Fínsko – Rusko 2:7 (kon.) | Švédsko – Slovensko sk 4:2 (kon.)
koniec
Švédsko
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Slovensko
Pondelok 06.08.2018, 23:10 • Rogers Place Edmonton, Alberta • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Škoda začiatku tretej tretiny, to nás zrejme stálo bodový zápis z tohto stretnutia. Po dvoch tretinách bol výsledok nerozhodný 2:2, ale hneď v úvode posledného dejstva sme hrali oslabenie päť na tri a Henriksson poslal Švédsko do vedenia. O malú chvíľu potom skóroval ešte Broberg a tak Švédsko zvládlo úlohu favorita a vyhráva toto stretnutia 4:2! Naši mladíci však predviedli veľmi sympatický výkon, vedeli sme pohroziť, využili sme jednu presilovku a vynikajúco chytal aj brankár Kozel! Doplatili sme však na disciplínu, dvakrát sme hrali v oslabení aj kvôli príliš veľa hráčov na ľadovej ploche a tá švédska presilovka o dvoch hráčov nám napokon vzala bodové nádeje z tohto stretnutia. Je však na čom stavať, ale aj čo zlepšovať.

    Najbližšie náš čaká Kanada, s ktorou sa stretneme v noci z utorka na stredu o 03:00. Ja vám už ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc! Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (01:29:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Puk v strednom pásme a na našich hokejkách, ale toto sa nám už vyrovnať nepodarí. Škoda, nehrali sme zle, boli sme v hre o body, ale nevyšiel úvod tretej tretiny.
     
    58:47
    Švédsko sa drží v našom pásme a tak sa nemôžme dostať k hre bez brankára. Napokon je Raymond späť na ľade, takže to tak vážne nebolo.
     
    58:01
    Ohlásené boli posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:51
    Valigura sa dostal k puku a aj vystrelil, ale nepodarilo sa mu výraznejšie ohroziť švédsko brankára. Zrejme už naši strácajú sily, ale chcelo by sa to ešte nadýchnuť k nejakému záverečnému tlaku.
     
    56:28
    Švédsky hokejista v sprievode lekárov odišiel do šatne, k vylúčeniu na našej strane nedošlo. Ostávajú záverečné minúty tretej tretiny, Švédsko vyhráva 4:2!
    56:18 Lucas Raymond (SWE)
     
    56:18
    Raymond ostáve ležať na ľadovej ploche a len ťažko sa dvíha hore! Hra je tak prerušená, prebieha porada rozhodcov, švédsky hokejista zrejme dnes dohral.
     
    55:45
    Črtala sa šanca pre Švédsko, ale Holtz nedokázal udržať puk na hokejke. Nám sa však teraz nedarí prekročiť stredné pásmo, čas sa stále rýchlo kráti.
     
    54:56
    Uvidíme, či Viliam Čacho siahne aj k hre bez brankára. Zatiaľ je to však ešte priskoro, poriadne nemáme puk na svojich hokejkách.
     
    53:49
    Stále sa nám nedarí v tretej tretine výrazne sa presadiť v útočnom pásme. Čas sa už rýchlo kráti, prehrávame o dva góly. Zrejme sa očakávala gólová kanonáda Švedska, ale naši predviedli sympatický výkon.
    52:23
     
    52:23
    No a teraz zvonila za naším brankárom tyčka! Keby to tam padlo, bolo by už definitívne rozhodnuté, takto ešte ako tak žijeme.
     
    51:42
    V hľadisku sa nachádza aj jedna z hokejových legiend – Wayne Gretzky. Jeho najznámejšia konfrontácia so slovenským hokejom je zrejme zo SP v roku 1996, kde Kanada vyhrala nad Slovenskom tesne 3:2.
     
    51:33
    Čajkovič sa dostal po dlhšej dobe k strele na súperovu bránku, ale jeho pokus nenarobil švédskemu brankárovi žiadne problémy. Aspoň sme sa pripomenuli v útočnom pásme.
     
    51:02
    Švédi sa previnuli zakázaným uvoľnením, ale nepodarilo sa nám usadiť pred súperovou bránkou. Naše nádeje sa tak začínajú vzďaľovať, tretia tretina nám vôbec nevychádza.
     
