoveď, čas sa kráti. Kozel však pozorne zasiahol a držíme teda tesné vedenie o jeden gól.
    56:55 Martin Chromiak (SVK) - 4:3
     
    56:55
    Slovensko dalo gól!
    Asi stom to trocha privolal, dostávame sa opäť do vedenia o jeden gól! Naši mladíci sa usadili v útočnom pásme, po peknej kombinácii sa do strely oprel MARTIN CHROMIAK a posiela Slovensko do vedenia 4:3!
    Asistencie: Dominik Sojka, Michal Mrázik.
     
    56:08
    Zatiaľ to teda vyzerá, že sa bude predlžovať. Sledujeme dramatické stretnutie ako na hojdačke, škoda že sme v prvej tretine nevyťažili viacej, hrali sme lepšie a mali aj šance.
     
    55:58
    Už hráme v plnom počte, dôležité oslabenie sme tak ubránili, blíži sa záver tretej tretiny.
     
    55:49
    Teraz sa súper len ťažko dostáva do nášho pásma, predvádzame veľmi dobré bránenie a ostávajú posledné sekundy Švajčiarov v početnej výhode.
     
    54:28
    Strelu od modrej sa podarilo našim chlapcom zblokovať a tak sa oslobodzujeme. Zatiaľ zvládame oslabenie úspešne.
     
    54:05
    Musíme sa však brániť v početnej nevýhode a to vo veľmi nesprávny čas. Snáď sa nám podarí toto oslabenie úspešne ubrániť.
     
    53:58
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Adam Kormúth – 2 min., podrazenie).
    52:50 Michal Mrázik (SVK) - 3:3
     
    52:50
    Slovensko dalo gól!
    Podarilo sa nám však bleskovo odpovedať a sme späť v hre o tretie miesto v skupine! K puku sa dostal v útočnom pásme MICHAL MRÁZIK a ten presnou strelou do hornej časti bránky prekonáva švajčiarskeho brankára – 3:3!
    Asistencia: Martin Chromiak.
    52:16 Simon Knak (SUI) - 2:3
     
    52:16
    Švajčiarsko dalo gól!

    Žiaľ, prvýkrát v tomto stretnutí prehrávame a gól dostávame vo veľmi dôležitej časti zápasu! Švajčiari sa dobre usadili v našom pásme, rozobrali si našu dezorientovanú obranu a SIMON KNAK po presnej prihrávke pred bránku posiela svoj tím prvýkrát v tomto zápase do vedenia – 2:3!
    Asistencie: Yves Stoffel, Théo Rochette.
     
    51:49
    Nasleduje reklamná prestávka.
    51:22 Patrik Kozel (SVK)
     
    51:22
    Hra začína mať rýchly spád, sledujeme útočné výpady na oboch stranách. Je však otázne, či sa niekomu podarí rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase.
     
    50:15
    A dať ho mohol náš súper! Knak pred bránkou nebezpečne dorážal, ale Kozel bol pozorný a puk za svoj chrbát nepustil! Veľká opora nášho tímu je Patrik Kozel.
     
    49:36
    Konečne však začíname prenikať do útočného pásma a začíname hroziť aj my. Už to naozaj o tom jednom góle, kto ho dá tak zrejme zvíťazí.
     
    48:39
    Pomaly sa blížime do záverečnej časti tretej tretiny, schyľuje sa to k predĺženiu. Na našich mladíkov však stále bádať vyššiu únavu, čakajú nás náročné minúty.
     
    47:27
    Bude to ďalšie vhadzovanie v našom obrannom pásme po zákroku Kozela. Švajčiari hrajú stále aktívnejšie, trápime sa v prechode do útočného pásma.
     
    46:48
    V prechádzajúcich zápasoch sa Švajčiarom vôbec nedarilo, aj keď hrali s papierovo silnejšími súpermi. S nimi sme však zase predvádzali sympatické výkony, podobne ako v prvej tretine tohto zápasu.
     
    46:02
    A opäť musel zasahovať brankár Kozel, ale pripisuje si našťastie úspešný zákrok. Ak by do našej bránky padol aj ďalší gól, nemôžme sa čudovať.
     
