USA – Česko 1:5 (kon.)
koniec
USA
1:5 (0:2, 1:3)
Česko
cz Pondelok 16.07.2018, 18:15 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • MS inline hokej žien
Partner:
    39:49 KALTOUNKOVÁ - 1:5
     
    39:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Volného prostoru americké branky dokázala využít KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ, která svou druhou dnešní trefou definitivně pojišťuje první místo ve skupině pro české hráčky. Asistence: Kateřina Flachsová.
     
    39:35
    Do závěrečných vteřin jdou Američanky v pěti!
    34:37 ERAOVÁ - 1:4
     
    34:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    I Američanky ale ukázaly, že nechtějí odejít s prázdnou. Nekoncentrovanosti českého týmu po vhazování využila ALLISON MARIE ERAOVÁ, která napálila puk pod víko branky Škodové. Bez asistence.
    33:51 ČAJANOVÁ - 0:4
     
    33:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hráčky pokračují ve svém úspěšném gólovém tažení! Dlouhou kombinaci v útočném pásmu nekompromisně zakončila SÁRA ČAJANOVÁ, která se po sérii několika akcí konečně prosadila. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    32:47
    Vyloučení v týmu USA (Furiaová – 2 min, hrubost).
     
    32:34
    Do samostatného nájezdu na českou branku se vydala Kendall Curtisová! Prosmýkla se až do mezikruží, odkud také vypálila. I tentokrát ale narazila na výborně připravenou Blanku Škodovou.
     
    29:11
    Další velká akce českých hráček! Kateřina Mrázová vyslala zleva puk na vedle stojící Kaltounkovou. Ta také měla před sebou odkrytý prostor branky. Po střele ale doslova skočila americká obránkyně, která svým dopadem posunula branku a narazila do ní i českou střelkyni.
     
    26:06
    Enormní šance českých hráček! Kateřina Mrázová našla před brankou Terezu Vanišovu, před kterou byl odkrytý prostor branky. Vanišová z první tečovala puk směrem na americkou svatyni, ovšem v posledním momentu vykopla Rackleffová kotouč ven.
    20:54 MLÝNKOVÁ - 0:3
     
    20:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky ale rychle zavzdorovaly, navíc úspěšnou gólovou trefou! NATÁLIE MLÝNKOVÁ se prokličkovala útočným pásmem, načež našla volnou skulinku pod vyrážečkou, kterou také nekompromisně vytrestala. Bez asistence.
    16:17 KALTOUNKOVÁ - 0:2
     
    16:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky navyšují své vedení! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ obdržela povedenou přihrávku do běhu. Ve svém výpadu na branku pokračovala i nadále, až na pravé hranici brankoviště přesně uklidila kotouč k bližší tyči. Asistence: Adéla Jůzková.
    11:26 MLÝNKOVÁ - 0:1
     
    11:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tu jim Češky ale záhy narušily. Bleskurychlým obráním amerických hráček o kotouč a následnou sérií přihrávek na první odraz se dostala na hranici pravého kruhu ke kotouči NATÁLIE MLÝNKOVÁ. Ta pokračovala v nastoleném trendu a taktéž z první posílá prudkou střelou Češky do vedení. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    07:15
    Obrovský pokus Sáry Čajanové! Michaela Jančová nahodila na branku přihrávku od Mrázové. Tu americká gólmanka vyrazila, ovšem přímo na hůl Čajanové. Ta následně z první z voleje vypálila. I tuto tvrdou střelu ale Rackleffová pokryla, byť jí několik dalších hráček bránilo ve výhledu.
     
    02:50
    Velmi drze se celým hřištěm prosmýkla Sára Čajanová! Z levého kruhu se jí také podařilo prostřelit puk mezi dvěma Američankami a nastřelit branku Rackleffové. Americká gólmanka ale kotouč pokryla.

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 35. Eraová – 12. Mlýnková (Mrázová), 17. Kaltounková (Jůzková), 21. Mlýnková, 34. Čajanová (Mlýnková), 40. Kaltounková (Flachsová)


    USA: Rackleffová, Smitová – Gianniová, Furiaová – Fryová, McGovernová, Bryantová, Nicholsonová, Curtisová, Poguová, Eraová, Loyathová, Furiaová.
    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová (C), Mlýnková, Čajanová – Flachsová (A), Kovářová (A), Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.