    50:07
    Nedarí sa nám teraz v útočnom pásme, často tam zbytočne strácame puky. Úvod tretej tretiny nás tak poriadne môže mrzieť, zrejme nás to bude stáť výborný výsledok proti veľkému favoritovi.
     
    49:18
    Teraz to však je plné nepresností na oboch stranách, čo však Švédom vadiť nemusí. Do konca tretej tretiny veľa času neostáva, naši mladíci prehrávajú o dva góly.
     
    48:17
    Bjerselius mohol definitívne rozhodnúť toto stretnutie! Sledovali sme švédske prečíslenie, Bjerselius si prebral výbornú prihrávku pred našu bránku, ale jeho pokus končí v Kozlovej lapačke!
     
    47:35
    Tento útok Švédska zastavuje ofsajd. O drvivom tlaku zo strany súpera dnes hovoriť nemôžeme, ale skóre zápasu nám nevyhovuje.
     
    47:06
    Doplácame teda na vylúčenia. V úvode tretej tretine sme hrali v oslabení o dvoch hráčov a to nenechalo dlho na seba čakať. Disciplína, toto slovo je treba stále pripomínať v našich všetkých vekových kategóriach, neraz sme na to v našom hokeji doplatili.
     
    46:48
    To už teda nevyzerá s našimi mladíkmi dobre, ale stále ešte môžme skúsiť niečo vymyslieť. Švédsko hrá však veľmi pozorne a už sa snaží dotiahnuť toto stretnutie do úspešného konca.
    Philip Broberg (SWE) - 4:2
     
    45:27
    Švédsko dalo gól!

    Toto môže byť zlomový moment celého zápasu, Švédi nám odskakujú na dva góly! Teraz to bolo zaváhanie našej obrany, PHILIP BROBERG sa pohodlne dostal pred Kozla a puk dostáva do našej bránky, Švédsko vyhráva 4:2!
     
    45:14
    Söderblom sa pokúšal o individuálnu akciu, ale našťastie si naša obrana dala pozor a nepustila ho do zakončenia.
     
    44:06
    Nedarí sa nám však na vhadzovaniach a tak je problém sa usadiť v útočnom pásme. Švédi sa nikam neponáhľajú, postupne sa presúvajú pred nášho brankára.
     
    43:51
    Čajkovičovi sa podarilo vystreliť zo zaujímavej pozície, ale Wallstedt mal dobrý výhľad a hru prerušuje. Môžme sa však ešte usadiť v útočnom pásme.
     
    43:16
    Už hráme v plnom počte a môžme sa tak pokúsiť o vyrovnanie, ale bude to veľmi náročná úloha, Švédsko je na koni.
     
    42:50
    Švédi stále hrajú presilovku o jedného hráča, tretia tretina nám tak vôbec nevychádza, žiaľ vplyvom našej nedisciplinovanosti či technických prehreškov.
    Karl Henriksson (SWE) - 3:2
     
    41:56
    Švédsko dalo gól!

    Žiaľ, veľký tlak súpera sa nám nepodarilo ustáť a Švédsko sa vracia späť do vedenia o jeden gól! Holtz krásne oklamal našu obranu, presnou prihrávkou našiel pri tyčke KARLA HENRIKSSONA a ten posiela svoj tím strelou z prvej do vedenia 3:2!
    Asistencia: Alexander Holtz.
     
    41:29
    Veľmi, veľmi krušné chvíle teraz čakajú našich mladíkov, pretože ideme hrať len s 3 hráčmi! Švédsko sa okamžite usadilo v útočnom pásme.
     
    41:16
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Jozef Haščák – 2 min., držanie).
     
    40:57
    Tretiu tretinu tak začíname veľmi zle, musíme sa brániť v početnej nevýhode. Ihneď sa nám však podarilo vyhodiť puk do bezpečia.
     