    45:46
    Môžme hovoriť o zaslúženom vyrovnaní Švajčiarska. Gólu však predchádzalo úplne zbytočné vylúčenie po faule v útočnom pásme. Takéto chyby nerobia len naši mladíci, je to častý úkaz našich hokejových reprezentácii.
    44:46 Simon Knak (SUI) - 2:2
     
    44:46
    Švajčiarsko dalo gól!

    Bleskovo využitá presilovka nášho súpera a stav zápasu je opäť vyrovnaný! Švajčiari ukázali ako je dôležité vyhrať buly, prišla spätná prihrávka, k puku sa dostal SIMON KNAK a ten presnou strelou prekonáva Patrika Kozela – 2:2!
    Asistencie: Inaki Baragano, Théo Rochette.
     
    44:41
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Jozef Haščák – 2 min., podrazenie).
    43:31
     
    43:31
    Zakázané uvoľnenie nášho tímu, hra sa presťahuje pred brankára Kozela. Opäť sa tak budeme musieť brániť.
     
    42:57
    Švajčiari začínajú hrať veľmi nebezpečne v našom obrannom pásme a dostávame sa tak pod tlak. Nič iné sa však ani čakať nedalo, súper potrebuje skórovať.
     
    42:26
    Teraz nás však zachránil brankár Kozel! Rochetta nepríjemne dorážal, ale betón nášho brankára dostáva puk do bezpečia! Ešte že máme takúto oporu v našej bránke.
     
    42:06
    A opäť zakončoval na švajčiarsku bránku Volko, ale tento pokus smeruje vedľa. Švajčiarsko pri puku a musíme sa vrátiť späť do obranného pásma.
     
    41:45
    Založili sme však rýchly protiútok, k strele sa dostal Volko, ale jeho bekhend kryje brankár Ruppelt. Ostávame teda ešte v útočnom pásme.
     
    40:35
    Na kratšiu dobu sme sa usadili v útočnom pásme, ale nič zaujímavé sme nevymysleli. Dopredu tak idú Švajčiari, ktorí sa snažia čo najrýchlejšie vyrovnať.
     
    40:15
    Posledná tretia tretina s už naplno rozbehla, buly vyhralo Slovensko. Uvidíme, či spoznáme víťaza po 60 minútach.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Obe reprezentácie sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Aj po druhej tretine Slovensko vyhráva, ale náš výkon zaostával za tým z prvej tretiny. Hneď v úvode tohto dejstva sa podarilo Švajčiarom vyrovnať z hokejky FIedlera a musíme konštatovať, že náš súper hral lepšie v druhej tretiny. Podarilo sa nám však gólom Čajkoviča ísť opäť do vedenia a tak po dvoch tretinách vyhráva Slovensko nad Švajčiarskom 2:1!

    Tretia tretina sa začne približne o 00:48!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:41
    Rochette ešte nepríjemne operoval pred našou bránkou, ale našťastie sa mu nepodarilo skórovať. Už to treba ustáť bez ujmy, čoskoro tu je záver druhej tretiny.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    37:58
    Patrik Kozel zastúpil našich obrancov na modrej čiare! Slovenský brankár išiel čas zo svojej brány a ukázal aj skvelú prácu s hokejkou a na malú chvíľu si tak zahral aj v poli.
     
    37:12
    Na pozore sa musel mať znova brankár Kozel, včas však vytasil svoju lapačku. Švajčiarsko sa pokúša o rýchlu odpoveď, je potrebné vyvarovať sa zbytočným chybám.
     
    36:22
    Do konca druhej tretiny ešte ostáva nejaký ten čas, mali by sme ju dohrať bez inkasovaného gólu. Naši mladíci vyhrávajú o jeden gól a to im môže pred záverečnou tretinou pomôcť.
    35:22 Maxim Čajkovič (SVK) - 2:1
     
    35:22
    Slovensko dalo gól!
    Znova sa dostávame do vedenia o jeden gól! Je to troška nečakané, kedže tempo teraz diktovalo Švajčiarsko, ale ideme do vedenia 2:1! K puku sa dostal jeden z veľkých talentov MAXIM ČAJKOVIČ a presnou strelou prekonáva prekvapeného Ruppelta!
    Asistencie: Artur Turanský, Matej Ilenčík.
    35:21 Patrik Kozel (SVK)
     
    35:21
    Pri troške šťastia mohol teraz skórovať Dähler, ale Kozel bol úspešný. Slovenský brankár predvádza na tomto podujatí skvelé výkony, len tak ďalej.
     
