Fínsko – Rusko 2:7 (kon.) | Švédsko – Slovensko sk 4:2 (kon.)
koniec
Švédsko
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Slovensko
Pondelok 06.08.2018, 23:10 • Rogers Place Edmonton, Alberta • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    52:23
    No a teraz zvonila za naším brankárom tyčka! Keby to tam padlo, bolo by už definitívne rozhodnuté, takto ešte ako tak žijeme.
     
    48:17
    Bjerselius mohol definitívne rozhodnúť toto stretnutie! Sledovali sme švédske prečíslenie, Bjerselius si prebral výbornú prihrávku pred našu bránku, ale jeho pokus končí v Kozlovej lapačke!
    Philip Broberg (SWE) - 4:2
     
    45:27
    Švédsko dalo gól!

    Toto môže byť zlomový moment celého zápasu, Švédi nám odskakujú na dva góly! Teraz to bolo zaváhanie našej obrany, PHILIP BROBERG sa pohodlne dostal pred Kozla a puk dostáva do našej bránky, Švédsko vyhráva 4:2!
    Karl Henriksson (SWE) - 3:2
     
    41:56
    Švédsko dalo gól!

    Žiaľ, veľký tlak súpera sa nám nepodarilo ustáť a Švédsko sa vracia späť do vedenia o jeden gól! Holtz krásne oklamal našu obranu, presnou prihrávkou našiel pri tyčke KARLA HENRIKSSONA a ten posiela svoj tím strelou z prvej do vedenia 3:2!
    Asistencia: Alexander Holtz.
     
    41:16
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Jozef Haščák – 2 min., držanie).
     
    40:50
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Samuel Kňažko – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    37:53
    Peknú individuálnu akciu predviedol Raymond, ale jeho zakončenie kryje Kozel! Švédsko ešte získava buly v útočnom pásme, po dlhšej dobe tak svoje kvality ukázal skautom na tribúne náš brankár.
     
    36:36
    Veľa nechýbalo a mohli sme v tomto zápase opäť vyhrávať! Mrázikovi bol v dobrej pozícii na skórovanie, ale nešťastne mu odskočil puk, Wallstedt mal šťastie.
     
    35:33
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Albin Grewe – 2 min., vrazenie na mantinel + osobný trest do konca zápasu, vrazenie na mantinel).
    Oliver Turan (SVK) - 2:2
     
    35:03
    Slovensko dalo gól!
    Výborne! Naši mladíci využívajú svoju druhú presilovku v tomto zápase, dokázali sme sa usadiť v útočnom pásme, najprv prišiel strelecký pokus od Sojku, ale ten Wallstedt vyrazil do bezpečia. K odrazenému puku sa dostal OLIVER TURAN a ten už prekonáva švédskeho brankára – 2:2!
    Asistencia: Dominik Sojka.
     
    34:31
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Karl Henriksson – 2 min., podrazenie).
     
    30:35
    Toto však mohlo dopadnúť veľmi zle! Wahlgren nahodil nebezpečný puk na našu bránku, Kozlovi puk prepadol, ale stihol sa zorientovať a zachytiť ho pred bránkovou čiarou!
     
    29:58
    Mohli sme však vyrovnať! Švédi stratili puk v našom pásme a tak sme sa dostali do prečíslenia, puk získal Valigura, ale sám pred brankárom Wallstedtom zaváhal! Takéto šance musíme premieňať, nemusia prísť tak často.
     
    29:02
    Vylúčenie v tíme Slovensko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    24:13
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Tobias Björnfot – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    20:53
    Švédsko dalo gól!

    Úvod druhej tretine vyšiel pre zmenu lepšie Švédsku, ale tiež to bolo s veľkým šťastím! Náš súper sa usadil v našom pásme, pekne zakombinoval pred bránkou, vo veľkom zmätku sa dobre zorientoval LUCAS RAYMOND, ale aj za prispenia Sojku dostal puk so šťastím do bránky, Švédsko vyhráva 2:1!
    Lucas Raymond (SWE) - 2:1
     
    16:53
    Opäť sa budeme musieť brániť v početnej nevýhode! Kormúth je na trestnej lavici a Švédi tak majú šancu strhnúť vedenie na svoju stranu.
    10:40 Adam Kormúth (SVK)
     
    10:40
    Mohli sme opäť vyhrávať o jeden gól! Kormúth zachytil puk a rútil sa sám na švédskeho brankára, ale bol od zadu mierne hákovaní a tak mu jeho blafák nevyšiel tak ako by si predstavoval!
     
    09:53
    Švédsko dalo gól!

    A je vyrovnané! Švédom sa podarilo využiť početnú výhodu, keď Ilenčík nedokázal vyviesť puk preč z nášho pásma a tak sa ho zmocnil ALBIN GREWE, ktorý si ešte vylepšil streleckú pozíciu a presnou strelou do horného rohu vyrovnáva na 1:1!
    Asistencie: Oscar Bjerselius, Filiph Åström.
    09:53 Albin Grewe (SWE) - 1:1
     
    08:43
    Mohlo byť vyrovnané! Švédsko vyhralo buly v útočnom pásme, k puku sa dostal Holtz, ale ten trafil len konštrukciu brány! Čakajú nás tak krušné chvíle v početnej nevýhode.
     
    08:38
    Vylúčenie v tíme Slovensko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Martin Volko.
    00:43 Adrián Valigura (SVK) - 0:1
     
    00:43
    Slovensko dalo gól!
    Tak toto je obrovská chyba švédskeho brankára a tým pádom skvelý vstup našich mladíkov to tohto stretnutia! Maxim Čajkovič získal puk, ktorý len tak zľahka nahodil na Wallstedta, tomu však puk prepadol a na bránkovej čiare ho do siete dorazil ADRIÁN VALIGURA, Slovensko vyhráva 1:0!
    Asistencia: Maxim Čajkovič.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 10. Grewe (Bjerselius, Åström), 21. Raymond, 42. Henriksson (Holtz), 46. Broberg – 1. Valigura (Čajkovič), 36. Turan (Sojka)


    Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Broberg, Hedström, Söderström, Björnfot, Lundqvist, Johansson, Lyckåsen – Wahlgren, Raymond, Henriksson – Holtz, Söderblom, Bjerselius – Grewe, Åström, Grönhagen – Wahlgren, Sjöberg, Costmar – Andersson.
    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš – Mrázik, Sojka, Chromiak – Valigura, Turanský, Čajkovič – Volko, Haščák, Jendek – Kormúth, Eliaš.