    40:50
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Samuel Kňažko – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    40:15
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla a sme tak zvedaví, či sa rozhodne po 60 minútach, alebo príde na rad predĺženie či samostatné nájazdy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Aj po druhej tretine drží Slovensko nerozhodný stav. V tomto dejstve však už bolo Švédsko o niečo lepším tímom a museli sme prvýkrát v zápase doťahovať náskok súpera. Švédom vyšiel hneď úvod druhej tretiny, keď sa presadil aj so šťastím Raymond. Naši mladíci však krátko pred koncom tejto tretiny využili presilovku a na 2:2 vyrovnal Turan. V našej bráne predvádza spoľahlivé výkony Kozel a vieme aj pohroziť v útočnom pásme. Stále to je tak sympatický výkon našich mladíkov, tretia tretina sa začne približne o 00:49.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    38:29
    V závere druhej tretiny sa striedajú útoky na oboch stranách, tempo zápasu sa stále stupňuje. Z našej strany by to teda chcelo udržať tento nerozhodný stav.
    37:53 Lucas Raymond (SWE)
     
    37:53
    Peknú individuálnu akciu predviedol Raymond, ale jeho zakončenie kryje Kozel! Švédsko ešte získava buly v útočnom pásme, po dlhšej dobe tak svoje kvality ukázal skautom na tribúne náš brankár.
     
    37:33
    Švédsko hrá v plnom počte, náš súper tretie oslabenie ustál bez ujmy!
     
    37:26
    Ostávajú posledné sekundy z tejto početnej prevahy, držíme sa v útočnom pásme. Švédi nás k strelám nepúšťajú, zrejme tak túto presilovku nevyužijeme.
     
    36:36
    Veľa nechýbalo a mohli sme v tomto zápase opäť vyhrávať! Mrázikovi bol v dobrej pozícii na skórovanie, ale nešťastne mu odskočil puk, Wallstedt mal šťastie.
     
    36:33
    Polovica z tejto početnej výhody je už preč, Švédi nás nepúšťajú do zakončenia. Držíme však puk na svojich hokejkách, čo je veľmi podstatné.
     
    35:43
    Zakrátko tak hráme ďalšiu presilovku a dokázali sme sa usadiť v útočnom pásme. V rozhodujúcej chvíli však prišla prihrávka rukou a hra je tak prerušená.
     
    35:33
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Albin Grewe – 2 min., vrazenie na mantinel + osobný trest do konca zápasu, vrazenie na mantinel).
    Oliver Turan (SVK) - 2:2
     
    35:03
    Slovensko dalo gól!
    Výborne! Naši mladíci využívajú svoju druhú presilovku v tomto zápase, dokázali sme sa usadiť v útočnom pásme, najprv prišiel strelecký pokus od Sojku, ale ten Wallstedt vyrazil do bezpečia. K odrazenému puku sa dostal OLIVER TURAN a ten už prekonáva švédskeho brankára – 2:2!
    Asistencia: Dominik Sojka.
     
    34:31
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Karl Henriksson – 2 min., podrazenie).
     
    34:06
    A je tu ďalší zákrok nášho brankára a prerušenie hry. Kozel je zatiaľ veľkou oporou, na nedostatok práce sa sťažovať nemôže. Wallstedt naopak v druhej tretine moc zasahovať nemusel.
     
    33:52
    Až teraz dostávame puk do stredného pásma, začína sa vytvárať veľký švédsky tlak, čo nieje dobré. Zatiaľ sme schopní takéto situácie ustáť, treba sa však pripomenúť aj v útoku.
     
    33:05
    Nedarí sa nám teraz vyviesť puk zo svojho pásma, Bjerselius mieril do lapačky Kozela. Švédi tak získavajú ďalšiu buly pred našim brankárom.
     
    32:46
    Švédsko sa presunulo pred našu bránku, najprv pekné kľučky predviedol Holtz, potom prišlo aj zakončenie, ale Kozel bol úspešný. Výkony nášho brankára sú v takomto zápase veľmi dôležité.
     
    32:19
    Podarilo sa nám usadiť v útočnom pásme, ale žiadnu strelu sme na švédskeho brankára nevyslali. Tempo si však toto stretnutie drží stále slušné.
     
    31:48
    Stále teda držíme krok s veľkým favoritom, ale skóre zápasu hovorí v prospech Švédska. Do konca stretnutia je však času dosť, snáď sa nám podarí vyrovnať.
     
    31:02
    Slovensko hrá v plnom počte! Toto oslabenie sme tak ustali, dostávame sa k puku a môžme sa pokúsiť preniknúť do útočného pásma.
     