    34:10
    Kozel si pripisuje ďalší úspešný zákrok po rýchlom prechode súpera pred našu bránku. Teraz sú tak aktívnejší Švajčiari, musí sa brániť.
     
    33:46
    Opäť sa začínajú útoky striedať na oboch stranách, hra má rýchly spád. Určite bude teraz veľmi dôležité, kto sa v tejto fáze zápasu dostane do vedenia.
     
    33:02
    Teraz sme boli usadení v útočnom pásme, prišli tam aj také slabšie zakončenia na súperovu bránku, ale tie ku žiadnym šanciam neviedli.
     
    32:04
    Švajčiarsko hrá v plnom počte! Ani táto presilovka nám tak moc nevyšla, stav zápasu je nerozhodný 1:1!
     
    31:38
    Začíname mať problémy s prechodom do útočného pásma, navyše aj Kozel musel zasahovať. Asi to ani v tomto prípade nebude z našej strany zahratá dobrá presilová hra.
     
    31:04
    Polovica z našej presilovky uplynula, nehráme ju zle, ale teraz sme vytlačení do stredného pásma.
     
    30:14
    Slovensko hrá tretiu presilovku v tomto zápase, Mrazík to ihneď skúšal na súperovu bránku, ale tečovaný puk končí za bránkou súpera.
     
    30:04
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Silvan Landolt – 2 min., podrazenie).
     
    29:57
    Kňažko to skúšal strelou od modrej, ale nemieril presne. Musíme o puk bojovať za švajčiarskou bránkou.
     
    29:06
    Musíme si však dávať pozor na nebezpečné výpady zo strany súpera, Kozel má momentálne plné ruky a nohy práce. Chcelo by to konečne vydarenú akciu z našej strany.
     
    28:49
    Postupne však vidíme aj nepresnosti na oboch stranách, ale môžme hovoriť o zlepšenom výkone Švajčiarska oproti prvej tretine.
     
    28:07
    Švajčiari pekne prenikli do nášho pásma, Rochette nahodil puk na zadný mantinel a odtiaľ sa odrazil puk až pred Kozlovu bránku, ale náš gólman bol pozorný.
     
    27:31
    Naši chlapci hrali v týchto chvíľach veľmi aktívne a Ruppelt sa musel mať na pozore. Nasleduje reklamná prestávka, potom sa bude vhadzovať v našom útočnom pásme.
     
    26:47
    Začíname sa čoraz viac tlačiť pred súperovu bránku, ale súper vyhadzuje puk pred nášho brankára. Oba tímy tak majú priestor na striedanie a poslať na ľad čerstvé sily.
     
    25:49
    Hra má teraz veľmi rýchly spád, útočné výpady sa striedajú na oboch stranách. Skóre zápasu však ostáva nezmenené, platí vyrovnaný stav 1:1!
     
    25:20
    Aj nás v tomto prípade zastavuje ofsajd. V hľadisku sa nachádza aj Miroslav Šatan s Jánom Lipianskym, pozorne sledujú naše hokejové talenty.
     
    24:48
    Už som to spomínal, ale je to veľmi dôležitý fakt. Naši chlapci majú veľmi ťažké nohy spôsobené v zápase s Kanadou, na oddych bolo veľmi málo času oproti nášmu súperovi.
     
    24:09
    Momentálne sa musíme brániť vo vlastnom pásme, Švajčiari začínajú hrať veľmi nebezpečne. Mimochodom, Švajčiarsko dalo vôbec prvý gól na tomto podujatí.
     
    23:35
    Švajčiari sa pustili do rýchleho brejku, ale zastavuje ich ofsajd.
     
