Švajčiarsko – Česko 2:5 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Česko
cz Piatok 20.07.2018, 15:00 • Eissportzentrum Oberthurgau, Romanshorn • Reprezentácia do 17 rokov
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Znovu zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky, česká reprezentace do 17 let má před sebou druhý ze tří zápasů ve švýcarském Romanshornu. Včera vyhrála po relativně dominantním představení 4:2, tak věřme, že na to dnes (a pokud možno i zítra) naváže dalším úspěchem.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Patenaude (Rötheli) – Von Allmen, Kieni, Chanton, Maurer, Cantin, Guignard, Nussbaumer – Bärtschi, Lindemann, Wenger (C) – Näf, Bieri, Derungs – Hofer, Fahrni, Reichle – Campagna, Cavalleri, Dufey – Ritzmann. Trenér: Martin Höhener.

    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Hampl, Pánek, Kremláček – Chlubna, Malát, Cikhart – Binias, Gut (C), Adamec – Malý, Konečný, Koláček – Simon, Rouha, Stehlík. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodčí: Gäumann, Hendry – Obwegeser, Nater (všichni SUI).
     
    Včerejší zranění bohužel vyřadilo ze hry centra první formace Jana Myšáka, kterého zastoupí Sebastián Malát. Jeho místo ve druhém útoku zase zaujme Dominik Binias. Právě v tomto složení už český tým včera dohrával.

    Trenéři také podle očekávání prohodili brankáře, po Pavlu Čajanovi tentokrát dostal šanci Jan Bednář, gólman Karlových Varů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    08:07
    Vyloučení v týmu Česko (Vladimír Kremláček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:36
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Pánek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    09:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Na trestné lavici se sešli dva plzeňští obránci a Švýcaři dvojnásobnou přesilovou hrou nepohrdli. Po 34 sekundách ji využil RÉMY VON ALLMEN, což znamená, že Češi budou muset poprvé dotahovat – 1:0. Asistence: Kevin Lindemann, Jérémie Bärtschi.
     
    12:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naštěstí stačily necelé tři minuty a naši mladíci odpovídají! Po trefě JANA CIKHARTA máme vyrovnáno a v odvetě se pojede zase od nuly – 1:1. Asistence: Ondřej Baláž.
     
    15:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a hned o pár střídání později už svěřenci Karla Berana strhávají vedení na svou stranu! LUKÁŠ STEHLÍK slaví ve svém třetím reprezentačním startu premiérovou trefu – 1:2. Asistence: Jakub Konečný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hned úvodní třetina odvety v Romanshornu nabídla povedený obrat českého týmu. Nejprve sice inkasoval v oslabení tři na pět, ale za šest minut stihl díky Janu Cikhartovi a Lukáši Stehlíkovi skóre otočit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    23:03
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Baláž – 2 min., držení).
     
    34:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na další úspěšnou akci jsme dlouho čekali, až se znovu prosazují čeští hokejisté! Svou druhou branku přidává LUKÁŠ STEHLÍK, probuzený střelec z Litvínova tak přináší týmu pohodlnější vedení – 1:3. Asistence: Michal Rouha, Marek Bláha.
     
    36:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté helvétského kříže se ale nevzdávají a hned vzápětí se dotahují zpět na nejtěsnější odstup. Postaral se o to JOEL BIERI – 2:3. Asistence: Keanu Derungs.
     
    38:49
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nathan Cantin – 2 min., hákování).
     
    39:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Stejně jako včera Češi zase odskakují gólem do šatny! A postaral se o to ten samý hráč. TOMÁŠ CHLUBNA si opět počkal na čtyřicátou minutu, ve které rychle využil přesilovku a vrátil týmu dvoubrankový náskok – 2:4. Asistence: Michal Gut, Ondřej Baláž.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část končí stejným výsledkem jako ta první, což české sedmnáctce dává v součtu vedení o dva góly. Lukáš Stehlík se dneska stihl prosadit už dvakrát, pak Švýcaři snížili, ale jejich faul vzápětí potrestal Tomáš Chlubna. Věřme, že nadějný stav už si český výběr stejně jako včera pohlídá.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Chlubna – 2 min., hákování).
     
    42:44
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Jérémie Bärtschi – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, naražení zezadu).
     
    46:19
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nathan Cantin – 2 min., hákování).
     
    47:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na možnost přesilové hry dneska Češi skoro dvě třetiny čekali, ale od té doby využili rovnou dvě ze tří! Přesné zakončení opět vytáhl TOMÁŠ CHLUBNA, který je zjevně ve výtečné formě – 2:5. Asistence: Sebastián Malát, Michal Gut.
     
    50:22
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Arno Nussbaumer – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    Konec zápasu.
     
    Po zápase ještě znovu došlo na tréninkové samostatné nájezdy. Oba brankáři se v nich dlouho překonávali a střelci naopak trápili, až v sedmé sérii rozhodl o českém "vítězství" Josef Koláček. (17:19:47)
     
    Čeští reprezentanci do 17 let tedy v Romanshornu porážejí Švýcary i podruhé, a to o gól vyšším výsledkem než včera. Po dvou gólech vstřelili Lukáš Stehlík a Tomáš Chlubna.

    Pro dnešek se s vámi loučím a těším se na počtenou u zítřejšího posledního zápasu. Ten startuje už v 11 hodin.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 10. Von Allmen (Lindemann, Bärtschi), 37. Bieri (Derungs) – 13. Cikhart (Baláž), 16. Stehlík (Konečný), 35. Stehlík (Rouha, Bláha), 40. Chlubna (Gut, Baláž), 48. Chlubna (Malát, Gut)


    Švajčiarsko: Patenaude (Rötheli) – Von Allmen, Kieni, Chanton, Maurer, Cantin, Guignard, Nussbaumer – Bärtschi, Lindemann, Wenger (C) – Näf, Bieri, Derungs – Hofer, Fahrni, Reichle – Campagna, Cavalleri, Dufey – Ritzmann. Trenér: Martin Höhener.
    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Hampl, Pánek, Kremláček – Chlubna, Malát, Cikhart – Binias, Gut (C), Adamec – Malý, Konečný, Koláček – Simon, Rouha, Stehlík. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodca: Gäumann, Hendry – Obwegeser, Nater (všichni SUI).