    30:35
    Toto však mohlo dopadnúť veľmi zle! Wahlgren nahodil nebezpečný puk na našu bránku, Kozlovi puk prepadol, ale stihol sa zorientovať a zachytiť ho pred bránkovou čiarou!
     
    30:17
    Vyše polovicu oslabenia sme úspešne ubránili, ale Švédsko sa znova usadili v našom pásme. Kozel si už pripísal aj zákrok, ale vyloženú gólovku súper v tejto presilovke nemal.
     
    29:58
    Mohli sme však vyrovnať! Švédi stratili puk v našom pásme a tak sme sa dostali do prečíslenia, puk získal Valigura, ale sám pred brankárom Wallstedtom zaváhal! Takéto šance musíme premieňať, nemusia prísť tak často.
     
    29:12
    Znova zbytočné vylúčenie na našej strane, keď sme hrali so šiestimi hráčmi. Švédsko sa už usadilo v útočnom pásme, Kozel zatiaľ nezasahoval.
     
    29:02
    Vylúčenie v tíme Slovensko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    28:19
    Je to bojovný hokej z oboch strán, mladíci sa chcú pochopiteľne previesť pred skautmi. Švédsko vyhráva nad Slovenskom 2:1, ale o žiadnom drvivom tlaku nášho súpera hovoriť nemôžeme.
     
    27:18
    A bola tu ďalšia individuálna akcia, ale Raymondovo zakončenie Kozel kryje. Švédi získavajú ešte buly v útočnom pásme, na chvíľu sa tak budeme musieť brániť.
     
    26:48
    Náš súper začína byť nebezpečný z rýchlych brejkov, po jenom z nich sa snažil pred bránu natlačiť Holtz, ale k zakončeniu sa už nedostal.
     
    26:27
    Teraz však Švédi vyprodukovali zakázané uvoľnenie a tak sa dostaneme do útočného pásma. Stále treba podotknúť, že to nieje nijak odovzdaný výkon našich mladíkov.
     
    26:13
    Švédsko hrá v plnom počte! Táto presilovka nám tak nevyšla, za zmienku stoja len dve pološance Čajkoviča, ale tie ani neviedli k strele.
     
    26:10
    Navyše sme zbytočne stratili puk a v početnom oslabení sa do útoku dostal Raymond, ale bol už tiesnený a tak mieril mimo Kozlovej brány.
     
    25:21
    Švédi sa úspešne oslobodili a musíme zakladať útok od svojho brankára. Zatiaľ nám tak táto presilovka nevychádza, Wallstedt stále bez práce.
     
    25:07
    Sojka si to chystal na strelu, ale nepodarilo sa mu puk trafiť podľa predstáv a Wallstedt stále nemusel pri našej početnej výhode zasahovať.
     
    24:23
    Prvýkrát v zápase hrá presilovku aj Slovensko, zatiaľ sme brankára Wallstedta neohrozili, ale podarilo sa nám usadiť v útočnom pásme.
     
    24:13
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Tobias Björnfot – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    23:42
    Sledujeme menší tlak nášho súpera, dobrú robotu odviedol v útočnom pásme Söderström, ale Kozel bol znova pripravený a hru prerušuje.
     
    23:05
    Opäť sa však na pozore musel mať brankár Kozel, ale včas vytasil svoj betón. Švédi už začínajú preberať iniciatívu hry, snáď sa však naši mladíci nerozložia.
     
    22:37
    Švédom sa takisto podarilo usadiť v útočnom pásme, na streli si to chystal Lundqvist, ale od modrej nemieril presne. Môžme sa tak oslobodiť vyvezením puku do stredného pásma.
     
    22:05
    Na chvíľu sme sa usadili v útočnom pásme, ale sledovali sme rýchly švédsky brejk a do zakončenia sa dostal Bjerselius, ale mieril len do Kozlovej lapačky.
     
    21:35
    Výborný vstup do druhej tretiny Švédsku pomohol a favorit zápasu hrá už aktívnejšie. Naši mladíci sa však určite nevzdávajú, treba pokračovať v predvedenom výkone.
     
    20:53
    Švédsko dalo gól!