    23:27
    Črtala sa nádejná akcia nášho celku, ale v rozhodujúcej chvíli Čajkovič puk stráca. Ostávame však ešte usadení v útočnom pásme, ale k strelám na súperovu bránku sa nedostávame.
     
    22:19
    Náš súper však začína ožívať, vyrovnávajúci gól mu veľmi pomohol. Útočné výpady sa začínajú striedať na oboch stranách, zrejme nás ešte čaká zaujímavý zvyšok zápasu.
     
    21:54
    Škoda tohto momentu, ale stále sa nič nedeje. Druhá tretina sa ešte len rozbieha, je treba pokračovať v aktívnom výkone a dostať sa späť do vedenia.
    21:20 Cédric Fiedler (SUI) - 1:1
     
    21:20
    Švajčiarsko dalo gól!

    Skvelý vstup Švajčiarska do druhej tretiny! Náš súper vyhral buly v našom obrannom pásme, k puku sa dostal CÉDRIC FIEDLER. a takou nenápadnou strelou, ktorá mu však sadla ideálne vyrovnáva na 1:1!
    Asistencia: Sebastian Bardh.
     
    20:39
    Kormuth sa dostal do zakončenia, ale švajčiarsky brankár bol pozorný. Získavame tak buly v útočnom pásme a ešte môžme skúsiť zaútočiť.
     
    20:28
    Švajčiarsko hrá v plnom počte! Nestihli sme sa poriadne dostať do pásma a tak náš súper úspešne ubránil aj druhé oslabenie. Ostávame však pri puku.
     
    20:05
    Druhá tretina tohto zápasu sa naplno rozbehla, buly vyhralo Slovensko. Naši mladíci ešte dohrávajú presilovku z prvej tretiny.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Úvod zápasu sme začali veľmi dobre, hrali sme aktívne a prichádzali a gólové šance. Dlho sa nám však nedarilo presadiť, ale v 13. minúte poslal náš tím do vedenia 1:0 Jendek. Paradoxne v našej presilovke mali veľkú šancu na vyrovnanie Švajčiari, ale svoj tím podržal brankár Kozel. Po prvej tretine tak vyhrávame 1:0 a v tej druhej ešte budeme dohrávať pár 28 sekúnd v početnej výhode!

    Druhá tretina sa začne približne o 23:59.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    18:59
    Už to vyzeralo veľmi nebezpečne, kedže sa Stoffel dostal do ďalšieho úniku na našu bránku, ale bol včas odstavený a do zakončenia sa už nedostal.
     
    18:39
    Ešte tu tak je presilovka našich mladíkov a prichádza aj zakončenie od modrej, ktoré však smeruje do Ruppeltovej lapačky.
     
    18:28
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Dean Schwenninger – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    18:05
    Na našich chlapcoch vidno veľkú únavu a z nej pramenia chyby. Prestávka pred druhou tretinou nám tak padne vhod, ale ešte treba v pohode zvládnuť záver prvej tretiny.
     
    17:49
    Znova sa však začíname tlačiť pred súperovu bránku, do konca prvej tretiny veľa času neostáva a tak sme zvedaví, čo nám ešte oba tímy ponúknu.
     
    17:08
    Pomaličky sa však začína hra vyrovnávať, ale podstatné je, že naši mladíci stále vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom.
     
    16:28
    Slovenskí mladíci sa snažia odčiniť tú katastrofálnu presilovku a s pukom sa presúvajú do útočného pásma. K strele na bránku sme sa však už dlhšiu dobu nedostali.
     
    15:59
    Švajčiarsko v plnom počte! Táto presilovka nám vôbec nevyšla a môžme ďakovať brankárovi Kozelovi, že súper nedokázal vyrovnať stav stretnutia.
     
    15:55
    Až teraz prichádza prvá strela pri našej presilovke a pozorná lapačka Ruppelta. Získavame ešte buly v útočnom pásme.
     
    15:28
    Konečne sa dostávame do útočného pásma, ale zatiaľ sme žiadnu strelu nevyslali. Snáď nás táto slabšia pasáž hry, paradoxne v presilovke, nijak nerozhodí.
     