    Úvod druhej tretine vyšiel pre zmenu lepšie Švédsku, ale tiež to bolo s veľkým šťastím! Náš súper sa usadil v našom pásme, pekne zakombinoval pred bránkou, vo veľkom zmätku sa dobre zorientoval LUCAS RAYMOND, ale aj za prispenia Sojku dostal puk so šťastím do bránky, Švédsko vyhráva 2:1!
    Lucas Raymond (SWE) - 2:1
     
    20:26
    Švédi založili rýchly protiútok, k strele na našu bránku sa dostal Holtz, ale našťastie nemieril presne. Do útoku tak môžu aj naši mladíci.
     
    20:15
    Druhá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, buly vyhralo Slovensko. Pokúšame sa založiť útok z nášho pásma, ale čelíme vysokému napádaniu súpera.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Slovensko malo vďaka hrubej chybe švédskeho brankára famózny vstup do prvej tretiny, už v 43. sekunde otvoril skóre zápasu Valigura. Dlho sme nášho súpera do šance nepúšťali, ale v 10. minúte počas presilovej hry vyrovnal na 1:1 Grewe. Celkovo sme sledovali vyrovnanú prvú tretinu, naši mladíci sa pod tlak nedostali a pri troche šťastia sme mohli aj vyhrávať, ale Kormúth nedokázal v samostatnom úniku prekonať súperovho brankára.

    Zatiaľ to tak je sympatický výkon našich mladíkov, druhá tretina sa začne približne o 23:55.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    Sekundu pred koncom prvej tretiny sme sa previnili zakázaným uvoľnením a tak sa ešte hra presunie pred Kozela. Toto by sme však už ustáť mali.
     
    19:48
    Už tu je samotný záver prvej tretiny, ešte sledujeme rýchly útočné výpady na oboch stranách. Zrejme sa však už skóre meniť nebude.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    18:53
    Slovensko hrá v plnom počte!
     
    18:15
    Držíme teraz súpera ďaleko od našej brány, až teraz sa k ďalšej strele dostal Söderblom, ale nemieril presne. Kormúth však ešte nejaký čas na trestnej lavici pobudne.
     
    17:16
    Holtz pálil na našu bránku, ale Kozel bol pozorný a puk schoval do svojej výstroje. Zatiaľ sa úspešne bránime v početnej nevýhode, ale ešte nás čaká dlhá cesta.
     
    16:53
    Opäť sa budeme musieť brániť v početnej nevýhode! Kormúth je na trestnej lavici a Švédi tak majú šancu strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    16:29
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvej tretiny, platí vyrovnaný stav 1:1! Sme tak ešte zvedaví, či príde pre jedno či druhé mužstvo šanca, ktorá by mohla priniesť zmenu skóre.
     
    15:35
    Je tu reklamná prestávka. V hľadisku je pochopiteľne veľa skautov, ktorí si robia poznámky o jednotlivých hráčov. Verme tak, že v ich zápisníkoch budú aj mená našich chlapcov.
     
    14:47
    Puk do útočného pásma zaviezol Ilenčík, ale nikto zo spoluhráčov ho nenasledoval a tak sa naši mladíci do zakončenia nedostali. Stále teda platí vyrovnaný stav 1:1, ktorý je spravodlivý.
     
    13:17
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Wahlgren, dostal sa až pred slovenskú bránku, ale Kozel mu hokejkou puk vypichol a do šance ho tak už nepustil.
     
    12:55
    Tentokrát pálil na našu bránku Broberg, ale jeho pokus od modrej Kozel kryje, aj keď mal zakrytý výhľad. Švédsko tak ešte ostáva v našom obrannom pásme.
     
    11:48
    Stále však môžme konštatovať, že hráme so Švédskom vyrovnanú partiu. Oba mládežnícke výbery prenikajú do útočného pásma, brankári sa na nedostatok práce sťažovať nemôžu.
    10:40 Adam Kormúth (SVK)
     
    10:40
    Mohli sme opäť vyhrávať o jeden gól! Kormúth zachytil puk a rútil sa sám na švédskeho brankára, ale bol od zadu mierne hákovaní a tak mu jeho blafák nevyšiel tak ako by si predstavoval!
     
    09:53
    Švédsko dalo gól!