    14:48
    Kozel zachránil náš celok od vyrovnávajúceho gólu! V oslabení sa do samostatného nájazdu na našu bránku dostal Stoffel, ale slovenský brankár mu skórovať nedovolil!
     
    14:21
    Brankár Kozel si pripisuje tretí zákrok pri našej presilovke, táto početná výhoda nám vôbec nevychádza, začíname aj chybovať. Radšej teda hrajme pri rovnovážnom stave, presilovka nám škodí.
     
    14:14
    A ďalšie zakončenie na slovenskú bránku, čo je určite prekvapenie. Keď hrali presilovku Švajčiari tak sa len bránili, pri oslabení hrajú aktívnejšie ako s piatimi hráčmi.
     
    14:10
    Prvýkrát v tomto zápase si zahráme presilovku aj my, ale zatiaľ máme problém s prechodom do útočného pásma. Švajčiari vysoko napádajú a už aj raz ohrozili našu bránku.
     
    13:59
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Ronny Dähler – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    13:17
    Určite je toto vedenie Slovenska zaslúžené, naši mladíci hrajú aktívnejšie a okrem jednej príležitosti svojho súpera do ničoho nepustili. Vyhrávame, môžme sa tak upokojiť, ale treba naďalej pokračovať v optimálnom výkone.
    12:47 Dominik Jendek (SVK) - 1:0
     
    12:47
    Slovensko dalo gól!
    Konečne nám to tam padlo! Slovenskí mladíci sa dostali k puku vo vlastnom pásme a ihneď sa pustili do útoku, Eliáš od mantinelu vyslal presnú prihrávku pred súperovu bránku a DOMINIK JENDEK len vložil hokejku a puk posiela za Ruppeltov chrbát, Slovensko vyhráva 1:0!
    Asistencia: Juraj Eliaš.
     
    12:16
    Prvá veľká šanca Švajčiarska! Náš súper založil rýchly protiútok, do zakončenia sa dostal Stoffel, ale Kozel famózne zasiahol lapačkou a podržal tak náš celok!
     
    11:42
    O ďalšie zakončenie sa postaral na švajčiarsku bránku Valigura, ale bol z uhla a tak mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Ruppelt. Švajčiarsko sa snaží o útočný výpad.
     
    11:08
    Po veľmi dlhej dobe musel zasahovať aj brankár Kozel, včas však vytasil svoju lapačku. Hra sa presúva do nášho pásma, kde však zatiaľ súpera do šancí nepúšťame.
     
    10:31
    Ďalšia zaujímavá príležitosť pre našich mladíkov! Podaril sa nám pekný prechod do útočného pásma, Sojka dostal výbornú prihrávku pred bránku súpera, ale musel ihneď zakončovať a tak nemieril presne!
     
    10:09
    Stále však čakáme na prvý presný zásah v tomto zápase a to je podstatné. Víťaz tohto zápasu bude hrať o konečné piate umiestenie s tretím celkom z druhej skupiny.
     
    09:47
    Po dlhšej dobe sa do útoku pustili aj Švajčiari, ale zastavuje ich ofsajd. Hokejisti v bielych dresoch tak zatiaľ toho veľa neukázali, aktívnejšie hrá naša reprezentácia.
     
    09:18
    Švajčiarsko prerušuje tlak pomocou zakázaného uvoľnenia, opäť sa tak presúvame pred súperovho brankára. Ten však už dlhšie zasahovať nemusel, dobrú robotu odvádza jeho obrana.
     
    09:12
    Od modrej čiary to skúšal Hudík, ale jeho zakončenie bolo zblokované do bezpečia. Dôležité je, že ostávame v útočnom pásme a dostávame súpera pod tlak.
     
    08:17
    Slovensko hrá v plnom počte! Aj v tomto oslabení sme dva či tri razy zaútočili, ale skóre zápasu sa ešte nemení. Treba však pokračovať v predvedenej hre.
     
    07:58
    Stále sa Švajčiari nedostali poriadne do nášho pásma, oslabenia nám tak teda vychádzajú a nebojíme sa aj zaútočiť. Sympatický výkon našich mladíkov.
     