    A je vyrovnané! Švédom sa podarilo využiť početnú výhodu, keď Ilenčík nedokázal vyviesť puk preč z nášho pásma a tak sa ho zmocnil ALBIN GREWE, ktorý si ešte vylepšil streleckú pozíciu a presnou strelou do horného rohu vyrovnáva na 1:1!
    Asistencie: Oscar Bjerselius, Filiph Åström.
    09:53 Albin Grewe (SWE) - 1:1
     
    09:10
    Teraz sa už našim chlapcom podarilo oslobodiť, vyhadzujeme puk do bezpečia. Švédska sa však ihneď pokúša o návrat do útočného pásma.
     
    08:43
    Mohlo byť vyrovnané! Švédsko vyhralo buly v útočnom pásme, k puku sa dostal Holtz, ale ten trafil len konštrukciu brány! Čakajú nás tak krušné chvíle v početnej nevýhode.
     
    08:38
    Vylúčenie v tíme Slovensko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Martin Volko.
     
    08:05
    Po rýchlom prechode do útočného pásma sa pred našu bránku natlačil Grewe, ale nedokázal puk dostať za brankára Kozla. Ten zatiaľ podáva veľmi spoľahlivý výkon.
     
    07:27
    Slovenskí reprezentanti do 18 rokov zatiaľ nechávajú zabudnúť na ten zlý výkon proti USA v prípravnom zápase. Ešte je priskoro na nejaké hodnotenia, ale úvod zápasu naši mladíci zvládajú výborne.
     
    06:25
    Po dlhšej dobe zaútočili aj naši mladíci, Golian nahodil puk na švédsku bránku a Wallstedt radšej hru prerušil. Môžme tak pobudnúť v súperovom pásme a nazbierať tak veľmi cenné sekundy.
     
    05:25
    Ďalší pozorný zákrok slovenského brankára, Grönhagen sa pokúšal o dorážku, ale Kozel je úspešný. Slovensko je tak pod tlakom, ale vyloženú gólovú situáciu náš súper nemal.
     
    05:17
    Wahlgren sa snažil natlačiť pred slovenského brankára, ale Kozel mal dobrý výhľad a hru tak opäť prerušuje. Švédsko získava ďalšie buly v našom pásme.
     
    04:04
    Švédi už začali zvierať našich mladíkov a tak sa oslobodzujeme len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presunie pred Kozela, ale Slovensko si drží svoje tesné vedenie.
     
    03:27
    Ale už aj brankár Kozel musel zasahovať, pripísal si hneď dva veľmi dobré zákroky. Mimochodom, Slovensko hrá v nekompletnej zostave, pretože dvaja hráči sa zranili vo včerajšom prípravnom zápase a posily ešte nedorazili.
     
    02:59
    Nasledoval rýchly brejk našich mladíkov a po zakončení od Kormútha musel švédsky brankár hru prerušiť. Sympatický začiatok Slovenska, náš súper sa v zápase ešte len hľadá.
     
    02:10
    Slovensko však dobre bráni svoje pásma a súpera do vážnejšej šance nepúšťa. Naši mladíci prekvapivo vyhrávajú o jeden gól, ale do konca zápasu je ešte veľmi veľa času.
     
    01:27
    Švédi na nič nečakajú a ihneď sa pokúšajú o rýchlu odpoveď. Ako to býva zvykom, hra pri mladíkoch má rýchly spád a okrem úvodného gólu sa hra neprerušila. Máme sa tak určite na čo tešiť.
    00:43 Adrián Valigura (SVK) - 0:1
     
    00:43
    Slovensko dalo gól!
    Tak toto je obrovská chyba švédskeho brankára a tým pádom skvelý vstup našich mladíkov to tohto stretnutia! Maxim Čajkovič získal puk, ktorý len tak zľahka nahodil na Wallstedta, tomu však puk prepadol a na bránkovej čiare ho do siete dorazil ADRIÁN VALIGURA, Slovensko vyhráva 1:0!
    Asistencia: Maxim Čajkovič.
     
    00:15
    Prvá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, buly vyhralo Švédsko. Náš súper sa okamžite presúval do útočnej tretiny, ale pri puku sú už naši mladíci.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Reprezentácie do 18 rokov Švédska a Slovenska sú už nastúpené na ľadovej ploche, vypočujeme si hymny oboch krajín a po nich sa už toto stretnutie môže naplno začať!

    Všetkým vám prajem príjemný športový zážitok.
     
    Prajem príjemný už neskorý večer či noc všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Dnešným dňom sa naplno odštartuje tohtoročný Memoriál Ivana Hlinku, ktorý po novom nesie názov Hlinka Gretzky Cup. Do hry sa dostanú aj naši mladíci do 18 rokov, ktorých na úvod turnaja čaká náročná previerka, rovesníci zo Švédska. O favoritovy tohto stretnutia tak zrejme pochýb nieje, ale my verme, že naše hokejové nádeje vybojujú čo najlepší výsledok.

    Okrem nového názvu tohto podujatia, sa vždy v párnych rokoch budú hrať neoficiálne MS mladíkov v zámorí. Preto tak nieje žiadnym prekvapením, že sa začiatok zápasu trocha posunie, ako sme na to zvyknutí napríklad z NHL.

    Akonáhle budú obe reprezentácie aj s rozhodcami na ľade, tak sa opäť prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Broberg, Hedström, Söderström, Björnfot, Lundqvist, Johansson, Lyckåsen – Wahlgren, Raymond, Henriksson – Holtz, Söderblom, Bjerselius – Grewe, Åström, Grönhagen – Wahlgren, Sjöberg, Costmar – Andersson

    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš – Mrázik, Sojka, Chromiak – Valigura, Turanský, Čajkovič – Volko, Haščák, Jendek – Kormúth, Eliaš
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné výbery do 18 rokov a to Švédska a Slovenska so začiatkom o 23:00.

    Už tradične sa každý rok v auguste koná pre reprezentačné výbery do 18 rokov Memoriál Ivana Hlinku. Tento rok sa však mení názov tohto podujatia a pribudlo aj nové dejisku konania. Hlinka Gretzky Cup sa v párnych rokoch bude odohrávať Edmontone. Toto podujatie je označované ako neoficiálne MS mladíkov.

    Slovensko pod vedením Viliama Čacha sa predstaví v základnej skupine A, kde budú ich súpermi Švédsko, Kanada a Švajčiarsko. Skupinu B potom tvoria Česko, Fínsko, Nemecko a Rusko. Zo skupiny postupujú dva najlepšie celky, zvyšné tímy hrajú o umiestnenie.

    Na minuloročnom podujatí sa Slovensko umiestnilo na poslednom ôsmom mieste. V základnej skupine B v konkurencii Ruska, Kanady a Fínska nezískalo ani bod a tak hralo zápas o 7. miesto proti Švajčiarsku. Ani tento duel našim mladíkom nevyšiel, svojim rovesníkom podľahli 2:1 a skončili na turnaji poslední. V celkovej histórii tohto turnaja má Slovensko na svojom konte dve bronzové medaile z rokov 1997 a 1998.

    Švédsko je na tom pochopiteľne lepšie. Vlani dokázalo vyhrať základnú skupinu A bez straty bodu, ale v semifinále podľahlo Kanade 1:4. V boji o bronz však už bolo úspešné, keď zdolalo Rusko 4:3. V celkovej histórii získalo Švédsko na tomto podujatí 9 medailí a to konkrétne 1 zlatú, 2 strieborné a 6 bronzových.

    Včera sa naši chlapci predstavili ešte v prípravnom zápase proti USA, ten im však nevyšiel podľa predstáv, keďže podľahli svojim rovesníkom 4:10, je tak čo zlepšovať. Verme však, že sa naše mladé hokejové nádeje na tomto kvalitnom podujatí nestratia.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 23:00.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 10. Grewe (Bjerselius, Åström), 21. Raymond, 42. Henriksson (Holtz), 46. Broberg – 1. Valigura (Čajkovič), 36. Turan (Sojka)


    Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Broberg, Hedström, Söderström, Björnfot, Lundqvist, Johansson, Lyckåsen – Wahlgren, Raymond, Henriksson – Holtz, Söderblom, Bjerselius – Grewe, Åström, Grönhagen – Wahlgren, Sjöberg, Costmar – Andersson.
    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš – Mrázik, Sojka, Chromiak – Valigura, Turanský, Čajkovič – Volko, Haščák, Jendek – Kormúth, Eliaš.