    06:27
    Po veľmi prísnom vylúčení hráme opäť v oslabení, ale aj v početnej nevýhode sme sa dokázali presunúť do útočného pásma. Aj úvod tohto oslabenie zvládame výborne.
     
    06:17
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Andrej Golian – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    05:29
    Švajčiarsko sa pokúša o ďalší prienik do nášho pásma, ale k výraznejšiemu zakončeniu sa súper nedostal. Musíme sa však mať na pozore a vyvarovať sa každej chybe.
    05:19
     
    05:19
    Ani tento krátky pobyt nášho súpera v útočnom pásme úspešný nebol, smerom dopredu sa však teraz moc nehrnieme. Predsa len majú naši chlapci v nohách ťažký zápas s Kanadou, ktorý sa skončil nedávno.
     
    04:55
    Hráme však už v plnom počte, Švajčiarsko sme v presilovke k ničomu nepustili a dokonca sme mohli skórovať. Snáď budeme v dobrej hre pokračovať ďalej.
     
    04:40
    Veľká škoda! V oslabení sme sa dostali do našej druhej veľkej príležitosti, Volko išiel s Valigurou sám na švajčiarskeho brankára, prvý menovaný meisto strely volil prihrávku a Valigura trafil puk len do brankára, škoda, toto sme malo premeniť v gól!
     
    04:25
    Švajčiari kombinovali pred našou bránkou, ale neviedlo to až k zakončeniu a podarilo sa nám puk vyhodiť do bezpečia. Presilovka súpera sa kráti.
     
    03:22
    Až teraz musel Kozel zasahovať, nejednalo sa však o nič vážne. Švajčiarsko získava buly v našom pásme, zatiaľ sa bránime úspešne.
    03:05 Sascha Ruppelt (SUI)
     
    03:05
    Musíme sa však momentálne brániť v početnej nevýhode, ale podarilo sa nám puk vyviesť z našej tretiny a dokonca sa črtala aj šanca.
     
    02:55
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Juraj Eliaš – 2 min., hákovanie).
     
    02:20
    Prvá veľká šanca našich mladíkov! Jendek našiel skvelou prihrávkou pri tyčke Kormútha, ale tomu sa nepodarilo súperovho brankára prekonať! Ostávame však v útočnom pásme.
     
    01:57
    Snažíme sa hrať však aktívnejšie, dnes by sme mohli hovoriť o vyrovnanom stretnutí a mali by sme útočiť. V predchádzajúci dvoch zápasoch sa z našej strany čakalo skôr bránenie.
     
    01:24
    Útočnú snahu Slovenska prerušuje čiarový rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Hra sa presúva do stredného pásma, zatiaľ sme nič zaujímavého nevideli.
     
    01:06
    Je tu prvé prerušenie hry, sledovali sme nahodenie puku na švajčiarsku bránku a tak Ruppelt radšej puk prikryl. Buly pre Slovensko v útočnom pásme.
     
    00:15
    Prvá tretina sa tak už naplno rozbehla, úvodné buly v prospech Švajčiarska. K puku sa už dostávajú naši mladíci, ktorí sa pokúšajú o prienik do útočného pásma.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, na programe sú ešte štátne hymny a po nich sa toto stretnutie môže začať!

    Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Prajem príjemný už neskorý večer či noc všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 18 rokov čaká tretie vystúpenie na tohtoročnom Hlinka Greztky Cup a teda aj posledný zápas v skupine. Duel proti Švajčiarsku rozhodne, či budeme hrať o konečné piate miesto, alebo o siedme miesto. Naši mladíci zatiaľ predvádzajú sympatické výkony, ale dve zhodné prehry 4:2 so Švédskom a Kanadou nám body nepriniesli. Švajčiarsko je na tom však o niečo horšie, kedže proti obom spomínaním súperom ani neskórovalo a tak môže byť jeho psychika poriadne nalomená. Avšak, ak vyhrá toto stretnutie, bude hrať o lepšie umiestnenie a tak môžme tento zápas považovať za kľúčový pre obe krajiny.

    V našej bráne dnes nastupuje Kozel, ktorý chytal v zápase so Švédskom a podal veľmi dobrý výkon. Zahanbiť sa však určite nenechal ani Borák, ktorý chytal proti Kanade, ale kedže toto stretnutie sa skončilo len dnes okolo šiestej ráno, tak dostal pauzu. Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov, začiatok zápasu sa posunie, ako to v zámorí býva zvykom.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Haščák, Turanský, Čajkovič – Valigura, Škultéty, Volko – Kormúth, Eliaš, Jendek

    Švajčiarsko: Ruppelt (Fatton) – Delémont, Baragano, Huber, Villa, Schweizer, Landolt, Fuchs – Stoffel, Rochette, Knak – Andersson, Bardh, Marchand – Fiedler, Dähler, Schwenninger – Hasler, Schläpfer, Bouchareb
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné výbery do 18 rokov a to Slovenska a Švajčiarska so začiatkom o 23:00.

    Už tradične sa každý rok v auguste koná pre reprezentačné výbery do 18 rokov Memoriál Ivana Hlinku. Tento rok sa však mení názov tohto podujatia a pribudlo aj nové dejisku konania. Hlinka Gretzky Cup sa v párnych rokoch bude odohrávať Edmontone. Toto podujatie je označované ako neoficiálne MS mladíkov.

    Slovensko pod vedením Viliama Čacha sa predstaví v základnej skupine A, kde budú ich súpermi Švédsko, Kanada a Švajčiarsko. Skupinu B potom tvoria Česko, Fínsko, USA a Rusko. Zo skupiny postupujú dva najlepšie celky, zvyšné tímy hrajú o umiestnenie.

    Na minuloročnom podujatí sa Slovensko umiestnilo na poslednom ôsmom mieste. V základnej skupine B v konkurencii Ruska, Kanady a Fínska nezískalo ani bod a tak hralo zápas o 7. miesto proti Švajčiarsku. Ani tento duel našim mladíkom nevyšiel, svojim rovesníkom podľahli 2:1 a skončili na turnaji poslední. Máme tak čo svojmu súperovi vracať. V celkovej histórii tohto turnaja má Slovensko na svojom konte dve bronzové medaile z rokov 1997 a 1998.

    V prvom stretnutí proti Švédsku zanechali naši mladíci veľmi sympatický výkon, neboli pod drvivým tlakom súpera a po dvoch tretinách držali nerozhodný stav 2:2. Zradil nás však nástup do tretej tretiny, kde náš súper využil presilovku 5 na 3 a zakrátko upravil na konečných 4:2.Švajčiari o úspešnom prvom stretnutí takisto nemôžu hovoriť, keď podľahli obrovskému favoritovi, domácej Kanade 10:0!

    Ani druhé stretnutie našich mladíkov neprinieslo body, čelili však Kanade. Mladé hokejové nádeje Slovenska však spravili pekný výsledok, opäť podľahli len 2:4 a tak môžu pomýšľať na prvé body či víťazstvo proti Švajčiarsku, ktoré podľahlo Švédsku 5:0 a na tomto podujatí tak ešte ani neskórovalo. Víťaz tohto zápasu bude tak hrať o konečné piate miesto, porazený o predposlednú priečku tohto turnaja.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 23:00.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 13. Jendek (Eliaš), 36. Čajkovič (Turanský, Ilenčík), 53. Mrázik (Chromiak), 57. Chromiak (Sojka, Mrázik), 60. Mrázik (Chromiak) – 22. Fiedler (Bardh), 45. Knak (Baragano, Rochette), 53. Knak (Stoffel, Rochette)


    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Haščák, Turanský, Čajkovič – Valigura, Škultéty, Volko – Kormúth, Eliaš, Jendek.
    Švajčiarsko: Ruppelt (Fatton) – Delémont, Baragano, Huber, Villa, Schweizer, Landolt, Fuchs – Stoffel, Rochette, Knak – Andersson, Bardh, Marchand – Fiedler, Dähler, Schwenninger – Hasler, Schläpfer, Bouchareb.